Перейти до змісту

Recommended Posts

  • Replies 879
  • Created
  • Остання відповідь

Top Posters In This Topic

Воно ж проміжкрапельне тому, що завжди орієнтувалося куди вітер дме. А у даному випадку зорієнтуватися не вийде, оскільки справа очевидне гівно.

Link to comment
Share on other sites

Совок здох об'єктивно, через економічну і технологічну неспроможність.

Это лапша на уши народа. Живут и куда более отсталые страны. Совок сдох, потому-что это была система при которой элиты ничего особо не имели. А очень хотелось.
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

лапша на уши народа

Крах СРСР через економічну і технологічну неспроможність є доконаним фактом. Радянські наука і промисловість виявилися абсолютно нездатними впроваджувати високі технології. Наші телевізори у 80 роках важили удвічі проти імпортних, споживали удвічі більше енергії і мали на порядки меншу надійність. Взагалі енерго- і матеріалоємність економіки були уп'ятеро вище від розвинених країн. До якихось масштабів економіки і наявності під рукою гори Магнітної з цим можна було жити. Потім гора скінчилася. Але добили совок нафтою. Спочатку дали заковтнути гачок високих цін на самотлорську нафту, що била фонтаном з купи скважин, а за десять років ціни обвалили. А поки гачок був у дупи, брежнєвський совок вкінець деградував. З усіма своїми чорноземами почали завозити з Канади і США до 40 млн. тон пшениці на рік. Але у середині 80-х років на це банально забракло грошей. Наростити виробництво власної продукції виявилося для радянського с/г неможливим, бо в нас жниварка комбайна мала ресурс недостатній для одних жнив - метал був гівно.  :(  І т.д. і т.п.

А нам і досі розповідають про конкретних осіб, що на рівному місці розвалили великий і успішний СРСР.

 

666px-Oil_Prices_Since_1861.svg.png

Link to comment
Share on other sites

Трудно рассмотреть на старте график, что он там показывает, но невооружённым взглядом видно, что в 90ом в два раза больше чем в 70ом. Како е бы там ни было падение, но это не объясняет резкую смену курса и развал чисто экономичными причинами. Сейчас тоже кругом падение, но массового развала не наблюдается. В Украине вообще полная задница в сравнении с восьмидесятым и как-то живём. Тем более смена курса и развал не решали экономических проблем. Это привело к дефолту и войнам. Объективно, верхушке СССР надоело быть бедными. Насмотрелись как живут власть имущие на западе и жаба задавила. Захотелось пожить как арабские шейхи и что-бы наследство можно было оставить. Но об этом молчат, потому-что пришлось бы признать политбюро изменниками и засудить их к вышке, а этого нынешние элиты позволить себе не могут. У самих рыльце в пушку.
Link to comment
Share on other sites

 

 

Трудно рассмотреть на старте график, что он там показывает
Я не наполягаю, об'єктивне вивчення обставин дуже нудна штука. Набагато веселіше призначати конкретних винуватців.  :)

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%8B_%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B5%D1%84%D1%82%D1%8C

Link to comment
Share on other sites

От нахуя так псувати собі карму на 9 десятку?

Не преуменьшайте его мозг. Он хоть и паразит, но по-моему самый умный из всех Украинских президентов. 

Встречный вопрос: А что, Россия бомбила Украину?

Link to comment
Share on other sites

Не преуменьшайте его мозг. Он хоть и паразит, но по-моему самый умный из всех Украинских президентов.

Встречный вопрос: А что, Россия бомбила Украину?

Його дружбан Медведчук теж не дурень, але нам з того яка користь? Зеленопілля градами з території рашки розфігачили. Не бомби, але суть одна
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Чувак конкретно сказал что сказал. Не бомбили. Точка. А вот это вот что вы делаете - это уже фантазии на тему. ДАП подорвали снизу. Не бомбы, але суть одна. 

Вот потому, что вы говорите то, что не думаете и думаете то, что не думаете, вот в клетках и сидите. И вообще, весь этот горький катаклизм, который я тут наблюдаю и Владимир Николаевич тоже(с)Киндзадза
Link to comment
Share on other sites

Чувак конкретно сказал что сказал. Не бомбили. Точка. А вот это вот что вы делаете - это уже фантазии на тему. ДАП подорвали снизу. Не бомбы, але суть одна.

 

Вот потому, что вы говорите то, что не думаете и думаете то, что не думаете, вот в клетках и сидите. И вообще, весь этот горький катаклизм, который я тут наблюдаю и Владимир Николаевич тоже(с)Киндзадза

Бомби падають зверху, з неба, як і гради. Кравчук стара комуняцька блядь і гнида, крапка. Він там ще розказував десь, на початку агресії, що візьме автомата і піде у кацапів стріляти. А ще раніше був у СДПУо разом з Медведчуком. Отож, на його розумові здібності мені з високої гори...
Link to comment
Share on other sites

Кравчук - балабол со старой партийной советской школой.

