Перейти до змісту

Світоліна крокує до перемоги!


Potato

Recommended Posts

патріотка?! оце так

не те що всілякі вусики-гнусики

 

Українська тенісистка, п’ята ракетка світу, Еліна Світоліна відмовилася їхати на турнір в Росії.

Про це повідомляє Sport.ua.

За словами директора Moscow River Cup Олександра Островського, Світоліна відмовилася їхати в Росію з політичних причин.

"У нас з нею було підписано угоду, але деякий час назад в силу відомих усім причин політичного характеру, командою Еліни і нею самою, на жаль, було прийнято рішення в Росію не летіти", - сказав Островський.

20 травня Світоліна виграла престижний тенісний турнір WTA "Premier 5" у Римі з призовим фондом $3,3 млн.

У фінальному матчі українка у двох сетах здолала першу ракетку світу румунку Сімону Халеп.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

але раніше було отак,ці спортсмени...

так і хочеться сказати а-ля Раневська, спортсмени, ідіть в жопу!

 

Це частина інтерв'ю Евеліни російській пресі перед турніриом "Кубок Кремля - 2016" у Москві, в якому вона приймала участь. 
Так, вона приймала участь у турнірі з м'яко кажучи, ганебною назвою. Чому всі тоді мовчали, а зараз вона майже герой України?

Можете полюбоватися її розумінням ситуації на Донбасі.

"- По поводу политики – год назад мне задавали таких вопросов намного больше. Сейчас уже поменьше, конечно. Со временем все более или менее притихло, но очень обидно, что все равно еще в Донецке происходят какие-то военные действия. В принципе 97% людей в Украине не понимают, почему это происходит, нам никто об этом не рассказывает. Источники в медиа с одной стороны говорят одно, с другой стороны – другое, никто не знает, что именно там. Мне очень тяжело об этом говорить. Я в шоке, что все еще продолжается. В Киеве все живут, и ничего, а в Донецке все в полном ужасе, потому что идет стрельба."

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
11.12.18 09:33 Украинская теннисистка Свитолина второй год подряд побеждает на выставочном турнире во Франции

 

censor_news_big3.jpg

 

Украинская теннисистка Элина Свитолина второй год подряд одержала победу на выставочном турнире Open de Caen во Франции

 

Как информирует Цензор.НЕТ со ссылкой на Интерфакс-Украина, об этом сообщает "Радио Свобода".

В финале украинка обыграла в трех сетах соперницу из Беларуси, 30-ю ракетку мира Александру Саснович со счетом 3:6, 6:3, 6:4.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
07.04.19 16:22 17-летняя украинская теннисистка Снигур стала победительницей турнира ITF в Японии

 

censor_news_big3.jpg

 

17-летняя киевлянка Дарья Снигур стала победительницей турнира Международной теннисной федерации (ITF) в Касива (Япония) с призовым фондом $ 25 000.

 

Об этом сообщает Цензор.НЕТ со ссылкой на Укринформ.

В финальном матче украинка в двух сетах заставила капитулировать четвертую ракетку соревнований Ребекку Марино из Канады - 6:4, 6:2.

Снигур выиграла свой третий профессиональный титул в карьере.

 

Благодаря победе в Касива Дарья заработала 50 очков и 15 апреля вернется в рейтинг Женской теннисной ассоциации (WTA).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Спеціальний репортаж офіційного сайту WTA

Україна перетворюється на одну з провідних тенісних націй. Слідом за переможницею Підсумкового чемпіонату WTA 2018 року Еліною Світоліною — ціла низка молодих талантів піднімається вгору по сходах професійного рейтингу: від Даяни Ястремської до Даши Лопатецької. 

Спеціальний кореспондент WTA Алекс Макферсон відправився до Києва, щоб з'ясувати причини такого підйому. 

За останні два роки Еліна Світоліна підняла на новий рівень теніс України, закріпившись в Топ-10, а потім здобувши свій найбільший на сьогоднішній день трофей — Підсумковий чемпіонат WTA минулого року. У той же самий час Леся Цуренко і Катерина Козлова також закріпили свої місця в світовій еліті — першій сотні світової кваліфікації. 

