Перейти до змісту

Касько сейчас на пресс-конференции подал в отставку из ГПУ


Darkwalker

Recommended Posts

а он тоже это все получил, работая в прокуратуре?

Нет.

По его словам, всё это - приданное его жены.

А у него годовой доход состоит из одной голой зарплаты.

И потом он ещё прослезился.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 166
  • Created
  • Остання відповідь

Нет.

По его словам, всё это - приданное его жены.

А у него годовой доход состоит из одной голой зарплаты.

И потом он ещё прослезился.

 

ну, если доходы семьи жены позволяют такое приданное, то хуй на него

если же нет- ганьба ему и порицание

ну и уголовное дело, само мобой

Link to comment
Share on other sites

С юридической точки зрения письмо не является основанием для приватизации.

 

с юридической точки зрения, если письмо не зарегистрировано в гпу, это не значит, что оно подделано, не ? :gigi:

Link to comment
Share on other sites

С юридической точки зрения письмо не является основанием для приватизации.

 

оно может быть одним из документов, необходимых для приватизации

например, если Генпрокуратура- балансодержатель дома, в котором квартира расположена

с юридической точки зрения, если письмо не зарегистрировано в гпу, это не значит, что оно подделано, не ? :gigi:

 

если на нем стоит живая подпись реального замгенпрокурора, это подтвердит экспертиза (и желательно он сам) - тогда не значит

Link to comment
Share on other sites

Не тільки про Каська. Мабуть, уже можна розповісти.

Отже, колись автор цих рядків не під запис, але при купі свідків, скористався можливістю спитати в пана Сакварелідзе, що робили в Грузії, якщо, як в Україні, виникала ситуація, коли хабарника-суддю (чи прокурора) неможливо репресувати на законних підставах - надто добре прикритий і відмазаний.

"Много способов есть", - сказав тоді пан Сакварелідзе.- "Можно этому судье воду в кабинете отключить, путь в уборную не ходит!"

Ну, от. Здається мені, пан Сакварелідзе спробував вимкнути воду людям Шокіна - й тепер за це вимикають воду його людям...

 

10369914_789931461024540_809435106525563

 

Всему можно найти объяснение - если хорошо постараться, или если хорошо заплатят (но тут, имхо, первый вариант).

Грешное равно праведному.

Журналист в расцвете сил - в роли прожженного пидстаркуватого конформиста

Змінено користувачем mick
Link to comment
Share on other sites

Вполне трезвая оценка ситуации, как по мне:

 

Карл Волох
1 ч ·
В отличие от большинства людей, высказывающихся по поводу Касько, я с ним неплохо знаком. Если вас интересует моё мнение, то оно таково.
1. Касько далеко не рыцарь света, ибо его "заслуга" в том, что Генпрокуратура завалила возврат активов беглых януковичей, очень велика (хотя, вероятно, не решающа).
2.При этом, в отличие от большинства прокурорских, он не взяточник. Он порядочнее и умнее подавляющего большинства своих бывших коллег.
3. Его махинации с квартирами (если подтвердятся), несомненно, являются мошенничеством. Но таким, к которому прибегают многие, если не большинство, высокопоставленных чиновников и депутатов. Кормушку под названием "государственное жильё для госслужащих" нужно в принципе закрывать.
4. Учитывая, что в сознании большинства украинцев Касько - положительный персонаж, связанный с борьбой с прокурорской коррупцией (в лице бриллиантовых ворюг), следствие против него никогда не вызовет доверия в обществе. Преследованием Касько Генпрокуратура в очередной раз доказала, что её возглавляют клинические идиоты.

Змінено користувачем Agh
Link to comment
Share on other sites

Сегодня предъявили второе обвинение: превышение полномочий.

Прокуратура просит ареста.

 

ЗЫ. Адвокат надеется, что Касько по второму делу проходит как свидетель (???)

 

ЗЫ-2. Куценко Прокурорский: Касько никакой не свидетель, а подозреваемый.

