Перейти до змісту

Фото протопланетного диска


Olegik

Recommended Posts

"21 жовтня 2016

Знімки, зроблені за допомогою орбітального апарату NASA показують, що модуль «Schiaparelli» впав на поверхню Марса з більшої висоти, ніж планувалося, від двох до чотирьох кілометрів і, ймовірно, був зруйнований під час удару.

Припускається, що модуль впав на швидкості близько 300 кілометрів на годину. Існує також ймовірність, що «Скіапареллі» постраждав через вибух палива. Остаточна причина того, що сталося, буде встановлена після експертизи."

http://www.unian.ua/science/1584587-modul-schiaparelli-rozbivsya-pri-zdiysnenni-posadki-na-mars.html

 
Link to comment
Share on other sites

Вчені заявили про те, що повторні спостереження за надновими першого типу показали, що Всесвіт може розширюватися рівномірно, а не все швидше поширювати свої кордони під дією темної енергії. Висновки вчених були опубліковані в журналі Scientific Reports

...

детали http://dt.ua/TECHNOLOGIES/vcheni-zasumnivalisya-v-isnuvanni-temnoyi-energiyi-222659_.html
Link to comment
Share on other sites

Найбільший у світі радіотелескоп FAST, який розташовується в Китаї, приєднався до пошуку інопланетного життя біля зірки KIC 8462852, чиї незвичайні "моргання" можуть вказувати на наявність навколо неї сфери, створеної позаземною цивілізацією, повідомляє South China Morning Post.

 

Пошуками позаземного розуму біля зірки KIC 8462852 займаються представники проекту Breakthrough Listen, заснованого Юрієм Мільнером та Стівеном Хокінгом. "Приєднання телескопа FAST до наших пошуків фантастично розширює наші можливості, і дозволяє нам "промацати" буквально кожен куточок цієї зоряної системи на предмет наявності в ній інопланетних радіосигналів. Ми дуже раді тому, що ми можемо працювати з колегами в Китаї, оскільки FAST є найбільш чутливим телескопом світу в своєму діапазоні", — заявив Ендрю Симіон, заступник директора Breakthrough Listen.

 

Дослідження зірки будуть проводитися також за допомогою іншого великого телескопа - обсерваторії Грін-Бенкс, яка є однією з найбільш чутливих радіотарілок у світі

http://dt.ua/TECHNOLOGIES/naybilshiy-radioteleskop-u-sviti-priyednavsya-do-proektu-z-poshuku-zhittya-bilya-zirki-inoplanetyan-223387_.html
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Звіт компанії Eagleworks, яка є підрозділом NASA, про працездатність EmDrive — електромагнітного двигуна, що створює тягу в вакуумі без реактивного струменя, був опублікований в Journal of Propulsion and Power. Це означає, що стаття пройшла процедуру рецензування

...

детальней http://dt.ua/TECHNOLOGIES/zvit-pro-dvigun-scho-porushuye-zakoni-fiziki-oficiyno-opublikovano-225294_.html
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

 

Как сообщает онлайн-ресурс издания The Independent, Национальное управление США по воздухоплаванию и исследованию космического пространства (NASA) присоединилось к проекту Breakthrough Starshot, анонсированному российским предпринимателем Юрием Мильнером и астрофизиком Стивеном Хокингом в апреле этого года в рамках программы Breakthrough Initiatives.

...

далее http://itc.ua/news/nasa-pomozhet-hokingu-s-razrabotkoy-kosmicheskih-korabley-starchip-sposobnyih-peremeshhatsya-so-skorostyu-ravnoy-skorosti-sveta/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Китайцы заявили об успешных испытаниях «невозможного» двигателя EmDrive на борту космической станции Tiangong 2

http://itc.ua/news/kitaytsyi-zayavili-ob-uspeshnyih-ispyitaniyah-nevozmozhnogo-dvigatelya-emdrive-na-bortu-kosmicheskoy-stantsii-tiangong-2/

Link to comment
Share on other sites

Вчені зафіксували шість нових швидких радіоімпульсів, які іноді пов'язують з активністю інопланетної цивілізації. Всі шість імпульсів виходять з одного регіону космосу – з сузір'я Візничого, повідомляє ScienceAlert.

