Перейти до змісту

Конституляция


Citizen UA

Recommended Posts

Что нужно сделать с законопроектом о децентрализации и "особенностях Донбасса"

Что произошло?

 

Законопроект о децентрализации, в который прицепом засунули "особенности Донбасса", накануне голосования претерпел чудесные метаморфозы.

Если версия от 1 июля кроме собственно децентрализации включала и пункт

который содержался в переходных положениях законопроекта, то версия, внезапным образом появившаяся 15 июля после приезда в Киев Виктории Нуланд, содержала ровно такой же текст8. Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом

но его уже предлагалось внести в переходные положения Конституции.18. Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей визначаються окремим законом

Первоиюльская попытка была хорошей - мы вроде бы и упоминаем особенности самоуправления, но не в основном законе, а в изменениях к нему. А значит наши дети и внуки не будут изучать Конституцию, в которой вмонтирована исключительность районов, захваченных боевиками. Ведь это очень плохой пример: взял в руки автомат - получил льготы.

Но не прокатило. Хитрость была замечена и наши западные партнеры повели себя не как партнеры, а как доноры, от которых мы на этом этапе почти полностью зависим.

Угрожали ли они лишить Украину поддержки или же сулили золотые горы - сие науке неизвестно. Но очень хотелось бы узнать. Игры втемную откровенно задолбали.

В любом случае, законопроект был отправлен на экспертизу Конституционного Суда 288 голосами.

288 это больше необходимых на этом этапе 226, но меньше 300, которые понадобятся на финальном этапе принятия законопроекта. А значит власти придется искать голоса.

Что плохого в текущей версии законопроекта?

Плохо то, что после его принятия выкорчевать "особенность" из Конституции будет довольно сложно. Переходные положения Конституции имеют такую же силу как и другие разделы и для их изменения нужно пройти ровно такую же процедуру - с финальным голосованием 300 голосами. И абсолютно не факт, что когда среди избирателей появятся наши любимые жители отдельных районов Донецкой и Луганской областей, в парламенте наберется 300 проукраинских депутатов.

Тот самый закон об "особенностях" можно изменить, да. Изменить его гораздо легче чем Конституцию - нужно всего лишь 226 голосов и подпись президента. Но изменить его можно как в лучшую, так и в худшую сторону. Вы возьметесь однозначно предсказать какими будут изменения? Что нам надиктуют наши партнеры в следующий раз? Сегодня у них сотрудничество с Россией по Ирану, а завтра еще какие-то глобальные договорняки. Можем ли мы от всего этого зависеть? Очень не хотелось бы.

У сторонников законопроекта есть один интересный аргумент. Закон об "особенностях", который в первой редакции принят еще в сентябре 2014 года, содержит новеллу о том, что его действие ограничено тремя годами.

Это прекрасно.

Но предлагаемые изменения Конституции ничего такого не содержат. А значит этот пункт останется в Конституции надолго и миф об исключительности Донбасса будет жить как и миф о великой Донецко-Криворожской республике. О которой сепаратисты написали кучу литературы, хотя она, на самом деле, просуществовала чуть больше месяца.

Что делать?

Компромиссное решение лежит, имхо, на поверхности. Нужно изменения Конституции привести в соответствие с уже принятым законом об "особенностях". Там написано "три года", значит и пункт в переходных положениях нужно тоже ограничить примерно таким же сроком. Они ж переходные, а значит логично, если они станут временными не по понятиям, а по закону.

Так что план я вижу такой:

1) Убедить КСУ (у президентов это обычно хорошо получается), что на постоянной основе закреплять "особенность" отдельных районов, грозящую стать автономностью - не сильно конституционно.

2) КСУ должен дать заключение, что этот пункт должен быть ограничен по времени.

3) Развести руками - верховенство права, все дела. Мы старались, но суд есть суд.

4) В измененном законопроекте изложить этот пункт в таком виде: "Особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей до 01.03.2018 визначаються окремим законом".

Дата 01.03.2018 взята не от фонаря. Она уже указана в самом законопроекте о децентрализации. До 01.03.2018 все его положения полностью вступают в силу. А значит после этой даты пусть и "отдельные районы" присоединятся к благам децентрализации на общих основаниях.

Приняли такой законопроект и все - часики тикают. Хотите как можно дольше побыть особенными - нафиг российские войска с территории, нафиг поставки вооружения и наемников. Восстановлению контроля над границей украинскими пограничниками. Проведение промежуточных выборы по украинским законам и под украинским контролем.

И только тогда сможете насладиться особенностью. Но не нужно привыкать - это не надолго.

А не успели вернуться в адекват до 2018 года - что поделаешь, ваши личные проблемы.

