Перейти до змісту

Шокенд начинает шокировать?


ЦеDzip

Recommended Posts

Генеральная прокуратура Украины 3 апреля обратилась в суд с требованием отменить приватизацию госпакетов акций "Днепрэнерго" и "Закарпатьеэнерго". Кроме того, в суде находится аналогичное требование по энергокомпании "Донбассэнерго".

 

Как сообщается на сайте ГПУ, иски объясняются тем, что условия приватизации госпакетов были выписаны под конкретного покупателя, из-за чего цена продажи акций оказалась нерыночной.

 

Генпрокуратура заявила, что после национализации госпакетов их можно будет продать повторно на прозрачных торгах.

http://economics.lb.ua/business/2015/04/07/301139_gpu_potrebovala_otobrat.html
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

та нефиг делать, если гандона Ярему назначают на высокий пост, то дальше можно ждать чего угодно

 

Если это правда, то петенька ебанулся окончательно, что, безусловно, жаль, но лучше это понять раньше чем позже.

Link to comment
Share on other sites

 
У Києві СБУ затримала двох слідчих МВС під час отримання хабара – Лубківський

Вівторок, 28 квітня 2015

 

Служба безпеки України затримала двох слідчих МВС у Києві за спробу вимагати хабар у $5 тисяч.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«Зловмисники вимагали 5 тис. доларів США у громадянина України за непритягнення його до кримінальної відповідальності, а також повернення йому речових доказів у досудовому розслідуванні», – написав він.

Як наголосив Лубківський, правоохоронців затримали під час отримання неправомірної вигоди.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

ведко надо переименовывать? (тьху-тьху-тьху шоп так и было)

 

 

А куда делся личный аккаунт Шокина в Фейсбуке? Так амбициозно все начиналось: Шокин заводит свою учетную запись, лично пишет эмоциональные посты в стиле "сейчас мы накажем всех негодяев", параллельно спрашивает украинский Фейсбук какую ему фоточку на юзерпик поставить... И где этот Шокин? И где эти "наказания для негодяев"...

Сейчас вижу только ФБ-страницу с унылыми казенными постами от пресс-службы в стиле раннего Януковича и тремя лайками. И дело не в лайках. Это просто очень хороший индикатор. Дело в том, что за пару месяцев Шокин устал от народа. Ему опротивело прямой общение и он решил жить своей автономной жизнью, со своей кулуарной повесткой дня, в кругу старых знакомым состоявшихся в эпоху тотальной коррупции...

А вот Davit почему-то не устал. Он везде и открыт. Поэтому‪#‎Шокинуходи‬

 

 

 

 

Допросили. Подробности - в 21:00 на hromadske.tv
~

Наблюдаю за результатами сбора подписей за отставку Шокина и тихо охуеваю.

Ну где же вы, трубадуры новой эпохи? 
Где вы, творцы отваги и суровой сказки? 
Заведующие по евроинтеграции, альфа-самцы и прогресса, партайгеноссе светлого будущего и прочих ништяков - где вы?

Не нужно постить ссылки на стримы, не нужно делиться кулуарными сплетнями из прокурорско-судейской жизни - не нужно фарисействовать. Подписи поставьте. Прямо сейчас.

Это ваш момент истины.

P.S. Svitlana Zalishchuk, респект.

Link to comment
Share on other sites

 
енения и дали прокуратуре шанс реформироваться. Во время подписания изменений к Закону Президент еще раз озвучил свою четкую позицию – полную поддержку процесса самоочищения органов прокуратуры и нулевую толерантность к коррупции во всей системе. 
Также хочу сказать огромное спасибо простым людям, общественным активистам, журналистам – всем тем, кто постоянно поддерживает нас и нашу команду следователей и прокуроров, оперативных работников подразделения «К» при СБУ в нашей борьбе против коррупционеров. Мы благодарны за тот кредит доверия, который есть у нас сегодня. Именно эта вера и поддержка дает нам сигнал, что мы движемся в правильном направлении – за нами народ Украины, мы не можем не оправдать возложенные на нас надежды. 
На встрече с Президентом Генеральный Прокурор прямо заявил, что сделает все возможное, чтоб задержанные нами коррупционеры были наказаны. Соответственно, возбужденное вчера уголовное производство относительно работников прокуратуры, СБУ и апелляционного суда было закрыто!
Без командной работы и без единого видения абсолютно невозможно будет довести начатое дело до конца. И это только первые шаги. Двигаемся дальше…!!!
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Генеральна прокуратура відмовляється боротися з внутрішньою корупцією, що підриває реформи, які проводить українська влада.

