Перейти до змісту

Опять ринатка гудит.....


хозяин

Recommended Posts

Украинскому бюджету и металлургической отрасли необходимо введение в действие закона о повышении экспортной пошлины, принятого Верховной Радой. В данный момент документ ожидает подписи Президента Украины.

Об этом говорится в обращении к Петру Порошенко от руководителей крупнейших отечественных металлургических предприятий, пишет 24 канал.

"Сегодня, чтобы сохранить не только наше предприятие, но и национальную металлургию - крупнейшего работодателя и налогоплательщика в государственный бюджет страны, просим Вас, уважаемый Петр Алексеевич, подписать этот закон, который позволил бы сдержать экспорт стратегического сырья и помог бы переориентировать его объемы для отечественной металлургии", — говорится в письме директора ММК имени Ильича Юрия Зинченко.

Несмотря на острый дефицит металлолома на украинских заводах, Украина экспортирует рекордные объемы лома, что является крайне деструктивной тактикой. В 2015 году вывоз лома из страны побил рекорд и составил более 1,2 млн тонн. В этом году Минэкономразвития и торговли планирует практически повторить этот рекорд и вывезти 1,1 млн тонн стратегического сырья.

Закон Украины "О внесении изменений в некоторые законы Украины относительно уменьшения дефицита лома черных металлов на внутреннем рынке с целью первоочередного обеспечения нужд оборонной промышленности и восстановления объектов инфраструктуры" предусматривает рост пошлины на вывоз металлолома из страны с 10 до 30 евро за тонну.

Как указывают директора предприятий, принятие закона позволит сохранить налоговые поступления в бюджет Украины, рабочие места, дееспособность смежных отраслей и валютные поступления в страну.

"На фоне катастрофической нехватки металлолома на внутреннем рынке Украины металлурги были вынуждены сдерживать производство готовой продукции, ставя под угрозу не столько финансово-экономические показатели предприятия, сколько будущее своих работников и работников смежных отраслей", — пишет в своем письме директор "Азовстали" Энвер Цкитишвили.

"Увеличение уровня экспортной пошлины до 30 евро за тонну металлолома, предусмотренное этим законопроектом, позволит обеспечить внутренний рынок Украины дефицитным сырьем. Это позволит увеличить производство металлопроката, сохранить рабочие места и поступления в государственный бюджет Украины", — говорится в письме директора "Запорожстали" Ростислав Шурмы.

Link to comment
Share on other sites

Нова формула розрахунку тарифів за електроенергію, розроблена НКРЕ, допоможе оточенню президента і донецькому олігархові Ринату Ахметову заробити близько мільярда доларів.

Про це в статті на "Економічній правді" пише головний редактор УП Севгіль Мусаєва-Боровик.

"28 квітня НКРЕ, яку очолює колишній менеджер "Рошен" Дмитро Вовк, представить нову методику формування ціни на українське вугілля. В основу буде взята європейська формула API2 + фрахт", - йдеться в статті.

Як зазначається, АPI2 - це зведений індекс цін на вугілля в регіоні ARA (Амстердам, Роттердам, Антверпен), який включає в себе вартість вугілля, а також витрати на його доставку в порт.

"В даний час індекс API2 котирується на рівні 40-45 доларів за тонну вугілля. Але такою ціною на українське вугілля НКРЕ виявився незадоволений. Тому до цієї формули вирішили додати витрати на логістику. Величину логістики НКРЕ запропонувала визначати на підставі індексу, який становить приблизно 15 доларів за тонну", - пише автор.

"Просте підсумовування цих цифр дає на виході ціну близько 50-60 доларів за тонну. Тобто, саме ця цифра буде базовою при розрахунку тарифів на теплову генерацію. Цікаво, що в своїх розрахунках ціни на вугілля регулятор керується принципом "чим дорожче, тим краще", - наголошується в статті.

По-перше, НКРЕ не робить знижку на якість вітчизняного вугілля.

