Перейти до змісту

"Видатні досягнення" шоколадної влади


vkhavr2

Recommended Posts

Буду складати сюди "досягнення" шоколадних бандитів:

 

https://24tv.ua/sadoviy_rozpoviv_yak_na_mitnitsi_drova_peretvoryuyutsya_na_kruglyak_n1105494

 

Садовий розповів, як на митниці дрова перетворюються на кругляк

 

Офіційно у 2017 році Україна експортувала 2 мільйона тонн дров.

Натомість, за статистикою митниць іноземних держав, до них з України в’їхало всього 443 кілограми дров і понад 610 тисяч тонн кругляка.

Кандидат у президенти Андрій Садовий наголошує, що більшість таких оборудок проводять державні підприємства – лісгоспи, які й експортують "дрова" з України.

"Насправді всі розуміють, що ніякі дрова ніхто за кордон не вивозить. У Польщу, Румунію, Туреччину йде ліс-кругляк. Сировина, з якої там виробляють меблі. А потім велика кількість тих меблів повертається в Україну. Більше того, багато з цих меблів виробляють українські працівники, які їдуть туди на роботу, бо в Україні виробництва нема", – сказав Садовий у своєму 

 на Youtube.

Відтак, політик називає мораторій на вивіз лісу-кругляка "фількиною грамотою".

Зі свого боку Садовий пропонує боротися із вивезенням лісу-кругляка дієвими антикорупційними органами, повною цифровізацією митниці та обліку лісових насаджень, а також пропонує державні програми для збільшення лісових насаджень і підтримки вітчизняного виробництва, зокрема у галузі обробки деревини.

"Має бути політична воля підтримати українського виробника. Тільки у деревообробці ми можемо створити тут, в Україні, до 50 тисяч робочих місць. Так люди можуть мати роботу і не виїжджати за кордон. Все маємо – сировину, мудрих людей, бажання. Тільки маємо "жуліків", які видавлюють з людей останні соки. Вони мають піти", – розповів Андрій Садовий.

 

Link to comment
Share on other sites

Зате гроші відразу в офшор і податки платити не треба  і зарплату платити значно менше. А коли відкинуть від корита можна швидко втекти поближче до грошей.Дуже прикроЄ що владу в нашій країні використовують для особистого збагачення, а не для розвитку всієї країни.

Link to comment
Share on other sites

https://24tv.ua/chomu_dorogi_v_ukrayini_remontuyut_kompaniyi_z_bilorusi_shho_diyut_v_interesah_rf_poyasnennya_omelyana_n1105584

 

Чому дороги в Україні ремонтують компанії з Білорусі, що діють в інтересах РФ: пояснення Омеляна

 

Міністр інфраструктури Володимир Омелян переконує, що ринок для білоруських компанії, хоча вони й діють у інтересах Росії, Україна закрити не може. Як пояснив він, двері є відкритими для всіх, то чому має бути виключення для білорусів.

Останнім часом дорожні компанії з Білорусі виграли чимало тендерів в Україні. Дістався їм і ласий шматок – ремонт траси Київ – Одеса. Як підкреслив Омелян, попри те, що навколо цієї ситуації багато галасу, для нього головне – конкуренція, передає УНІАН.

Читайте також: Ремонт доріг в Україні: що відомо про плани уряду на 2019 рік і чи є їм альтернатива

"Ми слідкуємо за тим, щоб ринок розвивався, і якщо в 2014 році у нас було півтори компанії, які є здатними хоч щось зробити якісно, то зараз маємо близько 40 компаній, з яких топ-10 готові робити дороги будь-якої складності. Це для мене ключовий показник", – пояснив він свою позицію.

Щодо білорусів, Омелян наголошує, що для них точно Україна не може закривати ринок.

"На ньому є присутніми й турецькі, й китайські, й європейські компанії. Чому не мають бути білоруські?" – додав міністр.

Компанія "Будівельно-монтажний трест", що входить до холдингу "Белавтодор" (Білорусь), виграла тендер на ремонт ділянки автодороги Київ – Одеса, оскільки запропонувала найменше – 694,999 мільйона гривень. Вони займуться середнім ремонтом цієї траси. 

