Перейти до змісту

Recommended Posts

На 9.00 мск ф'ючерси на Brent подешевшали на $0,69 до $49,42 за барель, а ф'ючерси на WTI - на $0,78 до $47,58. Ціни на обидва еталони знижуються сім тижнів поспіль і перебувають на мінімальних рівнях з квітня 2009 року.

Аналітики інвестиційного банку Goldman Sachs знизили прогноз цін на найближчі три місяці для Brent до $42 за барель із $80 і для WTI до $41 до $70. Інвестиції у видобуток сланцевої нафти почнуть скорочуватися, якщо американський еталон коштуватиме близько $40 значну частину першого півріччя, говориться у звіті.


ДЕТАЛЬНІШЕ ЧИТАЙТЕ НА УНІАН:HTTP://ECONOMICS.UNIAN.UA/ENERGETICS/1030625-OBVAL-TSIN-NA-NAFTU-TRIVAE-VJE-CHEREZ-NOVI-PRICHINI.HTML

Link to comment
Share on other sites

В Саудівській Аравії запевняють, що нафти по $100 за барель більше не буде

 

 

Вартість нафти більше не підніметься до рівня $100 за барель.

 

Про це заявив саудівський мільярдер та інвестор принц Аль-Валід ібн Талал в інтерв'ю USA Today.

 

"Якщо постачання нафти залишаться колишніми, а попит низьким, варто очікувати подальшого зниження цін. Однак якщо поставки почнуть зменшуватися, і попит дещо збільшиться, ціни підуть вгору. Тим не менше, я впевнений, що ми ніколи більше не побачимо вартості нафти $100 за барель. Я говорив ще рік тому, що ціна вище $100 за барель є штучною", – заявив саудівський принц.

 

Аль-Валід ібн Талал зазначив, що рішення Саудівської Аравії не скорочувати видобуток було правильним і не дозволило країні втратити свою частку ринку постачання нафти в умовах падіння ціни не сировину.

 

Як повідомляв INSIDER, раніше аналітики Goldman Sachs різко знизили короткостроковий прогноз вартості нафти WTI на найближчі три місяці до $41 за барель з $70 за барель, прогноз для Brent – до $42 з $80 за барель. Водночас експерти банку не очікують, що Саудівська Аравія або якийсь інший ключовий член ОПЕК знизить видобуток. 

  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...