Хорош ли балабол для внутренней политики? Нет, ибо нет ничего хорошего от очередного "Ляшко" если надо таки что то реальное делать.

Хорош ли балабол для внешней политики? Зависит от желания получить результат. ставить балабола на переговоры с потенциальным или реальным союзником - плохо.

Хорош ли балабол для внешней политики с потенциальным или реальным врагом? Скорее да.

Link to comment
Share on other sites

Кравчук запросив ватажків ОРДЛО в Київ домовлятися з ним

Це він зробив під час участі в шоу Скабєєвої на російському телебаченні,

У межах рефрену про необхідність "рухатися назустріч один одному", озвученого протягом ефіру не раз, Кравчук запросив до Києва глав невизнаних "Л/ДНР" Дениса Пушиліна і Леоніда Пасічника, щоб з ним "домовлятися". "Я їх запрошував, я їх просив, дайте свої пропозиції щодо врегулювання Донбасса. Вони слухати не хочуть. Повторюю, вони – Україна, сідайте на машину, приїжджайте до Києва, зустрічайтеся з посадовими особами. Вони ніколи цього не хочуть", – сказав перший президент України.

Link to comment
Share on other sites

В любом случае неыть, не причина

Нафта була однією з головних причин і головним інструментом знищення совка. Що у класичному вигляді СРСР не витримає економічної конкуренції з Заходом зрозумів Хрущов. Для запобігання цьому він спробував ввести елементи підприємництва заради заповнення споживчого ринку. Але брєжнєвська комуняцька мафія швиденько відправила ревізіоністів-хрущьовців (термінологія китайців, які, як не смішно, успішно свій китайський совок ревізували) на пенсію в 1964 році. Вже на початку 70-х почав шаленіти дефіцит на які завгодно споживчі товари - зубні щітки, зубну пасту, сигарети і безліч іншого. У зв'язку з необхідністю виробництва усе більш широкого спектру усе більш складних видів продукції з'ясувалася неспроможність технологічно їх виробляти на прийнятному рівні. Тому в коробок телевізора, який в японців та інших був майже пустим, бо там стояла вже сучасна елементна база, у совку набивали застарілого мотлоху під зав'язку. Усе це грілося, горіло і вибухало часто ще під час пробного увімкнення виробу в магазині під час купівлі. Так було в усіх сферах і це означало технологічну неспроможність у зв'язку початком технологічної революції у світі. Це і дефіцит на все підживлювало несприятливу атмосферу в соціумі і регіональних елітах, які починали усвідомлювати прірву між нами і розвинутим світом.

 

Але з баблом Леоніду Іллічу пощастило - з 1972 по 1982 нафта у постійних цінах злетіла практично удесятеро. За цій період все більш відсталий совок, який ще й змушений був витрачати шалені гроші на дуркувату гонку озброєнь, невиправно сів на нафтову голку, а реально заковтнув гачок. Підсікли його американці з саудами на початку 80-х, протягом кілька років обваливши ціни уп'ятеро. СРСР до того вже повністю залежав від імпорту зерна, наприклад. Після чого бюджет перестав банально зводити кінці з кінцями і тоді прийшов гробокоп совка Горбачов.

 

Відкрий графік на компі, хоча і на смартфоні він чудово читається, якщо відкрити сторінку вікі у режимі для ПК. Наш движок не відображає svg файли чомусь, тому от просто посилання  https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B5%D0%BD%D1%8B_%D0%BD%D0%B0_%D0%BD%D0%B5%D1%84%D1%82%D1%8C#/media/%D0%A4%D0%B0%D0%B9%D0%BB:Oil_Prices_Since_1861.svg

 

Взагалі то вирішальна роль обвалу нафтових цін у 80-х роках для краху Радянського Союзу є загальновідомою. Дивно, що не усі в курсі цього.

Link to comment
Share on other sites

У нас много чего общеизвестного. При совке было одно, сейчас другое, завтра третье. И главное оно общеизвестно, но почему-то с точностью до наоборот. Байку с нефтью придумали, что-бы не отвечать за госизмену и грабеж. Совок мог жить и без нефти, падая вплоть до уровня КНДР и не развалиться. Затеяли перестройку и развалили совок конкретные люди с выгодой для себя. На страну им было чхать с высокой колокольни и на цены на нефть. Они хотели жить красиво, а совок этому мешал.
Link to comment
Share on other sites

Замечу по графику. До 71 он с ценой 20баксов как-то жили и не разваливались. Да с 81ого пошло падение. Но до 85ого упало всего до 70и баксов. При таких ценах Россия жирует и ведёт войны по всему миру. Сейчас вообще цена ниже плинтуса, а Россия не разваливается и продолжает войны. Объяснять смену курса и развал только нефтью слишком просто. Тем более смена курса произошла в 85ом, а развал только 91ом. После шести лет дружбы с США, разоружении и отсутствия необходимости давления на СССР нефтью.
Link to comment
Share on other sites

До 71 року була вікова стабільність, потім за 10 років ціни зросли удесятеро, а за наступні 5 років обвалилися утричі.