Але стрічка конвеєру по виробництву молодих тенісних талантів, які наступають лідерам на п'яти не зупиняється: 18-річна Даяна Ястремська, яка вже двічі вигравала титули WTA (в Гонконзі в минулому році і Хуахіні в лютому цього року), 16-річна Марта Костюк, яка доходила до третього кола на Відкритому чемпіонаті Австралії в 2018-му, 15-річна Даша Лопатецька, яка вже виграла 40 матчів в професійному турі, завоювала п'ять титулів ITF і піднялася на 251-е місце в рейтингу. 

Потік талантів на цьому не закінчується: 22-річна Ангеліна Калініна звернула на себе увагу, коли впритул підійшла до перемоги над діючою чемпіонкою Слоан Стівенс у другому колі Відкритого чемпіонату США минулого року; 19-річна Катарина Завацька, яка вийшла в свій перший чвертьфінал WTA в Рабаті також в 2018-му; 17-річна Дарина Снігур, яка виграла чотири титули ITF за останні шість місяців, включаючи її перший виграний турнір із призовим фондом $25 000 в Кашіві; і 16-річна Любов Костенко, яка входить в топ-50 юніорського рейтингу і вже грала в фіналі професійного турніру ITF в Чорноморську. 

Кожна з цих гравчинь вже сама по собі була б приводом для окремої статті, але ми маємо безпрецедентну кількість нових молодих українських тенісисток! Це просто неймовірно, особливо з огляду на той факт, що останні два десятиліття характеризувалися політичними і економічними потрясіннями в Україні, а, починаючи з 2014 року триває військовий конфлікт з Росією. 

Щоб з'ясувати причини цього сплеску в розвитку тенісу, я відправився до Києва, столиці України, щоб поговорити з Євгеном Зукіним, Виконавчим директором Федерації тенісу України, а також з колишнім менеджером Еліни Світоліної Всеволодом Кевличем і колишньою 79-ю ракеткою світу Ольгою Савчук, яка тепер є менеджером збірної України в Кубку Федерації, — і дізнався, що історія — це не тільки історія, а й довгострокова перспектива в контексті поточних змін. 

— Не буває так — щось швиденько змінили і отримали результат. Це тривалий процес, який лише згодом призводить до позитивних наслідків — наголошує Євген Зукін. — Не буває, що, скажімо, були здійснені зусилля протягом двох років, і з’явилися тенісисти. Подібні звершення мають за собою десятки років кропіткої праці. Федерації тенісу України, як і самій країні, наразі лише 27 років; за радянських часів на міжнародні змагання потрапляло не так багато гравців. А потім двері відчинилися, але знадобилося ще чимало часу для отримання позитивних результатів». 

Савчук, якій було три роки, коли СРСР припинив своє існування, чула від інших про відсутність можливостей: 

— Мої тренери, які грали за СРСР, говорили, що потрапити на міжнародні змагання, взагалі виїхати за межі Радянського Союзу було надзвичайно складно. А коли, все ж таки, вдавалося, то люди й за кордоном не могли почувати себе вільно. За кожним їх кроком пильно слідкували, у разі якоїсь ситуації закордонні двері могли вмить стати зачиненими назавжди! 

Але, не дивлячись на те, що професійний теніс був фактично закритий для радянських спортсменів, він завжди користувався популярністю в Україні. 

Кевлич, який тренувався у Києві в один час із колишнім фіналістом Ролан Гаррос Андрієм Медведєвим, каже, що Україна була «чи не найбільшою тенісної республікою в складі Радянського Союзу». Він згадує, що київська школа була «можливо, найкращою школою в Радянському Союзі, тому що у нас був хороший клімат, хороші міста з тенісними кортами і хороші люди, які були захоплені спортом». 

Тим часом, Зукін зазначив, що «не можна забувати, що країні всього 27 років, а тенісу тут понад 100 років». 

Після відкриття кордонів Кевлич отримав нагоду пройти навчання в своїй першій міжнародній школі суддівства в Польщі в 1995 році — і визнає, що лише тоді зрозумів всю справжню прірву між професійним тенісом та тим, який розвивався в СРСР. І це був справжній «шок». Проте, коли в Україні почали проводити перші професійні турніри, навіть на найнижчих рівнях, реакція вболівальників не залишала сумнівів в тому, що вони готові до сприйняття цього, а це свідчило про велику любов країни до спорту. Вже 1993 року на турнірі ITF з призовим фондом $10 000 на трибунах зібралася величезна кількість глядачів. 

