Перейти до змісту

Кримський суд заборонив Меджліс


Olegik

Recommended Posts

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму ухвалив заборонити діяльність Меджлісу кримських татар на території анексованого півострова.

 

Про таке рішення суду повідомляє сайт "15 минут".

 

"Суд вирішив адміністративну позовну заяву прокурора Республіки Крим в інтересах невизначеного кола осіб задовольнити й визнати об'єднання, іменоване "Меджліс кримськотатарського народу", екстремістською організацією й заборонити його діяльність", - оголосила голова колегії "суддів" Наталя Терентьєва.

 

Рішення можливо оскаржити впродовж місяця, уточнює "Крим. Реалії".

 

Після оголошення вироку присутні негайно покинули залу.

 

На вулиці перший заступник Меджлісу Наріман Джелял пообіцяв присутнім, що члени Меджлісу подаватимуть апеляцію й шукатимуть усі можливі шляхи для європейського суду.

 

Як відомо, заборону Меджлісу кримських татар ініціювала скандально відома ставлениця Кремля на посаді "прокурора Криму" Наталія Поклонська.

http://www.pravda.com.ua/news/2016/04/26/7106807/
Link to comment
Share on other sites

А было дело Х-ло присылал парламентеров из Казани, чтобы крымские татары не бунтовали. А теперь вот так вот. Кацапы, конечно, мастера "разделяй и властвуй". Что есть то есть.

Link to comment
Share on other sites

В'ячеслав Кириленко

‏@KyrylenkoVyach

 

Заборона Меджлісу у Криму -сигнал Кремля для повторної депортації та геноциду кримських татар. Російський імперіалізм готує нові злочини.

https://twitter.com/KyrylenkoVyach/status/724941652138283011
Link to comment
Share on other sites

из передачи от 20 апреля

 

...

 

А. Невзоров

― О, да, вот с крымскими татарами, я боюсь, они делают какую-то уже стратегическую глобальную ошибку. Мало того, что они начали вдруг крымских татар прессовать абсолютно не по делу, совершенно не понимая, что вот этих людей разогревать, а тем более, раскалять, никак нельзя. Чеченцы покажутся тихими ангелами по сравнению с тем, на что способны крымские татары.

 

А. Нарышкин

― А можно сразу спрошу, Александр Глебович, что могут сделать крымские татары? Вы их какими-то сейчас представили, я не знаю, фанатиками.

 

А. Невзоров

― Я просто знаю их как людей необычайно храбрых, решительных и, скажем так, очень своеобразных в своих манерах. Плюс, не забывайте, что сделана еще одна глупость – на острие атаки поставлена женщина, непосредственно прокурор.

 

А. Нарышкин

― Поклонская, да.

 

А. Невзоров

― Крымским татарам получать вот все эти наставления, назидания, запрещения именно от женщины вдвойне унизительно. Ну, мы можем такое отношение к женщине считать глупостью, хотя, впрочем, что может говорить о глупости России, которая постоянно костюмированным жирным мошенникам целует руки или стоит в километровых очередях к поясам с чулками и без, принадлежащим каким-то древним богиням. Ведь тут, я боюсь, что… нет, давайте мы не будем, я понимаю, куда вас, друг мой, хочет снести…

 

А. Нарышкин

― Но, слушайте, вы сказали – как я услышал – что крымские татары сейчас в условиях давления на них конкретно на полуострове, они могу стать силой, гораздо более худшей, чем какие-то чеченские боевики.

 

А. Невзоров

― Конечно.

...

http://echo.msk.ru/programs/personalnovash/1750836-echo/
Link to comment
Share on other sites

В міністерстві закордонних справ Туреччини заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу окупаційною російською владою назвали спробою залякування кримських татар.

 

Про це йдеться у відповідній заяві дипломатичного відомства країни, повідомляє Anadolu.

 

"Зовнішньополітичне відомство Туреччини виступило із засудженням рішення російського суду про заборону діяльності Меджлісу кримських татар, включеного до списку "екстремістських організацій", - йдеться у повідомленні.