 

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, виступаючи в Одесі на фінансовому форумі, повідомляє посольство на своїй сторінці у Facebook.

"Є одна кричуща проблема, яка загрожує всій хорошій роботі, яку проводять регіональні лідери в Одесі, Харкові, Львові, і в інших містах для поліпшення бізнес-клімату. Ця проблема загрожує всьому, що Рада, Кабінет міністрів, Національна рада реформ, і інші роблять, щоб підштовхнути політичні та економічні реформи. Ця перешкода - відмова Генпрокуратури успішно боротися з внутрішньою корупцією. Замість того щоб підтримувати реформи в Україні і працювати на викорінення корупції, корумповані чиновники в ГПУ роблять гірше, відкрито і агресивно підриваючи реформи", - сказав Пайєтт.

 

"Вони регулярно перешкоджають зусиллям щодо розслідування та кримінального переслідування корумпованих чиновників у Генеральній прокуратурі. Вони залякують і перешкоджають зусиллям тих, хто працює чесно в рамках ініціатив з реформування ГПУ", - додав Пайєтт.

 

За його словами, США високо оцінюють роботу новоствореного управління в ГПУ, очолюваного Давідом Сакварелідзе і Віталієм Касько.

 

"Їхні розслідування корупції у ГПУ надіслали чіткий сигнал про те, що тих, хто зловживає своїми службовими повноваженнями як обвинувачі, будуть переслідуватися у судовому порядку. Я закликаю всіх висловитися на підтримку цих мужніх слідчих і прокурорів. Дати їм ресурси і підтримку, щоб успішно здійснювати судове переслідування цих та майбутніх справ", - сказав посол США.

 

Він зазначив, що недавні розслідування показали, що Генпрокуратура не тільки не підтримує розслідування корупції, а швидше підриває діяльність прокурорів, які працюють у справах про корупцію.

 

Наприклад, у справі екс-міністра екології Миколи Злочевського влада Британії вилучила $23 млн незаконних активів, які належали українському народові. Британія попросила чиновників ГПУ надіслати документи, що підтримують вилучення.

 

Замість цього вони направили лист адвокатів Злочевського, в якому йшлося, що ніякої справи проти нього немає. В результаті британський суд зняв арешт з активів і незабаром гроші перевели на Кіпр.

 

"Неправомірні дії посадових осіб Генпрокуратури, які писали ці листи, повинні бути розслідувані, і винні як мінімум мають бути негайно звільнені. Ми підтримуємо роботу нової комісії по боротьбі з корупцією, і набір нових прокурорів, ми закликали генпрокурора Шокіна уповноважити заступника прокурора Сакварелідзе і Касько здійснити реформи і притягнути до відповідальності тих, хто порушив закон, незалежно від рангу або статусу. Ми готові стати партнером реформаторів у ГПУ у боротьбі з корупцією", - сказав Пайєтт.

 

http://www.eurointegration.com.ua/news/2015/09/25/7038738/
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Практично вже поза дипломатичним протоколом. Як і отут

Конкурс на антикорупційного прокурора має пройти без тиску - єврокомісар

П'ятниця, 25 вересня 2015, 13:05

 

Конкурсна комісія з обрання антикорупційного прокурора повинна бути "чистою" та викликати повагу серед громадськості.

Про це заявила єврокомісар з питань юстиції Вєра Юрова під час прес-конференції у Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За її словами, це питання "дуже інтенсивно обговорювалося" нею під час візиту до столиці України з представниками влади та громадськістю.

"Моя точка зору з цього питання така, що конкурсна комісія повинна мати найвищий можливий рівень довіри і рівень поваги не лише серед представників влади, але й серед представ громадськості",  - наголосила Юрова.