— Для нас той турнір був наче із серії Великого шолому, — іронічно зауважив Кевлич. — І дебют України в якості приймаючої сторони Кубка Девіса проти Норвегії в 1996 році залучив на корти понад 3 000 глядачів, незважаючи на відсутність серед учасників матчу гравців з Top-50 рейтингу. 

Протягом наступних двох десятиліть з'явилася плеяда досить успішних професіоналів. Зукін називає сестер Бондаренко, які досягли Топ-30, а також колишніх гравців Топ-100 — Тетяну Перебийніс, Марію Коритцеву, Вікторію Кутузову і Юліану Федак. Проте, як вважає Кевлич, який працював з командою України в Кубку Федерації в 2007-2010 роках, до певного часу брак досвіду не давав змогу використати повний потенціал і посісти те місце, на яке українська збірна справді заслуговувала. 

— Тоді всі вважали, що прекрасно розуміються на всьому. Однак насправді більшість наших фахівців і тренерів майже нічого не знали, — зізнався Кевлич. — Відповідальні за команду люди не були зацікавлені в розвитку тенісу і продукуванні хороших гравців. 

Для досягнення стабільно високих результатів потрібна була правильна система, і у співпраці з бізнесменом Юрієм Сапроновим Кевлич розпочав саме такий проект, взявши під опіку 13-річну талановиту дівчину на ім'я Еліна Світоліна. 

— Сапронов створив стандарт, показав, що ми маємо робити, аби все було на вищому рівні, і що потрібно витрачати стільки грошей, скільки необхідно, — каже Кевлич. — Навколо Еліни Світоліної ми створили команду — у неї був особистий тренер, особистий фізіотерапевт, особистий тренер з фітнесу, корти, басейн, у неї було все, що їй потрібно, щоб досягти всього в своїй юніорської кар'єрі, а потім і на виступах серед професіоналів. Це стало каталізатором не лише для кар'єри Світоліної, але і для її чемпіонської ментальності. Попередні українські юніори, навіть ті, у кого були спонсори, подорожували по турнірах з фінансової невизначеністю. Але коли Еліна відправлялася на змагання по світу, вона знала, що все, що їй потрібно, вона отримає! Ймовірно, це був важливий психологічний момент для неї, який значною мірою допоміг виграти юніорський Ролан Гаррос в 2010 році. 

Звичайно, добре витрачати стільки грошей, скільки необхідно, але це не варіант для самої Федерації тенісу України, бюджет якої становить близько $700-800 000 на рік. Замість цього основна роль Федерації протягом багатьох років полягала в тому, щоб з'єднати перспективних гравців з бізнес-спільнотою та різними приватними спонсорами, у яких були гроші й бажання витратити їх на теніс. 

— Спорт в нашій країні організований зовсім інакше, ніж в країнах Західної Європи, — каже Зукін. — Як Федерація, ми не маємо великого бюджету, тому наше завдання — поєднати талановитих гравців і людей, які мають гроші і готові допомогти тенісистам розвиватися. 

Однак не все так просто. Кевлич розповідає про «проблеми довіри». Вона має бути взаємною, як збоку спонсора, так і з боку гравця. Сам цим він зараз і займається на юніорському рівні. Його останній проект — Любов Костенко, з якою він вперше зустрівся на юніорському турнірі (вікова категорія до 12 років) у 2015 році — той, на який він спочатку поїхав для того, щоб побачити Лопатецьку. Він знав Дашу з восьмирічного віку і називав «абсолютно тенісною людиною». Але навіть на фоні Лопатецької «Костенко була досить рідкісним явищем серед дівчат», — згадує Кевлич. 

— Вона була агресивна в кінці своїх заготовлених комбінацій. Вона була дуже рішуча і абсолютно права в своїх рішеннях. 

Два роки по тому, взимку 2017 року, Сапронов вирішив інвестувати в Костенко, і був підписаний контракт. 

