Перейти до змісту

Ахіви ЦРУ: Українці мають багатий культурний спадок і пишаються тим, що є більшими "європейцями", аніж росіяни"


ЦеDzip

Recommended Posts

Тут цікаво про відкриті архіви ЦРУ

 

http://www.bbc.com/ukrainian/news-38815977?ocid=socialflow_twitter

 

...

 

"Вони [українці] мають багатий культурний спадок і певною мірою пишаються тим, що є більшими "європейцями", аніж росіяни", - такі висновки зробили в ЦРУ про українців у 1975 році.

 
Дослідження було присвячене націоналізму, який розвідники назвали однією з найбільш дошкульних проблем для радянської влади.
 
Оцінки ЦРУ, їхні прогнози і аналітика щодо України - ось що становить найбільшу цінність цих архівів, вважає історик і блогер ВВС Олексій Бухало.
 
У тому ж звіті про життя Львова за 1960 рік є спостереження про те, що українці дуже не люблять росіян, називають їх "кацапи", "кацапендрія" і "старші брати".
 
Також там йдеться про настрої на підтримку незалежності серед української інтелігенції і зневіру у "хрущовській відлизі".
 
У 1975 році в ЦРУ зазначали, що час на стороні асиміляції східної України - процес русифікації відбувається повільно, але неухильно через переїзд росіян і асиміляцію українців. Кількість росіян у містах на Сході зростала.
В містах на сході Україні кількість росіян і русифікованих українців зрівнялась з кількістю нерусифікованих українців. Спротив русифікації чинили на заході країни.
"Після російської республіки у Радянській імперії немає більш важливої території для Москви, ніж Україна", - йшлося в дослідженні ЦРУ.
..
 
Link to comment
Share on other sites

Формат pdf, тре скачати

Нє,  інша  проблема. Я заходжу на форум з експлорера.

Internet Explorer не может отобразить эту веб-страницу

Змінено користувачем shpylka
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...