 

Змінено користувачем Nadin
Link to comment
Share on other sites

 

11-й пункт Минских соглашений, который предусматривает проведение конституционной реформы в Украине до конца 2015 года с учетом особенностей районов Донецкой и Луганской областей, является единственным пунктом соглашений, где есть четкие сроки исполнения. И именно это стало аргументом, с помощью которого Брюссель, Берлин, Вашингтон и Москва смогли заставить Киев выполнять его, не дожидаясь, пока будут выполнены другие требования, которые не содержат ссылок на даты.

Link to comment
Share on other sites

 

 

11-й пункт Минских соглашений, который предусматривает проведение конституционной реформы в Украине до конца 2015 года с учетом особенностей районов Донецкой и Луганской областей, является единственным пунктом соглашений, где есть четкие сроки исполнения. И именно это стало аргументом, с помощью которого Брюссель, Берлин, Вашингтон и Москва смогли заставить Киев выполнять его, не дожидаясь, пока будут выполнены другие требования, которые не содержат ссылок на даты.

 

Смех один. Не знаю уж то ли плакать то ли смеяться.

Link to comment
Share on other sites

Отак от. "Досить торгувати чужою кров'ю"©  Сюр, блять!

 

http://savepic.su/5894635.jpg

 

 

Ситизен, волшебник, а ты можешь найти ветку де мы на ФУПе письмо ведмедеву коллективное писали?

Link to comment
Share on other sites

Ну, коротше, подивимося на остаточну редакцію Змін до Конституції та рішення КС.

Якщо Пеця згвалтує КС та зміни будут без терміну дії, то все, це повний п..ць...

 

Й не треба тут кивати на "західних партнерів".

Так, вони нас зараз гвалтують... але Пеця їм в цьому допомагає... що, хоча б одна реформочка, сама масіпусєнька, була проведена??? Що, пробували навести порядок, очиститися від корупції??? Тому Заходу набридло втрачати гроші заради... незрозуміло чого...

Link to comment
Share on other sites

цікаво почути пеціних шанувальників...

одне вже в блозі відписалося, мол ми так демонструємо свою прихильність до миру, а якщо сепарюги знову будуть бузити, то Заходу все стане зрозуміло!!!

 

якось так...

 

взагалі-то все зрозуміло стало вже з лютого минулого року, та нащо ЩЕ йти на чергові уступки, неясно...

хоча, в принципі, ясно...

Link to comment
Share on other sites

Есть такое мнение. Достаточно всё реалистично.

 

Lyudmila Mihaylova Богдан Карпенко

 

 · отредактировано ·
Давайте я вам поясню дуже просто про Мінські угоди.
1. Якшо ті угоди не виконуємо ні ми ні РФ - світ повідомляє, шо то два неадеквата і шле Україну разом з Рашкою куди подалі, а сам ставить мури на нашому західному кордоні. Що буде з нами у тій ситуації? Вірно - кінець.
2. Якщо ті угоди не виконуються Рашкою, а нами виконуються - то Запоребрик отримує цілющого підсрачника у вигляді санкцій, а Україна - всіляких дуже потрібних нам кредитів, хамерів і підтримку. В результаті гебня поступово придушується, а ми відновлюємо армію та змінюємо країну. Так у нас зараз і є.
3. Якщо ті угоди виконуються Рашкою, а не виконуються Україною, то ми отримаємо неймовірного цілющого підсрачника від світу, а Рашка - послаблення санкцій.
Шо не ясно?
Тепер так - як бачу, вже багато істеричок, які не могли розібратись навіть у законі про кредити, голосуючи ЗА, раптом вирішили, що у геополітиці розуміються краще за Обаму, Меркель і т.д., розводять крики - нас зливають і все пропало, причому, як то замітно, на прямі запитання де саме зливають - іде суцільна маніпуляція + уникання відповідей. Що кажуть істерички: Рашка Мінськ не дотримується, і шо нового? Вірно не дотримується, тому і отримує санкції. Нове для вас? Нє. Шо тре зробити Запоребрику, аби не отримати нового пакета пиздюлин? Або самим почати виконувати умови світу (не буде так), або.. або треба, щоб Україна також порушила Мінськ. Так? Так. Що робить запоребрик всі ці місяці користуючись нашими придурками і своєю агентурою? Закликає голосом кукаріотів атакувати тощо. Але не вийшло. Ну от вам і новий етап - коли ми маємо згідно Мінську внести поправки до Конституції, люди, більшість з яких навіть не читали ті поправки, раптово зачинають гвалт, шо у поправках зрада, і, увага - легалізація терористів - тобто ви курви хоч на хвилинку уявіть, що ви заявляєте ніби цивілізований світ вимагає від нас легалізувати терористів - у своєму розумі, га? Ну і далі заклики, як треба голосування саботувати. Я виджу депутатів з Батьківщини, Самопомочі, Украл, бачу Таню япідунамаршсвятослава Заровну в криках зрада, і собі чітко починаю представляти, хто бажає допомогти нам порушити Мінськ. На манєже всьо тєже плюс традиційно "інсайди-чуйка" від Української правди і Толіка мудакаполковніка на Зеркало недели. Фул хаус. Моя думка така - Рада повинна проголосувати і не дати РФ зіскочити з санкцій. Як ше шо нове взнаю - напишу
P.S. І взагалі на лобі собі запишіть: всі важливі рішення, от як і Конституція, Президент приймає виключно після консультації з союзниками. Без союзників - нам пиздець. Без союзників - у нас тут буде суцільний ВВХ. Бажаєте проявити гонор і виставити свої умови? ЧИМ? Голою сракою умови будем виставляти? 23 роки треба було думати, як не довести до такого. А нє: "Ми такі горді, у нас нема грошей, скрізь тільки початки боротьби з корупцією, але ми проти, щоб союзники нам вказували." Все так? Сподіваюсь, нарешті дійшло, куди ті істерики треба засунути у нашій сьогоднішній ситуації.