"Ці люди обиратимуть орган, який відіграватиме вирішальну роль у боротьбі з корупцією та в забезпеченні довіри серед громадян, що ця країни може переслідувати корупцію", - підкреслила єврокомісар.

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

Посол-всепропальщик, працює на кремлядь!

 

Що каже, цеж можна на нього до суду подати за наклеп, але найбільше сподобалось його благання,  не вимога суду, а благання  хочаб звільнити злодіїв  :gigi: 

Але фіг  вам! Порох-миздобул на х. вертів якогось  посла

Пжити  поновому [ua]  

 

 

 

Він зазначив, що недавні розслідування показали, що Генпрокуратура не тільки не підтримує розслідування корупції, а швидше підриває діяльність прокурорів, які працюють у справах про корупцію.

Наприклад, у справі екс-міністра екології Миколи Злочевського влада Британії вилучила $23 млн незаконних активів, які належали українському народові. Британія попросила чиновників ГПУ надіслати документи, що підтримують вилучення.

Замість цього вони направили лист адвокатів Злочевського, в якому йшлося, що ніякої справи проти нього немає. В результаті британський суд зняв арешт з активів і незабаром гроші перевели на Кіпр.
"Неправомірні дії посадових осіб Генпрокуратури, які писали ці листи, повинні бути розслідувані, і винні як мінімум мають бути негайно звільнені.
Link to comment
Share on other sites

У Генпрокуратурі кажуть, що посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив про бажання "працювати з генеральним прокурором Шокіним і бачити, що Генпрокуратура очолює боротьбу з корупцією".

 

Про це заявили у ГПУ, коментуючи поширені у ЗМІ тези з виступу Пайєтта.

 

"Низка українських ЗМІ поширили окремі тези з виступу посла США в Україні, які були озвучені в Одесі на фінансовому форумі. Звертаємо увагу громадськості та ЗМІ на те, що в поширених повідомленнях була відсутня важлива складова з виступу". "Зокрема, він сказав: "Ми хочемо працювати з генеральним прокурором Шокіним і бачити, що Генпрокуратура очолює боротьбу з корупцією". Крім того у своєму виступі посол зазначив: "Ми вже знаємо, що були часи, коли Генпрокуратура не тільки не підтримувала розслідування корупції, а й перешкоджали прокурорам, які працювали над справами з корупції", - підкреслили у ГПУ.

...

далее http://www.pravda.com.ua/news/2015/09/26/7082710/
Link to comment
Share on other sites

 

 

Богдан Карпенко

Вчера, в 16:25 · отредактировано · 

 

І про дурналістику. Європейська правда: "...ГПУ перешкоджає боротьбі з корупцією і підриває реформи - посол США...". У статті (http://www.eurointegration.com.ua/news/2015/09/25/7038738/) суцільна критика прокуратури, але "чомусь" зовсім відсутні два цікавих уривка з тексту.

 

Ідемо на сайт посольства США і читаємо оригінал (http://ukraine.usembassy.gov/…/ambpyatt-odesa-finforum-0924…):

 

"...Even as we support the work of the new Anti-Corruption Commission, and the recruitment of new prosecutors, we have urged Prosecutor General Shokin to empower Deputy Prosecutors Sakvarelidze and Kasko to implement reforms and bring to justice those who have violated the law, regardless of rank or status. We are prepared to partner with reformers within the PGO in the fight for anticorruption.

We want to work with Prosecutor General Shokin so the PGO is leading the fight against corruption...."

 

1. Ми підтримуємо роботу нової антикорупційної комісії 

2. Ми хочемо працювати з генеральним прокурором Шокіним

 

Коротко по іншому тексту - у прокуратурі купа проблем, там багато людей, які хочуть зберегти корупцію. Це треба побороти. Незважаючи на загарбника на сході, незважаючи на всі проблеми в країні, лідери України слухають нас

 

"...During my tenure as U.S. ambassador to Ukraine, I have been inspired by the Ukrainian people’s demand for accountability. During the Revolution of Dignity, and every day since, Ukrainians have persevered, often at great personal cost, in order to determine their own future.

