Перейти до змісту

Про громадські туалети в Києві


shurken

Recommended Posts

 

 


А у нас в метро тоже туалетов нет

 

А попроситись у чергової корона спаде? І скільки там того метро :fp1: максимум 40 хвилин самий довгий маршрут.

Вам в маршрутках не треба туалети?

Link to comment
Share on other sites

Обеспечение доступными туалетами це ознака гидности та поваги Держави до людини.

Обеспечение доступными туалетами це ознака гидности та поваги Держави до людини.

Link to comment
Share on other sites

 

 


Обеспечение доступными туалетами це ознака гидности та поваги Держави до людини.

 

Так, згодна, і туалетів у Києві мало, але в київському метро вимагати, імхо - то перебор. Воно не таке велике,  І з точки зору безпеки теж не потрібні вони там. Туди ще торгашів туалетних запустити в підземку, то буде повний аут. Є туалети на виході з майже всіх станцій метро (які пригадую є) можна вже якось вийти, якщо припекло. Правда знайти їх важко, якщо не знати, бо ятками, кіосками всі переходи поперекривали, а де не перекрили там сміття навалюють - ну то інша справа :)

Link to comment
Share on other sites

В Торонто две линии и на каждой станции туалеты. США в начале века придумала список критериев нормальной жизни человека и задались целью обеспечить всех граждан этими критериями. Доступный туалет был в списке. К 60м года видзвитували что выполнили. Все страны разные конечно но тот список был настолько разумен что я бы его узаконил всюду
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

В Торонто две линии и на каждой станции туалеты.

Так у Канаді навіть у ніщебродів 2-3 туалета з ванною на сім'ю. Нам рівнятись складно. На вже побудованих станціях їх облаштувати нереально. І, думаю, якщо киянам запропонують замість туалетів у метро ще 1-2 станції...вибір якби очевидний :)

 

Тут дописувач не з Заходом порівнюва взагалі-то, а з кацапами, бо  не може спокійно мимо критики кацапів пройти, все йому муляє, "а вот в Украине всьо еще хужее і беспарядок", от і відповіла. Канада - ми знаєм, що там все Ок, так я скажу, як людина, яка трохи  у Московії пожила, у нас таки і з туалетами, і з п'яницями, яки гадять кругом, краще, не сцуть на пероні, і мені не подобаються, коли стрілки переводять з кацапів на нас, це маніпуляція.

Змінено користувачем snow_bird
Link to comment
Share on other sites

Пара слоў у якасці оффтопа на туалетную тэму.

Бадай, многія памятаюць, што пры саўку не было платных туалетаў. Калі пачалася "перестройка", многія з такіх "дзяржустаноў" былі хуценька добраўпарадкаваныя і пераведзеныя на платную аснову. У тагачаснай прэсе часценька мільгалі публікацыі на гэтую тэму і адпаведныя "меркаванні чытачоў". Асноўная ідэя – пара заканчваць з брудам і смуродам, мы ўсё ж-такі людзі, нех жые музыка, чысціня і водар кветак у туалеце! У выніку бясплатныя туалеты зніклі як клас, а платныя нярэдка не з'яўляюцца ўзорам чысціні і парадка, у іх то гэта не працуе, то таго не хапае.

 

Карацей: я за тое, каб у чалавека быў выбар. Каб былі туалеты і бясплатныя, з мінімумам сервісу, і каб былі платныя з бездакорным абслугоўваннем. Маеш грошы – ідзеш у платны і атрымліваеш максімальнае задавальненне, калі ў цябе натура эстэта. Няма грошай у даны момант (не мае значэння, па якой прычыне) – то думаю, ні адзін чалавек не страціць прытомнасць, калі справіць сваю патрэбу ў не зусім чыстым туалеце.

Што тычыцца станцый метро, НМД, лепш каб туалеты былі на выхадзе. Навошта, каб смярдзела ў падземцы?

 

Калі што, дык у нас іх няма ні на станцыях, ні на выхадзе. Мінск па факту – праблема для прыезджых іншагародніх. Нават платных туалетаў для такога горада надзвычай мала, і калі ты не месны, то ў горадзе нізавошта сам не знойдзеш, дза адліць. Ведаю Мінск някепска, але не раз даводзілася шукаць "зацішныя месцы" ў дварах або скверах. Аднаго разу нават прыйшлося проста стаць каля дрэва на вуліцы, як той бядак на здымку вышэй.

А што было рабіць? Мачыць штаны? Няхай лепш маё сумленне перажыве часовы дыскамфорт.

