Перейти до змісту

НАБУ работает,а ветки нет!


кноп

Recommended Posts

ыы, прослушка прослушки про прослушку... :weep:

они еще сами не зопутались, хто из них кого слухаед?  :fp1:

+=======================================================++

Всі - всіх! Питання хто кого першим здасть. На горі людей вже не лишилося - виключно потвори...

Link to comment
Share on other sites

Национальное агентство по вопросам противодействия коррупции отказалось проверять декларацию о доходах руководителя Управления государственной охраны Валерия Гелетея.

Об этом сказано в письме, подписанном главой НАПК Наталией Корчак, в ответ на запрос Центра противодействия коррупции.

Антикоррупционеры обратились в госагентство с заявлением о проверке декларации Гелетея после того, как журналисты программы Схемы выяснили, что его семья пользуется элитным автомобилем Audi Q7 2016 и которого нет в декларации чиновника.

В НАПК аргументировали свой отказ тем, что этих оснований для проверки декларации - недостаточно.

В то же время юрист ЦПК Андрей Савин объяснил, что должность Гелетея относится к особо важным, поэтому его финансовый отчет подлежит обязательной полной проверке без каких-либо дополнительных оснований.

http://nv.ua/ukraine/events/napk-otkazalos-proverjat-deklaratsiju-glavy-upravlenija-gosohrany-geleteja-2213713.html

http://nv.ua/img/article/22137/13_main.jpg

Link to comment
Share on other sites

Національне антикорупційне бюро відкрило кримінальне провадження за фактом ймовірного незаконного збагачення генерального прокурора Юрія Луценка.

 

Про це повідомила "Українській правді" речниця НАБУ Світлана Оліфіра.

 

"За ухвалою суду, яка зобов'язала внести відомості до ЄРДР, детективи внесли ці відомості, і розпочато розслідування за фактом ймовірного незаконного збагачення", - розповіла вона.

 

За словами Оліфіри, справа стосується саме генпрокурора і порушена 30 жовтня за ч. 3 ст. 368-2 Кримінального кодексу.

 

Речниця повідомила, що відповідне рішення ухвалив Солом'янський районний суд Києва у жовтні.

 

Водночас колишній заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін написав у Facebook, що ця справа порушена за його зверненням.

...

http://www.pravda.com.ua/news/2017/11/17/7162411/
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

НАБУ скоро сплетуть лапті, вже фактично все готове

 

 

Консолідація системи в питанні Ситника нагадує пісню зі старого радянського фільму "Хто на новенького?" Від самого початку створені антикорупційні органи були певною загрозою. Але для правлячої верхівки ця загроза була ще туманною, далекою.

Але коли нові антикорупціонери, що називається, на драйві, почали підбиратися дедалі ближче, аж до приходу по сина Авакова чи відкриття справи про "Кузні" Порошенка, то контури загрози стали більш ніж реальні.

Але проблема, якщо не трагедія, НАБУ загалом і Ситника зокрема в тому, що воюючи з системою не можна допускати так багато несистемних кроків.

Не можна воювати з Банковою і ходити туди. Не можна приходити по сина міністра і сподіватися, що він і далі допомагатиме тобі. Не можна зливати дані про авто Холодницького і сподіватися, що він тобі віритиме.

Бо як точно казав Порошенко у своєму посланні до парламенту, коли воюєш з системою, то опір у неї системний.

І поки ти думаєш, що дружиш з кимось із влади, твій "друг" насправді просто "збирає каміння" для потрібного моменту.

 

http://www.pravda.com.ua/articles/2017/11/17/7162439/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Директор Национального антикоррупционного бюро Артем Сытник заявил, что после задержания агента НАБУ Службой безопасности и Генпрокуратуры все операции бюро агентов под прикрытием прекращены.

 

Об этом он сообщил на брифинге.

 

Сытник подчеркнул, что операция под прикрытием в Миграционной службе проводилась НАБУ совместно с Федеральным бюро расследований США. А ее срыв он назвал стремлением запугать сотрудников бюро.

 

Директор НАБУ считает, что бюро необходимо предоставить право на автономное продление негласных следственных действий.

 

Сытник также сообщил, что НАБУ известны конспиративные офисы всех правоохранительных органов.

https://lb.ua/news/2017/12/01/383569_nabu_prekratilo_operatsii_pod.html
Link to comment
Share on other sites

Весь апарат агентів НАБУ станом на сьогоднішній день є поза законом, а під час роботи вони використовують контрабандну техніку. 

Про це в ефірі телеканалу "1+1" ввечері 3 грудня заявив генпрокурор Юрій Луценко. 

 

"Закон вимагає, щоб під час відбору кандидати проходили відкритий конкурс. Але попри це десятки агентів, у т.ч. і ті двоє, зафіксовані на конспіративній квартирі, були обрані на "закритих процедурах", що суперечить закону", - заявив Луценко. 

