Перейти до змісту

Решение о поставках оружия США принято.


кноп

Recommended Posts

;o

 

Айленд - это не лодка. Это патрульный катер. Все они списаны  в 2017 году и страны получающие их в рамках программы реализации избыточного военого имущества США (красивое назавние приудмали для металлолома :weep: ), должны будут вложить в каждый катер (ремонт, модернизации, обучние персонала, перевооружение) не менее 10 миллионов долларов. :fp1:А так бы ЮС Нейви пришлось бы их утилизировать за свой счет B-)

 

ТАк что подарили в этот раз скорее всего надувные лодки с мотором. что-то типа этого

1329875007_rib-britania.jpg

И когда Додик распинался, о "беспрецедентной военной помощи Украине" от его администрации , то он как всегда пистел...Правда Абама и то давать не хотел. В общем не сильно балуют стратегического союзника. Но причины того сто раз уже обсуждались...Так шо хорошо. что хоть это дают.

Наскільки мені відомо тих Айлендів всього штук 50 існує, тому їх в принципі не могли передати у кількості 84.

 

Щодо металобрухту - це залежить з чим рівняти. У мене є сильні підозри, що в плані надійності цей металобрухт дасть фору виробам рошенівської Ленкузні...

Link to comment
Share on other sites

Наскільки мені відомо тих Айлендів всього штук 50 існує, тому їх в принципі не могли передати у кількості 84.

 

Щодо металобрухту - це залежить з чим рівняти. У мене є сильні підозри, що в плані надійності цей металобрухт дасть фору виробам рошенівської Ленкузні...

Айленди роздавалися по 2-3 штуки. Грузини отримали такі ще 16 року.

 

Виробам шококузні може фору і дадуть, але порівнювати треба не з ними, а з кацапськими "Соболями" наприклад:

 

1024px-%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0

 

Про це я вже взагалы мовчу

До речі спущений минулого року на воду в нашій Керчі :X

 

 

28-9070841-dsc-8292.jpg

 

 

 

Так от, як порівнювати "Айленди" з відносно рівнозначними по класу "Соболями", то без грунтовної модернізації і переозброєння (яке коштує мінімум 10 мільйонів за борт) застосування їх як засіб протидії співвідносним кацапським підрозділам взагалі не має сенсу! Бо як взяти "оригінальний" "Айленд" він поступається кацапам по швидкості - 30 вузлів проти 47 (і це при тому, що двигуни на "Айлендах" потужніші, але морально застарілі) та по штатному  озброєнню (хоч калібр артустновки наших трохи більший, але на кацапських ставиться пушка і РАК комлекс "Вихрь-К" який скаладається із зенітної установки та 4 ПТУР "Вихрь". Тобто українські адмірали недарма замовляли ракетні установки навіть на рошенівські полуботки. Тим більш портібні вони на "айлендах". Не знаю на якій стадії тепер український "Нептун", яким наче хочуть озброїти "Айленди", але сама устновка його на початково не призначений для неї борт вимагає відповідних інжененрних зусиль і коштів. Та навіть як стануть до бойового застосуваннчя переозброєні та "омолоджені" "Айленди" (ті, що є тепер) на розстановку сил в акваторіях обох українських морів, то не сильно вплине...Там повне домінування кацапів. То ж "айленди" (в тій кількості і якості, в якій вони передаютсья) то радше символічна допомога. Яка, як я вже сказав, могла б бути істотно більшою. Хоча,,.хто каже, що з кацапами за Крим взагалі хтось збирається воювати. :fp1:

Змінено користувачем Silentio
Link to comment
Share on other sites

Щодо "Нептунів" я наплутав. Їх хотіли поставити на британські катери, які ще повинні збудувати для

ВМСУ в Англії.

 

Але ...передумали, бо певно "Нептуни" ще взагалі далекі від того, щоб їх кудись ставити :(

 

По данным "Думской", главком ВМСУ дал предварительное согласие на оснащение катеров норвежскими противокорабельными ракетами Naval Strike Missile (NSM) вместо предлагаемых Украиной ПКР "Нептун" собственного производства. Кроме того, Неижпапа выразил желание усилить артиллерийское вооружение катеров за счет установки орудий большего калибра, несмотря на изменение стоимости постройки и центровки катеров.

