Перейти до змісту

Вот тебе петрушка и роттердам......


хозяин

Recommended Posts

Взагалі я за те щоб ціну визначав ринок. Я так розумію що ринку не було і керівництво пішло шляхом тимчасової ситуації. Не бачу криміналу в цьому. Тільки позитив. Зараз побачимо як забезпечить зебіл новий енергетичний ринок.

Позитив для кого? Чому "керівництво" не купляло вугілля у Ротердамі, а купляло у Лугандону через кацапів, якщо ціна була однакова, а якісь роттердамського вугілля антрациту була вища. І чому українське буре вугілля йшло по ціні антрациту з Роттердаму?

Змінено користувачем Citizen UA
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Вторник, 13 августа 2019, 16:17 • Ольга Петрив • 1260

На Донбассе снова бастуют шахтеры – Волынец

 

КИЕВ. 13 августа. УНН. Горняки государственных шахт вышли на улицы с требованием погасить задолженность по зарплатам. 12 августа к протестам присоединились работники шахты "Украина". Об этом написал председатель Независимого профсоюза горняков Украины Михаил Волынец на своей страничке в Facebook, передает УНН.

"Сегодня протестуют горняки шахты "Кураховская". Они перекрывают дорогу в районе села Новоселидовка. К участникам акции присоединились горняки шахты "Украина", которые отказались ехать в шахту голодными", - написал он.

Горнякам не выплатили зарплату за несколько месяцев, в частности с шахтерами "Кураховской" рассчитались на 80% лишь за май, зарплату за июнь и июль они не получили. Ситуация в шахтерском регионе обостряется.

На протяжении 2016-2018 годов в Украине действовала методика "Роттердам+", согласно которой стоимость угля определялась на основе импортного паритета (базисом был индекс API2 европейского угольного хаба "Амстердам-Роттердам-Антверпен"). Применение формулы "Роттердам+" приблизило цены угля, добытого госшахтами, к реальному рыночному уровню. Согласно информации М.Волынца, за 2016-2018 годы благодаря формуле "Роттердам+", дополнительные доходы госшахт составили около 10 млрд грн. Действие "Роттердам+" прекратилось 1 июля 2019 года, когда в Украине был введен свободный рынок электроэнергии.

Напомним, 9 августа в Донецкой области работники шахты "Кураховская" перекрывали дорогу между городами Курахово и Селидово в районе населенного пункта Новоселидовка и требовали погашения задолженности по заработной плате. 8 августа шахтеры блокировали автодорогу в Запорожье и Мариуполь.

5 августа горняки шахты "Кураховская" пешим маршем дошли до здания ГП "Селидовуголь" и встретились с гендиректором предприятия, который сообщил, что деньги для выплаты задолженности по заработной плате появятся только после 25 августа, поскольку этот вопрос решает Премьер-министр, который сейчас находится в отпуске.

Глава Независимого профсоюза горняков Украины Михаил Волынец сообщил, что 25 августа шахтеры планируют провести масштабную акцию протеста в центре Киева.

Змінено користувачем Euro
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Тут усе лайно в одному флаконі: і незбудована залізнична гілка для завезення вугілля на ТЕС у Щасті з території вільної України, і така ж незбудована перемичка ЛЕП та підстанція для під'єднання Луганщини до об'єднаних електромереж України, а тепер ще і газ на спалення для роттердамівця ахметки за пів-ціни. Усе це з одним спільним наслідком - шаленими фінансовими втратами держави. Плюс триманням у заручниках населення цілої області вже 5 рік поспіль.


В уряді хочуть дозволити компанії Ахметова купувати державний газ майже вдвічі дешевше
Опубліковано 13 серп. 2019 р.

