Перейти до змісту

Ну что? Полетели?


Olegik

Recommended Posts

https://www.youtube.com/watch?v=ZTHjeGSl2kc

Опубликовано: 17 янв. 2016 г.

Falcon lands on droneship, but the lockout collet doesn't latch on one the four legs, causing it to tip over post landing. Root cause may have been ice buildup due to condensation from heavy fog at liftoff

Змінено користувачем sanykrimea
Link to comment
Share on other sites

Погодьте, а как с тесками быть? Ну напишу я, к примеру, имя свое, а там есчо шишшоттысч таких же Вень :fp1:   

Как свойо от несвоего отличить??

 

 

Прилетять марсіяни та розберуться. Всіх знайдуть.

Змінено користувачем Людас
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Blue Origin втихаря пуляют
 

Багаторазова ракета New Shepard вдруге досягла космосу

23.01.2016
 
Американський бізнесмен Джефф Безос вдруге запустив свою ракету New Shepard, яка на короткий час вивела в космос непілотовану капсулу.

 

Це та сама ракета, яку він використав у листопаді минулого року, що свідчить про можливість її повторного використання, написав засновник Amazon.com у своєму блозі.

 

Політ відбувся в п'ятницю, стартувавши з дослідницького майданчика в Техасі, який належить панові Безосу.

 

За своєю звичкою, він не повідомляв широку громадськість про цю подію, а після польоту обмежився лише кількома подробицями і 

.

Капсула й двигун обережно повернулися на Землю для відновлення й подальшого використання
 
У листопаді New Shepard стала першою космічною ракетою з вертикальним злетом, усі ключові елементи якої - стартовий двигун і капсула - м'яко й безпечно повернулися на Землю.

 

Поки що всі польоти, організовані паном Безосом, відбувалися без людей на борту, однак він сподівається з часом перейти до стартів з пасажирами.

 

"Той самий стартовий двигун New Shepard, який літав над лінією Кармана, а потім вертикально приземлився на своєму стартовому майданчику в листопаді минулого року, тепер знову злетів і приземлився, продемонструвавши можливість повторного використання", - написав бізнесмен.

 

"Цього разу New Shepard досягнула апогею в 333 582 футів (101,7 км), а потім капсула й двигун обережно повернулися на Землю для відновлення й подальшого використання", - додав він.

 

Висота 100 км над поверхнею Землі офіційно вважається початком космічного простору. New Shepard не досягала швидкостей, які б дозволили їй залишитися на орбіті, але пан Безос каже, що його космічна компанія Blue Origin працює над таким типом ракет, які зможуть це робити.

 

Він обіцяв розповісти детальніше про таку програму пізніше цього року.
 
Про те, що новий політ відбудеться, аналітики запідозрили ще раніше цього тижня, коли федеральний авіаційний орган оголосив тимчасові обмеження на польоти в районі Ван-Горн у Техасі, де якраз розташований випробувальний майданчик Blue Origin.
З повідомлень у соцмережах стало відомо, що старт відбувся в п'ятницю вдосвіта за місцевим часом, але пан Безос і Blue Origin розповіли про політ багато годин по тому.

 

 
 
 
 
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

https://www.youtube.com/watch?v=Ml1RO4IcOG0
 
SpaceX’s Falcon 9 rocket will deliver SES-9, a commercial communications satellite for SES, to a Geostationary Transfer Orbit (GTO). SES is a world-leading satellite operator that provides satellite-enabled communications services to broadcasters, Internet service providers, mobile and fixed network operators, and business and governmental organizations worldwide using its fleet of more than 50 geostationary satellites. SpaceX is targeting an evening launch of SES-9 from Space Launch Complex 40 at Cape Canaveral Air Force Station, Fla.
 
 
NASA Watch ‏@NASAWatch  6 мин.
Launch abort #SES9

 
NASA Watch ‏@NASAWatch  3 мин.

T-1:40 Launch hold - due to prop loading the launch will be scrubbed for tonight #SES9 #SpaceX

Змінено користувачем sanykrimea
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Оскара Фалькону
 
Spaceflight101 LIVE ‏@S101_Live  35 сек.

