Перейти до змісту

ПЯТЬ! мы потеряли пятерых героев 18 декабря.Обострение


Гість paraskaa-W

Recommended Posts

-21.00,під Калинівкою вже працюють танки, по артилерії: повний спектр.
-Сепари поширюють тезу, що вночі буде повномаштабний наступ ЗСУ
-арт.дуель наближається до Вуглегорська (під контролем бойовиків)
-за повідомленням від місцевого населення в Єнакієво йде великий потік поранених бойовиків.

Link to comment
Share on other sites

Олена Білозерська
10 хв. ·

Моліться за наших на Світлодарській дузі.

ПІДКРЕСЛЮЮ, ЦЕ МОЯ ОСОБИСТА ДУМКА. НЕ ТРЕБА ПОСИЛАТИСЯ НА МЕНЕ ЯК НА ІНСАЙДЕРА, ОЧЕВИДЦЯ (я зараз далеко звідти) ЧИ ВІЙСЬКОВОГО ЕКСПЕРТА. Але. Або я нічого не розумію у цій війні, або це наступ, український наступ. Звільнення наших територій.

Такі втрати, як сьогодні - це тяжко, але це звичайні втрати для наступу, які завжди більші, ніж в обороні.

Не вірте ніяким офіційним поясненням і просто моліться, щоб у хлопців все вийшло.

Зараз вони візьмуть, або вже узяли, важливий плацдарм, і ворог почне викурювати їх звідти усіма наявними у нього засобами. Це буде пекло, але вони мусять вистояти. Моліться.

Link to comment
Share on other sites

Вот и Белозерская думает как я. таки похоже на то шо наши пошли.

Піти на такому укріпленому з боку коцапосепарів напрямку може тільки ідіот. Тим паче з положення стоячи, тобто, без ніякої грунтовної підготовки. А от здійняти шум за дорученням зверху могли - війна непогано відволікає від внутрішніх проблем влади  :X

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Зведення прес-центру штабу АТО
за минулу добу 18 грудня 2016 року
Минулої доби бойовики продовжили обстріли наших позицій, переважно на Маріупольському та Донецькому напрямках. 
На Маріупольському зі 122-міліметрової артилерії було обстріляне Широкине. З мінометів різних калібрів – Талаківка, Водяне, Гнутове та Широкине. Зі стрілецької зброї – Павлопіль. По Мар’їнці вогонь вів снайпер. По Широкиному – танк. 
На Луганському напрямку в районі Троїцького окупанти обстріляли наші позиції з мінометів. Новоолександрівка потрапила під вогонь гранатометів та великокаліберних кулеметів. Сизе, Жовте та Станицю Луганську обстріляли з стрілецької зброї.
На Донецькому напрямку зі 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів окупанти обстрілювали Луганське та Авдіївку. 
В районі Світлодарської дуги близько 6-ї ранку російсько-окупаційні війська розпочали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії.
Українською стороною Спільного центру контролю та координації припинення вогню негайно було зроблено запит на введення режиму "тиші". Утім противник значними силами спробував здійснити обхідний маневр опорних пунктів Збройних Сил України в районі населеного пункту Луганське з метою вибити передові підрозділи сил АТО із займаних позицій і змінити лінію зіткнення сторін.
Українські бійці прийняли бій, у ході якого перехопили ініціативу, відкинули противника та здійснили контратаку у фланг противнику.
Ворог був вимушений відійти, кинувши при цьому військове майно та спорядження російського виробництва.
За даними розвідки, втрати противника склали щонайменше 25 чоловік вбитими та до 30 поранених.
Протягом учорашнього дня окупанти неодноразово відкривали вогонь по наших позиціях на Світлодарській дузі та прилеглих населених пунктах зі 122-міліметрової артилерії та 120-міліметрових мінометів. В наслідок обстрілів пошкоджені об’єкти цивільної інфраструктури та лінії електропередач. Місто Світлодарськ та навколишні села залишилися без світла. Пізно ввечері три артилерійські снаряди розірвалися поблизу школи в Луганському.
Загалом минулої доби відбулося 24 обстріли.

 
Link to comment
Share on other sites

В районі Світлодарської дуги близько 6-ї ранку російсько-окупаційні війська розпочали артилерійську підготовку із застосуванням мінометів і ствольної артилерії. Українською стороною Спільного центру контролю та координації припинення вогню негайно було зроблено запит на введення режиму "тиші".

 

Просто великолепно! А должно быть примерно так:

 

1. "Негайно" накрыть из всех имеющихся калибров арту и позиции орков в ответ.

 

2. После того, как огонь будет подавлен, "зробити запит на введення режиму тиші"

Змінено користувачем Citizen UA
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

54 бригада повідомили що втратили 10 бійців і Київська Русь 9. Це був достойний бій. Стояли за нас як справжні чоловіки. Слава Героям!

