Перейти до змісту

Американцы готовят к старту ракету с украинскими движками!


Agh

Recommended Posts

 кб южное для антареса делали первую ступень

 

April 21, 2013: First launch of Antares. This was awesome and there's another on the way! We're going to light up the skies on the east coast at 2:07 a.m. on June 10!  https://www.facebook.com/photo.php?v=826015317428571

 

 

Змінено користувачем Agh
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

вообще-то запланирован на 10 июня

http://www.orbital.com/NewsInfo/MissionUpdates/Orb-2/

Вони там чато запукають, і на відміну від кацапьких менше падають http://blogs.korrespondent.net/blog/science/3363847/  :D 

Link to comment
Share on other sites

The Orbital Sciences Antares light-to-medium-lift launcher has two modified NK-33 in its first stage, a solid second stage and a hypergolic orbit stage.[17] The NK-33s are first imported from Russia to the United States and then modified into Aerojet AJ26s, which involves removing some harnessing, adding U.S. electronics, qualifying it for U.S. propellants, and modifying the steering system.[2]
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

 

Вследствие инцидента никто из наземного обслуживающего персонала не пострадал. Кроме того, космическое агентство NASA заверяет, что острой нужды в продовольствии, а также оборудовании и материалах для научных экспериментов, которые планировалось доставить в рамках этой миссии, на МКС нет.

На собранной в срочном порядке пресс-конференции NASA исполнительный вице-президент и генеральный менеджер Orbital Sciences Фрэнк Калбертсон подтвердил информацию, что ракета действительно упала. Буквально на первых секундах по неизвестной на данный момент причине была повреждена конструкция ракеты-носителя, поэтому сотрудник по вопросам авиационной безопасности, руководствуясь внутренней инструкцией, отдал команду на самоуничтожение. Это стандартная процедура в случае отклонения ракеты от заданного курса.

чуть больше + фото и видео http://itc.ua/news/raketa-nositel-antares-s-gruzom-dlya-mks-vzorvalas-srazu-posle-starta/

Link to comment
Share on other sites

Geoffrey Pyatt ‏@GeoffPyatt  7 мин.7 минут назад

С сожалением узнал о неудачном запуске Antares. Уверен, после расслед-я наше сотрудничество и космическое партнер-во Украина-США продолжится

Link to comment
Share on other sites

Аварію повісили на Росію

 

Причиною вибуху ракети Antares міг стати російський двигун - розробник
05.11.2014 | 18:35
 
0 0 15 0 1
Перші результати розслідування вибуху ракети-носія Antares на зльоті, який відбувся 28 жовтня, вказують на те, що винуватцем аварії стала поломка двигуна.
http://images.unian.net/photos/2014_11/1415204758-4719.jpg
Reuters

Про це під час прес-конференції заявив керівник компанії-розробника ракети Orbital Sciences Corporation, повідомляє Lenta.ru з посиланням на Agence France-Press.

«Аналіз доступних нам даних вказує на те, що відмовив турбонасосний агрегат в одному з двох двигунів першого ступеня (AJ-26). З цієї причини ми, швидше за все, відмовимося від використання цих двигунів в ракетах Antares», - йдеться в заяві компанії.

Orbital Sciences Corporation підтвердила, що її контракт з НАСА не буде розірваний, і всі заплановані вантажі будуть доставлені на МКС до кінця 2016 року, без будь-яких додаткових витрат і з мінімальними корективами в розкладі польотів.

Читайте такожРакета з космічною вантажівкою Cygnus була підірвана по команді з земліАварія ракети-носія Antares з вантажівкою Cygnus, що вибухнула після старту з космодрому у Вірджинії, сталася ввечері 28 жовтня. Cygnus повинен був доставити на Міжнародну космічну станцію (МКС) більше двох тонн вантажу: продовольство, а також техніку і матеріали для наукових досліджень. Стиковка з МКС була запланована на 2 листопада.

Вантажівку Cygnus і ракету Antares розробила приватна американська компанія Orbital Sciences Corporation. Ця компанія уклала в рамках проекту COTS (Commercial Orbital Transportation Services, Комерційне орбітальне транспортування) контракт з НАСА загальною вартістю 1,9 мільярда доларів на запуск протягом трьох років восьми апаратів Cygnus.

Читайте такожКосмічна співпраця України та США продовжиться після розслідування вибуху Antares - посолНа Antares встановлені модифіковані російські двигуни НК-33 (AJ-26 в американській формі), а її перший ступінь виготовлено на дніпропетровському «Південмаші» під контролем КБ «Південне» та низки інших українських підприємств.

ВАТ «Кузнєцов», російський виробник двигунів НК-33, заперечує свою причетність до аварії, стверджуючи, що під час старту двигуни першого ступеня AJ-26 працювали в штатному режимі.

Нагадаємо, вибух ракети Антарес став приводом для чергових маніпуляцій фактами в російських ЗМІ. Так, державний канал Russia Today писав про успішні запуски носія як про російсько-американський проект, а про вибух - як про падіння українсько-американської ракети.

http://images.unian.net/photos/2014_11/1415204981-3048.jpg
Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/science/1005683-prichinoyu-vibuhu-raketi-antares-mig-stati-rosiyskiy-dvigun-rozrobnik.html

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

22 червня 2015 р о 21:51 (16:51 за Києвом) європейський виробник ракет Arianespace успішно провів запуск з космодрому Куру у Французькій Гвіані ракети Vega, яка транспортувала супутник Sentinel-2A Європейського космічного агентства.

Відокремленню супутника Sentinel-2A передували два запуски двигуна четвертого ступеня (AVUM), за допомогою яких супутник було виведено на геосинхронну орбіту на висоті 786 кілометрів. Маршевий двигун RD-868P було розроблено українським КБ "Південне".

РН "Вега" здатна виводити на орбіту вантажі вагою до 1500 кілограмів. Це був п'ятий успішний запуск ракети.

Змінено користувачем Agh
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Сегодня в 14:19 по Киеву с космодрома Уоллопс успешно запустили американо-украинскую ракету Antares с грузом припасов и оборудования для Международной космической станции.

...

https://lb.ua/world/2017/11/12/381720_kosmodroma_nasa_uspeshno_zapustili.html
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...