В останні понад 12 років в Україні відбулася зміна ключових персоналій в Федерації Тенісу України. З 2006 року Вадим Шульман був президентом Федерації. При ньому, за словами Кевлича, інвестиції та фінансування збільшилися, але так тривало поки Шульман не втратив інтересу до тенісу, що сталося п'ять років потому. Частково на це вплинуло те, що кар'єри його підопічних, сестер-близнюків Людмили та Надії Кіченок не отримали очікуваного розвитку. 

У 2013 році на пост президента Федерації був обраний бізнесмен Сергій Лагур, разом з ним в ФТУ прийшов Зукін. 

— Наш план полягав у тому, щоб змінити стосунки між Федерацією і всіма тими, хто готовий брати участь в процесі, — каже Зукін. — Ми воліли стати об’єднанням всіх зацікавлених в розвитку тенісу, бути максимально відкритими та мати можливість простягнути руку допомоги всім, хто дійсно заслуговує та потребує цього. 

Савчук, яка зіграла свій перший професійний турнір в 2002 році, а завершила кар'єру на торішньому Відкритому чемпіонату США, на власні очі бачила, як приходять і йдуть різні персоналії. Саме тому вона може об’єктивно засвідчити успіхи Зукіна і Лагура. 

— Змінилося дуже багато, — сказала вона мені під час ланчу в Лондоні, де вона зараз живе. — Якщо вони відчувають, що гравець хороший або ж потенційно може стати успішним, вони намагаються допомогти. В мої часи це було не так. Зараз ви можете попросити про допомогу, і, хоча можливо, що вони не відшкодують усі ваші витрати, але допомогу ви точно отримаєте, а не залишитесь наодинці із своїми проблемами, як це було раніше. Федерація стала більш відкритою і більш доступною. 

В юності контакти Савчук із її національною Федерацією були мінімальними; замість цього вона слідувала своїм власним планам тренувань, починаючи з міжсезоння в академії Алана Ма в Гуанчжоу, яку їй рекомендувала Заріна Діяс, і закінчуючи базуванням в Парижі просто тому, що вона любила це місто. Тепер вона передає свій досвід Федерації. 

— Зараз в ФТУ зацікавлені в професійному спорті — в мої дні її більше цікавило заробляння грошей на тенісі, — каже Ольга. 

Джерело талантів можна знайти там, де все це починалося: в тенісних традиціях Республіки, яка існувала, як частина Радянського Союзу, та отримало продовження після здобуття Україною незалежності, а також протягом усіх потрясінь, через які країна проходить. 

На кордоні століть в Україні почали проявляти себе аматорські ліги: один з найбільших банків країни — ПриватБанк — почав організувати турніри для своїх працівників і запросив інші компанії до участі в змаганнях — з того часу інтерес до тенісу зростав як снігова куля. 

— У нас в Україні дуже значний аматорський тенісний рух, — заявляє Зукін. — Він розвинутий краще, ніж в Росії, краще, ніж будь-де. У нас є кілька національних аматорських ліг, і люди переїжджають наче професіонали з міста в місто на турніри. Вони по доброму божеволіють від тенісу, і у них є свої фанати. Це дійсно важливо, тому що аматори хочуть, щоб їхні діти грали в теніс, стали гравцями. Це співтовариство. Воно було професійним від самого початку — Ліги запрошували професійних суддів, все було навіть організовано як справжній професійний тур. Президент ФТУ Сергій Лагур також є головою найбільшої аматорської ліги, в якій зібралися бізнесмени, селебріті та просто люди, які люблять теніс. Це — стиль життя. 

Деякі учасники цього згуртованого співтовариства в якийсь момент стають інвесторами гравців; інші будують корти й клуби в своїх рідних містах. Але більшість молодих талантів виходять з того, що Зукін називає «династіями» — сім'ями, які живуть в тенісі з покоління в покоління, часто приймаючи естафету від батьків, котрі були вимушено обмежені як гравці в радянські часи. 

— Візьмемо родину Бондаренко, їхня мати тренер. Андрій і Наталя Медведєви — батьки тренери. У Марти Костюк мати — тренер, дядько — тренер. У Завацької, батьки не були тренерами, але вони грали в аматорських лігах. Лопатецка — дівчина, яка походить не з тенісної родини, але завдяки батькам вона від самого початку потрапила в руки досвідченого тренера, і батьки не втручалися в процес. 