And Ukraine’s leaders are listening. Despite an invader in the east – using weapons and words to weaken, dispirit, and distract – national, regional, and local officials are moving forward with difficult political and economic reforms to bring Ukraine closer to its chosen European future. .."

 

Привіт УПшці

 

UPD: а ось і переклад http://ukrainian.ukraine.usembassy.gov/…/pyatt-odesa-092420…

Змінено користувачем sanykrimea
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Підарас цей Карпенко.

 

"...Even as we support the work of the new Anti-Corruption Commission, and the recruitment of new prosecutors, we have urged Prosecutor General Shokin to empower Deputy Prosecutors Sakvarelidze and Kasko to implement reforms and bring to justice those who have violated the law, regardless of rank or status. We are prepared to partner with reformers within the PGO in the fight for anticorruption.

 

We want to work with Prosecutor General Shokin so the PGO is leading the fight against corruption...."

 

 

Що воно пише і що насправді:

 

1. Ми підтримуємо роботу нової антикорупційної комісії

 

 

Насправді: ХОЧА ми підтримуємо роботу нової антикорупційної комісії і призначення нових прокурорів, ми трохи душили Генпрокурора Шокіна, щоб він надав повноваження заступникам Сакварелідзе і Каську запровадити реформи і принести правосуддя щодо тих, хто порушив закон, незалежно від рангу і становища.

 

2. Ми хочемо працювати з генеральним прокурором Шокіним

 

 

Реально: ми готові працювати з РЕФОРМАТОРАМИ всередині ГПУ, щоб боротися з корупцією. Ми хочемо працювати з Генпрокурором Шокіним ТАК, ЩОБ ГПУ ВЕЛА ПЕРЕД В БОРОТЬБІ ПРОТИ КОРУПЦІЇ (а не як небудь на розсуд пана Шокіна).

 

Who is Mr Карпенко? Якийсь сраний мінстець?

Link to comment
Share on other sites

Підарас цей Карпенко.

Who is Mr Карпенко? Якийсь сраний мінстець?

 

Беда в том, что, в отличие от автора поста, Карпенко всё прекрасно понимает. Потому я и написал о бесстыдстве.

Карпенко - это Львівський Батяр. Из богдановской бригады. И не дурак.

Link to comment
Share on other sites

 

 

US Amb@GeoffPyatt eloquently attacks prosecutor general of failing to "successfully fight internal corruption."

 

 

Anders Aslund @anders_aslund 23 ч23 часа назад

 

UA: My impression is that prosecutor general will be forced to depart & several other top officials for corruption in next 2 months.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Генеральна прокуратура України має бути наново створена – так, як це відбулося з українською поліцією. Про це помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд сказала 8 жовтня у заяві перед комітетом у закордонних справах американського Сенату.

 

За її словами, Генпрокуратура має стати «інституцією, яка служить громадянам України, а не шкодить їм».

 

«Це означає, що вона має розслідувати та успішно переслідувати випадки корупції та справи щодо повернення активів, включно з корумпованими співробітниками самої Генпрокуратури», – наголосила Вікторія Нуланд.

 

Також, на її думку, має бути створене управління генерального інспектора в органах прокуратури України, яке б мало можливість працювати «незалежно та ефективно, без політичного або судового втручання».

 

Також важливим у цьому плані є якнайшвидше призначення антикорупційного прокурора, який очолить Національне антикорупційне бюро України, додала помічниця держсекретаря США у справах Європи та Євразії.

http://www.radiosvoboda.org/content/news/27296456.html
Link to comment
Share on other sites

 

Не факт, что Нуланд говорила то, что говорила.

Нужно дождаться комментариев Богдана Карпенко, Пылыпа Духлого и Димы Говнянки.

После них люди смогут узнать свое мнение ;)

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Не факт, что Нуланд говорила то, что говорила.

Нужно дождаться комментариев Богдана Карпенко, Пылыпа Духлого и Димы Говнянки.

После них люди смогут узнать свое мнение ;)

- Как стряпаются фейки?.

- Очень просто. Я беру хорошую, позитивную речь. Нахожу в ней зраду - и убираю все лишнее.