Як зазначається, українське паливо часто має завищені показники вмісту сірки. Саме з цієї причини його завжди було досить проблематично експортувати в західноєвропейські країни.

По-друге, НКРЕ пропонує двічі врахувати в вартості вугілля витрати на його доставку.

"Нагадаємо, що тариф API2 вже включає в себе витрати на транспортування. Але державному регулятору цього здалося недостатньо. Тому в схему вирішили додати ще й витрати на фрахт. Хоча справедливо було б їх не враховувати", - йдеться в статті.

"Виходить, що український антрацит, видобутий на шахтах в Дніпропетровській і Донецькій областях, перед доставкою на вітчизняні ТЕС повинен спочатку доїхати до Роттердама, а потім ще повернутися назад. Так, принаймні, це виглядає в логіці Нацкомісії", - зазначає автор.

За її словами, якби регулятор робив знижку на логістику, вводячи європейський механізм формування ціни на вугілля, його справедлива вартість становила не більше 30 доларів за тонну.

"До цього методики взагалі не було, а її відсутність призводила до ручного режиму і дисконтів або премій до міжнародної ціни, - аргументує рішення комісії Дмитро Вовк. - API2 ж є ключовим індексом для енергетичного вугілля в Європі".

"Приблизний річний обсяг виробництва електроенергії українськими ТЕС становить 40 млрд кВт/год. Різниця між українською та європейською ціною - близько 60 копійок. Виходить, що українські ТЕС тільки в поточному році за рахунок завищеного тарифу зароблять близько 24 млрд гривень, тобто практично 1 млрд доларів", - пише автор.

Також наголошується, що ДТЕК донецького олігарха Ріната Ахметова - основний, але не єдиний вигодонабувач нової методики формування ціни на вугілля.

"На завищеній ціні вугілля заробить і державна "Центренерго", кураторство над якою учасники ринку приписують найближчому соратникові президента і його армійському товаришеві Ігорю Кононенко", - наголошується в статті.

Зокрема, про це в численних інтерв'ю заявляв і бізнес-партнер Ігоря Коломойського Геннадій Корбан. За його словами, менеджмент Кононенка контролює постачання вугілля на державне підприємство.

За інформацією джерел "Української правди", Кононенко, зокрема, блокував проведення конкурсу на нового керівника держкомпанії і особисто обдзвонював кандидатів з вимогою знятися з конкурсу.

Економічна правда

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Вот это самое симпатичное:

 

НКРЕ пропонує двічі врахувати в вартості вугілля витрати на його доставку.

Нагадаємо, що тариф API2 вже включає в себе витрати на транспортування. Але державному регулятору цього здалося недостатньо. Тому в схему вирішили додати ще й витрати на фрахт. Хоча справедливо було б їх не враховувати.

Виходить, що український антрацит, видобутий на шахтах в Дніпропетровській і Донецькій областях, перед доставкою на вітчизняні ТЕС повинен спочатку доїхати до Роттердама, а потім ще повернутися назад. Так, принаймні, це виглядає в логіці Нацкомісії...

Змінено користувачем mick
Link to comment
Share on other sites

Очень им видать деньги нужны!!!! Володька тарифы на газ повысил комуналку теперь платить нечем...

 

А для тех, кто рассчитывает на субсидии, готовится снижение "социальных норм" потребления - а соответственно, и размера субсидий:

 

http://glavcom.ua/articles/40796.html

Link to comment
Share on other sites

А тут ЕС гудит в ответ!!!!

 

Увеличение Украиной экспортных пошлин ЕС на металлолом противоречит принципам Соглашения об ассоциации.

Такое заявление размещено на фейсбук-странице Представительства ЕС в Украине.

"ЕС считает, что повышение пошлины на экспорт металлолома из Украины может истолковываться как ограничительные меры для торговли, что противоречит духу и букве многосторонних и двусторонних обязательств, взятых Украиной. В частности, в рамках углубленной и всеобъемлющей зоны свободной торговли (УВЗСТ) с Европейским Союзом, Украина обязуется не вводить новые пошлины на экспорт",- говорится в заявлении.

