Перейти до змісту

До родичів загиблих в Іловайську з ГПУ так ніхто й не вийшов.


Людас

Recommended Posts

В УКРАЇНІ ЗГАДУЮТЬ ЖЕРТВ ІЛОВАЙСЬКА: РОДИЧІ ЗАГИБЛИХ ЗІ СЛЬОЗАМИ ПРОСЯТЬ ГПУ ЗАКІНЧИТИ РОЗСЛІДУВАННЯ



УкрaїнaСьогодні, 12:558921



Досі невідомо, скільки бійців загинули у трагедії. Розслідувати справу про Іловайськ якнайшвидше просили сьогодні, 29 серпня, біля Генпрокуратури родичі загиблих та бійці добровольчих батальйонів, йдеться у ТСН.12:00. Зранку до ГПУ принесли прапори добровольчих батальйонів, а сходи вистелили плакатами з фотографією військового прокурора Матіоса. Поруч поставили фотографії загиблих під час Іловайської трагедії. За неофіційною інформацією загинули тисячі, за офіційною - сотні, але досі ніхто не знає остаточної цифри. Зі сльозами на очах близькі кажуть, що вони мають право знати правду. "Позивний "Серж" Живага Сергій Олександрович. 43 роки, до свого дня народження рівно місяць не дожив. О 6 ранку командир повідомив про те синові, що твій батько загинув як герой. Це все, що ми знаємо", - каже одна з жінок, яка прийшла до ГПУ. "Питання одне - короткий епізод, який має бути розглянуто з 23 серпня по 29. Хто винен і кого притягати до відповідальності", - каже інший учасник пікету. "Вони мають відповісти мені, матері, чому вони зрадили мого сина. Чому вбили всю мою родину, чому у мене ніколи не буде свят. Вони мають відповісти. Я з тим не змирюся ніколи", - каже мати загиблого Наталя Харченко. У другі роковини трагедії вимог і запитань чимало. Найголовніше - притягнути до відповідальності тих, хто винен в трагедії. Родичі загиблих вимагають негайно передати справу до суду. А ще просять особистої зустрічі з генеральним прокурором Луценком. Чекали півтори години. Зустрічі з прокурорами родичі загиблих так і не дочекались. Луценка, кажуть, на місці немає, не вийшов до них і заступник прокурора. Люди поспішили на Михайлівську площу, де об 11 почався молебень, але потім родичі обіцяють повернутись. На Михайлівській площі жертв трагедії згадують другий день поспіль – зібралось чимало бійців-побратимів загиблих, родичів та небайдужих громадян.



Нагадаємо, у Міноборони практично одразу після трагедії заявили, що Іловайськ – наслідок незлагоджених дій добровольців і армії. Тимчасова слідча комісія розглядає помилку кадрових призначень і помилкові дії тодішнього міністра оборони Валерія Гелетея та керівника Генштабу Віктора Муженка. Останній кілька днів тому через соцмережу повідомив, що готовий відповідати за всі свої накази, зокрема, й ті, які призвели до людських утрат. Що насправді відбувалося всередині Іловайського котла, дізнайтеся на ТСН.ua з розповідей чотирьох очевидців за цим посиланням. Кореспонденти ТСН Алла Хоцянівська та Ірина Маркевич
Більше читайте тут: https://tsn.ua/ukrayina/v-ukrayini-zgaduyut-zhertv-ilovayska-rodichi-zagiblih-zi-slozami-prosyat-gpu-zakinchiti-rozsliduvannya-735808.html


Щось треба коментувати ?

Змінено користувачем MG42
Link to comment
Share on other sites

Сегодня утром у меня зазвонит телефон. 
Я посмотрю на экран глубоко вдохну наберусь смелости и скажу :
Алло...

Уже два года подряд звонит мама Алексея....
У неё в Зеленом Коридоре пропал сын.
25 лет. Не нашли. Ни живим, ни мертвым.
Она до сих пор ждёт его и надеется... Она мама. Она верит и ждёт. 
И будет ждать до последних своих дней.

Жилянская.
Помню белые лица всех, кто находился в этот момент в нашем штабе* ...
И тишину... Поток слёз и сотни выкуренных сигарет...Мы между собой почти не общались, все понимали по глазам и из разговоров друг друга по телефону.
Военные - Медики-Госпиталя-Морги-Поиск... 
Вывоз ребят... 
Господи за что?!!!!! 