У торгах також брали участь ТОВ "Автомагістраль-Південь" (Одеса, запропонувало ціну у 695 мільйона гривень), компанія "Техно-Буд-Центр" (Тернопіль, запропонувала ціну в 777,075 мільйона гривень), а також ТОВ "ПБС" (Тернопіль, запропонувало ціну в 777,175 мільйона гривень). Натомість було відмовлено компаніям "Дорожнє будівництво "Альтком" (Маріуполь, Донецька область) і ТОВ" Ростдорстрой"(Одеса).

Link to comment
Share on other sites

Зате гроші відразу в офшор і податки платити не треба  і зарплату платити значно менше. А коли відкинуть від корита можна швидко втекти поближче до грошей.Дуже прикроЄ що владу в нашій країні використовують для особистого збагачення, а не для розвитку всієї країни.

У цьому і є сутність шоколадної влади: грбунок українців задля збагачення олігархату.

Link to comment
Share on other sites

Існування олігархічної системи правовірні не визнають. Вірніше, вважають що всюди так.

Бо вони не уявляють життя без олігархів: хто-ж ними керуватиме та башлятиме?

Змінено користувачем vkhavr2
Link to comment
Share on other sites

Бо вони не уявляють життя без олігархів: хто-ж ними керуватиме та башлятиме?

Точніше кому вони башлятимуть, бо від казнокрадства та ротердамських монополій нікуди не втечеш. А порохоботи хочуть і їхні правнуки розраховувались за  нацарьоване їхніми наймачами.

Link to comment
Share on other sites

https://24tv.ua/sud_skasuvav_aresht_mayna_golovi_mvs_zaharchenka_chasiv_prezidentstva_yanukovicha_n1106232

 

Суд скасував арешт майна голови МВС Захарченка часів президентства Януковича

 

Печерський райсуд Києва 30 січня скасував арешт майна екс-міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка. Арешт на 20 земельних ділянок, 3 будинки, квартиру та 2 машиномісця був накладений у межах розслідування справи про можливе відмивання грошей Захарченком.

Рішення про скасування арешту ухвалив суддя Віталій Писанець, свідчить інформація у реєстрі судових рішень. Проте поки що там опубліковано лише резолютивну частину ухвали.

Читайте також: Янукович, Азаров, Захарченко: як живуть і чим займаються зрадники після втечі з України

Під час відкритого засідання суд розглянув та задовольнив клопотання адвоката Юрія Борщевського, подане в інтересах нідерландської компанії "Фонд Адміністративне бюро LVV" про скасування арешту майна.

Суддя скасував арешт 3 житлових будинків в Обухівському районі на Київщині, Волноваському районі на Донеччині та Донецьку, а також – арешт 20 земельних ділянок.

Крім того, знято арешт із квартири у Києві на вулиці Драгомирова, 12 та двох машиномісць за цією ж адресою.

Чому суд арештовував майно Віталія Захарченка? Арешт був накладений у межах кримінальної справи, яку відкрили 13 листопада 2014 року. Правоохоронці розслідували факти злочинної діяльності Захарченка та осіб з його найближчого оточення, а саме –хабарництво, відмивання грошей, одержаних злочинним шляхом, фіктивне підприємництво, ухилення від сплати податків.

Чим "прославився" Захарченко у період Майдану? 20 лютого 2014 року за безпосереднім наказом Захарченка працівники МВС почали застосовувати вогнепальну зброю проти мирних активістів Євромайдану в центрі Києва. Це призвело до масової загибелі протестувальників. 21 лютого Верховна Рада проголосувала за відставку Захарченка з посади.

У ніч з 21 на 22 лютого Захарченко втік з України до Білорусі. З 26 лютого 2014 року перебуває в розшуку СБУ, а від правосуддя переховується в Росії. 
Захарченко також є частим гостем російських пропагандистських телепрограм та акцій.

