Agh Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Відому українську страву внесуть до світової спадщини ЮНЕСКО У Міністерстві культури України вже підтримали ініціативу про внесення класичного українського борщу до списку Всесвітньої нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКОПро це у Facebook повідомив очільник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко."За процедурою, яка розроблена міністерством наприкінці минулого року, спочатку необхідно внести український борщ до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини. Оскільки внесення до Національного реєстру ініціюють місцеві органи влади або організації, діяльність яких пов'язана з охороною нематеріальної культурної спадщини, то таке внесення погодилося зробити місто Бровари. Хоча назва міста більше пов'язана з броварництвом, ніж з приготуванням борщу, але цю страву в Броварах люблять не менше, ніж у всій Україні", - розповів він.За словами Дорошенка, клопотання про включення до Національного реєстру Мінкультури приймає двічі на рік, до 15 квітня та 15 жовтня.Найближчий час подачі заявки до Організації Об'єднаних Націй - до 1 лютого 2019 року.У ЮНЕСКО розгляд питання займає 1,5 роки."Борщ відповідає критеріям ЮНЕСКО, оскільки сприяє національному розвитку та говорити про культурну ідентичність суспільства", - наголошує Дорошенко.На даний момент вирішується питання про звернення до провідних українських кухарів і кулінарів з офіційним запитом щодо класичного рецепту українського борщу.https://espreso.tv/news/2018/04/07/vidomu_ukrayinsku_stravu_vnesut_do_svitovoyi_spadschyny_yunesko Link to comment Share on other sites More sharing options...
honey flower Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Відому українську страву внесуть до світової спадщини ЮНЕСКО У Міністерстві культури України вже підтримали ініціативу про внесення класичного українського борщу до списку Всесвітньої нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО https://espreso.tv/news/2018/04/07/vidomu_ukrayinsku_stravu_vnesut_do_svitovoyi_spadschyny_yuneskoХолодний борщ . наприклад дуууууууууже смачний і готуєцця у спекотні дні... от када прийдуть ці спекотні дні я поділюсь цим рецептом. набір продуктів такий самий. тільки готується трошки інакше... хмммммммммммм...смакотааааа Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 о, йа-йа, огласите, пажалусто, што есть классический борщь Link to comment Share on other sites More sharing options...
honey flower Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 о, йа-йа, огласите, пажалусто, што есть классический борщьо, йа-йа...ох, йєс... смакотааааа класічєскага баршча очєнь і очєнь... хм... мож він должен бути не тільки красний, а й зєльоний?нє? Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 зелёновый - ето вапще мега борщь, но тоже рицебд сикредный.и нихто не пишед. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кость Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Для меня самый классический борщ вот такой: http://receptiks.com/recept/poltavskiy-borshh/Правда я еще люблю когда там мозговая косточка присутствует. А вообще вариаций много, я тут как-то вегетарианский грузинский(!) борщ пробовал. Реально грузины готовят. Вкусно, пряно, но сала нема. Но люди душевные и на мои возражения согласились, что треба вдосконалити рецептуру. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SvitLana Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 В мене на фазенді вже щавель проклюнувся, зелений борщ скоро буде ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 *леса молчя уползло жраць* Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinx Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 От жеж, змушують вдруге за тиждень переробляти анекдот. "Що спільного між зеленим борщем та морською свинкою?" Відповідь всі знають. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc5 Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Вчера сварил зельоний борсч с фасолью.Фото занедорого. Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 зельоний борсч с фасолью. што за збочення? ты б еще с зубаме его сварил.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc5 Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 што за збочення? ты б еще с зубаме его сварил.. Дика людина© !Попробуй. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinx Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Траву тре курити, а не заварювати. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Дика людина© !Попробуй. лесы такойе не йесут. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc5 Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Траву тре курити, а не заварювати. не вся трава одинаково полезна.не йесут не удивлен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 не удивлен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc5 Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Лєса, а как у тебья сегодня с йайцами? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinx Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 (змінено) не вся трава одинаково полезна.Та звісно ж не вся!Сорти тре знати!http://kotomatrix.ru/images/lolz/2010/01/17/460766.jpg Змінено 8 квітня, 2018 користувачем Jinx 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc5 Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Та звісно ж не вся!Сорти тре знати!http://kotomatrix.ru/images/lolz/2010/01/17/460766.jpgЙопт!!!!Как лєса поседела! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Йопт!!!!Как лєса поседела! не. упала в чян с гидроперитом.ничо, со временем будет как огурчег, тьху-ты, опельсинчег. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mg42 Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 кстатте, кацапы будут утверждать, что боршт - ихний. Link to comment Share on other sites More sharing options...
honey flower Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 што за збочення? ты б еще с зубаме его сварил.. а шо без? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilbert Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 поляки теж є борщі польські 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 8 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 8 квітня, 2018 Лєса, а как у тебья сегодня с йайцами? как фсегда.а што, есть потери? хочеш одолжыть? не. упала в чян с гидроперитом.ничо, со временем будет как огурчег, тьху-ты, опельсинчег. кстатте, кацапы будут утверждать, что боршт - ихний. щей горячих пусть себе за пазуху отсыпяд... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Гість СіЛ Опубліковано 9 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 9 квітня, 2018 https://www.youtube.com/watch?v=aMu2B5ZZ51c Link to comment Share on other sites More sharing options...
honey flower Опубліковано 9 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 9 квітня, 2018 От жеж, змушують вдруге за тиждень переробляти анекдот."Що спільного між зеленим борщем та морською свинкою?" Відповідь всі знають. нєт не всі знають відповідь... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jinx Опубліковано 10 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 10 квітня, 2018 нєт не всі знають відповідь... Морські свинки не мають нічого спільного ні з морем, ні з свинями. Далі - аналогічно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
кноп Опубліковано 10 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 10 квітня, 2018 правильно делают..надо застолбить борщ за Украиной...а то кацапы и пшеки не спят...захотят себе забрать.. он поляки и так уже англичан ..присадили на кровянку и домашнюю колбасу..но типа это ихнее. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dilbert Опубліковано 10 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 10 квітня, 2018 до речі про поляків останній журнал Нью -йоркер во всю рекламує польський ресторан http://www.krolewskiejadlo.com/ і його білий борщ і пірогі (а ля закос під вареники) https://www.newyorker.com/magazine/2018/04/09/medieval-polish-gourmet-at-greenpoints-krolewskie-jadloа це стаття у НЙ-рі, це журнал американської інтелігенціі ДО КОЛЕ питається https://www.facebook.com/KrolewskieJadloNY/тут можна ім написати про ЮНЕСКО Link to comment Share on other sites More sharing options...
лєса Опубліковано 10 квітня, 2018 Report Share Опубліковано 10 квітня, 2018 белый борсчь - ето с белым буряком и много сметаны? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts