Перейти до змісту

знову суне, гадюка?


Гість paraskaa-W

Recommended Posts

Про що свідчить активізація російських угруповань на сході України

З початку серпня інформація з фронту викликає все більшу стурбованість української влади та суспільства. Загроза масштабного вторгнення Росії знову, після майже трьохмісячної паузи, стала реальністю. І майже синхронно про це почали, звісно, у перекрученому вигляді, казати як російські посадовці (голова Держдуми РФ Сергій Наришкін), так і неурядові експерти (генерал Євген Бужинський). Ситуація усе більше нагадує вулкан, що прокидається.

Щоб зрозуміти, наскільки далеко може зайти Путін цього разу, слід усвідомити деякі супутні штрихи його мотивації. Хазяїн Кремля передусім не може не бачити, що тиск економічних лещат не просто суттєво збільшив його особисті ризики, але фактично позначив відлік часу у боротьбі із Заходом. У Путіна обмаль часу – якщо він втратить у сенсі наступу на Захід (йдеться не стільки про військовий наступ, скільки про визнання Заходом геополітичного пере форматування) поточний рік, його знищення стане справою часу. Він це розуміє, але виходити з гри побоюється вже через внутрішні російські зміни – жорна змін можуть перемолоти його незважаючи на те, що навіть сьогодні ніхто із його оточення не наважується відверто заявити йому про помилки.

Тепер про момент. Днями відбулися події, які спонукають Кремль розв’язати руки. По-перше, Путін зіткнувся із не абиякою рішучістю створити міжнародний трибунал з питань розслідування збиття лайнеру MH-17. Нині глави МЗС 5 країн закликали зробити такий крок, і за певних умов кількість країн-прихильниць трибуналу може зрости на порядок. А визнання на міжнародному рівні, що роковий пуск ракети здійснив російських розрахунок має для самого Путіна дуже загрозливі перспективи. Крім того, 3 серпня стало відомо, що Євросоюз знімає санкції з іранських нафтових компаній і відмовляється від російського газу (традиційно приблизно 33% всього споживаного в країнах Європейського Союзу природного газу купувалося у Росії). Отже, у Путіна з’явилося відчуття, що зашморг почав поступово затягуватися.   

Але це – загальний фон російсько-західного протистояння. Для України перспективи менш радісні, оскільки саме територія України може стати полігоном цього протистояння. Технологічно розпочати наступ досить просто, створивши одну з провокацій, які Москва продукує чи не щодня. Питань тут, як і раніше, три: стійкість українських військ, здатність Заходу не обмежитися у такій ситуації традиційними підбадьореннями та зростання свідомості у самій Росії. Усі питання непрості, а для Києва ключовим залишається перше – від нього залежить реакція Заходу і самої РФ.

От тепер головне – українське військо і український опір. Воно справді суттєво зміцніло, рівень реагування та загального управління на рівні рот – батальйонів зріс до дуже високого рівню, значно поліпшилася робота контррозвідки, розвідувальні органи почати не тільки давати інформацію, але й проводити активні заходи у зоні бойових дій.  Але ми маємо розуміти, що на сьогодні українська армія мала справу з війною третього покоління — те, що нам нав’язала Росія, приховуючи свої можливості застосування авіації та ракетних сил. Тому це ще не є справжня сучасна війна, на яку здатен Путін. Сьогодні Кремль намагається проводити максимальні ураження особового складу ЗСУ, а ми не можемо відповісти, бо військово-політичне керівництво боїться в результаті отримати війну покоління "4+" із застосуванням сучасних літаків, вертольотів та ракетної техніки, бо до неї українське військо поки що не готове.

Така ситуація – результат безсистемності реформи. Адже пройшло півтора роки війни. Повинен існувати певний набір документів для реформування армії і інших збройних формувань – нова воєнна доктрина, Держпрограми розвитку ЗСУ, окремо - озброєнь і військової техніки, і окремо - ОПК. Нині Держоборонзамовлення не містить тих стратегічних компонентів, на які армія і суспільство сподіваються. Україна має оперувати зброєю стримування, а досі реалізовувалися принципи "латання дір" у переозброєнні. До того часу (а створення зброї стримування і оснащення нею ЗСУ потребує 3 – 5 років) фактором стримування може стати спецназ. Для цього потрібно, щоб у новій воєнній доктрині було проголошено курс на створення професійної армії, з ядром у вигляді спецназу, і невеликою кількістю підрозділів. На наш погляд, до 15 тис. чоловік вже до кінця поточного року (або упродовж року) сьогодні можуть бути перекладені на "професійні рейси" і стати ядром армії України нового типу. Передусім шляхом залучення демобілізованих досвідчених, "обстріляних" бійців. Прийняття низки законів та відмова від реформування у «ручному режимі» - наступний крок, але до нього можна повернутися пізніше, після реалізації головної ідеї у побудові сучасної оборони.

Валентин Бадрак, директор Центру досліджень армії, конверсії і роззброєння

 

 

 
 
 
Link to comment
Share on other sites

Та не тарапыся. Стрылять уже розришылы.