Link to comment
Share on other sites

https://24tv.ua/leshhenko_nazvav_dokazi_spivpratsi_poroshenka_ta_medvedchuka_n1106521

 

 

 

Лещенко назвав докази співпраці Порошенка та Медведчука

 

29 січня виступ Петра Порошенка показали в прямому ефірі канали "112" і NewsOne, які належать угрупованню Медведчука. Тобто так звані "опозиціонери", які висунули Юрія Бойка на посаду президента, насправді продемонстрували тотальну лояльність чинному гаранту.

Таку думку у своєму відеоблозі "Чесна політика" висловив Сергій Лещенко.

Читайте також: Чому "Народний фронт" почав підтримувати Юлію Тимошенко

За його словами, найзабавніше, що відразу після Порошенка ці канали переключилися на виступ Медведчука, який критикував владу та агітував за "мирний план для Донбасу". Це вкотре доводить, що дехто не лише вправно підібрав собі активи Януковича, замість того, щоб їх конфіскували в інтересах громадян – це підтверджує, що цей дехто перебуває у системній домовленості з кумом Путіна.

Не дарма висунення Порошенка відбулося одночасно з форумом Медведчука – робилося це з метою розіграти політичну технологію Банкової про те, що тільки чинний президент здатен протистояти Росії. Це – ключова, але цинічна драматургія виборчої кампанії Порошенка. Вона побудована на протиставленні – якщо не він, то Путін,
– сказав народний депутат.

"Так само лист СБУ став підставою не позбавляти "112" канал, який контролюється Медведчуком, ліцензій. Коли питання було винесено на розгляд Нацради з питань телебачення та радіомовлення, було озвучено з посиланням на звернення спецслужби, що є прохання відкласти розгляд. У підсумку, "112" і далі мовить, по черзі вихваляючи Порошенка та Медведчука", – додав Лещенко.

Відео повного випуску блогу Сергія Лещенка "Чесна політика" за 27 січня:

 

Link to comment
Share on other sites

Зате гроші відразу в офшор і податки платити не треба  і зарплату платити значно менше. А коли відкинуть від корита можна швидко втекти поближче до грошей.Дуже прикроЄ що владу в нашій країні використовують для особистого збагачення, а не для розвитку всієї країни.

розкажи де офшори

мені теж хочецця знати

може вони десь біля мене

то піду відберу :nose3:

Link to comment
Share on other sites

Знову путінські агенти???

 

https://24tv.ua/otrimali_shaleni_rahunki_za_teplo_na_hersonshhini_lyudi_viyshli_na_protesti_n1106542

 

Отримали шалені рахунки за тепло: на Херсонщині люди вийшли на протести

 

Жителі Каховки на Херсонщині вийшли на протести через збільшені тарифи у платіжках. У місцевому тепловому підприємстві пояснили – опалення так стрімко здорожчало, бо більшість городян перейшла на автономне тепло.

Цієї зими за опалення жителі міста були змушені платити у декілька разів більше, ніж минулого року.

Читайте також: В Україні втричі зменшать норму споживання газу

Тетяна Успенська мешкає у звичайній трикімнатній квартирі, а платити за тепло змушена як у двоповерховому приватному будинку. Виною всьому нові тарифи.

Я отримала у платіжці – 4924 гривні за грудень, це сума за 59 квадратів, тобто виходить по 82 гривні 76 копійок за квадратний метр. Я вважаю, що це дуже завищена ціна, я не в змозі оплатити це все,
– розповіла вона.

Шалені рахунки за тепло, які у декілька разів перевищують суми у старих квитанціях, з нового року у Каховці отримали 1600 абонентів.

1106542_6098372.jpg?201902205729
Жителі Каховки прийшли на протести через завищені тарифи

Субсидії нові тариф не покривають і близько. У заручниках ситуації опинилися здебільшого пенсіонери, тому люди вийшли на пікет до мерії. Проте мер став на сторону комунального підприємства, адже він особисто лобіював перехід Каховки на автономне опалення.

