Перейти до змісту

Найсильніша армія у Європі ©


Citizen UA

Recommended Posts

Пиздец, как он есть,  в своей первозданной армейской красоте  :fp1:

 

25 квітня 2018
 

Президент України Петро Порошенко привітав Збройні сили України з восьмим місцем у рейтингу найефективніших армій Європи. Про це повідомив президент України Петро Порошенко на сторінці в Facebook. За словами глави держави, українська армія наразі займає восьме місце в рейтингу найефективніших армій. "ЗСУ увійшли до десятки найсильніших армій Європи. За версією Global Firepower, саме українська армія – найсильніша на європейському континенті серед збройних сил країн-не членів НАТО. Пишаємося нашими військовими!" - зазначив Порошенко.

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/10095089-zsu-uviyshli-do-desyatki-naysilnishih-armiy-yevropi-poroshenko.html

 

 

Скандал у ЗСУ: система управління військами виявилася "захищена" примітивними паролями типу "admin" і "123456"

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/10274616-skandal-u-zsu-sistema-upravlinnya-viyskami-viyavilasya-zahishchena-primitivnimi-parolyami-tipu-admin-i-123456.html

 

Між тим, в Україні працює вісім трастових фондів НАТО з кіберзахисту і на ці цілі для ЗСУ в 2017 році Альянс виділив близько 40 млн євро. У Міноборони виправляти цей недолік не поспішають \ Міноборони У Збройних силах України (ЗСУ) в якості паролів доступу до сервера автоматизованої системи управління військами «Дніпро» були встановлені паролі типу admin і 123456.

 

Про це повідомив журналіст Олександр Дубинський. За його словами, це "дозволяло ворогу сканувати інформацію українських військових аж до літа 2018 року" і коштувало життя бійців на фронті. Згідно з документами, які журналіст має в своєму розпорядженні, 22 травня цього року під час налаштування і проведення тестування мереж Автоматизованої системи управління військами «Дніпро» фахівець з баз даних Дмитро Власюк виявив, що на багатьох серверах і комутаторах з IP-адресами доступ відбувається за стандартним логіном та паролем. Журналіст зазначив, що Дмитро Власюк, згідно резюме, на даний момент проходить службу у військовій частині А1586 за призовом офіцера запасу. "Про вразливі місця Власюк повідомив оперативному черговому даної військової частини А0334. При подальшому налаштуванні обладнання було виявлено, що його звернення було проігноровано і паролі не були змінені.

 

Після чого він звернувся на гарячу лінію СБУ, і в той же день представник військової розвідки зустрівся з ним на території військової частини, де Власюк проходив службу", - повідомляє Дубинський. За даними журналіста, така ж ситуація була виявлена 25 травня 2018 року на поштових серверах ЗСУ. "Таким чином, без будь-яких спеціальних знань можна вільно мати доступ до світчів, роутера, АРМ, серверів, голосових шлюзів, принтерів, сканерів і т. п. – тобто, мати можливість аналізувати величезний масив секретної інформації Збройних сил", - підкреслює журналіст. Він пише, що враховуючи такий обсяг витоку інформації, супротивнику досить було лише кілька днів, щоб просканувати всю мережу АСУ "Дніпро" і створити топологію всіх мереж за родом і видом військ, структурними підрозділами і використовувати цю мережу для з'ясування поставлених завдань, враховуючи те, що послуги зв'язку надаються Укртелекомом.

 

 

"Оскільки звернення Власюка до керівництва військової частини було проігноровано, він 25 травня 2018 року рекомендованим листом, звертається в РНБО та Службу зовнішньої розвідки, де викладає всю описану ситуацію", - повідомляє журналіст. Дубинський призводить хронологію з листом Власюка, повідомляючи, що через 10 днів, 5 червня 2018 року, РНБО перенаправляє дане звернення Міністерству оборони і СБУ, і підписаний даний лист – офшорним помічником президента Свинарчуком-Гладковським. Ще через 8 днів 13 червня 2018 року Служба зовнішньої розвідки (СЗР) повідомляє Власюку, що проблема захищеного налаштування АСУ «Дніпро» не належить до компетенції Служби зовнішньої розвідки, оскільки Служба не використовує дану систему в своїй діяльності, і не має можливості впливати на інформаційні системи інших держорганів, і крім усього іншого - центр забезпечення кібербезпеки з'явився на базі департаменту контррозвідки СБУ, а центр кіберзахисту ІТС на базі ГУ зв'язку ЗСУ. "Тобто, «розвідники» вирішили, що держслужба спецзв'язку і захисту інформації, взагалі не стосується СЗР, тому запропонували заявнику звернутися до інших компетентних органів.

