Перейти до змісту

Яценюк отправит в Гаагский трибунал


Olegik

Recommended Posts

цікаво, хоч щось взяли в провадежння, хочь якийсь результат є вже від "масштабних всеосяжних позовів проти Росії" (ц, Клімкєнд)

?

по срокам можно ориентироваться на сообщение №88

Link to comment
Share on other sites

Международный суд ООН в Гааге опубликовал полный текст иска Украины к Российской Федерации.

 

На 47-и страницах документа Украина просит признать Россию ответственной за систематическую дискриминацию и жестокое обращение с представителями крымскотатарской и украинской общин в Крыму. В частности, запрете Меджлиса крымскотатарского народа и преследовании его лидеров, поддержке и прямом участии в кампании по исчезновению (похищению) и убийству крымских татар, запугивании крымских татар с помощью обысков и задержаний, препятствовании крымскотатарским и украиноязычным СМИ, подавлении образования на крымскотатарском и украинском языках, а также запрете собраний представителей этих общин.

 

Кроме того, украинская сторона обвиняет российскую в проведение незаконного референдума и создании в аннексированном Крыму атмосферы насилия и запугивания.

 

Данные обвинения и требования занимают большую часть документа.

 

Украина также требует от России прекратить финансирование террористических формирований, действующих на украинской территории. В частности, "ДНР", "ЛНР", группы "Харьковские партизаны", а также связанных с ними групп и лиц.

 

Украина настаивает на принятии судом мер по препятствованию России в осуществлении действий, направленных на ухудшение ситуации во время рассмотрения иска.

http://zn.ua/POLITICS/opublikovan-polnyy-tekst-iska-ukrainy-protiv-rossii-236371_.html

и текст в пдф-ке http://www.icj-cij.org/docket/files/166/19314.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Международный уголовный суд ООН в Гааге будет рассматривать иск Украины против России с 6 по 9 марта 2017 года, сообщили в пресс-службе суда.

 

В суде отметили, что в первый день заседаний выступит украинская сторона, на следующий день – Россия. 8 и 9 марта будет такой же порядок.

...

http://zn.ua/POLITICS/stala-izvestna-data-rassmotreniya-iska-ukrainy-protiv-rf-v-mezhdunarodnom-sude-v-gaage-237761_.html
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Украина подала иск против России во Всемирную торговую организацию из-за ограничений на транзит украинских товаров.

 

Об этом сообщается на сайте Минэкономразвития Украины.

 

"9 февраля Украина направила в ВТО требование о создании группы экспертов в рамках дела о многочисленных ограничениях транзита с территории Украины через территорию РФ в третьи страны: Казахстан и Кыргызстан", - говорится в сообщении.

http://lb.ua/economics/2017/02/13/358469_ukraina_podala_vto_noviy_isk_protiv.html
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Министерстве юстиции Украины создан специальный отдел для подготовки исков против России, сообщает RT со ссылкой на источник в кабинете министров Украины.

 

По словам источника, специальный отдел в министерстве юстиции Украины опрашивает свидетелей и документирует показания, которые лягут в основу шестого иска в Европейский суд по правам человека (ЕСПЧ).

 

«Он коснется событий в Донбассе, которые происходили уже в начале этого года», — рассказал источник.

 

Он отметил, что сумма исков может исчисляться несколькими сотнями миллиардов долларов.

https://www.gazeta.ru/politics/news/2017/02/20/n_9710039.shtml
Link to comment
Share on other sites

Президент Петр Порошенко создал делегацию для участия в слушаниях Международного суда ООН о нарушении Россией международных конвенций о борьбе с финансированием терроризма и о ликвидации всех форм расовой дискриминации.

 

Об этом говорится в указе №46 от 24 февраля, опубликованном на сайте президента.

 

Главой делегации назначена замминистра иностранных дел Елена Зеркаль, ее заместителем - директор департамента Европейского Союза МИДа Всеволод Ченцов.

 

Отмечается, что для обеспечения работы делегации Зеркаль разрешено привлекать представителей государственных органов, адвокатов, советников, экспертов и технических работников. Также она будет осуществлять подготовку и внесение определенных судом процессуальных документов, позиционных, доказательных и других материалов.

...

https://lb.ua/news/2017/02/24/359676_poroshenko_sozdal_delegatsiyu.html
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Завтра, 6 марта, в Международном суде ООН начнутся первые слушания по иску Украины против России.

Как сообщает Цензор.НЕТ, об на своей странице в Facebook написал председатель делегации Верховной Рады в ПАСЕ, народный депутат фракции "Блок Петра Порошенко" Владимир Арьев.

