Перейти до змісту

Помер поет Борис Олійник


Olegik

Recommended Posts

Хоч і комуняка був, але з ідейних... З табору в табір не бігав, як Павличко, і мав певні моральні принципи.
RIP.

Змінено користувачем tom_cat
Link to comment
Share on other sites

Вахтанг Кіпіані

4 год ·
Можу посперечатись, що всі, хто публічно сумують над некрологом Бориса Олійника не читали написане ним за останні 25 років. Це був реакціонер, комуніст, прихильник відродження СССР, антизахідник, любитель Сталіна і Слободана Мілошевича. Сумуйте далі.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Дійсно гарний поет вмер уже давно.

 

Тепер вмер комуняка, у якому червона зараза перемогла українця.

 

Але людське обличчя Олійника, як і кожного митця, другорядне. Ось Стефаник в житті був не найприємнішою людиною, і що з того?

 

Шкодувати особливо нема за чим, але відрікатись від колишнього Олійника теж нема сенсу.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites




2015-й рік, поет Борис Олійник:


"Все своє життя я був комуністом і ним залишаюся. Пройшов шлях від піонера до члена ЦК КПРС. Не розлучався з партією навіть у найважчі роки, не виходив з неї і не спалював партквиток. Бо вважаю комунізм найпередовіший, людинолюбної ідеологією.


.....особливо пригнічують мене спроби переписати нашу історію. Місцеві політикани опускаються до брудної брехні, інсинуацій. Чого варте одне прагнення замінити назви українських міст, вулиць і площ! Прибрати з повсякденного вжитку нагадування громадянам України про славне минуле країни, про справжніх героїв. А натомість підсунути імена вельми сумнівних і жорстоких діячів ...".



Ну і про нинішню війну:


"Рецепт тут один: негайно припинити всякі військові дії. Розвести війська, заховати глибше гонор і амбіції. І домовлятися, домовлятися і домовлятися. Я дивуюся моїм співвітчизникам: невже вони не розуміють того, що сприяють тим, хто перетворив Україну на поле битви між добром і злом!" (це він про хижий капіталізм Заходу).


Так, українець, патріот, діамант нашої культури.


Лінк на інтерв'ю: http://www.lgz.ru/…/-41-…/veryu-chto-narod-skoro-ochnyetsya/




Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...