Перейти до змісту

к дефолту готовы?


Гість paraskaa-W

Recommended Posts

Комітет ISDA узяв ще один день для вивчення боргової операції України
 

Комітет Міжнародної асоціації свопів і деривативів (ISDA) узяв ще один день для вивчення питання, чи можна вважати боргову операцію України випадком некредитоспроможності у рамках механізму кредитних дефолтних свопів.
Згідно з повідомленням, наступна зустріч комітету з цього питання запланована 25 вересня 2015 року.
Раніше повідомлялося, що Україна 27 серпня заявила про досягнення домовленості про реструктуризацію зовнішнього комерційного боргу на суму близько 19,3 млрд доларів з комітетом кредиторів, що представляє тримачів цих українських зобов'язань приблизно на 9 млрд доларів.
Передбачається, що Україні буде негайно списано 20% основного боргу, а терміни погашення решти суми будуть відсунуті на чотири роки - з 2015-2023 на 2019-2027 роках.
У рамках угоди, реструктуризації підлягають також єврооблігації України на 500 млн доларів з погашенням 23 вересня.
Якщо ISDA визнає, що невиплата за вказаними цінними паперами є дефолтом, це спричинить спрацьовування механізму розрахунку за кредитними дефолтними свопами.
18 вересня 2015 року інвестори звернулися в ISDA за роз'ясненням, чи є реструктуризація євробондів на 500 млн доларів дефолтом. За підсумками першої зустрічі 22 вересня, комітет вирішив повторно зібратися 23 вересня.

http://www.epravda.com.ua/news/2015/09/23/560731/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Держатели еврооблигаций, выплату которых Украина просрочила в конце сентября, одобрили новые условия их реструктуризации, предложенные Министерством финансов. Об этом пишет Bloomberg.

 

Данной группе принадлежит более 25% евробондов из выпуска на $500 млн, срок погашения которых истек в прошлом месяце. В рамках реструктуризации они получат новые бумаги с погашением в 2019 году.

 

Встреча держателей облигаций, в ходе которой они должны проголосовать за реструктуризацию украинского госдолга, состоится на следующей неделе, 14 октября.

http://economics.lb.ua/finances/2015/10/09/318155_minfin_ugovoril_derzhateley.html
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Агентство S&P повысило рейтинг по долгосрочным и краткосрочным обязательствам Украины в иностранной валюте с SD/D (выборочный дефолт) до В-/В
В пресс-релизе агентства S&P указывается, что рейтинг по долгосрочным и краткосрочным обязательствам Украины в иностранной валюте повышен с SD/D (выборочный дефолт) до В-/В. Суверенный рейтинг Украины по долгосрочным и краткосрочным обязательствам в национальной валюте повышен с ССС+/С до В-/В.
http://www.rbc.ru/economics/19/10/2015/562527229a79472312433722?from=main

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Якщо Російська Федерація не піде на умови реструктуризації боргу, Україна запровадить мораторій на виплату $3 млрд боргу.

 

Про це на брифінгу в п'ятницю після переговорів з міністром фінансів США Джейкобом Лью, які відбувалися також за участю очільниці українського Мінфіну Наталії Яресько, заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, повідомляє "Укрінформ".

 

"У тому випадку, якщо Росія не погодиться на відповідну реструктуризацію, уряд України запровадить мораторій на виплату РФ 3 млрд доларів боргів", - сказав він.

 

Глава уряду нагадав, що Росія відмовилася від умов реструктуризації українського боргу, а також відмовляється вести переговори щодо цього.

 

"Український уряд пропонував всім кредиторам приєднатися до реструктуризації. Кращих умов, ніж інші кредитори, Росія не отримає", - заявив Яценюк.

http://www.pravda.com.ua/news/2015/11/13/7088581/
Link to comment
Share on other sites

Олена Монова
20 хв. ·
Кремль: Невыплата Украиной долга означает для Киева дефолтную ситуацию (с)
Украина: Нет, Кремль. Это означает, что у кого-то на лысине лежит теплый украинский писюн... :tu:  :lol2:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Кабинет министров решил ввести мораторий на выплату так называемого российского долга по еврооблигациям на сумму 3 млрд 75 млн млрд долларов США, а также на выплату 507 млн долларов США, которые КБ "Южный" и "Укравтодор" должны российским банкам.