 

Вдумайтеся, СЗР навіть не перенаправила звернення у відповідні служби", - висловлює думку журналіст. Через місяць, 26 червня 2018 року, Міноборони (ВЧ0106), згідно з листом РНБО, надала відповідь Власюку, в якому вказала що Міноборони і ЗСУ провели наступні заходи: заборона використання слабких паролів і періодична перевірка всіх АРМ, мережевих приладів, серверного обладнання ІТС ЗСУ на наявність слабких логінів і паролів. Повідомили що низка IP-адрес є елементом навчальним і не потребує, на їхню думку, у зміцненні. Також, не являє небезпеки один з серверів, який є тестовим, а ще один взагалі не використовується. Також Власюк отримав 05 липня 2018 року відповідь від Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційного захисту СБУ, згідно з яким, всі порушення доступу в мережі АСУ «Дніпро» усунені.

 

Проте 12 липня 2018 року при черговому тестуванні АСУ «Дніпро» Власюк виявив що низка обладнання з конкретними IP-адресами і далі використовує стандартний пароль та логін, а в деяких випадках - доступ в мережу з комп'ютерів і на комп'ютери Міноборони, пов'язаних в єдину сітку, взагалі відбувається без пароля. Велика частина технічних засобів використовується, при цьому, в різних військових частинах і закріплена за конкретними військовослужбовцями, які за дані порушення мають нести персональну відповідальність. "Власюк 13 липня 2018 року повторно звернувся до РНБО, де вказав на відсутність реакції на його звернення. Одночасно він відправив додатково інформацію в Апарат ВР України, який в свою чергу 20 липня 2018 року відповів, що інформація передана в комітет ВР з питань національної безпеки і оборони", - розповідає журналіст. РНБО на повторне звернення відповіла, що направила звернення в СБУ та Міноборони для повторного розгляду.

 

Підпис поставив все той же Гладковський. "Пішов четвертий місяць, а паролі доступу до технічних засобів, серверів і комп'ютерів Міноборони залишаються тими ж: 123654 і admin...", - констатує Дубинський. "Що ж стосується Власюка, то після звернень в РНБО і СБУ його повністю відключили від мереж АСУ «Дніпро», організували перевірку Генштабу і погрожують йому кримінальним переслідуванням...", - повідомляє він, - "В якості цікавої деталі цієї історії, додам інформацію про те, що в Україні працює вісім трастових фондів НАТО з кіберзахисту, які займаються розвитком оперативних здібностей та сприяння трансформації ЗСУ". У 2017 році НАТО виділило на ці цілі близько 40 млн євро. Відповідальним за реалізацію даного проекту є СБУ, нагадує журналіст. Ще в лютому 2018 року начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявляв, що в армії освоюють нові технології, а також проводять навчання складу, а основні елементи автоматизованої системи управління військами будуть створені до кінця 2018 року. "Результат – очевидний", - підсумував Дубинський. 

Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/politics/10274616-skandal-u-zsu-sistema-upravlinnya-viyskami-viyavilasya-zahishchena-primitivnimi-parolyami-tipu-admin-i-123456.html

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

Що тут незрозуміло - єенерали й досі служать імперії, сесесеру.  От  тому і паролі "дитячі". 

Змінено користувачем Святослав_
Link to comment
Share on other sites

Що ж ви хотіли, якщо фСБ(у) очолює агент Хуйла, а безпосередньо керує ним інший агент Хуйла?  Про бездарних, просравших усе, що можна, "паркетних генералів", а саме вони керують діями ВСУ, давно відомо, але Хуйлом так і було задумано, а агентурою виконано. А про євреїв на чолі і в штаті СНБО чи них же в комітеті зРади з нацбезпеки (яка гірка іронія!) і казати не варто - їм усе пох, най згинуть усі українці, аби гроші.

Link to comment
Share on other sites

Що тут хотіти? 

Великі гроші правлять копійчаним світом, коли немає духовних лідерів, для яких гроші - ніщо.  

 

Те, що СБУ є філією ФСБ,  ні для кого не секрет. 

І влада грунтовно і послідовно готує собі заміну, у вигляді прямої московської ставлениці, аналога януковича - зубажині - люлі цімашенка. 

Змінено користувачем Святослав_
Link to comment
Share on other sites

Що тут хотіти? 

Великі гроші правлять копійчаним світом, коли немає духовних лідерів, для яких гроші - ніщо.  

 

Те, що СБУ є філією ФСБ ні для кого не секрет. 

І влада грунтовно і послідовно готує собі заміну, у вигляді прямої московської ставлениці, аналога януковича - зубажині - люлі цімашенка. 

Якщо трохи напружити мозок. то легко зрозуміти, що лише Тимошенко та Садовий ажніяк, прямо чи опосередковано, не можуть бути агентурою хуйлостану - із усіх відомих сучасних українських політиків. Але ж треба напружувати мозок, та ще й мати ...

Link to comment
Share on other sites

По численности  личного состава ,    числу генералов  и полковников  и штабных   сильнейшая ,   по головам   считали , а не по  вооружению и техники . 

Змінено користувачем Юрий с ФУП
Link to comment
Share on other sites

Якщо трохи напружити мозок. то легко зрозуміти, що лише Тимошенко та Садовий ажніяк, прямо чи опосередковано, не можуть бути агентурою хуйлостану - із усіх відомих сучасних українських політиків. Але ж треба напружувати мозок, та ще й мати ...