Завтра наберёт мама Лешы и закончит разговор :
- Эмма передайте Дякую всім хто допомагає солдатам. І за Олексійка дякую, що шукали...

Тяжело писать... Вспоминать тяжело...

Все, что прошу , уделите минутку в память о них...

Помолитесь за всех не вернувшийся из Илловайска , пусть случится чудо и они вернутся : потерявшими память , из чужой страны... Но живыми...

И поставьте свечку за тех, миссией которых было спасти нас и за это отдать свою жизнь...

Помним ...
Link to comment
Share on other sites

Сцуко, у моей кассирши муж погиб там. Чуваку слегка за 30.

Павло Мазур - https://www.youtube.com/watch?v=zvLI21IY35g

 

 

циничное массовое убийство "братьями" (тьфу блять), даже для фашистов наверное такое было бы циничным,

командиры должны были бы как минимум застрелиться, а нет, они парады принимают в новых картузах

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Нардеп, председатель подкомитета по вопросам военной безопасности и обороны Комитета Верховной Рады Украины по вопросам национальной безопасности и обороны Юрий Береза заявил, что Муженко знал о предстоящей трагедии под Иловайском.

 

"Во-первых Муженко не пришел в 2014 году в украинскую армию. Он был давно. Он соответственный за то состояние армии, в котором она была в 2014 году. По сути дела ее (армии. - Ред.) не было. Были отдельные военные части, отдельные патриотично настроенные командиры. Все остальные части были разбалансированы и абсолютно не способны выполнять боевые задачи. Кроме некоторых бригад, полков. Муженко этого не знал? Знал!", - отметил нардеп.

 

"Я хочу напомнить, какие были тогда реалии. Июль-август 2014 года, когда Муженко с Гелетеем освобождали украинские села на Луганщине и Донетчине, и друг перед другом ставили флаги, и рапортовали президенту: "Мы освободили это, мы освободили это". Так вот основная задача начальника Генерального штаба - удержать эти городки и села. Стратегично нужно было просчитывать. Муженко как руководитель Генерального штаба должен был предвидеть и ввод российских войск со стороны Амвросиевки на Старобешево. Он много чего должен был просчитать. Но как бы там не было, я четко знаю, что Муженко собирался лично установить флаг в центре Иловайска. Я был лично тогда в штабе и разговоры об этом были с 14 августа. Я знаю, когда у него это закончилось. Реально с 19 августа началось нагнетание, и начали заходить (на территорию Украины. - Ред.) отдельные части российских войск. Я думаю, что Муженко знал уже 20-23 августа, что российские войска зашли. И тут сыграла с ним конъюнктура. Он захотел получить из рук президента генерал - полковника на параде в Киеве", - считает Юрий Береза. Источник: http://censor.net.ua/n403278

Link to comment
Share on other sites

Прокуратура завершила військову експертизу Іловайської трагедії

 

 

Завершена унікальна судова комісійна військова експертиза, яка тривала майже рік.

 

Про це повідомив перший заступник Генерального прокурора України Дмитро Сторожук під час зустрічі з родичами воїнів, загиблих під Іловайськом, повідомляє прес-служба ГПУ.

 

Основною темою розмови були результати розслідування обставин та причин Іловайської трагедії. Зокрема, Сторожук зазначив, що наразі завершена унікальна судова комісійна військова експертиза, яка тривала майже рік і до якої залучено 31 провідного експерта та фахівців, у тому числі з Міністерства оборони України, Антитерористичного центру при Службі безпеки України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України.

 

"Наявність експертизи дозволяє готувати кримінальне провадження для направлення справи до суду", - сказано в повідомленні.

 

Як відомо, напередодні дня Незалежності у 2014 році в результаті вторгнення російських військових, в оточення потрапили сили АТО в районі Іловайська.

 

За попередніми результатами розслідування, втрати особового складу українських Збройних сил, Національної гвардії, МВС під Іловайськом склали 366 загиблих, 429 поранених, 128 потрапили в полон, 158 вважаються до цього часу зниклими безвісти.

 

Військовий прокурор Анатолій Матіос відмовився називати конкретні прізвища і заявив, що головною причиною "Іловайської трагедії" стало вторгнення на територію України понад 3,5 тисяч військовослужбовців регулярної армії РФ без оголошення війни.

 

За попереднім звітом ТСК, до трагедії під Іловайськ привели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Віктора Муженка напередодні, а також те, що президент не ініціював введення воєнного стану.

