Перейти до змісту

Клиёнка


Recommended Posts

хлопці знайшли фермера з французськими коровами, як він каже ) купують галонами непастерізоване молоко і купляють ряженку в магазині європейських товарів за 4 бакси  :fp1:

 

кажу - ви нерозумні хлопи! якщо у вас є справжнє молоко з -під корови зробіть ряженку

 

короче вчора пів дня шукали горщик глиняний )) щоб запікати у духовці :shuffle:  зайшли італійський 

 

спочатку закипятили молоко, щоб пінка була - потім 2 години томили у печі, опускаючи на дно пінку

 

потім додали справжньої сметани і закутали у ковдру - у тепле місце )) носились з ковдрою і горщиком як дурні зі ступою

 

12625889_1210751455604896_1482699368_n.j

 

сьогодні вранці ще наче не загусло - мабуть сметани мало поклали

 

можна і без печі - якщо є сир та сметана домашня  - само може закваситис у теплому місці 

Змінено користувачем Dilbert
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Рецепт икры от НАдин

 

 

 

наш бессарабско-липовАнский репебт (липовАне - это староверы-старообрядцы, которые в свое время убежали в дельту Дуная от реформ церковных, они у нас тут гуру по рыбе): засол простой сырой - очистить/пробить от пленки, пленки вычистить/удалить, икры присыпать солью (от соотношение не дам, это уже на автомате... ну, например, как фарш мясной, только на четверть больше, чтоб было слегка солененькое. кароч, вы поняли))), держим-солим в холодильнике 3 дня обычно (сутки можно, но я сторонник перебдения в этом вопросе), потом слегонца (опять же уже на автомате, соотношения не дам) уксусом/соком лимона, уксус только банальный спиртовой, липоване никаких моднявых бальзамических не признают, взбить слегонца вилкой, и продолжать взбивать, добавляя небольшимим порциями (до 1 ст.л. за раз) раст.масла (опять же никаких моднявых, обычное подсолнечное), взбивать до желательного объема и насколько хватит терпения и сил)))), у меня терпения мало, потому я взбиваю миксером, эх, моя бабушка-липованка меня б прибила за такое кощунство)))). все, икринки каждая видна, можно добавить лучка (я люблю) зеленый. терь главное ложку побольше и успеть раньше родственников к тазику с икрой))) первоначальный объем увеличивается мин. на 50%, в среднем вдвое. дааа!!! на хлебчик и под стопочку - вах!



зы. я так и икру карпа, и карася, даже леща взбивала, тоже очень хорошо употребляется
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Да почитал некоторые его комментарии, противно даже читать его стало.

я каменты не читала, но по его рецептам готовят не самые худшие мои знакомые хозяйки

Link to comment
Share on other sites

Cталик, канеш, сноб и позер, но это сторицей перекрывается его знаниями восточной кухни и талантом повара и рассказчика.  Делал очередную шурпу (с которой все начиналось и на которую мы таки подсели с женой :)  )  по его рецепту - никаких претензий нет, все выверено и ничего не забыто.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Дарія Цвек: головний рецепт успіху «українського Джеймі Олівера»

 

Дарія Яківна Цвек — авторка відомих на весь світ книг рецептів. Народилася 1909 року на Тернопільщині. Ще школяркою вона почала записувати всі рецепти від бабусі, мами та тітки. Тоді мала Даруся навіть уявити не могла, що ці записи принесуть їй світове визнання. Усі інгредієнти тодішні господині вказували «на око», та майбутня легенда української кулінарії перевела усі складники в грами, мілілітри, ложки та склянки…

http://jisty.com.ua/dariya-tsvek-golovnij-retsept-uspihu-ukrayinskogo-dzhejmi-olivera/

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Дарія Цвек: головний рецепт успіху «українського Джеймі Олівера»

У мене також є ця книжка, навіть дві старе видання  та нове. Єдине у цій книжці є багато неточностей в рецептах. А ще маю українські кулінарні книжки  Ольги Франко, Осипи Заклинської ця остання писала галицьким діалектом. Так як я дуже захоплююсь кулінарією, мене зараз цікавлять не так самі рецепти а скоріше їх історія, і бажано наша українська кухня, вплив на неї інших кухонь, то ці книжки для мене є дуже важливі. Як будете мати можливість рекомендую почитати кулінарну книжку Осипи Заклинської - отримаєте масу задоволення від занурення в побут звички і звичайно рецепти страв які готували в Галичині на початку минулого століття. 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

В семье моей жены сохранили поваренную книгу 1911 года - "Что въ ротъ, то спасибо. Сборнiкъ булочныхъ, кондитерскихъ i кулинарныхъ рецептовъ." Составила А.Я.Сiяльская. Полтава. 1911 годъ.

 

Толстенная,  рецепты выпечки, первых и вторых блюд, салаты, напитки и заготовки в зиму - красотень, зачитываешься!  :)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...