Перейти до змісту

Українські сухі вина


Potato

Recommended Posts

Чилійські треба брати. На них немає націнки "на понти". (Типу "Бордо" - це вам не шонебудь!)

бренды в студию!

а то беру наобум

правда, вот к "Виноделу" как-то пристрастились

а потом нас мальчик в ашане пристыдил

сказал, фигня ваш вайнмейкер

о господи!

а я тут резвлюсь...

Link to comment
Share on other sites

Да, Мальбек да под стейк... ммм   :)

До речі, лозу туди колись завезли з Франції (розумний вибір, очевидно). А потім у Франції всю лозу побив якийсь довгоносик. І вони відновлювали її завозячи назад з Чилі. Тому вже й незрозуміло, де оригінал, а де копія.

Link to comment
Share on other sites

бренды в студию!

а то беру наобум

правда, вот к "Виноделу" как-то пристрастились

а потом нас мальчик в ашане пристыдил

сказал, фигня ваш вайнмейкер

В тому то й хитрість: лоза там французька. Але писати "Бордо" вони не мають права. Тому вино з цієї лози там коштує 2 євро. А таке саме з Франції - 5: 2 за вино + 3 за "Бордо". ;)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

да чилийские, аргентинские, юар - Ок. + итальянские некоторые.

Іспанські й італійські вина не надто добрі, бо для винограду в них надто жарко. Виноград - це не тропічна рослина. Чилі, Аргентина, ЮАР - набагато краще. Франція має ідеальне розташування.

 

Україна, до речі, подібне, - але клімат, нажаль, не той. І рельєф занадто плаский.

Link to comment
Share on other sites

До речі, лозу туди колись завезли з Франції (розумний вибір, очевидно). А потім у Франції всю лозу побив якийсь довгоносик. І вони відновлювали її завозячи назад з Чилі. Тому вже й незрозуміло, де оригінал, а де копія.

 

Эту историю про долгоносика рассказывают и на Канарских островах :) 

Link to comment
Share on other sites

Эту историю про долгоносика рассказывают и на Канарских островах :)

Це не виключено, бо уявіть собі скільки існує сортів винограду у Франції і його винищили геть увесь, бо та зараза живе лише на винограді. А потім почали то все відновлювати збираючи різні сорти по всьому світі. З Каліфорнії багато завезли, наскільки знаю.

 

"Перемозі над філоксерою в Європі був навіть присвячений балет, музику до якого написав Антон Рубінштейн. Епідемії філоксери не було в Єгипті, на Кіпрі, Канарських островах, в Афганістані, Чилі і низці країн колишнього СРСР."

 

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D1%96%D0%BB%D0%BE%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BD%D0%B0#.D0.86.D1.81.D1.82.D0.BE.D1.80.D1.96.D1.8F_.D0.BF.D0.BE.D1.88.D0.B8.D1.80.D0.B5.D0.BD.D0.BD.D1.8F

Link to comment
Share on other sites

Не знаю, по-моему грузинские вина - это уже какая-то легенда давних дней, в Киеве мне повезло с Кинзмараули ровно один раз. Все остальное красное вино в самых разных бутылках годится только на маринад, по уровню оно не дотягивает до испанских вин в ПЭТ за 1 евро за два литра.

 

в чем не дотягивает?

грузинские вина нельзя сравнивать с европейскими, они абсолютно разные.

те грузинские, которые мы покупали в Киеве, были вполне ничего.

Link to comment
Share on other sites

в чем не дотягивает?

грузинские вина нельзя сравнивать с европейскими, они абсолютно разные.

те грузинские, которые мы покупали в Киеве, были вполне ничего.

Підозрюю, що саме в цьому їхня цінність. Бо в Європі панує обмежений набір лоз "каберне", "совіньйон", "шардоне"... А грузинські лози повністю відмінні: "сапераві", "кіндзмараулі",... - тому за правильного маркетингу грузинські вина можуть зайняти свою унікальну нішу, де не матимуть конкурентів.

Link to comment
Share on other sites

в чем не дотягивает?

грузинские вина нельзя сравнивать с европейскими, они абсолютно разные.

те грузинские, которые мы покупали в Киеве, были вполне ничего.

 

Ты понимаешь, я бы согласился, что на вкус и цвет все фломастеры разные, если бы не попробовал действительно классного грузинского вина. Я все-таки подозреваю, что грузины эээ.. производят фигню на экспорт в больших количествах :(  Равно как мне привезли грузинского коньяка из Грузии - очень даже неплохо.

Link to comment
Share on other sites

Шо це? ;o

http://derevnyaonline.ru/community/78/5059

 

САТ, Сумма Активных Температур – это показатель необходимой теплообеспеченности сорта винограда, от начала распускания почек до сбора зрелого урожая.

Link to comment
Share on other sites

http://derevnyaonline.ru/community/78/5059

 

САТ, Сумма Активных Температур – это показатель необходимой теплообеспеченности сорта винограда, от начала распускания почек до сбора зрелого урожая.

Дякую. У Франції є виноград, який за правилами Інституту вина (того, що дає право на оту "контрольовану назву") треба збирати вночі з-під першого снігу. Це заради отого САТ, як розумію.

Link to comment
Share on other sites

Дякую. У Франції є виноград, який за правилами Інституту вина (того, що дає право на оту "контрольовану назву") треба збирати вночі з-під першого снігу. Це заради отого САТ, як розумію.

...причому збирати має незаймана дівчина виключно під світлом Місяця? :)

Link to comment
Share on other sites

Дякую. У Франції є виноград, який за правилами Інституту вина (того, що дає право на оту "контрольовану назву") треба збирати вночі з-під першого снігу. Це заради отого САТ, як розумію.

не, там другое

для особого вкуса

вот это?

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%B4%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B5_%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE

 

ща еще напрягу склероз и вспомню,какое вино из подвяленного винограда изотавливают

Link to comment
Share on other sites

українські вина ?

не смішіть мої тапочки....

хто це лайно ще купує ?

"На столе, например, арбуз — в семьсот рублей арбуз. Суп в кастрюльке прямо на пароходе приехал из Парижа; откроют крышку — пар, которому подобного нельзя отыскать в природе!" (с)

Змінено користувачем boojum
Link to comment
Share on other sites

не, там другое

для особого вкуса

вот это?

https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%B5%D0%B4%D1%8F%D0%BD%D0%BE%D0%B5_%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%BE

 

ща еще напрягу склероз и вспомню,какое вино из подвяленного винограда изотавливают

Ні, там саме після найпершого снігу - тобто як правило температура близько нуля. Там йшлося про максимальну кількість сахару.

 

Додам: збирають вночі саме тому, щоб не замерз до ранку.

Змінено користувачем boojum
Link to comment
Share on other sites

азербайджанские хтось пробовал? открывают фирм. магазины в киеве

Не пробував. Але існує думка, що вина з мусульманських країн загалом нижче плінтуса. (Через брак великого конкурентного ринку).

Link to comment
Share on other sites

азербайджанские хтось пробовал? открывают фирм. магазины в киеве

я купував гранатове

 

http://tovuzvino.com/image/cache/data/items/TovuzNAR_semisweet-300x400.jpg

 

цікаво скуштувати 1 раз. Кисленьке. Свіженьке. Але не зовсім вино

Link to comment
Share on other sites

"На столе, например, арбуз — в семьсот рублей арбуз. Суп в кастрюльке прямо на пароходе приехал из Парижа; откроют крышку — пар, которому подобного нельзя отыскать в природе!" (с)

ну і хто робив в Україні СУХІ чи напівсухі вина ?

я вєсь вніманійа :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...