 

У Міністерстві оборони заявили, що поразка під Іловайськом сталася через погану взаємодію добровольчих загонів з підрозділами ЗСУ.

http://day.kyiv.ua/uk/news/300816-prokuratura-zavershyla-viyskovu-ekspertyzu-ilovayskoyi-tragediyi Змінено користувачем Olegik
Link to comment
Share on other sites

Муженко с Гелетеем освобождали украинские села на Луганщине и Донетчине, и друг перед другом ставили флаги, и рапортовали президенту: "Мы освободили это, мы освободили это".

 

А за Іловайськ що вони доповіли ? 

Винуваті у загибелі  сотень , а швидше тисяч наших солдат та офіцерів у котлі ? 

 

Дивився цього "генерала" Муженка на роковини трагедії. Каже всі винуваті. Солдати теж.

Солдати відповіли. Своїм життям. А ти чим, сука ?

Link to comment
Share on other sites

Все как-то быстро забыли, что про "зеленый коридор" наш Петя с Хуйлом "добазарился"

 

 

Чому всі ? Не всі. Але вони дуже хочуть щоб всі.

 

Порошенко на найвищому рівні домовився про вихід зі зброєю оточених під Іловайськом бійців
УКРАЇНА
  0  0  2667   
  • 30 серпня 2014 року, 02:05

Бійці добровольчих батальйонів «Донбас» і «Дніпро» отримали від російської армії ультиматум - їм запропонували здати до 6:00 сьогодні. Вони опинилися в щільному котлі під селом Червоносельське. Ситуація дуже критична. Як розповів боєць «Донбассу» у прямому ефірі «ШустерLive», їм вдалося закріпитися на п'ятачку 350 на 130 метрів. На цій території практично не можливо десь заховатися, оскільки тут є всього кілька уже напіврозвалених будинків. Усі прилеглі лісопосадки і поля заміновані. Схоже, що пастку ретельно готували. У разі відмови від здачі, їх обіцяли розстріляти з «Градів».

Ситуація була на контролі безпосередньо Президента України. І ось обнадійлива новина надійшла від командира «Донбасу» Семена Семенченка.

«Тільки що говорив з Президентом України. Він повідомив, що В ході переговорів на вищому рівні ним досягнута домовленість про наступне:

1) До 10-00 сьогодні усі бійці, які не здалися в полон, зі зброєю і прапорами будуть випущені через спеціальний коридор до місця дислокації основних сил АТО. Бойова техніка підірвана.

2) Впродовж декількох днів усі бійці, що здалися в полон, а також поранені, що знаходяться у полоні будуть обміняні на російських десантників у Харкові», - повідомив Семенченко.

 

http://visnyk.lutsk.ua/news/ukraine/poroshenko-na-naivyshchomu-rivni-domovyvsya-pro-vykhid-zi-zbroyeyu-otochenykh-pid-ilovaiskom-biitsiv/

Link to comment
Share on other sites

Чому всі ? Не всі. Але вони дуже хочуть щоб всі.

 

Скажуть, що це маячня Семенченка. Хоча, з якого б тоді дива наші підрозділи поперлися колонами в той "зелений коридор", якщо це рішення не приймалось на найвищому рівні?

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

 

 


Військовий прокурор Анатолій Матіос відмовився називати конкретні прізвища і заявив, що головною причиною "Іловайської трагедії" стало вторгнення на територію України понад 3,5 тисяч військовослужбовців регулярної армії РФ без оголошення війни.

 

Толян поставлен, шоб замять дело

Link to comment
Share on other sites

Сэмэн пишет:

 

27 и 28 августа были пикеты АП и Генштаба. Требовали направить подкрепление. Вот и фото встречи у Порошенко с делегатами от пикетирующих. Всем сказали что помощь направлена (обманули). 
 
 
 

http://storage1.censor.net.ua/images/b/f/5/5/bf55f3a1896b6dcce4cd6681ee7d703c/censor_blogs_content_big.jpg

Link to comment
Share on other sites

Для лохов устроили перепихоны: типа подозрение в совершении преступления каким-то кацапским военным и цивильным, а те то же-  украинским хвошыздам, алаверды.

Матиосы, муженки, гелетеи главнокомандующие и пр. ложкенды -белые и пушистые 

Link to comment
Share on other sites

 

 

За попереднім звітом ТСК, до трагедії під Іловайськ привели помилкові кадрові призначення в силовому блоці, неадекватні дії міністра оборони Валерія Гелетея і начальника Генштабу Віктора Муженка напередодні, а також те, що президент не ініціював введення воєнного стану.

