Перейти до змісту

Розслідування про те, як Росія використовувала німецьких політиків, менеджерів і юристів, щоб зробити Німеччину залежною від російського газу


tom_cat

Recommended Posts

https://www.facebook.com/maxgardus/posts/pfbid025AoxCFt8mN1mCDgDroBShNZ3jiiP7rD5vAqgJYzaenCiqW9LHjJy56ehfV1JaiQ7l?__cft__[0]=AZWIS6tI89RzjcP1qvee-MlSWWBohSMpKsCr8kEDyEv-stEAiRFBhLzLRDB8CqRckIn79x2fVZ7R5318pHQlkdEga61QPJD2TMz16nBYzpOn8laZNPAUyyeDx7CMOFN_d8CGbfWbEohiq7y1fSvstUey2ntMPcnMLoDNJfqQTngvlRWs9fsByV1uDh9MYGaUNE4&__tn__=%2CO%2CP-y-R

Справжній скарб для всіх поціновувачів історій про шпіонаж, лобізм та методи корумпування Росією західних еліт.
Величезне розслідування про те, як Росія використовувала німецьких політиків, менеджерів і юристів, щоб зробити Німеччину залежною від російського газу.
Росія хотіла забезпечити вплив на Німеччину за допомогою газопроводів. З цією метою систематично створювали малопомітні організації, які націлювалися на німецьких політиків – із СДПН та ХДС/ХСС – для реклами поставок газу зі Сходу. І ця реклама спрацювала.
Дуже важливо, що цей вплив системний та розгалужений як партійно (всі найбільші партії, хоча фінансування ХДС більш помітне) так і регіонально (особливо в землях Північної Німеччини).
Цікаво й про роль Фонду Конрада Аденауера.
Склад газпромівського лоббі вражає високим рівнем: канцлери, міністри, депутати, лідери регіонів.
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...