  там не мозг делает вывод и  списывают тезисы с порохоботской методички , кто не с порохоботами те агенты москвы 

Link to comment
Share on other sites

Тимошенко та Садовий ажніяк, прямо чи опосередковано, не можуть бути агентурою хуйлостану

 

Це вже  "стандартний" рімейк, друга серія, 

Перша була, коли спанований кремлем розбрат в помаранчевому таборі, до речі, саме завдяки купленій  сучці тимошенко, привів до влади януковича і камарилью.

Тепер за її великі труди, за велику  службу на благо рашки,  кремль  пропихає зубажиню на гетьманську булаву. 

 

Вам, та вам подібним і третя серія подібного серіалу заміни влади мізки не вправить. 

Бо немає чого вправляти, власне. 

Змінено користувачем Святослав_
Link to comment
Share on other sites

Це вже  "стандартний" рімейк, друга серія, 

Перша була, коли спанований кремлем розбрат в помаранцевому таборі, до речі, завдяки сучці тимошенко, привів до влади януковича і камарилью.

Тепер за її великі труди, за службу на благо рашки,  кремль  пропихає її на гетьманську булаву. 

Та досить вже цього пиздьожу :D  маскування атниукраїнсько-ольгінських ботів під "прихильників Ющенка" вже починає втомлювати і набридати B-)

 

P.S. Не змінювати пропагандонські штампи 15-й рік (?!) - це "скудоуміє" - так і перекажи куратору.

Змінено користувачем забанений
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

@забанений, от ти і проколовся черговий раз, кремлеботику.  :)

Як вас легко виводити на чисту воду. 

Іди вже, б...дь, відпочивати, ботяра, "смєну сдал - смєну прінял", і таке інше.

Link to comment
Share on other sites

Ви думаєте тільки в армії таке? Ще в січні 2017 держустанови масово користувалися поштою милосру. бдь яке ІТ в наших бютжетний установах( втолу числі в армії та органах) просто розпил бабла. Справжніх айтішників і на гарматний вистріл до цього не допускають.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ви думаєте тільки в армії таке? Ще в січні 2017 держустанови масово користувалися поштою милосру. бдь яке ІТ в наших бютжетний установах( втолу числі в армії та органах) просто розпил бабла. Справжніх айтішників і на гарматний вистріл до цього не допускають.

В держустановах так, та й то не у всіх. У приватників я особисто випалюю цю юхню за півчаса, не залишається ані .сру, ані можливості туди потрапити. Все залежить від керівництва і від вправності адміна. Керівництво майже все сєпари, часом й неприховані, адміни, найняті "по блату", майже всі довбні. Я вже казав, Хуйло напало лише тому, що побачило больну, виснажену перманентним кровопусканням здобич.

І ще кажу - кожен, хто захищає нинішню неукраїнську "владу", навіть антиукраїнську, що продовжує послабляти державу, є ворогом, і повинен бути знищений.

Змінено користувачем забанений
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Якщо трохи напружити мозок. то легко зрозуміти, що лише Тимошенко та Садовий ажніяк, прямо чи опосередковано, не можуть бути агентурою хуйлостану - із усіх відомих сучасних українських політиків. Але ж треба напружувати мозок, та ще й мати ...

Уся  біографія  пані  Грігян-Тєлєгіної-Капітельман  свідчить  про  її  кришталеву  чистоту,  порядність  і  відданість  українській  справі  та  державі,  починаючи  від  української  колискової,  яку  співали  їй  і  яку  співала  вона,  закінчуючи  почесним  членством  в  академії  ФСБ  та  усіма  газовими  контрактами.  В  Україні  ще  не  було  такої  неагентші.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

А где можно найти и внимательно проследить весь рабочий путь Тимошенко, с объективным анализом ее деятельности. Уж столько эмоций вокруг этого вопроса вращается многие годы. Хотелось бы раз и навсегда составить собственное мнение по данной теме. Если есть где-то неполитизированный и непроплаченый какой-то из сторон анализ - киньте кто-нибудь ссылкой. Спасибо

Link to comment
Share on other sites

Если есть где-то неполитизированный и непроплаченый какой-то из сторон анализ

Такого  мабуть  нема,  бо  писалося  то  з  одного  боку,  то  з  другого.  І  тітка  Юлькина,  і  Дмитро Чобіт. 

Але  там  тої  "біографії" -  як кіт  наплакав. 

Радянський  труженік - економіст  -  відеопрокат -  бензин.  А  далі  все  знаєте.  Через  чиї  ліжка  пхалася -  не  суттєво.

Українською  справою  не  пахло  ні  на  одному  з  етапів. 

Змінено користувачем shpylka
Link to comment
Share on other sites

У меня тесть во время высшей точки ее карьеры, под ее крышей с ПрикарпатТрансГазом бюджет пилил:) Шо творили тогда - Галивуд то снять не способен.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...