Допомоги людям немає ніякої. Наш мер каже, що люди мають звертатися до своїх родичів, якщо вони літні або немічні, або встановити собі індивідуальне опалення,
– відповіла жителька Каховки Анастасія Пантєлєєва

Натомість жодної програми, яка б компенсувала витрати на автономку соціально незахищеним городянам нема. Сам мер каже – у всьому винні політичні конкуренти.

1106542_6098371.jpg?201902205729
Мер міста став на сторону комунального підприємства

А от мешканці розповідають про інший політичний підтекст, мовляв, мер лобіює інтереси однопартійця, який і є головним тепловиком Каховки.

Читайте також: Кругленькі суми за блакитне паливо: чому українці переплачують за газ та що з цим робити

Під тиском городян міські депутати таки створили тимчасову комісію, яка перевірить діяльність теплового підприємства, де тарифи чи не найдорожчі в Україні. З висновком тимчасової депутатської комісії городяни звертатимуться до правоохоронних органів. Якщо ж і це не допоможе, позиватимуться до суду, щоб відмінив захмарні тарифи.

Link to comment
Share on other sites

https://24tv.ua/suddi_chasiv_yanukovicha_vimagayut_bagatomilyonni_kompensatsiyi_oburlivi_detali_n1106699

 

Одіозні судді Януковича вимагають багатомільйонні компенсації: обурливі деталі

 

20 лютого 2019 року будуть п'яті роковини розстрілу більше сотні людей на Майдані. Однак є двоє панів, які планують відсвяткувати це, ще й за гроші українців.

Йдеться про Юрія Бауліна та Сергія Вдовиченка – суддів Конституційного суду, які у 2010 році своїм рішенням переписали Конституцію в інтересах тодішнього президента.

Чому Януковича не судили за розстріли на Майдані? Читайте у матеріалі 24 каналу. 

Після Революції гідності проти усіх порушили справу за статтею "повалення Конституційного ладу". Потім з'ясувалося, що вони фігурують в чорній бухгалтерії "Партії регіонів". Там фіксувалися прізвища людей, яких команда Януковича підкуповувала.

1106699_6116151.jpg?201902120254
Юрій Баулін

1106699_6116150.jpg?201902120254
Сергій Вдовиченко

Обидві справи досі не розслідувані – чому, знають президент Петро Порошенко і генпрокурор Юрій Луценко. Баулін навіть став головою Конституційного суду. У 2017 році в них з Вдовіченком закінчився термін перебування на посаді, а тому вони спокійно... Ні, не пішли.

Тепер обидва автори узурпації влади Януковичем просять статусу суддів Конституційного суду у відставці. Тоді вони отримають вигідну допомогу – по 4 мільйони гривень кожен. А потім довічне грошове утримання у розмірі 180 тисяч гривень щомісяця. За наші з вами податки.

Через нашу увагу до цього процесу Конституційний суд переніс голосування на невизначену дату. Завдання українців – слідкувати, щоб це ніколи не сталося. Зокрема, треба вибрати президента, який призначить справедливого прокурора, який доведе до вироків усі справи Майдану.

Link to comment
Share on other sites

https://24tv.ua/pomsta_za_pravdu_yakih_peresliduvan_zaznala_ekspertka_u_spravi_ryukzakiv_avakova_n1106932

 

Помста за правду: яких переслідувань зазнала експертка у справі "рюкзаків Авакова"

 

Українська корупція знищує людей, які спробували кинути виклик системі. Експертка в справі "рюкзаків Авакова", яка викрила сина міністра, тепер сама опинилася під кримінальною справою.

Закриття справи про "рюкзаки Авакова" стало прикладом тотальної ганьби для спеціалізованого антикорупційного прокурора Холодницького. Кримінальна справа, де було зібрано відеодокази змови між сином міністра та його заступником, завершилася пшиком – її було закрито відносно всіх людей, наближених до Авакова.

Читайте також: Як "Народний фронт" і Аваков вирішили подоїти держбюджет і "Адміністрацію морських портів"

В такий спосіб Холодницький розплатився за свій порятунок: його не було звільнено з прокуратури після оприлюднення записів з кабінету прокурора, що показали всю гнилу суть побудованої ним системи – передачу інформації фігурантам справ та допомога їм з метою уникнення відповідальності.