#Falcon9 Countdown Clock now showing T-10 minutes 42 seconds & Holding. http://bit.ly/1VEbYe1 


Spaceflight101 LIVE ‏@S101_Live  3 мин. 

#SpaceX is evaluating whether another attempt will be possible within today's window. Would likely require de-tanking, re-tanking #Falcon9

Змінено користувачем sanykrimea
Link to comment
Share on other sites

шо там было?

 

Первый сегодняшний пуск отменили, бо какая-то лохань в залив заплыла

 

Второй сегодняшний пуск остановили в последнюю секунду заглушив вже работающие двигатели (вроде сбой бортового компьютера)

 

Сейчас планируют третий пуск - вроде ещё 50 минут окна есть.

 

 

Такшо Оскар точно будет 

Link to comment
Share on other sites

Spaceflight101 LIVE ‏@S101_Live  4 мин. 

#SpaceX - Launch SCRUB now official.

 

 
Elon Musk ‏@elonmusk  5 мин.

@SpaceX Launch aborted on low thrust alarm. Rising oxygen temps due to hold for boat and helium bubble triggered alarm.

Змінено користувачем sanykrimea
Link to comment
Share on other sites

Пятая попытка (сегодня было окно) сорвалась из-за ветра.

Шестая - в пятницу
 
Elon Musk ‏@elonmusk  2 ч. 

Pushing launch to Friday due to extreme high altitude wind shear. Hits like a sledgehammer when going up supersonic

 

CcfYzdsUkAE3cFf.jpg

 

 

***

 

На Землю с МКС возвращается Scott  Kelly. Летит на российской рухляди с лаптями

 

http://f4.s.qip.ru/12ssF4SYl.jpg

 

Видео:

 

http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/

 

http://www.roscosmos.ru/317/

 

Текст:

 

http://novosti-kosmonavtiki.ru/forum/forum10/topic14897/?PAGEN_1=12

Link to comment
Share on other sites

Elon Musk ‏@elonmusk  6 ч.

Target altitude of 40,600 km achieved. Thanks @SES_Satellites for riding on Falcon 9! Looking forward to future missions.

 

 
Elon Musk ‏@elonmusk  6 ч.

Rocket landed hard on the droneship. Didn't expect this one to work (v hot reentry), but next flight has a good chance.

 

 

Змінено користувачем sanykrimea
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

В ходе ежегодной конференции по изучению планет Солнечной системы и Луны, которая состоялась в городе Те-Вудлендс (США), представители NASA назвали восемь рассматриваемых в настоящее время мест предполагаемой посадки марсохода миссии Mars 2020.

 

Mars 2020 станет пятым по счету американским марсоходом. Напомним, первый марсоход NASA был отправлен на Марс в 1997 году и проработал около семи месяцев. В 2003 году на Марсе высадились марсоходы-близнецы Spirit и Opportunity. Последний, к слову, до сих пор в строю и недавно отметил 12-ю годовщину пребывания на Красной планете. Четвертый марсоход Curiosity начал свою миссию в августе 2012 года и уже помог сделать множество важных открытий.

 

В основу Mars 2020 ляжет конструкция Curiosity, а оснащение будет включать семь основных научных приборов. Цель миссии остается прежней – оценка прошлой обитаемости планеты и поиск доказательств жизни в пределах доступных геологических материалов.

 

Главными критериями при выборе точек для высадки марсохода было наличие следов потенциально обитаемых водоемов и прочих сред, в которых микробы могут существовать в теории и на практике, а также высокое геологическое разнообразие местности.

 

Половина из выбранных мест для посадки представляют собой русла пересохших рек. К таким объектам относятся кратеры Джезеро, Эберсвальд, Холден и впадина Мелас. Оставшиеся четыре – холмы Колумбии, долина Маврт, ямы Нили и плато Большой Сырт – сложены из древнейших пород Марса, которые могут таить в себе следы примитивной жизни. Все они расположены относительно близко к марсианскому экватору, так как посадка марсохода в высоких широтах пока трудноосуществима с технической точки зрения.

http://itc.ua/news/nasa-nazvalo-vosem-mest-predpolagaemoy-posadki-marsohoda-missii-mars-2020/
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

На этой неделе жители Земли смогут наблюдать редкое совпадение планетарных событий: Марс будет сиять ярче, чем любая звезда или планета на темном ночном небе.