 

итого: "помилкові кадрові призначення в силовому блоці", Валерія Гелетея, Віктора Муженка, президент не ініціював

дела на всех будут заводить?

Link to comment
Share on other sites

Сэмэн пишет:

 

27 и 28 августа были пикеты АП и Генштаба. Требовали направить подкрепление. Вот и фото встречи у Порошенко с делегатами от пикетирующих. Всем сказали что помощь направлена (обманули). 
 
 
 

http://storage1.censor.net.ua/images/b/f/5/5/bf55f3a1896b6dcce4cd6681ee7d703c/censor_blogs_content_big.jpg

насколько я помню..многие бойцы и такие не порохоботы например как бутусов тоже писали..что подкрепление  было отправленно...но тоже было разбито.

и не смогли пробить корридор.

Link to comment
Share on other sites

Бушанский. По Иловайску никто не будет наказан по одной простой причине - флажки на карте военных действий расставлял Петя лично. Смотреть с 9:35

 

https://www.youtube.com/watch?v=EqH_23rRpJ0&feature=youtu.be&t=576

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

Как же заебало это говно от военно-диванных экспертов читать...

Уже и ганапольского притащили...

 

У пана иксперда мания величия прорезалась? Я притащил не Ганнопольского, а Бушанского. И указал с какой минуты смотреть.

 

зы

А то, что он у Ганнапольского, так на 5-й и Интер с 1+1 его не приглашают почему-то

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

У пана иксперда мания величия прорезалась? Я притащил не Ганнопольского, а Бушанского. И указал с какой минуты смотреть.

 

зы

А то, что он у Ганнапольского, так на 5-й и Интер с 1+1 его не приглашают почему-то

 

На сегодня Ганапольский  ничем не хуже 1+1, фильтрованного 5-го, а про ублюдочно-кацапский Интер и речи нет

Link to comment
Share on other sites

Как же заебало это говно от военно-диванных экспертов читать...

Уже и ганапольского притащили...

 

 

дай ссылку, где правильное почитать, если такая есть

 

Приєднуюсь до  побажання. Ганапольский - кака !

 

Andreas , маєш щось інше ? 

Link to comment
Share on other sites

На сегодня Ганапольский  ничем не хуже 1+1, фильтрованного 5-го, а про ублюдочно-кацапский Интер и речи нет

 

Все украинские тв каналы кем-то заангажированы. Парадокс в том, что на таких синячьих каналах, как 112 и ньюзуан, больше свободы слова, чем на канале "проевропейского" президента Порошенка, например. Я уже не говорю про государственный УТ-1

Link to comment
Share on other sites

Все украинские тв каналы кем-то заангажированы. Парадокс в том, что на таких синячьих каналах, как 112 и ньюзуан, больше свободы слова, чем на канале "проевропейского" президента Порошенка, например. Я уже не говорю про государственный УТ-1

 

Ніякого  парадоксу. В Україні завжди опозиційні змі дають і давали більш вільну і сбалансовану з різних боків точку зору.

Але як тільки власник каналу проривається до корита, то все. Пиздець . Як відрізало.

Згадайте 5 канал раніше. І зараз. Порівняйте.

 

Сам зараз 112 дивлюсь. Чиї б вони не були , але інформацію подають більш об*єктивно. 

Link to comment
Share on other sites

Ніякого  парадоксу. В Україні завжди опозиційні змі дають і давали більш вільну і сбалансовану з різних боків точку зору.

Але як тільки власник каналу проривається до корита, то все. Пиздець . Як відрізало.

Згадайте 5 канал раніше. І зараз. Порівняйте.

 

Сам зараз 112 дивлюсь. Чиї б вони не були , але інформацію подають більш об*єктивно. 

 

Ну, так після перемоги Майдану-2 повинно було би буди навпаки, нє? Хоча б на УТ-1

Link to comment
Share on other sites

Ну, так після перемоги Майдану-2 повинно було би буди навпаки, нє? Хоча б на УТ-1

 

 

Перемога Майдану мала змінити еліту. З совково-бандитської на сучасну європейську.

Вже вдруге цього не сталося. Звідси логічний висновок. Майдан не переміг. Вже вдруге.

 

https://www.youtube.com/watch?v=ZdYSnvzRzxc

Змінено користувачем Людас
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...