Прошу зради не піднімати на костях героїв, бо вони старалися і російських собак з собою забрали вдвічі більше. Нехай спочинуть.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1201374279910940&set=a.693186820729691.1073741826.100001151386004&type=3&theater

Link to comment
Share on other sites

А таки abandon был в чем-то прав. Отут у Бутусова пишут, что началось все стого,что наши полезли на сепарский опорник в серой зоне. Как ранее, полгода тому назад, когда там же погиб Слипак

 

http://censor.net.ua/blogs/4667/smena_rastt_ili_pochm_nynche_para_vder_soldatskoyi_krovi

 

 

Что же произошло полгода назад и происходит сейчас на «Светлодарской дуге»? Что объединяет эти два события, столь дорого обходящихся Украине? Во-первых, это бригада ВСУ, в полосе обороны которой это произошло. Речь о 54-й бригаде, которой командует молодой «одарённый полководец» Владимир Горбатюк. Бывший командир контингента ВСУ в Косово, отсидевшийся в столь «опасном» для украинского офицера месте главные бои за независимость. За что-то Кавалер высшего военного ордена и просто лично близкий к НГШ Муженко «военный мажор» (наверное, как раз за это). Во-вторых, причиной обострения на фронте, в результате которого погибли и были ранены наши воины, были ИНИЦИАТИВНЫЕ ДЕЙСТВИЯ командования этой самой бригады с полным «согласием» (скорее по инициативе) высшего руководства. С учётом того, что молодой комбриг часто бахвалится своими близкими отношениями с НГШ, есть основание полагать, что эти действия были с ним (с Муженко) согласованы. Кстати, комбриг не единственный «мажор» и близкое, доверенное лицо Муженко в этой бригаде.

 

Формально, замыслом обеих операций был захват опорного пункта противника. Точнее, даже не опорного, а выдвинутой передовой позиции с гарнизоном под 10 человек. Разница только в том, что во втором (пока последнем) эпизоде гарнизон этой позиции был уже из 1-го АК, т.е. из ДНР (стык корпусов проходит по трассе Бахмут-Дебальцево). То, что эти позиции имели какое-то тактическое или «стратегическое» значение, является чистейшей ложью

 

По какому-то «удивительному» совпадению провокация активизации боевых действий пришлась на пик «информационных проблем» власти. Тотальная коррупция, «плёнки Онищенко» и очередные несчастья с «безвизом» вчера «сплелись» с вестью о «национализации» Приватбанка. Пожалуй, серьёзный повод для беспокойства на Банковой. Дополнительным «фактором сомнения» является уже указанный выше неформальный личный контакт комбрига-54 с печально известным «котловодцем» - НГШ Муженко… Я не верю, что провокация активности на фронте в столь трудный для Верховного Главнокомандующего момент - совпадение! «Встречный информационный повод» - вот истинная цена нескольких вёдер бесценной крови наших воинов!

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

Мутанти, а може йшли б накуй з гілки?

Срач де завгодно, але ж не там де згадують захисників?

Пс. стосується що зрадофобів, що зрадофілів.

Змінено користувачем mc5
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

На Светлодарской дуге возобновился бой. Подразделения боевиков и кадровых военных РФ перешли в наступление. Сейчас ведется сильный обстрел позиций ВСУ. Наши держаться и отступать не собираются. Официальные источники ОРДЛО , чтобы прикрыть свои действия сообщают, что пытаются отбить атаку ВСУ. Якобы наши подразделения пытаются перейти в атаку на Дебальцево. На протяжении дня бой продолжался, но не так интенсивно. Сейчас возобновился с новой силой и попыткой прорыва со стороны противника.
Link to comment
Share on other sites

Очень интересно, что кацапы эту новость не то, что не разгоняют а практически игнорируют. Необычно это. Даже орки помалкивают на своих ресурсах, отмахиваясь вчерашним заявлением, мол укры полезли, мы их пустили, котел сделали, те попросили тишину и ушли. Со вчера вообще ни деталей ни развития.

Link to comment
Share on other sites

да и у нас гоняют по сетям единственный пост Кабакаева о возобновлении


Уже вторые сутки на Востоке активные боевые действия. В последнем бою на Светлодарской дуге неподалеку от Дебальцево Украина понесла наибольшие потери за 5 месяцев.

В пресс-центре АТО утверждают, что погибли 5, а один – пропал без вести.

Уже вторые сутки кареты скорой мчатся с передовой в ближайшие госпитали – стабилизировать раненых.

Прошлой ночью воины неподалеку от Дебальцево отбили вражескую атаку и перешли в контрнаступление. По предварительной информации, боевики недосчитались полсотни бойцов, два десятка – двухсотые. Террористы сбежали с позиций, им не помог даже многочасовой артобстрел из всех калибров.

"Есть вещи их, есть документы, подтверждающие, что это граждане из России и Донецкой и Луганской областей", – рассказал военнослужащий. Оборона и продвижение вперед дались военным кровавой ценой.


Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...