СРСР за десять років зростання, з чим збіглося винайдення Самотлорського родовища (де не треба було навіть качати нафту - вона сама фонтанувала у величезній кількості), просто безнадійно сів на цю голку. Решта обставин розпад союзу готували, але вирішальною стала нафта.

 

Та я не наполягаю, невдячна справа наполягати за принципової відмови співрозмовників сприймати об'єктивну реальність.

Link to comment
Share on other sites

СРСР розвалився, бо 70% було військового виробництва, допомога зерном закордону при імпорті( можете уявити масштаб, коли зараз йде експорт), а технологічна причина - різноманітність та складність побутових товарів, планова економіка вже не справлялась ( це як потік даних перевищує продуктивність компа), тому відпустили ціноутворення, а там вже інфляція і відстанвання заробітної плати від споживчого кошика

Link to comment
Share on other sites

Ага, от про совкові компи це взагалі пєстня! :gigi:

Я на початку 70-х працював на приладобудівному заводі, де робили радянські обчислювальні комплекси. Наприклад, систему Сирена для продажу авіабілетів і багато іншого. З одного боку, підприємство творило дива, забезпечуючи практично повний цикл виробництва. З іншого стикалося з шаленими проблемами по комплектації електронними компонентами. Для продукції військового призначення на таких заводах працювала військова прийомка - підрозділ, який відбраковував компоненти з відхиленням параметрів від нормативу. Так от з коробки транзисторів чи мікросхем, які поступали для виробництва такої привілейованої продукції, 3% йшли у роботу. Решу 97% відбраковували і... пускали на цивільну продукцію. Можете уявити, якої надійності виходили ті вироби. В той же час, аналогічні транзистори і мікросхеми іноземного виробництва практично на 100% відповідали нормативам і не відмовляли майже ніколи.

Link to comment
Share on other sites

СРСР розвалився, бо 70% було військового виробництва, допомога зерном закордону при імпорті( можете уявити масштаб, коли зараз йде експорт), а технологічна причина - різноманітність та складність побутових товарів, планова економіка вже не справлялась ( це як потік даних перевищує продуктивність компа), тому відпустили ціноутворення, а там вже інфляція і відстанвання заробітної плати від споживчого кошика

Не надо путать смену рыночного курса принятому ЦК и развал СССР. Это разные процессы с разными причинами. Если первое ещё можно обосновать экономическими причинами, то второе исключительно политическое творение.
Link to comment
Share on other sites

В той же час, аналогічні транзистори і мікросхеми іноземного виробництва практично на 100% відповідали нормативам і не відмовляли майже ніколи.

Покажите мне 100% надёжный айфон. Можно конечно кивнуть на китайцев, но у меня есть чисто японская магнитолла Санье как раз 80ых. Нынче заводской Китай получше будет.

 

P.S. Интересно зачем СССР закупал зерно, если его тоннами раздавали колхозникам в качестве премии и те не зная куда его девать, кормили им свиней?

Link to comment
Share on other sites

 

 


Не надо путать смену рыночного курса принятому ЦК и развал СССР.

 

 

 


P.S. Интересно зачем СССР закупал зерно, если его тоннами раздавали колхозникам в качестве премии и те не зная куда его девать, кормили им свиней?

 

воно і дивно, адже людина вчилася в кацапоязикатій школі, там плутанина була заборонена - лише була одна правда - це газета під такою ж назвою

Link to comment
Share on other sites

Покажите мне 100% надёжный айфон. Можно конечно кивнуть на китайцев, но у меня есть чисто японская магнитолла Санье как раз 80ых. Нынче заводской Китай получше будет.

 

P.S. Интересно зачем СССР закупал зерно, если его тоннами раздавали колхозникам в качестве премии и те не зная куда его девать, кормили им свиней?

Все у порівнянні. Умовний айфон звичайно не 100%, але його радянський еквівалент був не вище 5.

40 мільйонів тон збіжжя по імпорту з Америки щорічно це не було примхою, розбещений дорогою і легкодоступною нафтою совок просто забив на виробництво власного.

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

P.S. Интересно зачем СССР закупал зерно, если его тоннами раздавали колхозникам в качестве премии и те не зная куда его девать, кормили им свиней?

Потому что зерно есть разного качества. То что выращивал совок было зерно низкого качества которое шло только на грубые сорта хлеба. Качественного зерна не хватало. Некачественного - было с избытком. Именно такое некачественное чаще всего поставлялось за границу как фуражное. Сортовое же приходилось закупать.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

З виробництвом с/г продукції те ж гівно було наприкінці совка, що і з іншою. Вже згадував про ресурс радянських комбайнів. Їх молотарки мали ресурс на кілька днів роботи, тому що робилися з гівняного заліза. Ресурсу до ремонту не вистачало на один сезон. Втрати врожаю були шалені, і усім на це було пох.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Створити...