Перейти до змісту

Рятівник Ахметов


tom_cat

Recommended Posts

Ахметов создаёт иллюзию помощи государству в борьбе с эпидемией коронавируса, а сам в этот момент не санкционировано отбирает из хранилищ газ на сумму 241 миллион гривен для Луганской ТЭС. В феврале текущего года Ахметов подал иск в суд против АО "Луганскгаз", который был удовлетворен. Таким образом Ахметов, через суд запретил "Луганскгазу" ограничивать поставки газа в Луганскую теплоэлектростанцию. По состоянию на март долг составляет около 700 млн грн. Но Ахметова это никоем образом не тревожит, ведь Глава Правительства его человек, а значит можно дальше проворачивать схемы.
Компания Ахметова добывает 90% украинского угля и владеет 70% всех угольных электростанций и крупнейшими солнечными и ветроэлектростанциями. При этом ДТЭК продает свою электроэнергию в Украине на 75% дороже, чем в Европе. С 1 июля прошлого года компания ДТЭК перестала платить за транспортировку электроэнергии государственными сетями при ее экспорте.
Вот так работает олигарх на благо Украины, но по ТВ об этом никогда не расскажут!
10.5Kviews10:40

 

Link to comment
Share on other sites

Тут варто мати на увазі всі факти. З 15 року Луганська область відрізана від ОЕСУ. ТЕС у Щасті є єдиним джерелом електроенергії. Вирішити проблему можна було швидко і не дуже дорого - прокласти в наших тилах 20 км ЛЕП від Луганщини до найближчої магістралі ОЕСУ. 5 років підключають, за цей час збитки від експлуатації станції Ахметки напевно вже у рази перевищили повну вартість усіх необхідних робіт. Рішення №2 - прокласти ~50 км залізничної перемички для можливості доставки вугілля до Щастя з України. Проект досі обговорюється. Тобто, через долбоєбізм і продажність влади наразі просто немає можливості припинити подачу газу на Луганську ТЕС, це знеструмить цілу область.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ну, Фірташ не на території США хімічив...

Как следует из обвинений, Фирташ и его предполагаемые сообщники использовали американские банки для осуществления коррупционных денежных переводов. В переговоры была вовлечена американская корпорация, а преступная деятельность совершалась в том числе на территории США.

 

Link to comment
Share on other sites

Бггг... Ви думаєте, Ринат свої справи через американські банки не крутив?!!!

Просто Фірташ перейшов дорогу амерам по питаннях титану. А рижий ще видно конкретно інтереси амерів не зачіпав. а на корупцію всередині бананової спільноти їм насрати!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Електростанція ДТЕК загрожує енергосистемі України — СБУ

1b88fa4----.jpg
Запорізька ТЕС, що входить в структуру холдингу ДТЕК Ріната Ахметова, порушує законодавство в сфері виробництва електроенергії, це може дестабілізувати енергетичну систему України. 
Про це повідомляє Liga.net посилаючись на лист заступника голови СБУ Сергія Андрущенко до Кабінету міністрів. 
У листі вказується, що за останні 12 років відбулося 4 аварійних відключення енергоблоків, через які на електростанції повністю або частково зупинялося виробництво електроенергії.
Причини аварії почала вивчати спеціальна комісія, в яку ввійшли представники ТЕС, Держенергонагляду та Укренерго. Комісія виявила такі порушення, які впливають на надійність її роботи:

  • недоліки проектної схеми електричних з'єднань з підстанцією Запоріжжяобленерго 
  • застаріле і ненадійне обладнання на ТЕС і запуск на електростанції після капремонту енергоблоку №2 з порушенням правил технічної експлуатації

Також повідомляється, що Запорізькій ТЕС нібито рекомендували реконструювати ряд своїх об'єктів, але "фактично жоден з них не доведений до реального втілення".
"Ненадійна робота Запорізької ТЕС підсилює загрозу операційної безпеки Об'єднаної енергетичної системи України і порушує безпеку поставок електроенергії", - заявили в СБУ. 
У листі рекомендують Кабміну доручити Міністерству енергетики розробити програму з реконструкції та модернізації Запорізької ТЕС. 
Викладені в листі заступника голови СБУ тези в ДТЕК вважають "односторонніми, упередженими і такими, що не базуються на офіційному акті розслідування". 
"Всі першочергові ремонти та реконструкції, які визначила комісія для ТЕС, були виконані "- відзначили в прес-службі ДТЕК. 
У холдингу уточнили, що аварійне відключення, яке сталося в цьому році на Запорізькій ТЕС, стало наслідком короткого замикання на підстанції Луч Запоріжжяобленерго, про що нібито йдеться в акті розслідування спецкомісії.
"Внаслідок замикання пошкодився діодний міст на ДТЕК Запорізька ТЕС, спрацював захист автотрансформаторів, і енергоблок №2 теплоелектростанції відключився від мережі. В результаті припинилося енергопостачання споживачів, і відключилися енергоблоки №3 та №4", - йдеться в повідомленні компанії. 
У ДТЕК також додали, що без аналізу і усунення першопричин подібні випадки запобігти в майбутньому неможливо, а енергобезпека країни залежить не тільки від Запорізької ТЕС, але і від інших учасників ринку.

Link to comment
Share on other sites

Тэцы Ахметова в таком убитом состоянии, что не удивительна угроза и не только запорожской тец. Он из них только бапки выкачивает, инвестиций в развитие ноль. Он не хозяин, он варвар.
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 6 months later...
×
×
  • Створити...