1106881_6116914.jpg?201902154534
Керівник САП Назар Холодницький

Холодницький не лише підриває довіру до прокуратури. Він множить на нуль сподівання на те, що високі зарплати можуть стати запобіжником від корупції. Холодницький отримував по 200 тисяч щомісяця протягом минулого року, але при цьому гробив справи, які в НАБУ відкривали проти корупціонерів, що грабували бюджет.

І єдине покарання, яке дістав Холодницький, – він його отримав не в Україні, а в США, які заборонили йому в'їзд на свою територію.

Рятуючи власну шкуру, Холодницький до всього іншого підставив людину, яка лише чесно зробила свою роботу. Йдеться про експерта в справі "рюкзаків Авакова" Надію Бугрову. Вона провела те саме дослідження, яке довело всі можливі порушення при виготовленні наплічників, після чого НАБУ вручило Авакову-молодшому підозру.

1106881_6116922.png?201902154725
Схема розтрати 14 мільйонів гривень в МВС

А потім сталося те, що бачила вся країна: стараннями Холодницького справу "рюкзаків" повісили на цапа-відбувайла, а щодо Авакова-молодшого закрили. Але за лаштунками залишилася помста експертці – відважній жінці, стаж роботи якої починається в 1979 році, і яка зараз, через п'ять років після Революції гідності, потрапила під каток системи.

Отже, пори очевидний конфлікт інтересів, підпорядкована самому Авакому Нацполіція порушила кримінальне провадження проти експерта, яка викрила сина Авакова. Нагляд в такому важливому розслідуванні взяла на себе військова прокуратура. При чому, щоб ускладнити захист своїх прав, справу проти київської еспертки навмисно передали в Хмельницьку область.

Оскільки обласна прокуратура відмовилася її розслідувати, то у фабулу справи внесли начебто розкрадання державних коштів, належних Міністерству оборони України – з єдиною метою отримати можливість процесуального керівництва Військовою прокуратурою Хмельницького гарнізону.

Читайте також: Інтриги Авакова: як керівник МВС бере у заручники всю країну

Тобто після закриття справи "рюкзаків Авакова" експерта по цій справі переслідують руками самого Авакова та військового прокурора Матіоса.

1106881_6116956.jpg?201902160226
Надія Бугрова та народний депутат Сергій Лещенко

Крім того, ще одна причина прив'язки до Хмельницької області – тут, якомога далі від чужих очей, легше отримати всі необхідні санкції на обшук експертки. Для виконання цих процесуальних дій була створена група слідчих з приблизно двох десятків слідчих та десятки процесуальних прокурорів з Військової прокуратури Хмельницького гарнізону.

Всі обшуки були проведені в Києві за місцем роботи та проживання Бугрової та її родичів. Вилучили 26 оригіналів свідоцтв та сертифікатів, що підтверджують її статус фахівця в галузі проведення товарознавчих досліджень – і це позбавило жінку можливості працювати як експерт-товарознавець. Також були вилучені всі наявні гроші та банківські картки, включно з пенсійною.

А тепер вдумайтеся: експертові інкримінують заволодіння 5 тисячами гривень (ви не помилилися, 5 тисяч, а не 5 мільйонів) за оплату своєї роботи. Хоча й тут стирчать вуха, що вказують на розправу: цих грошей вона взагалі не отримувала. Їх отримала фірма, в якій вона працює, а експерт отримала там зарплату.

Але справа вже передана до суду, а експерту натякають, що непогано було б визнати свою провину, щоб зняти всі підозри з Авакова напередодні виборів.

Хто ще постраждав від рук системи?

Це – не перший приклад розправи над чесними людьми, які пішли проти системи. Варто згадати долю Ганни Саламатіної, співробітниці Агентства запобігання корупції, яку звільнили після того, як вона викрила вплив Адміністрації президента на роботу цього органу.