Змінено користувачем mick
Link to comment
Share on other sites

Касько: прокуратура подає до суду клопотання про арешт

Екс-заступник генерального прокурора Віталій Касько повідомив, що Генеральна прокуратура планує подати клопотання про його досудовий арешт до Печерського суду Києва. Про це він сказав після допиту в ГПУ.
"Єдиною метою сьогоднішнього виклику... було вручення клопотання про взяття під варту", - сказав Віталій Касько журналістам після допиту.
"Це клопотання подається сьогодні до Печерського суду. Ми готуємось до захисту проти цієї позиції", - додав він.
За його словами, судове засідання може відбутись сьогодні-завтра.
Генеральна прокуратура викликала Віталія Каська як підозрюваного у справі про шахрайство та підроблення документів. Сам він заявив, що повідомлення про підозру йому не вручали.
Читайте також: Квартири Каська: що кажуть сторони суперечки
Пан Касько, вийшовши із ГПУ, сказав, що йому також вручили повістку на допит в іншій справі на понеділок. За його словами, це провадження стосується перевищення службових повноважень.
Віталію Каську закидають зловживання з житлом - нібито він, працюючи у прокуратурі у різний час, незаконно отримав від держави та приватизував дві службові квартири.
Він ці звинувачення відкидає, хоча визнає, що представники його родини отримали від держави дві квартири, проте одна з них не була службовою.
Давід Сакварелідзе та Віталій Касько, які працювали заступниками генпрокурора, заявляють про помсту з боку прокуратури.


Mustafa Nayyem
1 ч ·
Готов взять Віталій Касько на поруки. Я не вникал в суть его дела, не разбирался в материалах и не знаю, виноват он или нет. Этим должен заняться суд и следствие.
Но я точно уверен, что он пройдет все следственные мероприятия, будет ходить на допросы и не сбежит из страны, как это сделал Сергей Клюев. По крайней мере, он вселяет куда больше доверия, чем десятки деятелей, подозреваемых в миллиардных хищениях и убийствах, которых суды, Виктор Шокин и его соратники отпускали на свободу.
Подписал соответствующее обращение к суду и готов лично прийти на заседание и подтвердить свое намерение.

Сергій Лещенко Я тоже подписал

Алексей Давиденко
Алексей Давиденко Я не депутат, но тоже готов взять Касько на поруки!

 

Віктор Чумак
48 мин ·
Написав заяву щодо готовності взяти Віталій Касько на поруки разом із Svitlana Zalishchuk Mustafa Nayyem та Сергій Лещенко.
Вибіркове, репресивне застосування прокуратури дратує вже не на жарт. Юрій Луценко тебе ні?

 

Дмитро Добродомов
27 мин. ·
Готовий взяти Віталій Касько на поруки разом із Svitlana Zalishchuk, Mustafa Nayyem, Сергій Лещенко, Віктор Чумак та Oksana Yurynets. Відповідну заяву вже написав.
Справа принципу захистити людей, які кинули виклик корупційній системі! Закликаю усіх небайдужих прийти завтра і підтримати Віталія Каська. Судове засідання призначене на 9:30 у Печерському районному суді (вул. Хрещатик 42а).

Link to comment
Share on other sites

Mustafa Nayyem

Подписал соответствующее обращение к суду и готов лично прийти на заседание и подтвердить свое намерение.

 

Сергій Лещенко Я тоже подписал

Клоуны, блеать!

Link to comment
Share on other sites

Віталія Каська будуть захищати адвокати Геннадія Корбана

 

Друзі, судове засідання з обрання запобіжного заходу Віталію Каську призначене на 9:30 завтра, 14.04 у Печерському районному суді м. Києва.

Я до останньго не вірила, що таке можливо- але дійсно, прокуратура просить запобіжний захід у вигляді тримання під вартою або внесення застави у розмірі 1 800 000 грн.

Реально- це треш.

Абсолютно цінічне і зухвале нехтування законом, яке має на меті лише одне- помсту за принциповість.
Бо система не вибачає сміливим.

Проте, у нас дещо інші плани)

 

а каких то менее одиозных адвокатов не нашлось?..чето даже не прикольно. противно даже.

Link to comment
Share on other sites

У Верховній Раді вже збирають підписи народних депутатів під заявою до суду про взяття на поруки колишнього заступника генпрокурора Каська.

В Україні тисячі людей, що безпідставно перебувають під вартою або засуджені за злочини, які вони ніколи не скоювали. Доля цих людей народних депутатів не цікавить. Натомість вони переймаються проблемами колишнього прокурора, який хапнув собі у власність державну трикімнатну квартиру, маючи на той час однокімнатну квартиру в столиці та двоповерховий будинок з мансардою в передмісті Києва.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Вот и вся недолга. Кого эти ебланы собрались брать на поруки? Это вместо того, чтобы разогнать прокурорскую кодлу нах
 

Друзі!