 

Красная планета окажется на самом близком расстоянии от Земли за последние 11 лет. Это означает, что Марс поравняется с Солнцем таким образом, что Земля окажется точно между двумя этими небесными телами. Начиная с вечера субботы, 21 мая, на ночном небе можно будет увидеть Красную планету, которая будет сиять от заката и до рассвета.

 

http://itc.ua/wp-content/uploads/2016/05/562c4a7-mars-blizko-do-zemli.jpg

...

больше тут http://itc.ua/news/na-etoy-nedele-mars-okazhetsya-blizhe-vsego-k-zemle-za-11-let-kak-uvidet-krasnuyu-planetu/
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

NASA запускає онлайн-трансляцію розкриття житлового надувного модуля BEAM (Вigelow Expandable Activity Module), який був доставлений на МКС 10 квітня кораблем Dragon. Як повідомляється на сайті агентства, розкриття модуля заплановано на 13.10 за Києвом, але може початися раніше.

...

http://dt.ua/TECHNOLOGIES/nasa-zapuskaye-pryamu-translyaciyu-rozkrittya-naduvnogo-modulya-beam-na-mks-209407_.html

 

 

Link to comment
Share on other sites

Проект літака для Марса Mars Hopper, який розробили українські винахідники, став переможцем всесвітнього хакатона NASA Space Apps Challenge в номінації "глядацькі симпатії".

 

Про це повідомляється на офіційному сайті конкурсу.

 

До останнього на сайті конкурсу українська команда займала лише третє місце. Однак NASA перевіряло своїми методами аналіз голосів на чистоту, і в українських винахідників виявилися найвищі показники.

 

Команда дізналася про свою перемогу за три дні до офіційного оголошення результатів 26 травня, але в офіційному листі представники NASA попросили тримати все в секреті, повідомляє AIN.ua.

 

"Я сподіваюся, ми зацікавили NASA своїм проектом. Якщо це так, то хотілося б, щоб Україна до нього долучилася. Коли ми розробляли проект, то розраховували на це: майже всі технології для його реалізації є в Україні. Було б чудово, якби наша країна зайняла гідне місце серед "космічних" країн", - розповів інженер проекту Олександр Буткалюк.

 

Зараз команда планує зробити два прототипи свого винаходу - для наземних і стратосферних випробувань. Розробники озвучили наміри агентству і чекають реакції.

 

Крім того, вони готуються до поїздки на мис Канаверал на запуск ракети, який відбудеться 8 вересня. Правда, команда поки що не знає, чи зможе поїхати туди всім складом: всю поїздку вони повинні фінансувати за свій рахунок.

 

У команду Mars Hopper входять Олександр Буткалюк, В'ячеслав Осауленко, Андрій Музиченко, Ілля Рубинський, Павло Правдюков, Микола Денисенко і Софія Буткалюк. Проект пропонує альтернативну технологію переміщення по поверхні Марса. Хлопці розробили аналог джетпака і модель ракетоплана, який використовує як паливо вуглекислий газ.

http://ukr.lb.ua/news/2016/05/26/336188_ukrainskiy_proekt_marsolita_stav.html
Link to comment
Share on other sites

Илон Маск явно не из тех людей, которые боятся давать смелые обещания, но, в отличие от многих остальных – он умеет держать свое слово.

 

Как пишет ресурс Forbes, на недавней конференции представителей IT-индустрии Code 2016 основатель и глава компании SpaceX пообещал отправить первую человеческую экспедицию на Марс в 2024 году. То есть, при условии запуска в 2024 году планируемая высадка на Марсе произойдет в 2025 году. Впрочем, Маск признал, что вокруг этих амбициозных планов царит некоторая неопределенность, и сказал, что расскажет о долгосрочных планах компании по колонизации Марса в сентябре на конференции IAC.

 

После того, как Марс будет заселен достаточным количеством людей, согласно видению предпринимателя, на планете откроются «большие бизнес-перспективы», от запуска первого завода по добыче и переработке железной руды до открытия первой пиццерии.

...

далее http://itc.ua/news/ilon-mask-poobeshhal-otpravit-lyudey-na-mars-uzhe-v-2024-godu/
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...