Перейти до змісту

Свинарчук-Гладковський і українська оборонка. Розслідування


Citizen UA

Recommended Posts

 

 


+ ще один, а за Петра такого не було

І  ще  одного  випустять.  Так що  ...Було,  було.

Спочатку  імітують  бурхливу  діяльність,  а  потім  усе  розвалюється.

Link to comment
Share on other sites

І  ще  одного  випустять.  Так що  ...Було,  було.

Спочатку  імітують  бурхливу  діяльність,  а  потім  усе  розвалюється.

Чергова новина з майбутнього від порошків  :lol2:  Спочатку розповідають. що ніяких арештів не буде. потім, що всіх випустять ...

Нагадуете їжачка з старого анека, який наївся гороху і хутко біжить додому примовляючи: "Я не пердну, я не пердну ..."

- ПУК!

Іжачок біжить далі і примовляє: "Я не всрався, я не всрався ..." ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Підприємства держконцерну "Укроборонпром" у 2015-2019 роках через іноземні "фірми-прокладки" закуповували російську продукцію військового призначення за завищеною у 2-3 рази вартістю.
Про це повідомляється у матеріалах досудового розслідування Головного слідчого управління СБУ.
Зазначається, що у рамках досудового розслідування кримінальної справи слідчі СБУ звернулись до Шевченківського райсуду Києва з клопотанням про тимчасовий доступ до документів Шевченківської райдержадміністраці ї у м. Києві.
"Як зазначається в рішенні суду, спецекспортери в інтересах українських оборонних підприємств укладали імпортні контракти на поставку комплектуючих з іноземними компаніями (ОАЕ, Чехія, Великобританія, Кіпр і т.п.).
При цьому, фактично в Україну поставлялася продукція військового призначення та подвійного використання, виготовлена ​​на санкційних підприємствах РФ (так звана "схема обходу прямих поставок"). Вартість таких поставок була завищеною в 2-3 рази", - йдеться у повідомленні.
Зокрема, за даними слідства, дочірнє підприємство держконцерну - "Спецтехноекспорт" - у період з лютого 2018 по червень 2019 року перерахувало за агентським договором на рахунки компанії Kalipsum Plus SRO (Чехія) 4,1 млн доларів.
Крім цього, за даними СБУ, протягом 2015-2019 років невстановлені особи організували механізми розкрадання держкоштів "Укроборонпрому", використавши іноземні "фірми-прокладки" при купівлі-продажу комплектуючих і запчастин компаніями концерну.
"Одна з таких іноземних компаній - Slige S.R.O. (Чехія), яку зареєстрували в червні 2009 року. Вона займається поставками медичного обладнання та устаткування для енергетичних установок", - йдеться у повідомленні.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила слідство у справі про можливе зловживання владою колишнім першим заступником Ради національної безпеки і оборони Олегом Гладковським, що призвело до збитків на суму 17,44 млн гривень.
Встановлено, що експосадовець РНБО використав надану йому владу та службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, частки у статутному капіталі якої належали саме посадовцю та його близьким особам, а саме - ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс.
Слідство стверджує, що Гладковський забезпечив включення до держзамовлення та подальшу закупівлю коштом держбюджету вантажівок "Богдан 6317" за завищеними цінами в дочірнього підприємства "Автоскладальний завод №2", що входить до складу "Богдан Моторс".
В САП вказують, що ці автівки не відповідали вимогам уряду, зокрема рівню локалізації.
Крім того, згідно зі слідством, договір між Міноборони та "Богдан Моторс" передбачав часткову передоплату, а також фіксування ціни товарів. Проте всупереч цій умові, ціна за товари була збільшена і відповідальні за проведення закупівлі посадовці департаменту Міноборони її погодили, попередньо узгодивши це питання з заступником міністра оборони.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...