...

http://censor.net.ua/news/430785/zavtra_v_gaage_nachnetsya_sud_po_isku_ukrainy_protiv_rossii_arev
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Важливо! Хочу привернути вашу увагу до дуже важливого суду! Завтра, 6 березня , у Гаазі розпочинаються слухання у справі Украіна проти Росіі в Міжнародному суді ООН. Це перші подібні слухання. Вони триватимуть чотири дні. Звичайно, сам процес буде непростим і довгим , і може розтягнутися в часі, але старт дуже важливий .
Украіна починає правову боротьбу , міжнародну протидію агресії Росії в юридичному полі , протидіі окупаціі Криму і Донбасу, масовому порушенню прав людини. 
В позові проти РФ йдеться, що Москва порушила положень Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації. Буде гаряче і непросто, Москва і вся іі пропагандистська брехлива машина теж готуються і дуже рефлексують щодо цього суду. Я знаю, як маленька украінська команда останній місяць готувалася до цих перших дебатів, на яких МЗС представлятиме залізна леді украінськоі дипломатіі і двигун цієі справи Lana Zerkal
Матеріали збирали всі наші силові структури, які щодня документують російські злочини: вбивства, поранення, руйнуванння майна, незаконне утримання , системне порушення прав людини.

Слухання йтимуть англійською і будуть транслюватися онлайн ( http://www.icj-cij.org/presscom/multimedia.php?p1=6 або http://webtv.un.org/mee…/international-court-of-justice-icj/) – дивіться і тримайте кулаки. Ваша підтримка украінській делегаціі дуже важлива! Це перший наш суд проти окупанта. ЗМІ, всі небайдужі- підтримаємо нашою увагою цей надважливий суд.

 

Рефат Чубаров поширив допис від Lana Zerkal.
1 год · 
 

Щоранку 6 - 9 березня 2017 року з 11.00 за Київським часом будуть транслюватимуться онлайн засідання Міжнародного суду ООН у справі України проти Росії, поданого 16 січня 2017 року. Справа стосується порушення РФ положень Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації.

Детальніше - тут :https://www.facebook.com/lana.zerkal/posts/1491944644172041…

 

 

 

дей, які зазнають дискримінації в окупованому Росією Криму і страждають від підтримуваного Росією тероризму на Донбасі звертається сьогодні Україна до Міжнародного суду ООН. Завтра тут відбудуться слухання щодо запобіжних заходів у справі України проти Росії, поданій 16 січня 2017 року. Справа стосується порушення РФ положень Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації.
Рішення Суду зобов’язати Росію припинити дискримінацію українців та кримських татар, а також зупинити підтримку терористів на Донбасі поставить РФ перед дилемою: або припинити свою протиправну поведінку, або остаточно перетворитися на країну-парію, з якою ніхто не матиме справи.
Але справжня одиниця виміру у цій справі – це життя кожної окремої людини, яка страждає від обстрілів, або від безпідставних обшуків і викрадень. Людська гідність - є найвищою цінністю. Тому відстоювати позицію України морально легко, хоч і складно юридично, бо єдине що лишається Росії – ховатися за перекручуваннями фактів, маніпуляціями правом і дурманом пропаганди.
Слухання займуть чотири дні і будуть транслюватися онлайн ( http://www.icj-cij.org/presscom/multimedia.php?p1=6 або http://webtv.un.org/mee…/international-court-of-justice-icj/) – дивіться і тримайте кулаки. Ваша підтримка дуже важлива!
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Рішення Міжнародного суду ООН в Гаазі про зобов'язання Росії припинити протиправні дії проти населення Донбасу та Криму може бути ухвалено за 1-2 місяці.

Про це заявила прес-секретар Міністерства закордонних справ України Мар'яна Беца, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Сьогоднішнє слухання, яке починається саме 6-го числа, це усні слухання не по суті справи, як такій, а щодо попереджувальних заходів, яких вимагає Україна від Російської Федерації", - сказала Беца.

Прес-секретар МЗС зазначила, що Україна розраховує на ухвалення судом рішення, яким буде захищено цивільне населення, і Росія припинить свої протиправні дії.

За її словами, дане рішення є необхідним у контексті загострення ситуації в Авдіївці і репресій в Криму.

"Рішення щодо цих слухань повинно бути прийнято через 1-2 місяці і є обов'язковим для сторін", - сказала Беца.

Водночас вона заявила, що є ризик, що Росія відмовиться виконувати рішення суду, і в такому випадку Україна може звернутися до ООН з вимогою про контроль за виконанням рішення.