Link to comment
Share on other sites

 

 


На вже побудованих станціях їх облаштувати нереально. І, думаю, якщо киянам запропонують замість туалетів у метро ще 1-2 станції...вибір якби очевидний

Та ладно.  Туалет вже є в метро, бо персонал кудись ходить. Просто треба ще зробити поруч для юзерів метро і брати, наприклад, Х гривень. Вуаля.

Link to comment
Share on other sites

От прикрутило десь на Видубичах. Куди бігти?

Та ладно - на Видубичаз кущів повно - Лиса гора з одного боку з другого Ботсад :weep:

А якщо серйозно, то на автостанції є туалет і в торговому центрі де сільпо :)

Link to comment
Share on other sites

Карона не ўпадзе, але наўрад ці будуць пускаць усіх жадаючых у службовы туалет.

 

Пустять, ми ж говоримо про безвихідну ситуацію, а не про систему. Мене пускали :)

Link to comment
Share on other sites

 

 


А якщо серйозно, то на автостанції є туалет і в торговому центрі де сільпо

Ололо, я от киянин, а цього не знав. А уявіть собі, гостю. І це ще треба добігти! Взагалі - срамота.

Link to comment
Share on other sites

 

 


Ололо, я от киянин, а цього не знав

 

Були б жінкою, то знали :weep: Чоловіки звикли дерева навкруги поливати, то й не знають :Kщас на мене накинуться

Ну то є ж карти туалетів для туристів, в любому кафе чи забігалівці даєш 2-5 гривень і заходиш :fp1: як діти, їй-бо.,окрім того, ну майже на кожній станції в переходах є, на великих точно, побудовані ще разом з метро окремі заклади. Ото придумали проблему в Києві. Краще розскажіть, як ви в якихось крихітних містечках їх знаходите, якщо в Києві не можете...

А в цілому - звісно ганьба, треба більше, не сперечаюсь.

Link to comment
Share on other sites

В Україні - повна жопа, їх просто нема ніде.

 

Як досвідчений турист даю лайфхак - в будь-якому задрипаному містечку без макдональдса і торгових центрів орієнтуємось на вокзал, автовокзал є 100%, заходимои в будь-яку наливайку, кафе чи ресторан, даємо пару гривень і все ОК.

 

ЗІ Хто був в Індії, українських туалетних проблем не боїться :)

ЗЗІ Фома, дякую за окрему тему

Змінено користувачем snow_bird
Link to comment
Share on other sites

 

 


ЗІ Хто був в Індії, українських туалетних проблем не боїться

Та ладно. Це хіба десь у жопі Індії, в великих містах там все ок.

 

 

 


автовокзал є 100%

Ага, їдемо до нього на таксі! Імхо, в центрі має бути на шару скрізь.

Link to comment
Share on other sites

Я считаю, что реформы в стране нужно начинать с туалетов! B-)

 

 Да все верно совок какой то  . В Мариинском парке ни одного туалета  сплошная антисанитария  а в КМ кайфуют что народ мучается  и прячется по кустам  

Link to comment
Share on other sites

Скажіть, чому в цьому випадку не працює бізнес? От наліпити в переходах кіосочков з гамном умовним то вистачає бажаючих, а на такий бізнес ні? Не вірю, що неприбутковий. Біотуалети, що понавсановлювали кругом - це ж ганьба, та і не біо платні брудні і вонючі майже всі. На безкоштовні в умовах нашого дикого капіталізму надії нема.  Багато з тих, що були безкоштовні, зробили платними, в місцях, де потік людей. Це правильно, як на мене. Але я плачу за послуги і хочу мати їх в чистому стані. А от з цим великі проблеми, як і з наявністтю.

Link to comment
Share on other sites

 

 


Так це просто, не треба підводити комунікації.

 

Про комунікації я розумію, маю на увазі ті, в яких комунікації є ще з совка. Приміром в переходах на Контрактовій, Арсенальній, поблизу Хрещатика, вони ж гроші беруть, а все лишилось як за совка досі :fp1: і звісно, їх неможливо знайти, бо в наших диких умовах треба заплатити за вказівник, а часто і за внесення в туркаталог, карту,  чи турдодаток. а як жеж, це теж бізнес.

Link to comment
Share on other sites

Как то был в прошлом году в Страсбурге, подземная парковка огромнейшая, а туалета нет. Поднялся на улицу, вижу музей, вход в фойе бесплатный, стоит охранник, просит показывать входящих содержимое сумок, чтоб оружия не было. Туалет оказался очень чистый и бесплатный, даже для инвалидов на колясках отдельное помещение.
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...