 

Об этом сообщил на внеочередном заседании правительства премьер-министр Арсений Яценюк.

http://economics.lb.ua/finances/2015/12/18/323840_ukraina_vvela_moratoriy_viplatu.html
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

мені здається, що Ви дещо завищуєте вартість овочебази :D  :D  :D

Тут даже не в нем дело. Кацапам выдать его - потерять лицо. Да и опасный прецедент для наших ворюг. Если б наше ворье знало, что в случае чего у них нет варианта сбежать к кацапам, то воробство уменьшилось бы в разы. Так что поставив такое условие, мы в любом случае не прогадали бы.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Россия подала иск против Украины в суд Лондона из-за долга в $3 млрд, передает РИА «Новости».

 

Об этом заявил министр финансов Антон Силуанов.

 

«Сегодня Минфин России подал судебный иск против Украины в Высокий суд Лондона в целях взыскания задолженности по облигациям Украины номинальной стоимостью $3 млрд и возмещения судебных расходов Российской Федерации», — сказал он.

http://www.gazeta.ru/business/news/2016/02/17/n_8263265.shtml
Link to comment
Share on other sites

Україна буде доводити, що "борг Януковича" був хабаром за формою і за змістом.

 

Про це в коментарі "Укрінформу" заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін у четвер в Києві.

 

"Звичайно, ми будемо працювати з тим, щоб довести, що це був насправді хабар і за формою, і за змістом. І те, що це буде розглядати Лондонський суд, дає нам додаткові можливості для цього. Ми до цього готуємось, і найближчим часом будуть зроблені всі відповідні месиджі", - наголосив міністр.

http://www.pravda.com.ua/news/2016/02/18/7099446/
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Україна подала до Високого суду Англії підтвердження про отримання нею процесуальних документів в якому заявила про свій намір заперечувати заборгованість перед РФ.

 

Про це йдеться у повідомленні Мінфіну.

 

"Україна знову підтверджує свій раніше заявлений намір рішучо захищати свою позицію у справі", - йдеться у повідомленні.

 

Як зазначається, для представництва України у цьому провадженні Мінфін України залучив Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan, провідну міжнародну юридичну фірму, що спеціалізується на представництві у судах

http://www.pravda.com.ua/news/2016/03/3/7101058/
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Президент Украины Петр Порошенко подписал принятый Верховной Радой закон, который делает временный мораторий на выплату евробондов по кредиту, предоставленному Украине Российской Федерацией (РФ) в декабре 2013 года, бессрочным.

 

Как сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на 112, соответствующий закон о внесении изменений в статью 4 закона Украины "Об особенностях осуществления сделок с государственным, гарантированным государством долгом и местным долгом" относительно вступления в силу был подписан главой государства 29 апреля.

...

http://censor.net.ua/news/387343/poroshenko_podpisal_zakon_o_bessrochnom_moratorii_na_vyplatu_rossii_kredita_yanukovicha
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти позову з боку Росії щодо "тримільярдного боргу" екс-президента Віктора Януковича.

 

Про це у п'ятницю йдеться у заяві Мінфіну та МЗС України.

 

"Заперечення України проти позову обґрунтовують, що договір щодо запозичень є недійсним та таким, що не підлягає примусовому виконанню, через ряд причин", - сказано у заяві.

 

"До таких причин, зокрема, належить те, що згідно із українським законодавством Україна не мала необхідної дієздатності на укладення угоди, яка порушувала встановлені на той час межі запозичень", - вказується у заяві.

 

Також зазначається, що угода була укладена "у результаті примусу, який здійснювався з боку Росії на Україну протягом усього 2013 року з метою не допустити укладення Україною Угоди про асоціацію із ЄС".

...

http://www.pravda.com.ua/news/2016/05/27/7109940/
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Українські аргументи у борговій суперечці з Росією переконливі – FT

 

Україна виступила з уїдливою відмовою проти вимог Росії повернути їй три мільярди доларів боргу: якщо ви хотіли свої гроші назад, не треба було влаштовувати вторгнення в нашу країну. В цьому вся суть процесу в Вищому суді Лондона, який почався цього року. Сусідні країни виливають кілька років військового конфлікту в фінансову суперечку.

Про це на сторінках Financial Times пишуть Елейн Мур і Ніл Баклі. Професори права кажуть, що українська стратегія захисту, детально описана в матеріалах, поданих до суду в п'ятницю, цілком правдоподібна. Але якщо Україні вдасться перемогти у цій справі, вона стане однією з небагатьох країн, яким вдалося виправдати несплату боргів.