Крім того, прес-секретар МЗС додала, що по суті позов проти Росії в суді ООН буде розглядатися пізніше, розгляд буде складатися з письмової та усної частин і може зайняти кілька років.

http://www.eurointegration.com.ua/news/2017/03/6/7062569/

Link to comment
Share on other sites

Офіційний представник України на слуханнях у Міжнародному суді ООН Олена Зеркаль просить суд застосувати тимчасові заходи проти Росії, до вирішення справи по суті.

 

Про це вона заявила у виступі на засіданні Міжнародного суду ООН в Гаазі, перпедає Європейська правда.

 

Олена Зеркаль, зокрема, наголосила, що кількість пострілів, що лунають на Сході України, підтверджує, що інша сторона постачає зброю для бойовиків.

 

"Кількість здійснених пострілів лише в Авдіївці за останні тижні сягнула майже 50 тисяч одиниць.

 

Ця кількість боєприпасів еквівалентна 80 заповненим вантажним вагонам. В той самий час офіційний представник президента РФ публічно висловлює надію, що у бойовиків на Сході України не закінчаться боєприпаси.

 

Чи може лишатися якийсь сумнів у тому, хто постачає це озброєння? Ні. Це робить Російська Федерація", - заявила, зокрема, вона.

 

Олена Зеркаль підкреслила, що в даній ситуації Україна розраховує на застосування Міжнародним судом тимчасових заходів, одним з яких є пряма заборона Росії на подальшу підтримку проросійських бойовиків.

http://www.pravda.com.ua/news/2017/03/6/7137312/
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Україна в Міжнародному суді ООН в Гаазі звинувачує Росію в порушенні Міжнародної конвенції з боротьби проти фінансування тероризму і ліквідації усіх форм дискримінації.

 

Київ вказує на проросійські сили в Донбасі, а також переслідування кримських татар в анексованому Криму. І щоб "запобігти терактам у майбутньому", українська сторона вимагає від Москви припинити передавати зброю, гроші і товари проросійським бойовикам, повернути контроль над кордоном і виплатити компенсацію.

 

Насправді ж відбулося не порушення Конвенції, а анексія Криму і військова агресія Росії проти України. Але це була єдина можливість для Києва, щоб порушити справу проти Москви на міжнародному рівні.

 

Про це пише нідерландське видання NRC Handelsblad, нагадавши, що подібний позов проти Росії подала Грузія після війни в 2008 році. У 2011 році Міжнародний суд ООН постановив, що Грузія не виконала формальну процедуру, згідно з якою країни повинні спробувати вирішити конфлікт між собою, перш ніж звертатися до суду.

 

У випадку України дипломатичний процес був досить помітним, хоча прямий діалог про Крим не починався. Видання зауважує, що думки експертів розходяться щодо перспектив Києва добитися просування позову вперед. Все буде залежати від того, чи визнає Міжнародний суд ООН, що Україна виконала всі необхідні процедури. На це може знадобитися кілька років.

 

Але якщо справа піде вперед, суду доведеться детально розглянути всі політично чутливі події навколо Криму і Сходу України. Нідерландське видання зуважує, що суддям, зокрема, доведеться розглянути і збиття малайзійського "Боїнга 777" в Донбасі. Міжнародна слідча група на чолі з Нідерландами встановила причетність Росії до інциденту, але Москва відкидає будь-які припущення про свою вину.

http://dt.ua/WORLD/sud-oon-mozhe-rozglyanuti-spravu-mh17-v-ramkah-pozovu-ukrayini-proti-rosiyi-nrc-handelsblad-235522_.html
Link to comment
Share on other sites

Яркие люстры и витражные окна, через которые льется свет в судебную палату Дворца мира в Гааге - вполне подходящая величественная арена для процесса, который может стать ключевым моментом в затянувшемся конфликте.

 

Студенты, репортеры, дипломаты и представители обеих сторон конфликта занимают места в зале суда, чтобы стать свидетелями исторического момента.

 

Впервые Международному суду ООН приходится иметь дело с обвинениями отдельного государства в поддержке терроризма.

...

далее http://www.bbc.com/russian/features-39189244
Link to comment
Share on other sites

Міжнародний суд ООН в Гаазі продовжив слухання за позовом України проти Росії, російська сторона у вівторок представить свої аргументи, передає УНН.

 

Слухання про застосування тимчасових заходів розпочалися у понеділок і триватимуть чотири дні. Україна представила аргументи в понеділок, 6 березня, та представить їх ще в середу, 8 березня.

 

Російська Федерація представить свої аргументи у вівторок, 7 березня, та в четвер, 9 березня.

http://day.kyiv.ua/uk/news/070317-sud-oon-v-gaazi-prodovzhyv-rozglyad-pozovu-ukrayiny-proty-rf
Link to comment
Share on other sites

Росія грунтує свою правову позицію на твердженні, що бойовики на Донбасі самі знайшли зброю – радянську, або залишену українською армією.