 

Турецьке МЗС підкреслило, що "Меджліс є законно обраним органом кримськотатарського народу, який сформований демократичним шляхом на основі вільного волевиявлення і тим самим відображає волю кримських татар".

 

Анкара називає рішення суду про заборону Меджлісу кримських татар останнім кроком, який спрямований проти єдності й цілісності кримських татар.

 

"Кримських татар знову намагаються залякати. Ми з жалем сприймаємо і засуджуємо це рішення, яке є ще одним проявом систематичного, масового тиску на основні права і свободи жителів півострова. Туреччина продовжить підтримувати законну боротьбу кримськотатарського народу і зусилля щодо усунення таких тисків", - наголосили в турецькому МЗС.

http://www.pravda.com.ua/news/2016/04/27/7106918/
Link to comment
Share on other sites

Європейський парламент має намір провести дебати й ухвалити резолюцію щодо порушення прав кримських татар із боку Росії на своєму засіданні 12 травня.

 

Про це йдеться у порядку денному засідань Європарламенту 9-12 травня, опублікованому на сайті установи.

 

Так, у порядку денному вказано, що 12 травня заплановані дебати з питань порушень прав людини, демократії та верховенства права щодо татар в Криму, а також у Гамбії та Джибуті.

 

Також вказано, що голосування по резолюції з цього питання відбудетсья того ж дня.

http://www.pravda.com.ua/news/2016/05/5/7107673/
Link to comment
Share on other sites

Європейський парламент в четвер закликав ЄС надати фінансову підтримку Меджлісу кримськотатарського народу, поки той знаходиться у вигнанні.

 

Про це йдеться в тексті резолюції Європарламенту, за яку євродепутати проголосували в четвер, передає Європейська правда.

 

"Європарламент нагадує, що заборона Меджлісу означає, що йому буде заборонено скликати зібрання, публікувати свої погляди в засобах масової інформації, проводити публічні заходи або використовувати банківські рахунки", - відзначається в резолюції.

 

"Європарламент закликає ЄС надати фінансову підтримку діяльності Меджлісу, поки він знаходиться у вигнанні; закликає збільшити фінансування правозахисних організацій, що діють від імені Криму", - наголошується в документі.

 

Євродепутати також закликали Росію, яка, згідно з міжнародним гуманітарним правом несе відповідальність як держава-окупант в Криму", підтримувати правопорядок на півострові і захистити громадян від свавілля судових та адміністративних заходів і рішень, таким чином виконавши свої зобов'язання члена Ради Європи.

http://www.pravda.com.ua/news/2016/05/12/7108229/
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Генеральная прокуратура открыла уголовное производство по факту совершения преступления с признакам геноцида относительно депортации крымских татар из Крыма в 1944 году.

 

Об этом в интервью Соне Кошкиной в программе "Левый берег" рассказал известный историк, глава Института национальной памяти Владимир Вятрович.

 

По его словам, уголовное производство открыто несколько месяцев назад - "то ли в конце прошлого года, то ли в начале этого", а ИНП предоставляет экспертное сопровождение следствия. Прогнозировать возможные перспективы данного дела глава Института национальной памяти не стал, считая, что с этим вопросом нужно обращаться в ГПУ. Сам он с генпрокурором в контексте данной темы еще не встречался.

...

http://lb.ua/news/2016/05/20/335666_genprokuratura_otkrila.html
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

Управління Федеральної служби безпеки Росії в анексованому Криму навесні 2015 року розробило 3-річний план нейтралізації Меджлісу кримськотатарського народу.

Про це йдеться в таємному листі першого заступника начальника управління ФСБ РФ щодо Криму Рустема Ібрагімова до ставленика Кремля на півострові Сергія Аксьонова від 28 квітня 2015 року, яке публікує ЛІГА.net.