"ЕС призывает Украину сохранить устойчивую приверженность режиму свободной торговли",- добавляют в Представительстве ЕС.

Link to comment
Share on other sites

Пипец. 3 подхуйлятника пытаются показать познания в украинской экономике!  :gigi:

 

 

Так ты вроде один и не подхуйлятник а просто хуйло или у тебя у чепушилы педрильской в очах троится????

Link to comment
Share on other sites

А тут ЕС гудит в ответ!!!!

 

 

"ЕС призывает Украину сохранить устойчивую приверженность режиму свободной торговли",- добавляют в Представительстве ЕС.

 

А еси нет, выразит дипконсьорн или Педрилье доступ до выллы в Гышпании заблокирует? :weep:

Link to comment
Share on other sites

...

"Приблизний річний обсяг виробництва електроенергії українськими ТЕС становить 40 млрд кВт/год. Різниця між українською та європейською ціною - близько 60 копійок. Виходить, що українські ТЕС тільки в поточному році за рахунок завищеного тарифу зароблять близько 24 млрд гривень, тобто практично 1 млрд доларів", - пише автор.

...

 

:lol2: 

 

КоцапЪ, такий коцапЪ.  :fp1:

 

 

 

Наприкінці 2013 року агентство «РіА-Новини» провело дослідження вартості електроенергії в 40 країнах Європи. Аналітики з’ясували, що в Україні вартість електроенергії для населення найнижча в Європі. На другому місці розташувалася Республіка Білорусь із 78 коп. за кВт/год., на третьому — Казахстан (90 коп. за кВт/год.), що володіє значними запасами недорогого вугілля. За Казахстаном — Росія (1,06 грн. за кВт/год.). Країною із найдорожчою електроенергією в Європі стала Данія (5,43 грн. за кВт/год.), європейський лідер з використання поновлювальних джерел енергії. На другому місці — Німеччина (5,27 грн. за кВт/год.), яка також займає провідні позиції в Європі з впровадження альтернативної енергетики і разом з Данією лідирує за часткою податків у вартості електроенергії. Замикає першу трійку Кіпр (близько  5 грн. за кВт/год.), який потерпає від ізольованості його енергосистеми і практично повної відсутності альтернативи мазуту як палива. Зазначимо, що ці розрахунки проводились за старим курсом євро (12 грн. за євро), тому після подорожчання валюти різниця ще більш відчутна.

 

http://www.galychyna.if.ua/publication/economics/svitlo-podorozhchalo/print.html

Link to comment
Share on other sites

Рогатый патриот встал грудьми на захыст ахметова!!! И что характерно почти в 2 часа ночи, не бережешь ты себя карова....

Змінено користувачем хозяин
Link to comment
Share on other sites

Рогатый патриот встал грудьми на захыст ахметова!!! И что характерно почти в 2 часа ночи, не бережешь ты себя карова....

 

 

Лапоть, мені ахмєтка до дупи. Пашуть на нього якраз тупиздні типу тебе, вкидаючи тупу підкацапну писанину і надаючи рижому можливість легко відмазатись  від такої примітивної куйні. 

Link to comment
Share on other sites

Лапоть, мені ахмєтка до дупи. Пашуть на нього якраз тупиздні типу тебе, вкидаючи тупу підкацапну писанину і надаючи рижому можливість легко відмазатись  від такої примітивної куйні. 

 Хе хе  .  Знатно гудіт  пукан  педрота  . 

Link to comment
Share on other sites

Нам не чути тут, як в тебе гудіт, макаковєц. :weep:

  Чувак ти  хоч  тут  не збрехав -  вас  в  одному РіГє рогатому  багато , педрот педросос і  педріот  .  Но гудіт  твой  ,  тобто  ваши  пукан  зачьотно  .

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...