Не так давно глава Франции - Франсуа Олланд выступил с речью в поддержку Украины. Во всем его спиче лишь одна фраза носила - даже не негативный - а сомнительный оттенок.

Что же сделали наши говносми и зрадофилы? Правильно. Выдрали фразу из контекста (плевать, что в спиче вообще не об этом, и что таким образом искажается, ставится с ног на голову весь смысл спича) - и высосали из пальца "зраду".

Которую день спустя развеял Президент, а затем и Климкин.

(Хотя даже после полного опровержения некоторые упоротые все равно кричат про "план Мореля", ну ок)

Теперь - выступила Помощник Госсекретаря Виктория Нуланд. Выступала долго, обстоятельно. Суть спича - о том, как США помогает Украине. Тут и что УЖЕ было сделано: тут и нова полиция, и создание НАКБ, и самое начало реформы прокуратуры, и ликвидация "ям" в пенсионной системе. Хорошая речь, почитайте    http://www.state.gov/p/eur/rls/rm/2015/oct/248032.htm

Ну. и естественно to do list. Что еще предстоит сделать (тезисно):

- реформировать нефтегазовую отрасль до июня 2016

- на примере новой полиции, обновить прокуратуру - чтобы та могла выполнять свои функции

- назначить антикоррупционного прокурора - и т.д.

Что же об этом написали наши говномедиа? Цитирую заголовок: "Нуланд наголосила на неефективності Генпрокуратури у боротьбі з корупцією"

Вот так и делается "зрада"

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

- Как стряпаются фейки?.

- Очень просто.

 

Во как! Я ждал Карпенко или еще кого-нибудь заслуженного, а они отрядили стряпать меньшого, Левитова.

Коротко и по сути - цитата Нуланд с оценкой шокинской прокуратуры:

 

• Like Ukraine’s police force, the Prosecutor General’s Office has to be reinvented as an institution that serves the citizens of Ukraine, rather than ripping them off. That means it must investigate and successfully prosecute corruption and asset recovery cases – including locking up dirty personnel in the PGO itself

 

 По аналогии с украинской полицией, Генеральная прокуратура должна быть заново переучреждена как институция, обслуживающая граждан Украины, а не дерущая с них три шкуры. Это означает, что она должна расследовать и успешно пресекать коррупцию и добиваться возвращения активов - в том числе и в случаях, когда это блокируется нечистоплотными сотрудниками самой ГП.

 

Дорогой(ая) DA'!

Ну не позорьтесь так часто. Правда ведь, перебираете с пропагандонством :weep:

Link to comment
Share on other sites

Пояснение бывалого:

 

1.

Бачо Корчилава

56 мин

 

Эти слова вчера на заседании комитета по международным делам Сената США сказала Помошник Госсекретаря США Виктория Нуланд: Генеральную прокуратуру необходимо выстроить заново как учреждение, которое защищает граждан, а не раскалывает общество.
Поздравляю вас старые прокурорские, все достойные Пшонко-Шокино-Гузыря-Севруковские последователи. Если что, перевожу на человеческий язык. Такой доклад в комитете Сената означает, что США окончательно выработали позицию что старых прокуроров в системе быть не должно, а должна быть построена новая структура. А почему у них сформировалось такое мнение, думаю люди типа Шокина, Гузыря или Севрука угадают без проблем.
Теперь вам старые прокуроры лучше задуматся долго ли сможет вас "крышевать" политическая элита страны, после такого? Как найдёте правильный ответ, лучше уходите сами, а то политики что бы спасти свой рейтинг и не попасть в немилость к США, сдадут вас не задумываясь. Вы, же старые прокуроры для них всего лишь расходный материал, свой имидж всегда дороже :)

 

2.