Або ж пригадати всі кола пекла, які довелося пройти судді Ларисі Гольник. Вона задокументувала спробу дачі їй хабара мером Полтави – замість того, щоб покарати спільників корупціонера в судовій системі, проти судді Гольник винесли догану за начебто недотримання "правил трудової дисципліни".

1106881_6116945.jpg?201902155831
Суддя Лариса Гольник

Це позбавило її можливості балотуватися до Антикорупційного суду. Зрештою, Верховний суд України нещодавно скасував догану, але потяг пішов – вона не змогла потрапити на цю роботу.

Не можна не згадати, як генпрокурор Луценко "травив" керівника департаменту спеціальних розслідувань Сергія Горбатюка, який відмовився виконувати його вказівки та зливати справи проти грошовитих соратників Януковича. За це Горбатюк отримав так само і догани, і постійні намагання розформувати департамент.

Читайте також: Луценко, Медведчук та кримінальні авторитети: які ще козирі у руках Порошенка

Ці історії повчальні, бо показують, що система буде боротися з будь-ким, хто проти неї піде. І так буде до тих пір, поки ми не зруйнуємо цю саму систему. Ми дожилися до того, що тільки через публічність можна зупинити розправу. І ми в черговий раз переконуємося – ми не маємо права на помилку на виборах.

Link to comment
Share on other sites

Вибори нічого не вирішать, просто люди не готові бути в одній особі прокурором, суддею, палачем.

Просто люди хотят доброго царя, а стоит требовать ответственности. Пока существует коррупция, сажаем в полном составе бывшую власть после выборов и пусть следующая думает что с этим делать. Миша как-то разрубил этот гордиев узел, причем комплексно. Под коррупцию, любое воровство попало. Значит это возможно. Потому давно говорю, не важно кто посадит Порошенко Юля, Вова или Витя. Главное, что-бы это осуществилось. Тогда появится луч света на пути в будущее Украины.
Link to comment
Share on other sites

Пока существует коррупция, сажаем в полном составе бывшую власть после выборов

 

 

задля економіі часу і зусиль в даному випадку треба зразу саджати і старих, злочинних,  і новообраних, тіпо чесних і непідкупних. бо старі спочатку теж позиціонувались як такі, але ж бач як воно постійно стаєцця.

Link to comment
Share on other sites

задля економіі часу і зусиль в даному випадку треба зразу саджати і старих, злочинних, і новообраних, тіпо чесних і непідкупних. бо старі спочатку теж позиціонувались як такі, але ж бач як воно постійно стаєцця.

Так не получится. Опять же всегда сохраняется шанс, что из очередных получится настоящие реформаторы, тем более с таким стимулом.
Link to comment
Share on other sites

Oksana Syroyid:
Стосорокп‘ятсот «реформ» Порошенка-Гройсмана

1. Судова:
Насіров - в президенти;
Землю - Захарченку;
Уляні Супрун - заборонити працювати.

2. Суспільне мовлення:
Зураба Аласанію демократично обрати, а звільнити, як завжди.

3. Децентралізація:
Субвенції містам скоротити;
Акцизи не доплачувати;
Заборонити депозити щоб забрати гроші, змушуючи купувати державні облігації;
Змусити підкуповувати виборців за гроші місцевого бюджету.

4. Ринок енергетики:
Ахметова зробити багатшим, людей біднішими.

5. Ринок газу:
Монополію Фірташа зміцнити;
Тарифи для населення підняти.

6. Велика приватизація:
Одеський припортовий завод вбити;
Центренерго продати собі;
Турбоатом продати росіянам.

Список відкритий для доповнення...

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

https://24tv.ua/chesna_politika_poroshenko_i_nf_n1110200

 

Тримати за горло суддів: люди Порошенка беруть під контроль Вищу раду правосуддя

 

Мета Петра Порошенка та "Народного фронту" – навіть у разі поразки на виборах 2019 року посадити в потрібні крісла лояльних людей, які будуть служити вірою та правдою щонайменше найближчі чотири роки.

