Перейти до змісту

Зібрав грибів. Чи справжні?


LampoGaz

Recommended Posts

Shpylka,

 

В лісі німецькому,під Гамбургом.

Ліс здебільшого листяний, але є й йолки чи хз, але не сосна точно. Рельєф не дуже рваний. Ходив хв 25,вже й надію втратив. Аж ось найшов якийсь канальчик з водою і вони там.

Понад трасою теж були. Природньо, там не збирав.

Змінено користувачем LampoGaz
Link to comment
Share on other sites

Більш за все ті гриби схожі на рядовки (а вони бувають ядовиті), а ніяк не опеньки, сироїжки чи волнушки. Не їжте!

http://www.5lepestkov.com/wp-content/uploads/2014/10/2010a-89.jpg

Змінено користувачем Euro
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Shpylka,

 

В лісі німецькому,під Гамбургом.

Ліс здебільшого листяний, але є й йолки чи хз, але не сосна точно. Рельєф не дуже рваний. Ходив хв 25,вже й надію втратив. Аж ось найшов якийсь канальчик з водою і вони там.

Понад трасою теж були. Природньо, там не збирав.

Власне, опеньки трохи відрізняються по лісах і місцевостях, тому за фоткою трохи важко розпізнати, а тим більше комусь радити. Як на мене,  побачивши  Вашу фотку  відразу  думка:  нормальні  опеньки,  ми  такі  їмо.  Для  пущей  вєрності,  порадила  Вам  зварити  їх  з  цибулею,  бо  в  більшості  випадків  цибуля  синіє,  якщо  щось  не  теє.  При  посинінні  цибулі  спокійно  викините.  Якщо  ні,  то  знову  ж  таки,  для  пущей  верности,  проваріть  їх  довше,  а  там  спожийте  один  і  зачекайте.  В  жодному  разі  не  пийте  алкоголю!!!!!

Опеньок  справжній  гарно  пахне,  благородно,  але  як  Вам  то  розповісти  через  писанину?  Наліт  на  опеньку - теж  ознака  нешкідливого  опенька,  але  Параска  навела  приклад  схожих  опеньок  несправжніх,  але  зрештою  не  факт,  що  отруйних. Трошки  насторожує  занадто  світлий  колір  Ваших  опеньок,  але  то  фотка!

Я  б  спробувала  їх  приготувати  і  обережно....  Якщо  вправно  приготувати  мухомори,  то  вони  просто  цімес. :)

Link to comment
Share on other sites

Йогурт навіть краще сметани, цілком замінює.

Гриби не бійтесь їмти - у них характерні шляпки з лусочками, у несправжніх опеньків таких нема - гладенька шкірка і колір більш яскравий жовто-коричневий.

Link to comment
Share on other sites

Если через час Газовый светильник вернется в ветку живым и  поделится вкусовыми впечатлениями без галлюцинаций и с сохраненной мелкой моторикой пальцев, значит круг подозреваемых сузится до разновида осенних опят.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

еще раз, чуваки и чувихи.

я опята собираю уже лет 40, слава Богу.

Если не больше.

Это - 146% настоящие опята.

Их ни с какими грибами не спутаешь.

Спросите у Гарина

 

Все эти фапы на ложные опята - для людей, не способных отличить, например, бультерьера от пит-буля.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Задала  в  гуглі  "essbaren  Pilze"  та  ще  й  "deutsche",  а  там  взагалі  нічого  подібного  на нормальні  наші  опеньки  нема.

То  певно  наші  українські  емігранти  вже  щось  насіяли.  :)

Та  ще  й  якось  німці  гриби  не  так  фотографують,  шапки  зовсім  не  видно. Праблєма.

Link to comment
Share on other sites

Смажу.

Йогурту додам, мабуть, вже в кінці, хв за 5

 

Не  треба  опенькам  ні  сметани,  ні  йогурту  (як  на  мене). Але   вже  як  будете  давати,  то  змішайте  сметану  з  ложкою  муки,  бо  доброго  соусу  не  вийде.

Link to comment
Share on other sites

Я в Италии в парке одного предприятия, прямо со скамеечки выкупил большое семейство подосиновиков (красноголовцев). Спрашиваю у итальянца, мол, а чего не едите таких класных грибов? А он кроме белых и шампиньонов нихрена и не знает. Для него подосиновики - поганки.

 

http://www.calorizator.ru/sites/default/files/product_/mushroom-6_.jpg

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...