Щоб уникнути будь-яких спекуляцій щодо “квартир Каська”, дуже стисло поділюся з вами усією хронологією подій. Роблю це тут, бо свідомий того, що на цей час Генеральна прокуратура України лише демонструє зневагу до права та не готова аналізувати факти.

Я працював в органах прокуратури з 1998 року, куди був направлений по розподілу після закінчення університету. У 2002 році мене запросили на роботу до Генеральної прокуратури України. У зв’язку з переїздом зі Львова до Києва мені та моїй мамі міська влада – наголошую, що не ГПУ – виділила однокімнатну квартиру, жила площа якої становила близько 19 кв.м. В подальшому моя мама приватизували це житло.

У 2005 я звільнився з ГПУ, на той час не маючи перспектив для професійного росту там. Після звільнення працював адвокатом.

У 2007 році ГПУ запросила мене повернутися, але уже на посаду начальника управління. У 2008 році ГПУ ініціювало виділення мені трикімнатної квартири, яка й спричинила всю цю зайву увагу до мене. Це було перше і єдине службове житло, яке я отримував. Для отримання цього житла я надавав ГПУ ту інформацію і у тій формі, як це вимагалися профільним управлінням. В тому числі довідку ЖЕКу про склад сім’ї, інформацією з якої спекулює ГПУ.

Після призначення Пшонки Генеральним прокурором я одразу звільнився з органів прокуратури, а отримана трикімнатна квартира була мною приватизована.

Мені б дуже хотілося поділитися усіма документами, які підтверджують правдивість моїх слів, але я не можу слідувати хибним шляхом ГПУ і розкривати матеріали досудового розслідування. Уже зараз для мене очевидно, що працівники ГПУ свідомо, з порушенням таємниці досудового розслідування розкривають одні документи та приховують інші, що є відвертою маніпуляцією фактами . Маніпуляція – це в стилі роботи ГПУ зразка Шокіна.

Принагідно дякую усім, хто, попри інформаційну війну, підтримує мене!

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

Интересная веточка намечается. Со стриптизом.

 

Впечатлил шокинский Бойко. Другие мрази то же самое, слово в слово, писали о Савченко.

 

И про адвокатов неплохо. Предлагаю отписавшимся по тем же критериям выбирать себе стоматологов или гинекологов.

Link to comment
Share on other sites

Генеральна прокуратура України – небачений раніше факт – розмістила на своєму сайті текст повідомлення про підозру колишньому заступнику генпрокурора Віталію Каську в скоєнні шахрайства в особливо великих розмірах з використанням завідомо підробленого документа.

http://www.gp.gov.ua/ua/news.html…

Власне, історія ця була відома й раніше, причому – у деталях, які навіть не зазначені в тексті повідомлення про підозру. 

Львів’янин Касько, маючи в Києві квартиру, яку він у 2003 році безкоштовно отримав від Генеральної прокуратури і незаконно приватизував на ім’я своєї матері (матір проживає у Львові, де має трикімнатне помешкання), у 2010 році ще раз отримав службове житло від ГПУ. Але цього разу вже не однокімнатну квартиру, а трикімнатну, оскільки в заяві Касько зазначив, що проживає разом з матір’ю, дідом і сестрою – які, до речі, задля втілення цієї афери в один день загубили паспорти, де стояли відмітки про їх справжнє місце реєстрації.

Невдовзі Касько звільнився з Генпрокуратури, але з квартири, оплаченої коштом українських платників податків, не виїхав. Натомість у 2014 році незаконно приватизував цю квартиру, подавши 13 березня 2014 року до відділу приватизації житлового фонду Управління житлово-комунального господарства Печерської райдержадміністрації підроблений лист за підписом заступника генпрокурора М.Банчука.

Так ось, наймерзотніше в цій історії – це дата, коли партнер і керівник департаменту кримінального права Адвокатського об’єднання «Арцінгер» Віталій Касько звернувся до Печерської райдержадміністрації з заявою про передачу йому цієї, другої, квартири в приватну власність – 24 лютого 2014 року.

