Перейти до змісту

Потужний шторм вже за кілька годин накриє Україну


kleynod

Recommended Posts

 Синоптики оголосили штормове попередження і прогнозують катастрофічні наслідки!

У Західних регіонах очікують посилення вітру до критеріїв стихійного лиха.

Вже сьогодні його швидкість збільшиться до 30 метрів за секунду.

В зоні небезпеки опиняться Рівненська, Волинська, Львівська, Тернопільська, Хмельницька, Івано-Франківська, Чернівецька та Закарпатська області. А вже завтра зранку ураганний вітер зноситиме все на своєму шляху в Центральній частині України.

На Півдні та Сході також вируватиме негода, але вітер буде не таким сильним.

Рятувальники попереджають людей про можливі вимкнення електроенергії та руйнування будинків. По всіх областях посилено чергуватимуть підрозділи надзвичайників. Людей просять без нагальної потреби не виходити з дому та не сідати за кермо.

 

Link to comment
Share on other sites

;o  :(

 

 

На севере и востоке Германии ураган "Ксавьер" унес жизни как минимум семи человек. Об этом сообщает DW. Отмечается, что причиной гибели людей стало падение веток или деревьев, в основном жертвы находились в авто. Так, в федеральной земле Бранденбург погибли в общей сложности четыре человека. Еще одна женщина погибла в Гамбурге, а вблизи города Шверин в федеральной земле Мекленбург - Передняя Померания погиб водитель грузовика. Жизнь еще одного человека непогода унесла в Берлине. При этом многие люди нуждаются в помощи. Только в течение двух часов спасатели в Гамбурге получили более 700 вызовов, их количество в течение дня продолжала расти. Также в Гамбурге частично, а в Берлине полностью не работает наземный общественный транспорт. В столице Германии введено чрезвычайное положение.
Полный текст читайте здесь: https://www.rbc.ua/rus/news/germaniyu-obrushilsya-uragan-ksaver-pogibli-1507231760.html

Link to comment
Share on other sites

Марта, признавайсо, тебя уже штормило или еще не?

ибо следующей новости уже около  18 чясоф:

 

У четвер і п'ятницю, 5-6 жовтня, в Україні очікується штормовий вітер, який буде досягати швидкості до критеріїв стихійного явища 25-30 м/с.

Про це йдеться на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що за даними Укргідрометцентру, 5 жовтня ​у Рівненській, Волинській, Львівській, Тернопільській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях очікуються пориви вітру до 17-22 м/с.

А ввечері 5 жовтня і вночі 6 жовтня очікується посилення швидкості вітру до критеріїв стихійного явища 25-30 м/с.

pUByonRKTZuWQ7luN0-AqA.png

Протягом 6 жовтня, згідно з повідомленням, у Києві, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Полтавській і Дніпропетровській областях посилення швидкості вітру до 19-24 м/с, в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій, Харківській, Луганській і Донецькій областях до 15-20 м/с.

https://www.obozrevatel.com/ukr/society/riven-stihijnogo-yavischa-na-ukrainu-nasuvaetsya-silnij-shtorm.htm

Link to comment
Share on other sites

То  воно  вже  було,  чи  ще  буде,  бо  мені  вкрай  страшно  стало.  Збираюсь  завтра  до  Польщі,  діти-внуки  оце  теж    летять (правда,  на  південь).  Розхвилювалася. 

Кажіть,  де  там  вже  дує?

Змінено користувачем shpylka
Link to comment
Share on other sites

Франковск не задело, видать стороной прошло. Ночью был ветер, но не очень сильный, у соседей даже балкон не вибрировал :) (не знаю, как они его делали, но при сильном ветре гудит сильно и хлопает что-то у них переодически на балконе)

Link to comment
Share on other sites

Ветер ничего не поломал. Максимум 9-10 метров. Это весь ураган? На днях, ночевал на берегу реки и поленился поставить палатку. Утром было минус 3!! ;o  полярный спальник спас от мороза, но был покрыт инеем и опавшими листьями.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...