Впродовж останніх років активісти висунули численні пропозиції щодо звільнення країн від сплати податків, накопичених попередніми режимами. Зокрема, звучали пропозиції зменшити борг ПАР, який лишився з часів апартеїду, а також списати борги Іраку, які лишилися йому в спадок від Садама Хусейна. Але нічого з цього не було втілено.

В 2008 році Еквадор зміг скоротити свій борг, заявивши, що порушення попереднього режиму скасували захист кредиторів. Але це був дуже рідкісний випадок. Україна заснувала свій захист проти сплати боргу перед Росією тим, що кредитор анексував Крим і організував війну в Донбасі, яка триває вже два роки. Українські урядовці наполягають, що так Росія економічними, політичними і військовими методами дестабілізувала Україну і зробила її нездатною сплатити борг. Професор права Університету Північної Кароліни Марк Вайдемаєр вважає судову суперечку Києва з Москвою унікальною в історії.

"Нічого подібного до українського боргу перед Росією і подій, які сталися після його видачі, ніколи не траплялося. Російсько-українська суперечка включає політичний і військових конфлікт, загорнутий в контракт під юрисдикцією англійського закону. Рішення буде засноване швидше за політичних, економічних і військових міркуваннях, ніж на суто юридичних", - вважає Вайдемаєр.

 

http://dt.ua/ECONOMICS/ukrayinski-argumenti-u-borgoviy-superechci-z-rosiyeyu-perekonlivi-ft-209766_.html

Link to comment
Share on other sites

У поданих Україною у Високий суд Англії запереченнях проти позову Росії щодо "боргу Януковича" значаться ряд причин, які можна розділити на чотири групи. Документ займає 46 сторінок замість стандартного обсягу заперечення у 25, що було погоджено із судом на прохання України.

 

В рамках першою групи Україна доводить, що рішення про випуск в 2013 році єврооблігацій на $ 3 млрд, які в подальшому були викуплені Росією на кошти Фонду національного добробуту (ФНБ), було прийнято з порушенням українського законодавства і встановлених українськими нормативними актами процедур.

 

У документі, зокрема, зазначається, що під час прийняття ряду рішень не була дотримана їх послідовність, у тому числі щодо ліміту держборгу: отримане фінансування надійшло на рахунок казначейства раніше, ніж було прийнято рішення про збільшення ліміту держборгу. Крім того, були порушені інші процедури проходження рішення, що дає Україні підстави стверджувати про незаконність цього запозичення.

 

В рамках другий групи заперечень доводиться, що Росія здійснювала щодо України тиск (duress), який зумовив неможливість останньої своєчасно виконати умови позики.

 

В документі наводяться приклади такого тиску РФ на Україну, починаючи з парафування Угоди про асоціацію з Європейським союзом у березні 2013 року, у тому числі застосування торговельних санкцій у 2014 і 2015 рр, публічні заяви офіційних осіб, зокрема радника президента РФ Сергія Глазьєва на конференції в Ялті у вересні 2013 року.

 

Крім того, наводяться докази військового вторгнення Росії на територію Автономної Республіки Крим та подальшої незаконної анексії півострова. Окремо перераховані дії РФ, спрямовані на дестабілізацію ситуації на сході України, факти підтримки в регіоні сепаратистських елементів і військових дій.

 

Третя група заперечень вказує на наявність припущених умов (implied terms) випуску зазначених єврооблігацій. Україна стверджує, що контракт єврооблігацйної позики передбачав, що Росія не чинитиме на неї тиск, а оскільки ця умова була порушена, Україна може не виконувати умови контракту.

 

Четверта група заперечень також передбачає доказ тиску Росії на Україну, що зумовило невиконання останньої умови обігу зазначених єврооблігацій, в результаті чого Україна має право на захисні контрзаходи, зокрема невиконання угоди.

 

РФ повинна відповісти на зазначені заперечення протягом 21 дня, проте дозволяється взяти ще додатковий час.

http://dt.ua/ECONOMICS/ukrayina-v-sudi-po-rosiyskomu-borgu-vkazuye-na-nezakonnist-otrimannya-yanukovichem-groshey-rf-209798_.html
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Міністерство фінансів України надало Високому суду Лондона докази у відповідь на позов Росії щодо боргу на $3 млрд.

 

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів.

 

"Міністерство фінансів, діючи від імені держави, представило англійському суду докази у відповідь на заяву про винесення рішення в порядку прискореного провадження, яку було подано позивачем 28 липня 2016 року у провадженні щодо облігацій на суму 3 млрд доларів зі ставкою 5%, які були випущені Україною і повністю викуплені Російською Федерацією в грудні 2013 року", - йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що провадження було порушено і заяву було подано за вказівкою та в інтересах РФ.