В уряді хочуть дозволити компанії Ахметова купувати державний газ майже вдвічі дешевше. В уряді з'явився проект постанови про знижку в ціні на газ винятково для Луганської ТЕС, яка належить до групи компаній ДТЕК Ріната Ахметова. Проект підписав міністр палива та енергетики Ігор Насалик. Він виправдовує таку пропозицію необхідністю забезпечити електрику для підконтрольної Луганщини. Випуск ТСН.
за 13 серпня 2019 року
Link to comment
Share on other sites

Вот тебе бабушка и юрьев день рынок!  :lol2: 

 

"Поручаю НКРЭКУ урегулировать вопрос цены (электроэнергии. - Ред.) для промышленности в связи с внедрением нового рынка электроэнергии. И к следующему правительству, и пусть собирается НКРЭКУ, пусть рассматривают вопросы, пусть уменьшают те тарифы. Это их полномочия. И пусть не включают нам дурака. Это их полномочия, они их должны выполнять", - заявил Гройсман. 

https://censor.net.ua/news/3142815/groyisman_poprosil_nkreku_ne_vklyuchat_duraka_i_poruchil_snizit_tsenu_na_elektroenergiyu_dlya_promyshlennosti

Link to comment
Share on other sites

Вот тебе бабушка и юрьев день рынок!  :lol2: 

 

"Поручаю НКРЭКУ урегулировать вопрос цены (электроэнергии. - Ред.) для промышленности в связи с внедрением нового рынка электроэнергии. И к следующему правительству, и пусть собирается НКРЭКУ, пусть рассматривают вопросы, пусть уменьшают те тарифы. Это их полномочия. И пусть не включают нам дурака. Это их полномочия, они их должны выполнять", - заявил Гройсман. 

https://censor.net.ua/news/3142815/groyisman_poprosil_nkreku_ne_vklyuchat_duraka_i_poruchil_snizit_tsenu_na_elektroenergiyu_dlya_promyshlennosti

 

Ринок запрацював! Запрошуються жопомиї для обговорення новини  :gigi:

 

"Я требую от Министерства энергетики и НКРЭКУ принять все необходимые нормативные акты для того, чтобы снизить цену на электроэнергию для предпринимателей Украины. И это не только я требую, но и Президент", - добавил он.Источник: https://censor.net.ua/n3142815
Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

В  этом месте я не очень понимаю, я за Гоги или за медведя. Как можно нормативным актом менять цены? 

ПОнял. В стране где нет конкурентного рынка, а  есть энергетический монополист,  надавить на него может только другой монополист,  по репрессивным технологиям. Государство. 

Link to comment
Share on other sites

Рошенобляді банкують з особливим цинізмом в останні дні. що їм лишилися при владі. Петярасти-риночніки, коментуйте

 

 

2. Що таке проект «Енергетичний міст» ви можете побачити на сайті Укренерго, звісно, це у розділі «євроінтеграція»https://ua.energy/diyalnist/projects/realizovani-proekty/…

Простими словами, це запуск лініі електропередач Хмельницький-Жешув (Польща) та віддати продаж е/е з блок #2 ХАЕС в управління приватних структур - і продавати цю електроенергію у Польщу.

Це ніяка не євроінтеграція, це робота лініі лише в одну сторону - у Польщу. На сьогодні у нас вже стрімко виросла ціна, сьогодні вже виникають дефіцити електроенергії - на ринку на добу наперед такі дефіцити складають 5%-30%, на внутрідобовому ринку взагалі немає пропозиції е/е. Україна все більше стає імпортувати е/е із Словаччини та Білорусі. Ефект від виведення з ОЕС України атомного блоку потужністю 1000 МВт буде очевидний - ще збільшення дефіциту на внутрішньому ринку і ще додатковий ріст ціни для українських споживачів, оскільки цієї відносно дешевої е/е не стане.

 

Please wait.. Loading
Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

Підра через Грицака тормозив розслідування по Роттердаму. І тільки після зміни керівництва СБУ, ексепртиза була завершена, нарешті. Петярасти-риночніки, агов!   :gigi:

 

Сытник прокомментировал вопрос журналиста НВ Кристины Бердинских о том, что мешало проводить расследование по этому делу до президентских выборов при президенте Петр Порошенко и почему подозрения — бывшему главе НКРЭКУ, ряду его подчиненных и нескольким топ-менеджерам компании ДТЭК — были объявлены лишь недавно.