 

Про це заявив під час розгляду українського позову в Гаазі один з представників РФ у процесі, глава департаменту з питань нових викликів за загроз Ілья Рогачев, передає Європейська правда.

 

"Головне джерело зброї, яка опинилася у повстанців (за термінологією представника РФ - ЄП) – це запаси радянських часів, що були на території України

 

Велика частина цих була залишена в шахтах Донбасу і опинилася у повстанців", - заявив він.

 

"Крім того, велика частина була залишена українською армією, яка тікала", - додав російський дипломат.

 

Рогачев не став коментувати докази, надані українською стороною, щодо використання бойовиками на Донбасі новітньої зброї, яка є на озброєнні лише російської армії.

 

Варто також зауважити, що ключове сховище старої радянської зброї на Донбасі розташоване в Бахмуті (колишньому Артемівську). В 2014 році бойовики протягом тривалого намагалися захопити відповідну військову частину в Артемівську, але зустріли опір і не потрапили на територію

http://www.pravda.com.ua/news/2017/03/7/7137413/
Link to comment
Share on other sites

верещат

Юрисдикция Международного суда ООН не распространяется на представленное Украиной заявление против России, заявил директор правового департамента МИД РФ Роман Колодкин, выступая перед судьями в Гааге, сообщает «Интерфакс».

 

По его словам, Украина, подав иск относительно предполагаемых нарушений России, преследует две цели: втянуть инстанцию в обсуждение вопросов, которые должны решаться Россией и Украиной и находятся за пределами юрисдикции суда; вторая — использовать суд для того, чтобы обвинить ДНР и ЛНР, в терроризме, а Россию — в спонсорстве терроризма.

https://www.gazeta.ru/politics/news/2017/03/07/n_9766979.shtml
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

хотят провернуть вариант как с Грузией

 

Да. Но вроде не проходит этот финт.

P.S. Сейчас корреспондент 112 канала из Гааги рассказала, что кацапы проигнорировали общение с прессой. Т.к. российских журналистов там нет, а с другими они разговаривать не желают

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Українська сторона уважно вивчить позицію Росії у слуханні справи "Україна проти Росії" у Міжнародному суді ООН, щоб надати свої заперечення, заявив представник української сторони Всеволод Ченцов.

 

"Сьогодні РФ представила свої контраргументи, які ми уважно вивчимо, щоби підготуватися до завтрашнього засідання. Українська сторона представить так званий re-battle, де з врахуванням російської позиції ми висловимо свої заперечення і додаткову аргументацію", - сказав Ченцов сьогодні, 7 березня, після закінчення першого дня слухань, передає УНІАН.

http://dt.ua/POLITICS/ukrayina-pidgotuye-zaperechennya-na-poziciyu-rosiyi-v-gaazkomu-sudi-235635_.html
Link to comment
Share on other sites

Український МЗС ухвалив рішення передати в Міжнародний суд ООН все дипломатичні ноти, надіслані російській стороні після початку агресії РФ.

 

Про це повідомив у виступі в Гаазі один з адвокатів української сторони, американський юрист Давід Зіонц.

 

За його словами, Україна вирішила передати це листування, яке не є публічним, через неправдиві звинувачення з боку РФ про те, що Україна не надавала РФ конкретних претензій.

...

http://www.eurointegration.com.ua/news/2017/03/8/7062699/
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Україна представила союзникам по НАТО свою правову позицію про розгляд справи у Міжнародному суді ООН щодо порушення Росією міжнародних конвенцій.

 

Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко за результатами засідання Комісії Україна-НАТО у серед у Брюсселі, передає Укрінформ.

 

«Я сьогодні поінформував союзників, що Україна зробила, які факти представила, на який розвиток подій ми очікуємо», - сказав Пристайко.

 

Він відзначив, що союзники по НАТО дуже високо цінують відкритість української сторони у питаннях інформування про реальний стан справ у протистоянні російській агресії.

 

«Усі союзники розуміють, що проблема навколо України – це не українська проблема. Це не лише війна з Україною. Це також стосується їх націй і усього Альянсу. Для більшості союзників, які думають, що вони захищені Альянсом і нічого робити не треба, наступає момент прозріння. Вони мають зрозуміти, що ця російська проблема не закінчиться в Україні», - наголосив заступник міністра закордонних справ України.

https://day.kyiv.ua/uk/news/080317-ukrayina-rozpovila-nato-pro-hid-spravy-proty-rosiyi-u-gaazi
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...