...

http://img.pravda.com/images/doc/e/2/e249fbd-medzhlis-znysh-1.jpg

 

http://img.pravda.com/images/doc/2/2/2261322-medzhlis-znysh-2.jpg

 

http://www.pravda.com.ua/news/2016/06/1/7110431/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Російський суд в Криму присудив Ахтему Чийгозу 8 років колонії суворого режиму.

 

Про це в Twitter повідомив адвокат Микола Полозов.

 

"Сьогодні російський суд в Криму визнав Ахтема Чийгоза громадянином України і виписав йому 8 років колонії суворого режиму", - написав він.

...

http://www.pravda.com.ua/news/2017/09/11/7154746/
Link to comment
Share on other sites

В окупованому Криму поліція заборонила проведення футбольного турніру "Алтин тамг'а", який мав стати презентацією однойменного футбольного клубу.

 

Про це 16 вересня повідомила Айше Усманова.

 

Згідно з повідомленням, інцидент стався у н.п.Крестьяновка Первомайського району.

 

"Співробітники поліції заборонили проводити футбольний турнір. Перервали перший же матч. Змусили зняти кримськотатарський прапор і припинити турнір. Причина - нібито не було узгодження і проведення будь-якого заходу є незаконним", - повідомила Усманова.

 

Вона уточнила, що проведення турніру було усно погоджено з Оленою Стельмах, главою селища, а проведення матчу заборонив замначальника РВВС Первомайського району Олександр Юрченко.

http://www.pravda.com.ua/news/2017/09/16/7155360/
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Представників Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова, засуджених в окупованому Криму, видали турецькій стороні.

 

Про це "Українській правді" повідомив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

 

За його словами, Чийгоза і Умерова спершу привезли в Сімферополь, потім літак забрав їх в Анапу, а близько години тому літак з представниками Меджлісу кримськотатарського народу відправився в Анкару.

 

Джемілєв додав, що ця видача стала можливою завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана в Україну

http://www.pravda.com.ua/news/2017/10/25/7159614/
Link to comment
Share on other sites

Засуджені окупантами Криму заступники голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров і Ахтем Чийгоз з Туреччини вирушать в Україну.

 

Про це в коментарі телеканалу ATR заявив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, народний депутат, один з лідерів кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв.

 

"Близько 10.30 годин адвокат Микола Полозов повідомив, що Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова вивезли в аеропорт. ФСБшники сказали, що нібито для підписання протоколу про передачу Чийгоза і Умерова турецькій стороні відповідно до домовленостей Туреччини і Росії... Потім вони вирушили в Анапу", – розповів про перебіг подій Джемілєв.

 

"О 13.30 десь прийшло смс, що літак з Анапи попрямував до Анкари... Потім вони попрямують в Україні. Це результат переговорів Ердогана з Путіним", – сказав політик.

http://www.pravda.com.ua/news/2017/10/25/7159620/
Link to comment
Share on other sites

Лидеры крымскотатарского движения не писали обращения к Путину

Освобожденные заместители главы Меджлиса крымскотатарского народа Ильми Умеров и Ахтем Чийгоз не просили президента России Владимира Путина о помиловании. Об этом сообщил адвокат Николай Полозов, передаю "Крым. Реалии". "Ни Ахтем Чийгоз, ни Ильми Умеров никаких заявлений с просьбами о помиловании, об амнистии или еще о чем-либо не подписывали и не писали…Это не те люди, которых можно поставить на колени и заставить писать милости к российскому государству", - сообщил Полозов. Напомним, ранее журналист "Радио Свобода" Антон Наумлюк сообщил, что Путин помиловал украинских политзаключенных Умерова и Чийгоза. "Ильми Умеров и Ахтем Чийгоз помилованы. Президентские указы о помиловании засекречены и не опубликованы. Умерова и Чийгоза вывезли с территории Крыма в Турцию. В настоящий момент они находятся по пути в Анкару", - сообщал журналист. Их освобождение является "политическим решением и итогом переговоров с участием Турции и Украины".
Полный текст читайте здесь: https://www.rbc.ua/rus/news/umerov-chiygoz-prosili-putina-pomilovanii-1508936471.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...