Змінено користувачем Silentio
Link to comment
Share on other sites

У США кандидат на посаду держсекретаря Ентоні Блінкен підтвердив намір адміністрації новообраного президента Джозефа Байдена щодо надання Україні летальної зброї. Зокрема, для цього передбачено 300 мільйонів доларів.
Відповідаючи на запитання сенатора-республіканця Рона Джонсона про те, чи вважає він таке рішення правильним, Блінкен дав ствердну відповідь.
"Сенаторе, я підтримую надання летальної зброї оборонного призначення Україні", – наголосив Блінкен.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Розрив шаблону для додікохфанів :gigi:
 

Администрация нового президента США Джо Байдена готова налаживать отношения с Украиной в экономическом и военном плане, а также предоставить стране летальное оружие. Об этом сообщает пресс-служба украинского МИДа, информируя о переговорах главы ведомства Дмитрия Кулебы с главой американского Госдепа Энтони Блинкеном.

В ходе разговора обсудили вопросы противодействия гибридным угрозам. Кроме этого, шла речь и о подписании контрактов на всех уровнях, в том числе и на самом высоком.

"Энтони Блинкен заверил Дмитрия Кулебу в готовности новой администрации США развивать прочную экономическую и военную поддержку Украины, включая предоставление летального оружия", - говорится в сообщении.
Link to comment
Share on other sites

Пока це все лише наміри...побачим як воно буде на ділі. Та й як вже сто разів писалося: розімр, напрямок і мета американської військової допомоги залежить в першу чергу від рівня довіри до української влади. А з цим як і 5, і 10, і 15 років тому - не так все райдужно.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Надіюсь не першоквітневий жарт

 

США підтримають Україну в разі ескалації російської агресії, – міністр Остін
Міністр оборони Андрій Таран 1 квітня поговорив із своїм американським колегою Ллойдом Остіном. Той наголосив, що у разі, якщо Росія почне ескалацію на Донбасі, США не залишать Україну на одинці.
Розмова політиків відбулася у телефонному режимі. Її ініціатором став американський міністр.
Це вже вдруге за останні півтора місяця Таран та Остін обговорили напрями посилення взаємодії між Україною та США у сфері безпеки і оборони.
Таран поінформував співрозмовника про ситуацію на Донбасі та тимчасово окупованому Криму. Він приділив увагу жахливим подіям 26 березня, коли російські найманці вбили 4 наших захисників біля Шумів. Крім того, український міністр наголосив на небажанні Росії підтвердити прихильність режиму припинення вогню.
Остін висловив занепокоєння останніми діями Росії. Він запевнив Тарана у готовності підтримувати Україну в умовах російської агресії. Американський міністр наголосив, що США не допустять реалізації агресивних планів Москви щодо Києва.
Стратегічний діалог на рівні керівників оборонних відомств України та США не просто підтримується, він дінамічно розвивається. Американські партнери висловлюють щиру стурбованість спробами Росії загострити ситуацію навколо України, – заявив Таран.
Він додав: "Сьогоднішній дзвінок американського колеги є яскравою демонстрацією проактивної позиції США у підтримці суверенітету та кроків з відновлення територіальної цілісності України".

Link to comment
Share on other sites

Байдену треба сказати суворим голосом "Донт ду зис Владімір. Донт ду зис!"

 

На додіка україньска діяспора дрочила несамовито за таку рішучу підтримку України  :gigi:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

все говорят что это третий срок обамы... а кто там кукловод хызы. какие то стейкхолдеры, которые говорят что делать. бидон вон еле ходит и с телепромптера чита5т с ошибками. старенький актер.
Link to comment
Share on other sites

чувак они с одной партии как инь и янь... думаешь там счас решения бидон принимает?? ты глубоко ошибаешься.

 

Подивимося. Наразі, адміністрація Байдена з кацами не царемониться і політеси не розводить. як Додік

Link to comment
Share on other sites

Подивимося. Наразі, адміністрація Байдена з кацами не царемониться і політеси не розводить. як Додік

бла бла бла.

 

а в 2017 парашских послов с сша погнали и кучу посольств сша в парашке позакрывали

Link to comment
Share on other sites

Байден побазарив із Зебаньком сьогодні. Завтра Єрмак подасть у відставку?  :gigi:

 

Президент США Джо Байден и президент Владимир Зеленский поговорили по телефону. Об этом сообщил LIGA.net собеседник из Офиса президента.

Собеседник отметил, что разговор только закончился. Сейчас ОП готовит сообщение с итогами разговора.

Link to comment
Share on other sites

бла бла бла.

 

а в 2017 парашских послов с сша погнали и кучу посольств сша в парашке позакрывали

Сполучені Штати призупиняють роботу з візами та громадянськими послугами в консульстві в Росії і надають послуги лише в своєму посольстві в Москві після огляду безпеки та безпеки своєї діяльності, заявив посол США в четвер.

