Перейти до змісту

За Україну проголосували в ООН


Dilbert

Recommended Posts

Україна стала непостійним членом Радбезу ООН

 

Україну обрано до Генеральної асамблеї ООН у якості одного із 5-ти непостійних членів. Україна отримала 177 голосів країн-членів ООН, які брали участь у голосуванні.

Коментуючи результати голосування президент України Петро Порошенко заявив:

"Кожен голос за Україну в РБ ООН - це голос за наші суверенітет та територіальну цілісність".

Разом з Україною до Радбезу обрано Японію, Сенегал, Єгипет та Уругвай.

Як відомо до Радбезу ООН входять 15 членів. 5-ма постійними членами Радбезу, з правом накладати вето на його рішення, є країни переможці Другої Світової війни - Росія, Велика Британія, Франція, Китай та США.

http://gdb.voanews.com/F1437966-A175-4A80-8E05-4547DFCDD78F_w640_r1_s.jpg

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

11705196_10153424378663389_5957722983291
Dmytro Kuleba
1 ч · отредактировано · 

Отже, Україна у складі Ради Безпеки ООН.
 
Це не друге пришестя, яке врятує світ, але після Незалежності це вже друге пришестя України до Радбезу, яке допоможе просувати наші інтереси.
 
Як це було? 

Ми дійсно були єдиним кандидатом від Східноєвропейської регіональної групи. Це означає, що група нам повністю довіряє і не висуває конкурентів. І це принциповий сигнал. У нас ним, на жаль, нехтують.
 
Але на нашому безальтернативному висуванні не могла не зіграти Росія. Вони вкинули тезу, що, мовляв, українці штучно нагнітають, бо їх і так виберуть. Цей натяк вчора і сьогодні підхопили й наші ЗМІ.
 
Але все було не так просто.
 
Насправді, росіяни працювали з багатьма країнами, щоб вони нас не підтримали і ми пройшли з мінімальною кількістю голосів. Чому? Щоб потім запустити сигнал - низький результат голосування за кандидатуру України є барометром ставлення міжнародного співтовариства до київської хунти.
 
Насправді, хунта теж не сиділа в очікуванні зради і заздалегідь розгорнула масштабну роботу - від зустрічей і розмов Президента, глави МЗС та контактів на всіх рівнях з країнами, точне розташування яких на карті і я вам одразу не вкажу, до виставки в Нью-Йорку про наш внесок в ООН напередодні голосування та охоплення усіх делегацій сувенірною продукцією в день голосування (дозволено правилами ООН).
 
177 "за" з 193 держав-членів ООН - це беззаперечний вотум довіри Україні. І це принциповий сигнал.
 
Перемога не в тому, що ми стали членами Радбезу. Who, так би мовити, else? Перемога в тому, що ми зламали тихий підкилимний план з дискредитації України шляхом використання результатів голосування.
 
Що це нам дає?
 
- авторитет,
- низку процесуальних можливостей для просування питань, які нас цікавлять (а деякі питання нас дуууже цікавлять),
- додатковий полігон для дипломатичних маневрів з обміну одних питань на інші,
- гарну школу для дипломатів, які пройдуть через Радбез,
- про всяк випадок можливість запобігти тому, щоб Раду раптом не перетворили на зраду.
 
Але ніщо з цього, звісно, не зрівняється з тим кайфом, який ви будете отримувати від перегляду на ваших екранах нових серій мелодраматичного бойовика "Засідання Радбезу".
 
Раніше ми були в сюжеті, лише якщо сюжет був про нас. Тепер ми там просто є.
 
ПС: Держава-агресор і держава, яка всіма силами відбивається від цього агресора, за одним столом в РБ ООН... Треба ще подивитися, чи таке колись було. O tempora, o mores!

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

:(

Україна стала непостійним членом Ради Безпеки ООН, це дуже добре, але не треба перебільшувати значення цієї події. За час незалежності Україна вже була непостійним членом Радбезу. Звична ротаційна процедура. Жодною великою перемогою вона не є. Вибачте за правду.

Link to comment
Share on other sites

Цікаво б було подивитися на детальні результати голосування. Чи воно таємне?

 

Долго искал. Потом наткнулся на новость о том, что голосование - тайное, бюллетенями.

В общем, вряд ли узнаем. А жаль.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Та ладно, прям так и жаль.

193-177 = 16

эрэфия, Беларусь, Азербайджан, Армения, Зимбабве, Вануату, Венесуэла, Боливия, Эквадор, Никарагуа и еще пяток столь же мосЧных и   "дружественных" эрэфии стран.

Такой слабый результат, это потому что еще разная фуета типа Приднестровья, в ООН не представлена, а то бы глядишь и два десятка противников набрали бы. :fp1:

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Та ладно, прям так и жаль.

193-177 = 16

эрэфия, Беларусь, Азербайджан, Армения, Зимбабве, Вануату, Венесуэла, Боливия, Эквадор, Никарагуа и еще пяток столь же мосЧных и   "дружественных" эрэфии стран.

Такой слабый результат, это потому что еще разная фуета типа Приднестровья, в ООН не представлена, а то бы глядишь и два десятка противников набрали бы. :fp1:

 

Воздержавшихся не 16, а 14. Но это детали.

Link to comment
Share on other sites

Залишу туд, хоча і не про ООН...

від Ростислава Демчука

 

Напівпустий  виглядав пленарний зал засідань Європейського парламенту у Брюсселі під час дебатів про становище в Україні.

Раніше він був заповнений до країв, коли мова йшла про Україну. Сьогодні міжпарламентська неформальна група ЄП "Друзі України" знову констатували лишень факти наших проблем.

Віце-президент Європарламенту Ельмар Брок зазначив, що Мінські домовленості не є дипломатичним успіхом України, але прийшло затишшя на фронт. Проте це не означає, що ЄС повинен знімати, чи послаблювати санкції супроти Росії. Відома українозахисниця Ребекка Хармс заявила, що ЄС повинен чинити тиск на Петра Порошенка, щоб він зайнявся реформуванням прокуратури. Без реформи прокуратури не можна і мріяти про боротьбу з корупцією в Україні. Звучали лозунги, що не можна розділяти політику Росії окремо щодо України і Сирії. Ці дві країни - єдиний геополітичний план Путіна.

А далі члени Європарламенту - "агенти кремля" говорили, що в Україні діє олігархічно-феодальний устрій, боротьба з корупцією відбувається дуже кволо, реформи не здійснюються. Найголовніший месидж від європарламентарів - санкції з Росії знімати не можна.

Ось такий загальний малюнок сьогоднішніх дебатів щодо України у Європарламенті. Запланований виступ Верховного представника ЄС у справах зовнішньої політики і питань безпеки Федеріки Могеріні з невідомих причин був скасований.

Україно, українці - виглядає так, що ми залишились один-на один з лютим російським окупантом!

 

зі-зі Трохи песимістично...соррі

:-((((

Link to comment
Share on other sites

 

 

Just congratulated ‪#‎Ukraine‬ Foreign Minister Pavlo Klimkin on Ukraine's election to the United Nations Security Council. Very strong vote count shows international community’s recognition of all Ukraine has to offer.12074759_1721897858044648_32480058937919

 

 

 

 

 

 

шо это он так на нашу саманту засматривается фсбшная падлюка.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

 Натомість голосували саудити, катар, оае, йємен, мексико

В цілому чітко видно 3 блоки, що голосують так, як треба- Європа, ПІвнічна та Центральна Америка з Карибами , Австралія та Океанія. Інших місць цивілізація не торкнулась, чекають, коли США їм будуть платити за голосування

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...