Змінено користувачем Йожин з бажин
Link to comment
Share on other sites

Просто на уровне инстинктов.

Если  Бойко, Королевская, Льовочкин, Звягильский и тд - ЗА, то значит приняли что - то против Украины.

 

http://savepic.ru/7578152.jpg

дякую - поблював!!!

Link to comment
Share on other sites

 

Называлось приблизительно так - фупчеги пишут письмо ведмедеву, че то он блоге написал, а мы ему ответили....

 

 

Это что-ли? http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=471038.0

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

Есть такое мнение. Достаточно всё реалистично.

 

Lyudmila Mihaylova Богдан Карпенко

 

 · отредактировано ·

Давайте я вам поясню дуже просто про Мінські угоди.

1. Якшо ті угоди не виконуємо ні ми ні РФ - світ повідомляє, шо то два неадеквата і шле Україну разом з Рашкою куди подалі, а сам ставить мури на нашому західному кордоні. Що буде з нами у тій ситуації? Вірно - кінець.

2. Якщо ті угоди не виконуються Рашкою, а нами виконуються - то Запоребрик отримує цілющого підсрачника у вигляді санкцій, а Україна - всіляких дуже потрібних нам кредитів, хамерів і підтримку. В результаті гебня поступово придушується, а ми відновлюємо армію та змінюємо країну. Так у нас зараз і є.

3. Якщо ті угоди виконуються Рашкою, а не виконуються Україною, то ми отримаємо неймовірного цілющого підсрачника від світу, а Рашка - послаблення санкцій.

Шо не ясно?

Тепер так - як бачу, вже багато істеричок, які не могли розібратись навіть у законі про кредити, голосуючи ЗА, раптом вирішили, що у геополітиці розуміються краще за Обаму, Меркель і т.д., розводять крики - нас зливають і все пропало, причому, як то замітно, на прямі запитання де саме зливають - іде суцільна маніпуляція + уникання відповідей. Що кажуть істерички: Рашка Мінськ не дотримується, і шо нового? Вірно не дотримується, тому і отримує санкції. Нове для вас? Нє. Шо тре зробити Запоребрику, аби не отримати нового пакета пиздюлин? Або самим почати виконувати умови світу (не буде так), або.. або треба, щоб Україна також порушила Мінськ. Так? Так. Що робить запоребрик всі ці місяці користуючись нашими придурками і своєю агентурою? Закликає голосом кукаріотів атакувати тощо. Але не вийшло. Ну от вам і новий етап - коли ми маємо згідно Мінську внести поправки до Конституції, люди, більшість з яких навіть не читали ті поправки, раптово зачинають гвалт, шо у поправках зрада, і, увага - легалізація терористів - тобто ви курви хоч на хвилинку уявіть, що ви заявляєте ніби цивілізований світ вимагає від нас легалізувати терористів - у своєму розумі, га? Ну і далі заклики, як треба голосування саботувати. Я виджу депутатів з Батьківщини, Самопомочі, Украл, бачу Таню япідунамаршсвятослава Заровну в криках зрада, і собі чітко починаю представляти, хто бажає допомогти нам порушити Мінськ. На манєже всьо тєже плюс традиційно "інсайди-чуйка" від Української правди і Толіка мудакаполковніка на Зеркало недели. Фул хаус. Моя думка така - Рада повинна проголосувати і не дати РФ зіскочити з санкцій. Як ше шо нове взнаю - напишу