 

Раніше дослідники вважали, що радіосплески є одиничними подіями, які утворюються у випадкових регіонах простору. Разом з тим, в березні цього року вчені зафіксували 10 імпульсів, які були утворені в одному регіоні космосу. Тепер же дослідники зафіксували ще шість "сигналів інопланетян", які утворилися в тому ж регіоні.

...

http://dt.ua/TECHNOLOGIES/astronomi-zafiksuvali-shist-novih-signaliv-inoplanetyan-228605_.html
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

"20 січня 2017
NASA показало відео "посадки" на Плутон
Команда місії New Horizons представила кольорове відео, на якому зображено зближення станції «Нові горизонти» з найвідомішою карликовою планетою Сонячної системи.
В ході зближення з найбільшою відомою карликовою планетою Сонячної системи апарату вдалося зробити безліч її знімків. Завдяки цьому космічному «рандеву» ми тепер можемо насолодитися неймовірними панорамами Плутона.
Американське космічне відомство на основі більше ста високоякісних знімків небесного тіла і його поверхні змонтувала відео, що демонструє зближення станції «Нові горизонти» з Плутоном в кольорі. За задумом авторів, цей ролик мав би передувати посадці апарату на плато «Супутник» карликової планети.
Нагадаємо, що на вивченні Плутона місія апарату не закінчилася. Новою метою New Horizons є астероїд 2014 MU69 в поясі Койпера. За прогнозами вчених, станція дістанеться до пункту призначення у січні 2019 року. Плановане завершення місії призначено на 2026 рік.
Як повідомляв УНІАН, не так давно NASA також представило відео посадки європейського зонда «Гюйгенс» на Титан. Відео було змонтовано на основі знімків, зроблених апаратом під час місії."
http://www.unian.ua/science/1734502-nasa-pokazalo-video-posadki-na-pluton.html

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Вченим з Гарварду вдалося отримати металевий водень. Результати свого дослідження вчені представили в журналі Science.

 

Дослідникам вдалося отримати дуже невелику кількість речовини в умовах екстремально високого тиску, більшого, ніж у центрі Землі, і наднизької температури. В ході експерименту вчені використовували два алмази, між якими затиснули водень. Тепер дослідники планують поступово послаблювати тиск для того, щоб з'ясувати, чи збереже водень свій стан і властивості.

 

Спроба стабілізувати речовину при нормальному тиску і температурі не увінчалася успіхом. Разом з тим, вчені стверджують, що новий метал може знайти застосування в якості провідника електричного струму.

http://dt.ua/TECHNOLOGIES/vcheni-otrimali-metaleviy-voden-231384_.html
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Уже через пару часов – в 20:00 по киевскому времени в штаб-квартире NASA начнется экстренная пресс-конференция, посвященная объявлению какого-то важного открытия, связанного с экзопланетами – планетами, которые обращаются вокруг звезд за пределами Солнечной системы. Конференция будет транслироваться в прямом эфире на канале NASA TV, так что все желающие смогут следить за происходящим и узнать новости в числе первых.

 

Пока что никаких подробностей NASA не раскрывает. Примерно одновременно с началом пресс-конференции на сайте Nature выйдет статья, посвященная данному открытию.

...

http://itc.ua/news/v-20-00-nasa-obyavit-o-novom-otkryitii-za-predelami-solnechnoy-sistemyi-ocherednaya-novaya-zemlya/
Link to comment
Share on other sites

Група астрономів склала найдетальнішу на даний момент карту розподілу темної матерії в межах трьох скупчень галактик. Як повідомляє Yale News, карта була складена за допомогою даних, отриманих телескопом "Хаббл" в рамках програми Frontier Fields.

 

"Ми картографували всі згустки темної матерії, які тільки можна було витягти з вихідних даних, і ми отримали найбільш детальну топографічну карту "темного ландшафту" з усіх, наявних на сьогоднішній день", – говорить провідний автор дослідження Пріямвада Натаражан.

 

Карти були складені для скупчень Abell 2744, MACSJ 0416 і MACSJ 1149, які виступили в ролі гравітаційної лінзи і дозволили визначити розподіл темної матерії в фоновій частині Всесвіту.

