Перейти до змісту

Скандал в международном лагере. Воспитатель с георгиевской ленточкой против детей в вышиванках


Ukraine

Recommended Posts

Сам ты свинья, я украинка, и за это мне стыдно, и вам будет стыдно за эту войну

Малина "...шкварчала як ринка з вишкварками так сердито та голосно, неначе кричало десять бабів разом, вхопившись за коси. Шипіла, як змія, булькотала, кувікала, як свиня в тину, ґеґотала, як гуска, гавкала, як собака, пищала, скреготала, а далі ніби завила: ґвалт, ґвалт, ґвалт!.."

Link to comment
Share on other sites

Сам ты свинья, я украинка, и за это мне стыдно

 

йопт, конечно стыдно должно быть!

ты вата, а вата виновна во всем этом!

стыдись, посыпай голову пеплом и гусиным говном.

Змінено користувачем Бацилла
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

если смотреть ссылки на этот лагерь на сайтах турагентств, то там нигде не сказано "лагерь такой-то находится под патронатом рассиси", так что претензии к родителям слегка безосновательны.

"...Стоит над горою Алеша, в Болгарии русский солдат ..."

Link to comment
Share on other sites

Mykhailo Izumsky
1 hr ·

По ситуації з дитячим міжнародним табором "Містраль" на даний момент (14.00 27 липня):
Зранку до табору прибула делегація українських активістів, які живуть та/або відпочивають в Болгарії, з офіційних осіб був голова української діаспори в Бургасі (табір знаходиться в Бургаській області) та представник Уповноваженої у справах людини Валерії Лутковської, також при нас було два місцевих телеканала.
Спочатку факти:
1. Дівчата вдячні за підтримку, крім тих, які перші розповіли про вимогу зняти вишиванки, стали розповідати історії діти, яких змушували зняти українські віночки, змити прапорці з облич. Нічого не бояться. готові боротися до кінця.
2. "Аніматор" швидше за все громадянин Росії, який таким став "автоматично" бо був прописаний в Криму. Живе ніби в Москві. але працює як представник якогось дитячого фонду з Києва (з'ясовуємо якого саме).. При чому, працює "волонтером" - читай. ніяк не оформлений. Тут теж з'ясовується. думаю, з завтрашнього дня це почнуть робити місцеві органи правопорядку.
3. "Аніматор" на камеру одного з болгарських телеканалів визнав. що сам встановив правило, по якому дітям було заборонено носити національне вбрання й символіку.
4. Керівництво табору адекватне. до справи відношення не має, в шоці, намагаються розібратися що до чого.
5. Керівниця групи, з якою приїхали дівчата, спочатку намагалася все владнати по тихому, але, судячи з усього, просто в силу неконфліктного, скромного характеру. Зараз відчуває підтримку, на боці дівчат.
6. Агресивно поводяться керівники російських груп. Є запис, на якому вони стверджують що:
- українські діти шумлять та буянять, на українських дітей скаржаться мешканці сусідніх туристичних комплексів,
- українські діти провокують російських дітей та дорослих націоналістичними вигуками, образами в бік росіян та їхнього президента (останнє робиться в пісенній формі та з використанням ненормативної лексики),
- українські дівчата вживають алкоголь, одну з них вранці знайшли п'яною та у власному блювотинні.
7. Аргументація заборони: "У нас табір без політики. Ми один народ. Вдягати національне вбрання значить підкреслювати приналежність до окремого народу, а це політика".
8. Так, на даний момент заборону на носіння національної символіки зняте, штрафи відмінено, перед дівчатами вибачились. Але: "аніматор" та керівники російських груп не вважають себе винними. Дівчат та українців, які їх підтримують, називають, звісно, провокаторами.
9. Інформація про те. що дівчат примусили привселюдно зняти сорочки не підтверджується. Може дівчата вирішили не розкручувати, бо, на секундочку, такі вчинки і як кримінал можна трактувати по відношенню до неповнолітніх, може х не правильно зрозуміли відразу, перекрутили слова - точно сказати не можу. Принаймні, зараз "аніматор" в цьому не звинувачується.

Під вечір буде багато відео та фотоматеріалів, подивимось також як це все розкажуть болгарські ЗМІ.

Відверто. я б порадив туроператору, через якого їхали дівчата, вибачитись та повернути кошти. З аргументацією "нашої провини нема, але нам прикро що так сталося", впевнений. що це буде найдешевший для них шлях, судячи з того що намічається.

При нас по гучномовцю оголошували збір керівників російських груп. Є інформація що вони підписують "петицію", будуть також до свого консула звертатися і т.п. Чекайте в російських ЗМі матеріалів про українських дітей - наркоманів, алкоголіків, проституток і сатаністів, настрої в керівників російських груп саме такі.

На жаль, інцидент далекий від того щоб бути вичерпаний. Впевнений що попереду ще багато шуму.

Дуже все сумно, насправді, в ширшому плані. Як би ми не ставились одне до одного, але ми з росіянами - громадяни країн що воюють одна з одною. В Росії йде свідома кампанія формування образу "зовнішнього ворога" з українців (крім тих, які вважають свій народ, державу, країну та мову непорозумінням та історичною помилкою). Українці теж не можуть змиритися з тим, що російський народ підтримує владу, яка наказує вбивати наших співгромадян. Думаю, не варто ховати голову в пісок: треба тверезо оцінювати ситуацію та планувати свою поведінку, взаємодію з росіянами, особливо коли йде мова про дітей.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...