 

"З наданих Україною доказів випливає, що Росія є реальною стороною угоди і зараз вимагає погашення боргу, незважаючи ні на її незаконні дії проти України, які примусили укласти угоду, ні на руйнівні збитки, які Росія завдала і продовжує завдавати Україні, її економіці і народові з того часу", - заявили у Мінфіні.

 

Україна висуває відповідь на вимоги РФ переконати суд винести рішення щодо її позову, не надаючи Україні можливості представити свої аргументи в повному судовому процесі.

 

Україна очікує від Росії доказів, які повинні бути представлені 4 листопада 2016 року.

http://ukr.lb.ua/economics/2016/10/07/347303_ukraina_nadala_sudu_londona_dokazi.html
Link to comment
Share on other sites

Olegik:

>>> Україна надала суду Лондона докази за позовом Росії на $3 млрд

>>> Росія повинна надати свої аргументи 4 листопада.

 

>> Re: к дефолту готовы?

 

Страстные темы на фоне ФУП-а, и на сон грядущий ... поднимаются из тьмы-пучины ....

но выслушать надо. Неспокойно нынче.

Змінено користувачем Бондар Роман /Tracker/
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

 

Высокий суд Лондона во вторник в 12:30 (по киевскому времени) приступит к рассмотрению иска России к Украине по долгу на 3 млрд долларов.

 

Об этом свидетельствуют данные суда.

...

http://lb.ua/economics/2017/01/17/356063_londonskiy_sud_nachinaet.html

Link to comment
Share on other sites

по всем каналам зрада..

шо мы суд проиграем.

Три ярда, копейки. Есть еще иск к Украние на... 37 ярдов. Сегодня по радио слышал. Вот этот проиграть... наверное больно будет.
Link to comment
Share on other sites

Три ярда, копейки. Есть еще иск к Украние на... 37 ярдов. Сегодня по радио слышал. Вот этот проиграть... наверное больно будет.

дефолт- то 2 стороны, одним выгодно, иным-нет

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Высокий суд Лондона одобрил ускоренное рассмотрение иска Российской Федерации к Украине о евробондах на $3 млрд.

 

Об этом говорится в решении суда, передает "Интерфакс-Украина".

 

Судья отверг все аргументы украинской стороны, в том числе снял с РФ обвинения в политическом давлении на Украину.

 

Киев намерен оспаривать решение Высокого суда Лондона.

 

Суд дал разрешение на подачу апелляции.

https://lb.ua/news/2017/03/29/362497_sud_londona_rassmotrit_isk_rossii.html
Link to comment
Share on other sites

Лондонский Высокий суд в среду объявил, что Украина должна выплатить России кредит в размере 3 млрд долларов, выданный при президенте Януковиче.

 

Председательствовавший на заседаниях судья Уильям Блэр счел, что аргументы Украины, заключавшиеся в том, что Россия поначалу оказывала на Киев политическое давление, а затем аннексировала Крым и способствовала разжиганию войны на востоке страны, относятся к вопросам международного права и отношений суверенных государств.

 

Поэтому, постановил судья, они не входят в компетенцию английского суда и потому не могут быть приняты.

 

Украина имеет право на апелляцию, которой она, как ожидается, воспользуется.

...

http://www.bbc.com/russian/news-39429169
Link to comment
Share on other sites

Україна має намір подати апеляцію на рішення Високого суду Лондона про прискорений розгляд позову Росії щодо євробондів на 3 млрд доларів.

 

Про це повідомив журналістам міністр фінансів Олександр Данилюк.

 

"Сьогоднішнє рішення - це лише перший етап, Україна має право на апеляцію", - підкреслив він.

 

За словами міністра, на прохання українських юристів суд погодився заморозити це рішення до наступного засідання, яке відбудеться "не раніше кінця квітня".

 

Данилюк наголосив, що ухвала Високого суду не враховує важливі фактори - економічну та військову агресію з боку РФ.

 

"Рішення не визнає обґрунтованості позиції та аргументів України у цій справі. Ми з повагою ставимося до цього рішення, але обґрунтовано вважаємо, що таке рішення не враховує наявні факти економічної та воєнної агресії з боку РФ", - зазначив міністр.

http://www.pravda.com.ua/news/2017/03/29/7139628/
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...