Бачо Корчилава

17 мин. · отредактировано

 

Перефразируя Леся Подревянского могу сказать Игорю Кононенко следующее: За шо я тебя уважаю Игорь, за то что ты рисковый парень :-))))
Мало того что Кононеко выдумал историю что якобы Джо Байден ему лично обещал отозвать посла Джефри Паййета за критику Генпрокуратуры, он ещё умудрился и наехать помощника госсекретаря Викторию Нулланд, якобы та оказывает политическое давление на Украину, потому что критикует Генпрокуратуру.
Три аспекта: первый - самые большие проблемы в экономике и во внутренней политике в Грузии во времена Эдуарда Шеварднадзе, начались в аккурат тогда, когда некий малоизвестный виде-спикер парламента Грузии, решил с визгом "наехать" на посла США Ричарда Маелса, Госсекретаря Колина Пауэла и "неприметную" советницу президента США по Национальной Безопасности Кондолизу Райс. Ну типа офигели, лезут в наши внутренние дела, заставляют нас реформы делать и бороться с коррупцией. Пусть лучше деньги дадут и не мешают нам тут решать вопросы...
В США президентского рупора услышали и "лезть перестали"... Сразу кончились кредиты и гранты на поддержку экономики, на реформы и так далее. Дальше через 2 года у власти был уже Миша... Это так экскурс.
Второе: в принципе Паййет и Нулланд сказали то что Украинское общество и так говорит каждый день, а вы господин Кононеко просто игнорируете.
Третье: А если вас тоже услышат как когда-то вице-спикера Грузинского парламента услышали, что вы будете делать, вы подумали? Ведь так любимые отмазки, да ладно, какой-то депутат там сказал, не обращайте внимания - не пройдут...
И последнее что интересует лично меня, это заявлялось согласованно, или это была "отсебятина", которая в принципе подставляет Президента?

Змінено користувачем mick
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Еще один зрадник подтянулся:

Запитують мене ФБ-друзі, що я думаю про ескалацію драматичних дружніх чоловічих стосунків у чотирикутнику Шокін-Пайет-Порошенко-Байден?
Ну, це про те, що ніби то Порошенко скаржився ніби то Байдену, що особа, подібна до посла США в Україні публічно висловилась про те, що Шокін, особа, яка віддалено нагадує генпрокурора України, є проблемою, хоча мав би стати частиною розв"язку проблеми корупції в Україні.
Я думаю, що Пайет неправий. Неправий і наївний. Бо очікував, що Шокін буде боротися з корупцією.
Далі я думаю, що відповідь на це питання вже дала не надто любима мною (хоча точно знаю, що вона на це навіть і не розраховувала), але дуже офіційна представниця держдепу США Вікторія Нуланд.
У дуже невибагливий спосіб. Прийшла в Сенат США, в той комітет, який дає нам гроші для озброєння, і з доброго дива заявила, що генпрокуратура в Україні хороша, що США підтримують Шокіна, що він хороший генпрокурор, що це хороший вибір Порошенка, але є невелика проблема - генпрокуратура не виконує покладену на неї функцію по боротьбі з корупцією.
Якщо чесно, то першу частину фрази Вікторія Нуланд мала на увазі, а промовила лише ту, де генпрокуратура з чимось не справляється.

Навіть в не завжди доречної зі своєю активністю Вікторії Нуланд бувають вдалі дні. ЦІією фразою, вона дивовижно точно, тонко і влучно передала відчуття мільйонів українців. Ну, є такий масовий психоз - багато хто з нас вважає, що Шокін мишей не ловить. Хоча, звичайно, Порошенко так не думає. Або просто не ставить перед генпрокурором таких завдань.
У всій цій ситуації недосвідчені в дипломатії люди можуть мати лише один сумнів - а є ще більш чіткий спосіб демонстрації американськими дипломатами своєї відрази?
Ага, існує. Ці милі, уважні, знаючі і безпосередні люди, які, до речі, ніколи не тримають дулю в кишені і не приберігають основний козир на кінець переговорів, щоб зробити виторгувані умови ще кращими, часами можуть змінитися в обличчі, стати дуже сухими, жорсткими і ще більш прямолінійними і з такими металевими нотками в голосі проректи: Ви можете як завгодно ставитися до слів Посла США, але в цьому випадку він озвучив позицію Сполучених Штатів Америки. Як правило, після цієї фрази на думку спадають санкції, МВФ, кредити, заборони на в"їзд, номера рахунків в закордонних банках і так далі.
Тому, якщо наш президент дійсно мав необережність поскаржитися у цьому випадку на слова посла США, то він може спробувати ще раз. Переконаний, він ще далеко не все знає про американців.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...