 

Отримана карта відповідає теоретичним моделям та комп'ютерному моделюванню існування холодної темної матерії, частки якої рухаються повільно по відношенню до швидкості світла.

http://image.zn.ua/media/images/original/Mar2017/169323.jpg

 

http://dt.ua/TECHNOLOGIES/ucheni-sklali-detalnu-kartu-rozpodilu-temnoyi-materiyi-235059_.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Дослідники з Каліфорнійського університету в Ірвіні оцінили кількість чорних дір у Чумацькому Шляху. За підрахунками вчених, у нашій Галактиці міститься декілька мільйонів чорних дір, маса яких у 30 разів перевищує масу Сонця.

 

У ході дослідження вчені вивчили співвідношення між масою Чумацького Шляху і зоряною металічністю, тобто вмістом металів, важче гелію.

 

Вчені відзначають, що чим менша галактика, тим більша в ній частка чорних дір, які важчі Сонця в 50 разів. З іншого боку, частка чорних дір, які важче світила в десять разів, велика у великих зоряних системах.

...

http://dt.ua/TECHNOLOGIES/vcheni-nazvali-kilkist-chornih-dir-u-chumackomu-shlyahu-236147_.html
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Вечером 13 апреля NASA провело пресс-конференцию Ocean Worlds, посвященную океанам в Солнечной системе, где поведало о важном открытии, сделанном космическим зондом Cassini. Данные, собранные Cassini, позволяют говорить о том, что на спутнике Сатурна – Энцеладе – есть признаки процессов, которые считаются необходимыми для возникновения жизни. Говоря точнее, ученые обнаружили в подледном океане Энцелада водород и гидротермальные источники. Исследование, посвященное данному открытию, опубликовано в журнале Science.

...

далее http://itc.ua/news/cassini-nashel-na-sputnike-saturna-entselade-usloviya-dlya-sushhestvovaniya-zhizni/
Link to comment
Share on other sites

Американские физики получили жидкость с "отрицательной массой", которая при придании ей ускорения движется в обратном направлении.

 

В привычном нам мире при воздействии на объект какой-либо силы он начинает двигаться в направлении приложения этой силы. Это явление описывается вторым законом Ньютона.

 

Теоретически материя может обладать отрицательной массой - в том же смысле, в каком электрический заряд может быть положительным или отрицательным. Физики называют это явление "экзотической материей".

...

детальней http://www.bbc.com/russian/features-39646126
Link to comment
Share on other sites

Зонд "Кассини" приступает к первому в серии из 22 пролетов между кольцами Сатурна и его атмосферой.

 

Это станет последней миссией зонда по сбору научных данных, которая закончится в сентябре.

...

детально http://www.bbc.com/russian/news-39714977
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

NASA попытается изменить траекторию движения астероида Didymos B, разбив об него специальный космический аппарат

http://itc.ua/news/nasa-popyitaetsya-izmenit-traektoriyu-dvizheniya-asteroida-didymos-b-razbiv-ob-nego-spetsialnyiy-kosmicheskiy-apparat/

Link to comment
Share on other sites

Конец прошлой недели ознаменовался достаточно интересным научным событием: китайский экспериментальный реактор термоядерного синтеза Experimental Advanced Superconducting Tokamak (EAST), также известный как «искусственное солнце» установил новый мировой рекорд, стабильно проработав 101,2 секунды в H-режиме (High-confinement mode, H-mode). Это первая установка типа «токамак», которой удалось преодолеть 100-секундный барьер стабильной непрерывной работы.

 

Предыдущий рекорд EAST – 60 секунд стабильной работы в H-режиме – был установлен в рамках эксперимента в прошлом году.

 

Новый рекорд длительности работы EAST в стабильном H-режиме представляет собой важную экспериментальную поддержку международному проекту International Thermonuclear Experimental Reactor (ITER). Напомним, в рамках проекта ITER на юге Франции строят новый термоядерный реактор, который после завершения станет самым большим и мощным реактором термоядерного синтеза.

 

Нынешний рекорд EAST — еще одно дополнение в копилку достижений, который должны ускорить разработку и приблизить день выхода первых коммерческих термоядерных реакторов.

http://itc.ua/news/kitayskiy-eksperimentalnyiy-tokamak-east-nepreryivno-prorabotal-bolee-100-s-eto-novyiy-mirovoy-rekord/
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...