Що таке ВРП і чим вона займається

Ідеться про один з органів влади, з яким громадяни мало контактують у житті безпосередньо. Але з наслідками його діяльності усі ми постійно маємо справу. Це Вища рада правосуддя, яка тримає за горло всіх суддів України.

Дивіться також: Чому "Народний фронт" почав підтримувати Юлію Тимошенко

Вища рада правосуддя – це конституційний орган, який має практично безмежну владу над суддями. Рада правосуддя:

• вносить подання про призначення судді на посаду;
• розглядає скарги про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді;
• ухвалює рішення про звільнення судді з посади;
• надає згоду на арешт судді, та багато іншого.

Яку роль може відігравати Вища рада правосуддя, яскраво було показано за влади Порошенка.

Саме цей орган так ганебно фільтрував новий Верховний суд, що пропустив туди чверть людей, які були визначені громадськістю як недоброчесні. Тобто порушували права людини, мають до себе величезні питання щодо статків або – політично заангажовані.

Саме Вища рада правосуддя вчиняла репресії проти судді-викривача Лариси Гольник, яка кинула виклик системі та задокументувала намагання дати їх хабара полтавським мером.

1110200_6186976.jpg?201902141358
ВРП вчиняла репресії проти судді Лариси Гольник, яка кинула виклик системі

Замість заохочення цих людей Рада правосуддя виписала їй догану – вдумайтеся! – за публікації в Інтернеті. Це заблокувало шанси Гольник балотуватися до Антикорупційного суду. І найганебніше – догана була скасована місяць тому Верховним судом, але потяг пішов і доброчесний суддя не потрапила туди, куди прагнула.

У руках президента-узурпатора Вища рада правосуддя може стати кийком для розправи, а для тих, хто втратить владу – способом зупиняти небажані рішення проти себе. І зараз паралельно з виборчою кампанією президента в Україні формується новий склад ВРП.

Читайте також: Нардеп Лубінець назвав таємне місце переобрання корупціонера Павла Гречковського до складу ВРПУ

Як і де влада братиме під контроль ВРП

Секретні фаворити влади, які мають взяти під свій контроль суддівську інквізицію – це Павло Гречківський та Олексій Маловацький. Їх прізвища мало відомі пересічним громадянам, але дуже добре відомі всередині системи. Обидва є одіозними та, як годиться, фігурують в кримінальних провадженнях.

1110200_6186987.jpg?201902141909
Павло Гречківський – один із тих, хто має взяти під контроль ВРП

Гречківський був анонсований генпрокурором Луценком два з половиною роки тому як "велика риба", спіймана ним. Луценко розкидався гучними обвинуваченнями про хабар в півмільйона доларів, але потім, як це часто буває у Луценка – згадайте справу того ж Кернеса, – все це розчинилося у повітрі. Гречківський уникнув відповідальності рішенням Шевченківського суду. Один з ключових доказів – диск з перехопленими телефонними розмовами – виявився пустим. Яких "відступних" коштувала така забудькуватість силовиків – можна лише здогадуватися.

1110200_6186988.jpg?201902141909
А допомагатиме Гречківському – Олексій Маловацький

Маловацький – ще один висуванець чинної влади до Вищої ради правосуддя. У минулому він – заступник керівника юридичного департаменту штабу Порошенка на виборах 2014 року. За особливі заслуги отримав посаду члена нинішньої Ради правосуддя. Діяльність Маловацького розслідує НАБУ – щодо можливого зловживання владою в інтересах маловідомої компанії з оточення Порошенка, яка за заниженою ціною отримала право на розробку родовища газу в Полтавській області.

1110200_6187000.jpg?201902142704
Суддя Лариса Цокол зазнала переслідувань, які курував Маловацький

Про наближеність Маловацького до влади вказує не лише це. Саме Маловацький був доповідачем Ради правосуддя по справі судді Лариси Цокол – вона прославилася тим, що відмовилася арештовувати Міхеїла Саакашвілі та відпустила його прямо в залі суду. І відплата її наздогнала – Цокол було притягнуто до дисциплінарної відповідальності та застосовано дисциплінарне стягнення у формі подання про звільнення судді з посади. Цю вендетту супроводжував Маловацький.

