Перейти до змісту

ООН наживо


LAR

Recommended Posts

Повестка какая-то "левая".

Security Council: “Reflect on history, reaffirm the strong commitment to the purposes and principles of the Charter of the United Nations” in connection with the agenda item “Maintenance of international peace and security”

Link to comment
Share on other sites

Багатоцільові французькі винищувачі Rarale з авіаносця «Шарль де Голль» у понеділок нанесли перші ракетно-бомбові удари по позиціях бойовиків «Ісламської держави» на території Іраку.

 

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомили в міністерстві оборони Франції.

 

«Перші винищувачі Rafale вилетіли рано вранці з авіаносця «Шарль де Голль», що розташований на відстані 200 км на північ від Бахрейну, щоби завдати ударів по позиціях угруповань джихадистів в Іраку», - зазначили у відомстві.

За словами представника міністерства оборони Франції, це перше бойове застосування французького авіаносця «Шарль де Голль» з 2011 року, коли він брав участь у військовій операції «Хартман» в Лівії.

 

У міністерстві нагадали, що французький контингент бере участь в операції «Шамал» у складі міжнародної коаліції з минулого року. З вересня у зоні бойових дій в Перській затоці перебуває близько 600 військовослужбовців.

 

Станом на 23 лютого на борту французького авіаносця перебуває до 2 тис. військовослужбовців, 12 багатоцільових винищувачів Rafale, 6 - Mirage та два морські патрульні літаки Atlantique. Допомагає авіаносній групі ескадрилья літаків-заправників С-135 наземного базування.

 

http://www.ukrinform.ua/ukr/news/frantsuzki_vinishchuvachi_nanesli_pershi_udari_po_islamistah_v_iraku_2025161

А как же мирное урегулирование? 

У иракской проблемы нет военного решения. Нужно приложить все дипломатические усилия, услышать ополченцев, составить дорожную карту и неукоснительно ее придерживаться ...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...