 

 

Сцуко, а агентов СБУ/ГУР на открытых конкурсах отбирать не надо? Агент, чья работа априори подразумевает негласность, возможное внедрение в криминальные круги, должен выбираться на ОТКРЫТОМ КОНКУРСЕ??? Что он чешет?  :fp1:

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

Сцуко, а агентов СБУ/ГУР на открытых конкурсах отбирать не надо? Агент, чья работа априори подразумевает негласность, возможное внедрение в криминальные круги, должен выбираться на ОТКРЫТОМ КОНКУРСЕ??? Что он чешет?  :fp1:

можно смело в "вату" закидывать

Link to comment
Share on other sites

в БПП определились на чьей они стороне ...

 

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов заявив про необхідність викликати для пояснень до Верховної Ради керівництво ГПУ, СБУ, САП та НАБУ.
Про це він сказав під час засідання погоджувальної ради парламенту.
За його словами, необхідно в найближчий час запросити до Верховної Ради керівництво ГПУ, СБУ, САП та НАБУ, щоб вони пояснили свої позиції та відповіли на питання депутатів.
"Ми повністю підтримуємо слова Генпрокурора Юрія Луценка про те, що антикорупційні органи не мають права отримувати дані нечесним шляхом, треба з'ясувати, яким чином використовується контрабандне обладнання. Наразі керівництвом бюро грубо порушується закон про НАБУ", - сказав Герасимов.
Нардеп із фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук також став на бік ГПУ та СБУ у конфлікті цих відомств з НАБУ.
"Хотілося б, щоб з нового року в Україні перестали показувати "серіал про антикорупційну Санта-Барбару". Цей "серіал" дедалі стає все більш руйнівним для авторитету нашої держави. Сплав неспроможності й галасу завдає колосальних втрат.
Люди зневіряються в антикорупційних реформах. :lol2:  Навіть непрофесіонали бачать політично вмотивовані подвійні стандарти в роботі НАБУ і САП :fp1: . Певне політичне угрупування використовує НАБУ як інструмент просування свого політичного проекту", - заявив він.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

В антикорупційному бюро вважають, що генпрокурор свідомо вводить суспільство в оману, повідомляючи неправдиві факти та пропонуючи "довільне" трактування законодавства.
Про це повідомили у прес-службі НАБУ.
"Заяви Генерального прокурора України про нібито незаконність роботи окремих підрозділів Національного бюро не відповідають дійсності, а подекуди й суперечать здоровому глузду. Оскільки пан Луценко, судячи з його заяв, не повною мірою обізнаний із базовими правовими засадами проведення оперативно-розшукових дій, інформуємо, що в оперативно-розшуковій діяльності НАБУ керується вимогами Закону "Про Національне антикорупційне бюро України" та Закону "Про оперативно-розшукову діяльність", - йдеться у повідомленні.
До того ж у НАБУ уточнили, що згідно зі ст. 8 цього закону, для виконання завдань у межах оперативно-розшукової діяльності можуть залучатися гласні і негласні штатні та позаштатні працівники, а також зазначили, що відбір штатних працівників для виконання такої діяльності здійснюється на конкурсній основі, але з урахуванням вимог Закону "Про державну таємницю".
"Базовою засадою оперативно-розшукової діяльності є безумовна негласність заходів. Досягнення їхніх результатів вимагає забезпечення нерозголошення інформації про форми та методи їхньої організації і здійснення, а також особистих даних працівників та інших осіб, які готуються до залучення, забезпечують або беруть участь у виконанні відповідних ОРД. Ці співробітники можуть мати доступ до інформації, що становить державну таємницю, так само, як і співробітники підрозділів ОРД інших правоохоронних органів", - додали у бюро.
Водночас у НАБУ наголосили, що розголошення особистих даних працівників та змісту оперативно-розшукових заходів "не просто шкодить негласній діяльності, але й становить загрозу життю і здоров’ю правоохоронців та їхніх близьких".
"Таким чином, розголошуючи відомості про негласних співробітників НАБУ, Генпрокуратура та СБУ свідомо наразили співробітників Бюро на небезпеку та зірвали декілька спецоперацій під прикриттям", - запевнили у бюро, пообіцявши, що докладуть максимум зусиль, щоби цим діям була надана адекватна правова оцінка.
Окремо у НАБУ спростували заяву Юрія Луценка щодо нібито використання агентами бюро "контрабандної" та "нелегальної" техніки, заявивши, що всі технічні засоби придбані офіційно й перебувають на обліку.
"Вважаємо неприпустимою ситуацію, коли Генеральний прокурор свідомо вводить суспільство в оману, повідомляючи неправдиві факти та пропонуючи "довільне" трактування законодавства. У такий спосіб він фактично дає "зелене світло" подальшій атаці на новостворені антикорупційні органи", - резюмували у відомстві.
Більше читайте тут: https://tsn.ua/politika/u-nabu-zvinuvatili-lucenka-v-nastupi-na-antikorupciyni-organi-1054785.html

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

"Хотілося б, щоб з нового року в Україні перестали показувати "серіал про антикорупційну Санта-Барбару". Цей "серіал" дедалі стає все більш руйнівним для авторитету нашої держави. Сплав неспроможності й галасу завдає колосальних втрат.
Люди зневіряються в антикорупційних реформах.