Цікаво, що саме дівчатам з усіх потенційних гравців світового рівня частіше вдається виринути на поверхню. 

— Україна, загалом матріархальна країна, — каже Зукін. — Жінки дійсно сильні, а чоловіки, на жаль, не настілки, як хотілося б. 

Незважаючи на наявність об’єктивних проблем, Україна досягає виняткових успіхів в розвитку тенісу особливо на тлі інших, більш заможних федерацій, котрі витрачають просто фантастичні кошти, щоб досягти чогось подібного. Цьому також сприяє амбіційність і жага до перемог молодих гравців. 

Савчук, яка дебютувала в якості менеджера Кубка Федерації в лютому під час зональних матчів України в Зеленій Гурі, ближче познайомилася з представницями нового покоління — і досвідчена тенісистка була здивована: 

— Костюк — дуже доросла для свого віку, — каже Ольга. — У неї дуже варіативна гра — вона може виконувати різані, вона може швидко бігати, вона може виходити вперед, у неї дійсно хороші руки. Лопатецька — висока, дуже сильна дівчина, дуже потужна, але в той же час вона не просто бездумно б'є, вона добре орієнтується на корті. Ястремська? Я можу вам сказати, що ніколи в своєму житті не бачила когось, хто б був настільки професійним на корті в її віці, якщо чесно. Я навіть потім запитала Даяну, як це у неї виходить. Якщо вона не влучає в корт, вона ніколи на це не реагує негативно. Вона дуже зосереджена і дуже організована на корті — що дивно, за його межами Даяна абсолютно відкрита і дуже емоційна. 

Савчук сміється, згадуючи конкуренцію всередині команди за право зіграти одиночні матчі: 

— Вони дуже засмучувалися, коли вибір був не на їхню користь! — каже Ольга. — Було кілька днів, коли Марту Костюк не ставили на одиночку, і вона майже плакала, бо не грала. Вся команда повинна була пояснювати їй, що вона втомилася, вже зіграла чотири матчі за два дні, і вона була потрібна нам для останньої зустрічі. Ястремська теж — вона говорила: «Я буду грати в одиночному і парному розрядах сьогодні, і завтра в одиночному і парному розрядах!» Я казала їй, стривай, ми повинні розподілити навантаження. Але це здорово! Дівчата дійсно мотивовані і відчувають себе так впевнено, що дивно для тенісу. Просто приємно бачити, і трохи шокує. Іноді я просто питаю, що на твою думку сприяло тому, що ти так швидко змінилася, подорослішала, здобула зрілість. Вона каже, що просто вирішила бути найкращою. І таке чуєш від дівчини у 18 років! 

Як це часто буває, коли в одному поколінні з'являється декілька елітних талантів, когорта українських гравців розвиває здорове суперництво один з одним. 

— Всі вони хочуть бути краще одна одної, тому вони прогресують, — каже Савчук. — Вони також відчувають, що вже не наймолодші, що підступає не менш талановита зміна. Якщо ви — єдиний хороший юніор, ви можете розслабитися, але дівчинки прекрасно усвідомлюють, що Лопатецька, Костенко на підході. Всі вони допомагають розвитку один одного. 

Хоч загальний результат команди в лютому вийшов невтішним. Україна продовжила своє перебування в Першій групі Євро-Африканської зони ще на рік несподівано програвши Швеції. Але з цієї молодістю і резервом, що майже не має аналогів у світі, неможливо уявити собі цю країну на рівні зональних змагань впродовж довгого часу. 

Український проект ще далекий від завершення: хоча інфраструктура в Україні покращилася настільки, що Савчук, яка також тренує сестер Кіченок, не відчуває якихось проблем з пошуками належної бази в Україні, як було колись з нею самою. Втім, Зукін каже, що наступний необхідний крок — Національний тенісний центр. Це, за його словами, дозволить гравцям залишитися у своїй країні й продовжувати прогресувати. Вже не виникне потреби виїжджати з країни, як це була змушена зробити свого часу Світоліна. Адже, досягнувши вищого рівня, вона почала потребувати нових умов для тренувань, інших фахівців…
 
Національна база дозволить професіоналам мати всі умови для якісних тренувань у себе в країні. Тобто здебільшого вони залишаться, а це в свою чергу допоможе розвивати передачу досвіду від старшого покоління до молодшого. Звичайно, для створення ідеальних умов країна повинна дочекатися економічного зростання. 

