Перейти до змісту

Свободівський генпрокурор Махніцький забув, що живе на віллі


DeL1T

Recommended Posts

У власноруч заповненій ним декларації цей факт чомусь не зазначений.      

На вiллi майже у центрi Винникiв, мiстечка неподалік Львова, уже десять рокiв живе нинiшнiй генпрокурор України Олег Махніцький. Називають її місцеві загадково -- "вілла М".
Про те, що на розi вулиць Франка та Ломоносова, за автобусною зупинкою, будинок саме Махнiцького, у Винниках, мабуть, вже i собаки на кожному подвiр’ї гавкають. Для людей, якi живуть поруч, факт сусiдства з генпрокурором очевидний. 

 

http://expres.ua/gfx/0002_mahnickyy_budynok_stanchak.jpg

"Живе тут. Давно живе", - з усмiшкою каже його сусід з вулицi Франка.


Ciм’я Махнiцьких оселилася у Винниках десять рокiв тому. Люди згадують, що на мiсцi прокурорського будинку стояла непримiтна одноповерхова цегляна хата, дуже схожа на сусiднi. Сусiди навiть називають суму, за яку її купили, - 15 тисяч доларiв. У вiллi, як тепер називають житло генпрокурора, досi жила вся сiм’я: батьки i двоє дiтей - син Вадим та донька Мар’яна. "Не думайте, що то дача. Живуть вони в тому будинку, але, вiдколи Махнiцький став генпрокурором, його тут взагалi не видно, а їх -- зрiдка", -- розповiдає сусiд з будинку навпроти.
"Нормальнi сусiди, жили тут зi всiма дуже добре, спiлкувалися. Так було, аж доки не розбудувалися, не закрилися огорожею. Вiдтодi змiнилися. Тепер їх не бачимо, тiльки ту огорожу видно", - згадує інша сусiдка Махнiцьких.

Змiни у сiм’ї сталися, вiдколи Олег Iгорович став депутатом Верховної Ради. Позначилося це i на його особняку у Винниках. Чоловiк з будинку навпроти розповiдає: "Три роки тому вiн (Махнiцький. -- Ред.) все перебудував. Огорожу навiть. Грунтовно так. Я з ним не контактую, але знаю, що буває тут регулярно. Пiсля того як обрали (в. о. генпрокурора. -- Ред.), то вже не видно його. А то бував. Ну, в нього така посада, що не може бути тут постiйно".


Появу шикарної огорожi Махнiцьких можна побачити з допомогою сервiсу "Google maps" -- на його фото зразка 2011 року. Тут зображена стара червона, а на нашому, сучасному -- нова вже з воротами, буквою "М", яка, очевидно, мала б означати прiзвище, i оригiнальним гербом. Правда, як видно з фото, задля нової хвiртки довелось понищити стовпцi й арку над ними.

http://expres.ua/gfx/0003_mahnickyy_budynok_stanchak.jpg

 

Збудував, то хай би i жив собі чоловік. Але оскільки пан Махніцький сьогодні як генпрокурор є головним відповідальним за законність у країні, то хочеться поставити йому ряд питань, що виникли у нас після візиту у Винники.

По-перше, у декларацiях про доходи Олег Махнiцький хоч i згадав про житло, два власнi будинки, однак площа їх зовсiм невелика - 76,1 та 59,9 "квадратiв". До вiлли "М" вони явно не дотягують. Та й на сина, доньку або ж дружину будинок теж не зареєстрований. То невже генпрокурор такий забудькуватий, що не пам’ятає, де живе?
По-друге, у роки будівництва вілли пан Махніцький працював юристом і, якщо вірити деклараціям, очолюючи земельну комісію міськради, неабияк бідував. 2011-го задекларував свої заробiтки - лише 1950 гривень... на рiк. А за пiдсумками 2012-го сума становила вже 13 604 гривнi.

Важко повiрити, що генпрокурор зумiв вибудувати віллу i встановити нову огорожу власним коштом. Де ж Махнiцький узяв грошi? Можливо, із сiмейного бюджету? Але ні, дружина й син генпрокурора заробляють трохи бiльш як голова сім’ї, але фінансувати будівництво навряд чи здатні - у 2011-му сума їхнього доходу становила 32 380 гривень, а у 2012-му - поза 40 000.
А ще люди згадують, що до будинку Махнiцького часто приїжджають дорогi автiвки -- японськi, нiмецькi iномарки. "У нього - "Тойота Кемрi", а жiнка їздить "Фольксвагеном Гольф", - згадує сусiд. Але автiвок, якими користується родина, пан генпрокурор теж не вказав.

Тарас ВАРХОЛЯК  

Експрес онлайн
Змінено користувачем DeL1T
Link to comment
Share on other sites

Та какя там в жопу вилла? Мож для окрестных селян оно и вилла, но по киевским меркам это бомжатня

Ну так бідолаха заробляв всього 1950 грн. на рік!

На такі гроші не пожируєш :lol2:

Link to comment
Share on other sites

Ну так бідолаха заробляв всього 1950 грн. на рік!

На такі гроші не пожируєш :lol2:

 

 

Адвокаты бидуют сиромахи, наверное  :gigi:

 

В ноябре 2003 году стал соучредителем и управляющим партнером Адвокатского объединения «Валько и Махницкий»

Link to comment
Share on other sites

 Подивився в гугл мапс, на тій вулиці шо зазначена ніяких надвеликих будівель немає, тай по фото впринципі видно що якби бабла немеряно було то рядом з халупою не жив би.

Link to comment
Share on other sites

по декларации - согласен.

по виле... епт.. таки ВИЛЛА. охренеть просто, какая вилла. оборжался. да и сосед зачетный, в стиле "тут живут только милионеры" :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...