Найцікавіше в тому, що обидва висуванці влади – і Гречківський, і Маловацький – не мають права балотуватися до Вищої ради правосуддя, яка, повторюся, тримає за горло всіх суддів України. І не тільки з моральних міркувань.

Їхнє балотування порушує статтю 131 Конституції України – вони обидвоє станом на сьогодні вже обіймають посади членів Вищої ради правосуддя. А є пряма норма, за якою одна і та сама особа не може обіймати посаду члена Ради правосуддя два строки поспіль. У випадку включення цих осіб з'їздом адвокатів до бюлетенів для голосування – а тим більше їх обрання – під сумнівом буде уся легітимність майбутньої ВРП.

Читайте також: Від збирачів полуниці до збирачів квартир: про новообраних членів Вищої ради правосуддя

А тепер – таки найцікавіше. Щоб потрібних людей обрати, все дійство має бути максимально прихованим від очей громадськості. Сайт Вищої ради правосуддя повідомляє, що з'їзд адвокатів України щодо обрання членів Ради правосуддя відбудеться далеко від цивілізації – на маловідомому приватному гірськолижному комплексі закритого типу "Плай" у селі Плав'я. Це невеличке село з населенням півтори тисячі мешканців, розташоване за 20 кілометрів від Славського у Сколівському районі Львівської області. 

1110200_6187036.jpg?201902144911
З'їзд адвокатів щодо обрання членів Ради правосуддя відбудеться далеко від цивілізації 

Комплекс "Плай" має приватну воєнізовану охорону та систему обмеження доступу на територію. Це виключає можливість громадського контролю та присутність небажаних для організаторів з'їзду свідків – журналістів, громадських активістів та небайдужих громадян.

Нормальні рішення в таких умовах не ухвалюються. Це – черговий приклад відвертого політичного шахрайства, вчиненого з метою встановити контроль над судами.

Оголошуючи ці плани, ми не лише шляхом викриття намагаємося зупинити підступний сценарій. Це також попередження нам всім – корумпована влада корумпована у всьому, і це стосується не лише потоків з державних компаній, але і суддівської інквізиції. Тому ми не маємо право на помилку на виборах.

Link to comment
Share on other sites

Трошки посміятися:

 

https://24tv.ua/ot_hto_tse_robit_z_dorogami_u_mikolayevi_kit_otsiniv_yakist_svizhogo_asfaltu__epichne_video_n1112215

 

От хто це робить з дорогами: у Миколаєві кіт "оцінив" якість свіжого асфальту – епічне відео

 

1112215.jpg?201902224211

 

У Миколаєві завершився ямковий ремонт дорожнього покриття. Рудий кіт вирішив перевірити якість роботи і справив нужду в свіжоукладений асфальт. Інцидент стався на перетині вулиць Великої Морської і Громадянської.

Відео "тест-драйву" опублікував народний депутат України Артем Ільюк у себе на Facebook-сторінці.

Читайте також: У французькому місті собакам заборонили гавкати

Користувачі соцмережі дуже бурхливо відреагували на відео з таким "співробітником Укравтодору". Вони залишили багато коментарів.

"Акуратно прикопав", – написав один з користувачів.

"Якщо б на цьому місці був асфальт, котик вів би себе пристойніше", – констатував другий юзер.

"А потім скаржаться, що дороги г**но", - додав користувачі Facebook.

"Правильно робить ямковий ремонт!" – підтримав юзер кота.

"Укравтодор освоїв нові технології!"– зазначив один з користувачів.

"Правильне використання наших доріг", – підкреслили користувачі.

Дивіться відео як рудий кіт перевіряв роботу "Укравтодору" в Миколаєві:

 

https://www.youtube.com/watch?v=2Bcw3U8xL7E

 

До слова, відремонтована 2 місяці тому дорога Мала Олександрівка - Чубинське вже покрилася вибоїнами. Усе тому, що ремонтники клали асфальт під час мокрої погоди.

Змінено користувачем vkhavr2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...