Для західних ЗМІ часто буває заманливо уявити східноєвропейський успіх як результат подолання перешкод: від історій про те, що Марія Шарапова прибула в США практично без копійки, до Ани Іванович, яка була змушена поліпшувати свої тенісні навички у покинутому після війни басейні. 

Савчук, яка нещодавно мала можливість тренуватися в Британському Національному Тенісному Центрі в Лондоні, була вражена якістю його інфраструктури. Але, хоча й визнає, що українським гравцям, які не мають баз такого рівня, доводиться докладати більше зусиль для успіху, вона відкидає ідею про те, що зайві перешкоди необхідні. 

— Я не хочу, щоб наші молоді гравці страждали, — впевнено каже Савчук. — Так, подолання перешкод це одна з складових подальших перемог, але справжнього системного успіху можна досягти виключно внаслідок фундаментальної роботи, що базується на відданості спорту.

Автор: Алекс Макферсон 
Змінено користувачем Potato
Link to comment
Share on other sites

Potato, для довгих текстів тут є на панелі інструментів редагування помідомлення кнопочка з трьома крапочками, називається спойлер. 

Такий довгий текст і на компі не комільфо, а на гаджетах взгалі капець.

Link to comment
Share on other sites

Potato, для довгих текстів тут є на панелі інструментів редагування помідомлення кнопочка з трьома крапочками, називається спойлер. 

Такий довгий текст і на компі не комільфо, а на гаджетах взгалі капець.

 

ніхто не читає недовгі тексти і не відкриває посилань 

доведено фупом 

Link to comment
Share on other sites

:fp1:

Залиш найбільш привабливий момент, решту приховай. Тоді хтось зацікавиться. А лонгрід усі продинамлять.

Ще повторюся - для смартфонів воно взагалі непідйомне.

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

:fp1:

Залиш найбільш привабливий момент, решту приховай. Тоді хтось зацікавиться. А лонгрід усі продинамлять.

Ще повторюся - для смартфонів воно взагалі непідйомне.

 

почитаєш коли будеш біля компа 

стаття цікава

Link to comment
Share on other sites

Фома, мож ти поясниш юзеру правила хорошого тону? Бо не сприймає.

хороший тон це викладати всю статтю 

бажано найцікавіше виділяти болдом 

 

але тут в принципі вся стаття цікава 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Українська тенісистка Катерина Козлова (№85 рейтингу WTA ) зуміла сьогодні обіграти пʼяту "ракетку" світу Кароліну Плішкову з Чехії у 2-у колі турніру Premier Mandatory в Мадриді із призовим фондом 7 млн ​​021 тис 128 євро.

 

Результат поєдинку - 7:5, 2:6, 6:4, повідомляє Укрінформ.

 

Тенісистки провели на корті 1 годину 54 хвилини хвилин.

 

У третьому колі уродженка Миколаєва зустрінеться зі швейцаркою Беліндою Бенчич, яка посідає 18-й рядок у світовому тенісному табілі про ранги.

 

Нагадаємо, у першому раунді нинішніх змагань Кароліна Плішкова за 2 години 19 хвилин вирвала перемогу в одеситки Даяни Ястремської.

https://day.kyiv.ua/uk/news/070519-ukrayinka-obigrala-pyatu-raketku-svitu-u-2-u-koli-turniru-v-madrydi
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
25.05.19 21:10 Українка Ястремська перемогла на тенісному турнірі в Страсбурзі. ВIДЕО

 

Українська тенісистка Даяна Ястремська стала переможницею турніру WTA серії International у Страсбурзі.

Про це пише Цензор.НЕТ із посиланням на facebook-сторінку Федерації тенісу України.

Reload Page to see tweet..Link..

Читайте також: 17-річна українська тенісистка Снігур стала переможницею турніру ITF у Японії

"У другому сеті Даяна вела - 5:3, подавала на матч за рахунку 5:4… Але Гарсія виграла чотири гейми поспіль і забрала сет (7:5). У десятому геймі вирішальної партії вже Ястремська була змушена відіграватися з матч-болів на власній подачі. Потім був тай-брейк, який одеситка провела просто бездоганно - 7:6 (7:3)", - йдеться в повідомленні.

