Перейти до змісту

Рецептиком борща не хотите поделиться с ЮНЕСКО?


Agh

Recommended Posts

І  до  ЮНЕСКО  і  запатентувати  треба - борщ  і  вареники,  хліб  і  кутю.  Що  там  ще?  Щоб  усім  неповадно  було.

тільки,  плз,  не  згадуйте  більше  про  зелений  борщ,  бо  мені  від  однієї  згадки  погано  робиться.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

І  до  ЮНЕСКО  і  запатентувати  треба - борщ  і  вареники,  хліб  і  кутю.  Що  там  ще?  Щоб  усім  неповадно  було.

тільки,  плз,  не  згадуйте  більше  про  зелений  борщ,  бо  мені  від  однієї  згадки  погано  робиться.

:consul:

то ви мож смачного не їли?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Посольство України у Франції заявило, що отримало вибачення від керівництва Michelin після того, як представники ресторанного гіда назвали у своєму пресрелізі борщ "російським".
Про це посольство повідомило в середу у Facebook.
"Вчора, отримавши новину про запуск Мішленівського гастрогіда по московських ресторанах, у яких готують український борщ, ми довго спілкувались із нашими контактами у Groupe Michelin. Розмова була конструктивною. Від керівництва компанії отримали вибачення за "гастрономічну необачність з неочікувано політичною конотацією", - заявили українські дипломати.
За словами посольства, первинну версію пресрелізу, у якій йшлося про "емблематичні національні перші страви російської кухні - борщ та рассольнік", після звернення посольства виправлено.
Тепер у пресрелізі вказано, що "на кулінарній сцені в Росії пропонують овочеві та пряні страви, які цінують гурмани, зокрема, рассольнік, а також борщ у його можливих формах та варіаціях".
Посольсвто також повідомило, що розпочало роботу над Мішленівським гастрономічним гідом по київських ресторанах. "У Groupe Michelin з ентузіазмом сприйняли цю ідею, а особливо запрошення завітати до України і скуштувати автентичного українського борщу, щоб зняти всі питання. Борщ наш!", - сказано у повідомленні посольства.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Коцапи - це виключно щі. Колись у Пітері у відрядженні один з наших схотів приготувати борщ. Пішли з ним на ринок по продукти і були у шоці - там не знайшлося нормального духмяного сала для зажарки, а лише якийсь солідол  :bluet:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...