:nose3:

Стрелять в ответ, а не на упреждение. Т.е. после того, как сепарская арта накрыла блокпост или населенный пункт с трупами и раненными. А хорошо бы йобнуть до того как 

Link to comment
Share on other sites

на инвестинге пишут

 

wild caucasian 6 минут назад

опять начали крутить о "плохих украинских силовиках и донбас и прочие наивные сопли", значит скоро в атаку пойдут "рэспубликанцы трактористы"
Link to comment
Share on other sites


По сводкам ополчения - везде устанавливают ПЗРК, Стрелы, Осы и все что есть против авиаудара Украины на молодые республики. Что-то знают :)


Link to comment
Share on other sites

обстрелы сегодня нехилые


#Авдеевка 22.49 ...это пи..ец какой-то,столько еще по городу не прилетало...еще +5...


#Дзержинск пгт Новгородское нехилые прилеты!!!Все сверкает и горит с той стороны!!!


@TrueDonbass @Buzzing_Rook пиз@ец мы очередной переживаем. Январь месяц вспоминаем. Арта лупит непрерывно и град каждые 20-30 минут.


Грохот стоит сильный,где прилетает не понятно,наверное за городом,но падает что то очень тяжёлое. #Горловка


@Buzzing_Rook ночь веселая. За вечер уже уралов 50 в сторону ап проехало.бензовозы мотаются


#Авдеевка в стороне Песок реальный пиздорез ! Как зимой и даже хуже.Опять орки будут орать ,что ВСУ наступает.


Старобешево "походу в ласпе капец" 21.25

Link to comment
Share on other sites


Судя по ленте: лупашат Путиловку, Дзержинск, Горловку, Староигнатьевку, Авдеевку. Спикеру АТО завтра можно не напрягаться с докладом


Link to comment
Share on other sites

# Дзержинск,город под огнем со всех старон,окраина города горит( южная,артема) стрельба с тяжелого. Прилеты,улеты.


#Дзержинск все вокруг горит!!!!просто жесть

Link to comment
Share on other sites

 

Широкино. САУ наваливает.

 

А тем временем в замке у Шефа...

 

 

Порошенко с главой МИД Беларуси обсудил план урегулирования на Донбассе

Президент Петр Порошенко обсудил с министром иностранных дел Республики Беларусь Владимиром Макеем тему урегулирования кризиса на Донбассе. "Глава МИД Республики Беларусь Владимир Макей был принят президентом Украины Петром Порошенко. Макей, Порошенко обсудили широкий круг вопросов отношений по линии Беларусь-Украина, тему урегулирования кризиса на востоке Украины", - говорится в сообщении
Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

 

Широкино. САУ наваливает.

 

блять...в том широкино уже живого дома не осталось...

писец..

где там те морпехи хоть прячутся от обстрела..

Link to comment
Share on other sites

переключил на дождь...спецом чуток послушать...

там у них олецкий ведёт военые новости....

 

так говорит,что по источникам и с украинской и российской стороны......

всё очень плохо...

до начала большой войны по словам от Олецкого осталось пару часов.

=========================================

правда олецкий не уточнил большая по всему фронту только на донбассе или это уже всё и визде..

Link to comment
Share on other sites

Те що госпідаря і Яника з нафталіну витягнули вказувало на загострення-якщо зайняти достатньо території то можна розіграти повернення "законного "уряду .Південь до Одеси мусять взяти щоб зерно получити бо посилення ембарго 100 відсотків в випадку такого

Link to comment
Share on other sites

12.08.2015 - 19:45


Авиация России начала отработку прицельных бомбометаний у границ с Украиной

Авиация России начала отработку прицельных бомбометаний у границ с Украиной  | Русская весна
В ходе учений будут отрабатываться удары по укрепленным позициям и инженерным сооружениям противника.

Министерство обороны России проводит у границы с Украиной в Ростовской области учения армейской авиации по «прицельному бомбометанию», сообщили в Минобороны России.

В Южном военном округе проводятся плановые летно-тактические учения, отметили в оборонном ведомстве страны.

В учениях задействовано свыше 300 пилотов, бортовых специалистов и специалистов наземных служб авиационных воинских частей 4 армии ВВС и ПВО, дислоцированных в Ростовской области.

«В учении задействовано около 20 летательных аппаратов, среди них фронтовые бомбардировщики Су-24 М, транспортные вертолеты Ми-8 и транспортно-десантные Ми-26», — говорится в сообщении.

Во время полетов на учебно-боевое применение на авиационный полигон «Копанской», расположенный в Краснодарском крае, экипажам фронтовых бомбардировщиков Су-24 М предстоит выполнить «прицельное бомбометание по полноразмерным мишеням, имитирующим инженерные укрепления, живую силу и технику условного противника. Бомбометание будет проходить на высотах от 500 м до 2 км».

«Помимо практического бомбометания, летчики отработают приемы ухода от средств противовоздушной обороны условного противника», говорится в сообщении.

В ходе учений экипажи армейской авиации совершат около 50 вертолетовылетов, при этом отработают задачи по доставке личного состава, имущества и тяжелых грузов на внешней подвеске к месту проведения учения, посадку на неподготовленные площадки, а также поиск и эвакуацию пострадавших.

Пилоты будут действовать в обстановке, максимально приближенной к боевой, подчеркивают в Минобороны России.

Как сообщалось, Россия тренируется сбрасывать бомбы с надписью «На Берлин!». Ранее Россия срочно привела в боеготовность 500 «Тополей» и «Ярсов»

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...