P.S. І взагалі на лобі собі запишіть: всі важливі рішення, от як і Конституція, Президент приймає виключно після консультації з союзниками. Без союзників - нам пиздець. Без союзників - у нас тут буде суцільний ВВХ. Бажаєте проявити гонор і виставити свої умови? ЧИМ? Голою сракою умови будем виставляти? 23 роки треба було думати, як не довести до такого. А нє: "Ми такі горді, у нас нема грошей, скрізь тільки початки боротьби з корупцією, але ми проти, щоб союзники нам вказували." Все так? Сподіваюсь, нарешті дійшло, куди ті істерики треба засунути у нашій сьогоднішній ситуації.

я вибачаюсь, а скільки ітерацій "Україна - виконує, кацапи - ні" ще має відбутися???

Мінська-2, де какати на голови Меркель-Оланду почали одразу після підписання угоди, недостатньо???

Наші західні парнери нарешті ЗРОЗУМІЮТЬ що до чого, коли Новоросія будет підходити до кордонів Польщі???

Link to comment
Share on other sites

Есть такое мнение. Достаточно всё реалистично.

 

Lyudmila Mihaylova Богдан Карпенко

 

 · отредактировано ·

2. Якщо ті угоди не виконуються Рашкою, а нами виконуються - то Запоребрик отримує цілющого підсрачника у вигляді санкцій, а Україна - всіляких дуже потрібних нам кредитів, хамерів і підтримку. В результаті гебня поступово придушується, а ми відновлюємо армію та змінюємо країну. Так у нас зараз і є.

 

И дофига тех подсрачников получила Парашка, начиная с атаки на Дебальцево в перый день мирняка-2? А мы ништяков?

Link to comment
Share on other sites

я мав на увазі ось це

https://pbs.twimg.com/media/CKCk-yVUcAA6XqG.jpg

 

http://forum.pravda.com.ua/index.php?topic=859340.1620

Змінено користувачем сержант Вудс
Link to comment
Share on other sites

я вибачаюсь, а скільки ітерацій "Україна - виконує, кацапи - ні" ще має відбутися???

Мінська-2, де какати на голови Меркель-Оланду почали одразу після підписання угоди, недостатньо???

Наші західні парнери нарешті ЗРОЗУМІЮТЬ що до чого, коли Новоросія будет підходити до кордонів Польщі???

Смотрите. Вот раньше, если у человека заболел зуб, то его вели к ближайшему кузнецу, который достаточно быстро решал вопрос выдрав зуб щипцами изо рта охуевающего пациента. Время шло, методы менялись. Сегодня больной зуб стараются вылечить и спасти, применяя другие методы. Но при этом никто не отменял старые добрые щипцы.

Так и сейчас, можно применить "щипцы". Пойти танковыми клиньями во фланги вражеской группировки, отутюжить всё ковровыми бомбардировками, полижить over + дохуя народу, разрушить города и инфраструктуру и т.д. и т.п. Но стараются "вылечить". Долго, трудно и мучительно.

 

И дофига тех подсрачников получила Парашка, начиная с атаки на Дебальцево в перый день мирняка-2? А мы ништяков?

Что-то есть. Ебло у хуйла всё чаще унылое.

Змінено користувачем Йожин з бажин
Link to comment
Share on other sites

Alona Shkrum @Aly_shkrum 11 мин.11 минут назад

 

Реальне фото під час голосування по КОНСТИТУЦІІ та особливостям самоврядування Донбасу. Не змогла натиснути кнопку за

CKDCX-vWEAIS8ch.jpg
 
 
Альона Шкрум залупой хрум :fp1:
Link to comment
Share on other sites

Смотрите. Вот раньше, если у человека заболел зуб, то его вели к ближайшему кузнецу, который достаточно быстро решал вопрос выдрав зуб щипцами изо рта охуевающего пациента. Время шло, методы менялись. Сегодня больной зуб стараются вылечить и спасти, применяя другие методы. Но при этом никто не отменял старые добрые щипцы.

Так и сейчас, можно применить "щипцы". Пойти танковыми клиньями во фланги вражеской группировки, отутюжить всё ковровыми бомбардировками, полижить over + дохуя народу, разрушить города и инфраструктуру и т.д. и т.п. Но стараются "вылечить". Долго, трудно и мучительно.

 

Что-то есть. Ебло у хуйла всё чаще унылое.

 

.... а можно лишити зуб гнити й далі... він-то в чужій щелепі, не жалко...

я щось натяків на лікування поки що не бачу....

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...