 

:fp1: :fp1: :fp1: :fp1:

 

Здається, пора на Хрещатику розвішувати новорічні прикраси...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Сполучені Штати продовжать підтримувати Національне антикорупційне бюро та антикорупційну прокуратуру.

 

Про це заявила Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Марі Йованович в інтерв’ю LIGA.net.

...

далее http://www.pravda.com.ua/news/2017/12/4/7164268/
Link to comment
Share on other sites

Соромом назвав дії СБУ та ГПУ щодо НАБУ Майкл Карпентер, колишній заступник помічника глави Пентагону з питань України та Євразії в адміністрації Барака Обами, а нині директор аналітичного Центру Байдена при Пенсильванському університеті.

 

"Соромно бачити, як Генеральна прокуртаруа та СБУ намагаються зірвати таємні операції НАБУ", - відзначив Карпентер на своїй сторінці у Twitter.

 

Заява Карпентера пролунала на фоні загострення протистояння між правоохоронними органами в Україні, які активно ставлять під сумнів юрисдикцію один одного у питанні розслідування справ пов'язаних із корупцією.

https://ukrainian.voanews.com/a/nabu-prokuratura/4148549.html
Link to comment
Share on other sites

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру ще двом працівникам НАБУ.
Про це йдеться у повідомленні прес-служби НАБУ.
Вказується, що у вівторок заступник генепрокурора Юрій Столярчук повідомив про підозру ще двом співробітникам НАБУ.
"Детективу НАБУ під прикриттям, раніше затриманому СБУ і ГПУ під час виконання одного з етапів спецзавдання, повідомлено про підозру 30 листопада.

Link to comment
Share on other sites

Завдяки допомозі США, Україна змогла конфіскувати близько 1,3 мільярди доларів готівкою і виявити більше 3,24 мільярди доларів вкрадених коштів, йдеться в заяві Державного Департаменту США з нагоди проведення в Вашингтоні Глобального форуму з повернення активів, отриманих злочинним шляхом.

Американські експерти-правоохоронці працюють в Національному Антикорупційному Бюро (НАБУ), допомагаючи розбудувати інституційну спроможність для подолання корупції та повернення активів а також посилення антикорупційних заходів в Україні, зазначається в заяві.

 

https://www.state.gov/r/pa/prs/ps/2017/12/276268.htm

Link to comment
Share on other sites

ЛУЦЕНКО ПОЖАЛОВАЛСЯ, ЧТО НАБУ ПРОСЛУШИВАЛО ТЕЛЕФОНЫ ОХРАНЫ ПРЕЗИДЕНТА И НАРДЕПОВ
Среда, 6 Декабря 2017, 17:21
Сотрудники НАБУ снимали информацию с мобильных телефонов охраны президента Украины, нардепов и судей
Об этом во время выступления с трибуны Верховной Рады Украины заявил генеральный прокурор Украины Юрий Луценко, сообщает "ДС" со ссылкой на УНИАН.
"Суд разрешил НАБУ снять информацию с 17 абонентов. Сняли со 114. Кто эти люди? Это - охрана президента воюющей страны, народные депутаты, судьи, другие чиновники", - сказал он.
Луценко отметил, что при обсуждении этого вопроса с директором НАБУ Артемом Сытником, последний ответил, что у него "все нормально".

Link to comment
Share on other sites

Голови фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" Артур Герасимов і Максим Бурбак внесли у Верховну Раду законопроект, згідно з яким парламент наділяють правом звільняти директора Національного антикорупційного бюро, голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і його заступників, а також директора Державного бюро розслідувань.

Проект закону №7362 від 6 грудня доступний на сайті парламенту.

Зараз єдина підстава для звільнення директора НАБУ - негативні результати аудиту бюро. Однак аудиторів НАБУ поки що не призначено.

Законопроектом запропоновано, щоб Рада мала право звільнити директора НАБУ і без проведення аудиту. Ініціаторами такого голосування, за проектом, можуть бути Президент, Кабінет Міністрів або 150 народних депутатів.

Link to comment
Share on other sites

Голови фракцій "Блок Петра Порошенка" і "Народний фронт" Артур Герасимов і Максим Бурбак внесли у Верховну Раду законопроект, згідно з яким парламент наділяють правом звільняти директора Національного антикорупційного бюро, голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і його заступників, а також директора Державного бюро розслідувань.

Проект закону №7362 від 6 грудня доступний на сайті парламенту.

Зараз єдина підстава для звільнення директора НАБУ - негативні результати аудиту бюро. Однак аудиторів НАБУ поки що не призначено.

Законопроектом запропоновано, щоб Рада мала право звільнити директора НАБУ і без проведення аудиту. Ініціаторами такого голосування, за проектом, можуть бути Президент, Кабінет Міністрів або 150 народних депутатів.

 

Депутани записуються у чорні списки майбутньої люстрації.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...