 

«Начиная, наверное, с конца 2018‑го проблема была в том, что обобщить эту работу могла только экспертиза, которая должна была ответить на основной вопрос: были ли нанесены убытки этой формулой, или нет? — напомнил глава НАБУ. — И сейчас наконец‑то мы эту экспертизу получили. Она была проведена экспертным подразделением СБУ. Это был последний пазл, которого не хватало для того, чтобы начать объявлять в этом деле первые подозрения».

 

По его словам, «если бы экспертиза была раньше, может, и решение было бы раньше».

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Мусять довести до кінця, а потім розібратися з Дюсельдорфом.

А ще з кількарічною неспроможністю побудови перемички до Луганського енергоострова, через яку бюджет тепер втратить мільярди гривень, і  мільйон людей чергову зиму сидітиме в заручниках прифронтових обставин.

Link to comment
Share on other sites

Вівторок, 20 серпня 2019, 17:46 • Анна Мурашко • 360

Справа "Роттердам+": Вовка оголосили у міжнародний розшук

 

КИЇВ. 20 серпня. УНН. Колишнього голову НКРЕКП, який є підозрюваний у так званій справі “Роттердам+” було оголошено у міжнародний розшук. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу САП у Facebook.

“Зважаючи на те, що підозрюваний (ексголова НКРЕКП Дмитро Вовк —ред.) перебуває за межами України та не з’являється на виклик слідчих його було оголошено у міжнародний розшук”, — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Солом’янський районний суд Києва відмовиво бвинуваченню у заочному арешті ексголови НКРЕКП Дмитра Вовка.

Як повідомляв УНН, у пресслужбі САП, заявили, що вони оскаржуватимуть таке рішення.

Нагадаємо, за даними САП, 8 серпня було повідомлено про підозру 6 особам, серед яких колишні голова та член НКРЕКП, зловживання яких завдали понад 18 млрд 868 млн гривень збитків.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Колишній голова Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) Дмитро Вовк з дружиною і дітьми у квітні виїхав у Бельгію.
Про це йдеться в постанові Солом'янського районного суду від 20 серпня, який відмовив НАБУ про обрання запобіжного заходу Вовкові у вигляді утримання під вартою.
"Вручити повідомлення про підозру особисто Вовку виявилося неможливо, оскільки, згідно з інформацією з баз даних Державної прикордонної служби України, останній 28.04.2019 виїхав з території України в м. Брюссель, Бельгія, і відтоді не повертався в Україну. Цивільна дружина Вовка з дітьми 30.04.2019 року також покинула територію України в напрямку Брюсселя", - сказано в ній.
НАБУ попросило Інтерпол оголосити Вовка в міжнародний розшук, але станом на 30 серпня, згідно із сайтом Інтерполу, його немає в міжнародному розшуку.
Нагадаємо, Вовка і ще п'ятьох осіб НАБУ підозрює в зловживанні службовим становищем (ч.2 ст.364 КК) під час упровадження формули "Роттердам+". За версією слідства, вона принесла споживачам понад 18 млрд 868 млн гривень збитків.
Вовк заявив, що не повернеться в Україну через відсутність довіри до правоохоронної і судової системи.

Link to comment
Share on other sites

Формули ж подужали!

Та  з  нідерландською - це  я  так  пожартувала,  думаю,  що  він  і  в  Роттердамі  не  пропаде,  тим  більше,  що  це  місто  для  молодих.

Але  Jinx,  Ви  дійсно  думаєте,  що  Вовк  більший  фраєр,  ніж  Зеленський?  ;)

Я  щось  зовсім  не  переконана.

Link to comment
Share on other sites

Не чули б за собою провини - не никалися б по куширях. Що Вовки, що Гонтареви...

Не  факт. Наші  суди  можуть  і  цемахів  обілювати  і  з  невинних  злочинця  зробити.

Я  абсолютно  не  симпатизую  Вовку,  а  тим  більше  Гонтарєвій.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

×
×
  • Створити...