Link to comment
Share on other sites

Краплина дьогтю. 

29.05.19 17:32 Українську тенісистку Плоскіну назавжди дискваліфікували за договірні матчі

censor_news_big3.jpg

22-річна українська тенісистка Олена Плоскіна довічно дискваліфікована за організацію договірних матчів. Крім цього, їй доведеться заплатити штраф $20 тисяч.

Про це повідомляє антикорупційна організація Tennis Integrity Unit, інформує Цензор.НЕТ із посиланням на УНІАН.
"Розслідування встановило, що 22-річна Плоскіна познайомила іншу спортсменку з людиною, яка пропонувала матеріальну винагороду за згоду зіграти матч і певним результатом. Це сталося в жовтні 2016 року", - йдеться в заяві на сайті організації.
Крім того, Плоскіна двічі не повідомила про договірні матчі, а також відмовилася співпрацювати зі слідством.
Олена Плоскіна займає 832 місце в рейтингу WTA. Востаннє вона виходила на корт торік на домашньому 15-тисячнику в Чорноморську, де з кваліфікації дійшла до чвертьфіналу. Кращою позицією українки в рейтингу WTA було 698-ме місце в жовтні 2014 року.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Четверг, 8 августа 2019, 16:43 • Сергей Куркович • 5580

Свитолина попала в десятку самых высокооплачиваемых спортсменок планеты

 

0a137017f4e695dbed7972f3b29b326be28fddf2

Элина Свитолина

 

КИЕВ. 8 августа. УНН. Украинская теннисистка Элина Свитолина вошла в десятку самых высокооплачиваемых спортсменок планеты по версии "Forbes", передает УНН со ссылкой на сайт журнала.

Уроженка Одессы заработала с 1 июня 2018 года по 1 июня 2019 года 6,1 млн долл. (4,6 млн составляли призовые, 1,5 млн - доход от рекламных контрактов) и заняла 9-е место в рейтинге.

"Свитолина получила самую крупную победу в своей карьере, когда завоевала титул WTA Finals в Сингапуре в конце сезона 2018 года. Профи, которая родилась в Украине, завершила год на 4-м месте в мировом рейтинге, получив бонусы от спонсоров "Nike" и "Wilson", - говорится в сообщении "Forbes".

Отметим, что первое место в рейтинге заняла теннисистка Серена Уильямс (29,2 млн), большую часть ее заработка (25 млн) составил доход от рекламы. Далее следуют теннисистки Наоми Осака, Ангелика Кербер, Симона Халеп и Слоан Стивенс.

Link to comment
Share on other sites

МОлодчина. теперь надо биться за рекламные контракты. Вот Серена наколбасила 20млн на спонсорах и 5 на турнирах. Это правильная пропорция в том мире.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Вівторок, 3 вересня 2019, 23:02 • Денис Масліков • 1140

Світоліна вперше гратиме у півфіналі US Open

 

КИЇВ. 3 вересня. УНН. Еліна Світоліна обіграла британку Йоханну Конту на Відкритому чемпіонаті США US Open з рахунком 6-4, 6-4 і вперше потрапила до півфіналу престижного турніру. Про це повідомляє УНН з посиланням на "Великий теніс України".

Поєдинок тривав годину і 40 хвилин. У першій партії Світоліна реалізувала два шанси на брейк з трьох, а Конта - 1 із 3. У другому сеті українка скористалася двома брейкпоїнтами з п'яти.

На рахунку Еліни 4 ейси і жодної подвійної помилки (3/1 у британки), 13 невимушених помилок і 16 вінерів (35/24 у суперниці).

Наступною суперницею українки стане переможниця матчу Серена Вільямс - Ван Цян. Рахунок особистих зустрічей з Вільямс 1-4, з Ван 4-1.

Перемога над 16-ю ракеткою світу стала для Світоліни п'ятою в матчах проти суперниць з топ-20 рейтингу (програла в 17 зустрічах) на турнірах Grand Slam.

Серед українських тенісистів нікому не вдавалося вийти до півфіналу на Відкритому чемпіонаті США.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...