Цей крок відбувся після того, як минулого року Сполучені Штати припинили роботу в двох консульствах Росії, посилаючись на проблеми безпеки та безпеки на об'єктах, де операції були згорнуті через COVID-19.

Американсько-російські зв’язки напружені питаннями, починаючи від конфліктів в Україні і закінчуючи Сирією, а також тверджень про втручання Росії в політику США, що Москва заперечує.

Вашингтон має намір ввести нові санкції проти Москви після того, як президент США Джо Байден минулого місяця заявив, що його російський колега Володимир Путін "заплатить ціну" за спрямування зусиль, спрямованих на президентські вибори в США в листопаді 2020 року, на Дональда Трампа.

Посол Джон Салліван заявив, що операції в консульстві США у далекому східному місті Владивосток залишаться призупиненими.

За його словами, консульство США в Єкатеринбурзі залишатиметься відкритим, але з четверга більше не буде видавати візи та пропонувати послуги громадянам США, а це означає, що всі заяви на отримання візи з Росії будуть оброблятися посольством у Москві. :D 

Link to comment
Share on other sites

Госдєп, про що говорили

 

Білий дім підтвердив розмову президентів США та України у п'ятницю 2-го квітня.

 

"Президент Джозеф Байден сьогодні поговорив з президентом України Володимиром Зеленським. Президент Байден підтвердив непохитну підтримку з боку США суверенітету та територіальної цілісності України перед лицем триваючої агресії Росії на Донбасі та Криму. Він підкреслив відданість його адміністрації пожвавленню нашого стратегічного партнерства на підтримку плану президента Зеленського боротись з корупцією та втілювати порядок денний щодо реформ, який базується на наших спільних демократичних цінностях, надає справедливість, безпеку та процвітання народу України. Лідери погодились, що ці реформи є центральними для євро-атлантичних прагнень України. Вони також обговорили важливість співпраці між США та Україною для стримування пандемії COVID-19 та посилення демократії у регіоні", - йдеться у повідомленні Білого дому.
Link to comment
Share on other sites

Інсайди. Тягнути кота за яйця, як це робив Підра, вже не вийде з Байденом. Та й знає він нашу пиздоту при владі, як облуплену :gigi:

 

По данным ZN.UA, разговор президента Украины Владимира Зеленского с президентом США Джо Байденом был вызван концентрацией войск РФ на границах Украины, однако касался не только этой темы.

 

Как сообщают источники, круг вопросов был широким, а разговор полноценным. К общению обе стороны готовились заранее, обсуждали реформы, факторы, способствующие укреплению Украины и необходимость избегать ошибок предшественников нынешней украинской власти.

 

«Разговор был хороший, но в оборот нас возьмут серьезно: в очередной раз обещать новые правила и жить по старым на этот раз у Киева не получится» - заключил источник.

 

Разговор длился не менее 45 минут.

Link to comment
Share on other sites

Разговор был хороший, но в оборот нас возьмут серьезно

ДБР замовило експертизу голосів Байдена і Порошенка за підозрою в держзраді. :weep: 

https://censor.net.ua/news/3257150/dbr_zamovylo_ekspertyzu_golosiv_bayidena_i_poroshenka_za_pidozroyu_v_derjzradi_dokument

Link to comment
Share on other sites

ДБР замовило експертизу голосів Байдена і Порошенка за підозрою в держзраді. :weep:[/size] [/size]

https://censor.net.ua/news/3257150/dbr_zamovylo_ekspertyzu_golosiv_bayidena_i_poroshenka_za_pidozroyu_v_derjzradi_dokument

Татаров з Єрмаком перші на вихід. Там Белінгкет ще на підході. Наблюдаєм...

Link to comment
Share on other sites

США обратились к РФ за объяснениями в связи с передвижением российских войск у границ Украины.
Об этом сообщил представитель госдепартамента США Нед Прайс, информирует Интерфакс-Украина.
"Мы обсудили нашу обеспокоенность относительно роста напряженности и нарушений режима прекращений огня с союзниками по НАТО и обратились к России за объяснениями", - сказал Прайс.
Вместе с тем он отказался ответить на вопрос журналиста, не является ли передвижение российских войск у границ Украины попыткой запугивания Киева.
"В мою работу не входит говорить о том, что движет Россией, моя работа - говорить о том, что об этом думает администрация США. Позвольте мне ясно сказать, мы обеспокоены недавней эскалацией российской агрессии на востоке Украины, это касается и заслуживающих доверия сообщений о передвижении российских войск у границ Украины и в оккупированном Крыму", - сказал Прайс.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...