Саме так. У центрі Києва стояли барикади, біля яких оплакували вбитих під час масових заворушень, а один із співвласників «Арцінгера» Касько, який не тільки мав житло в столиці, але вже встиг навіть спорудити собі заміський будинок, готував папери для шахрайського привласнення державного майна. Напевно, Віталій Вікторович побачив, хто прийшов до влади, і зрозумів, що треба користуватись моментом, оскільки від себе гребуть лише курка та екскаватор.

Хочу звернути увагу на правовий нюанс. Підозра Каську, окрім шахрайства, оголошена не за підробку документа, оскільки невідомо, хто саме виготовив фальшивий лист з підписом М.Банчука, а за використання завідомо підробленого документа. Звісно, дуже б хотілось дізнатись, де саме Віталій Вікторович цей лист узяв. Але «реформатор» Касько, коли був викликаний з цього приводу до Національного антикорупційного бюро України, відмовився давати будь-які свідчення, пославшись на статтю 63 Конституції України. А на допит у Генпрокуратуру, де також відкрито кримінальне провадження по його аферах, він приходити відмовляється.

Link to comment
Share on other sites

 

Volodymyr Boyko
Львів’янин Касько, маючи в Києві квартиру, яку він у 2003 році безкоштовно отримав від Генеральної прокуратури і незаконно приватизував на ім’я своєї матері (матір проживає у Львові, де має трикімнатне помешкання), у 2010 році ще раз отримав службове житло від ГПУ. Але цього разу вже не однокімнатну квартиру, а трикімнатну, оскільки в заяві Касько зазначив, що проживає разом з матір’ю, дідом і сестрою – які, до речі, задля втілення цієї афери в один день загубили паспорти, де стояли відмітки про їх справжнє місце реєстрації.

Невдовзі Касько звільнився з Генпрокуратури, але з квартири, оплаченої коштом українських платників податків, не виїхав. Натомість у 2014 році незаконно приватизував цю квартиру, подавши 13 березня 2014 року до відділу приватизації житлового фонду Управління житлово-комунального господарства Печерської райдержадміністрації підроблений лист за підписом заступника генпрокурора М.Банчука.

Так ось, наймерзотніше в цій історії – це дата, коли партнер і керівник департаменту кримінального права Адвокатського об’єднання «Арцінгер» Віталій Касько звернувся до Печерської райдержадміністрації з заявою про передачу йому цієї, другої, квартири в приватну власність – 24 лютого 2014 року.

Саме так. У центрі Києва стояли барикади, біля яких оплакували вбитих під час масових заворушень, а один із співвласників «Арцінгера» Касько, який не тільки мав житло в столиці, але вже встиг навіть спорудити собі заміський будинок, готував папери для шахрайського привласнення державного майна. Напевно, Віталій Вікторович побачив, хто прийшов до влади, і зрозумів, що треба користуватись моментом, оскільки від себе гребуть лише курка та екскаватор.

 

На эмоции давит - первый признак, что 3,14здит. Да и с первой квартирой, якобы от ГП, тоже невдобно получилось. Сливной бачок, короче

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

На эмоции давит - первый признак, что 3,14здит. Да и с первой квартирой, якобы от ГП, тоже невдобно получилось. Сливной бачок, короче

 

А от кого была квартира? Что так просто приезжаешь со Львова, и тут тебе бах! и Киев выдает квартиру на Печерске. Сказки венского леса, блин. Да их даже в очередь никто не поставил.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

А от кого была квартира? Что так просто приезжаешь со Львова, и тут тебе бах! и Киев выдает квартиру на Печерске. Сказки венского леса, блин. Да их даже в очередь никто не поставил.

Служебное жилье, а что? Прокуратура с первых слов спиздела про то, что Касько получил первую квартиру от ГПУ, а Бойко бойко подхватил эту версию

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

коли це бойко став шокінським

 

не смішіть

 

Уберите слово "шокинский". Замените его на "прокурорская псина" и "друг Тани Монтян".

 

О бедных бриллиантовых прокурорах, у которых ничего не нашли:

 

«5 июля 2015 года первый заместитель Генерального прокурора Украины Владимир Гузырь распорядился открыть уголовное производство по факту преступления, совершенного заместителем Генерального прокурора Украины Давидом Сакварелидзе, ответственность за которое установлена ст. 341 Уголовного Кодекса Украины («захват государственных или общественных зданий или сооружении»). Информация внесена в Единый реестр досудебных расследований в связи с обысками, проведенными 5 июля 2015 года по распоряжению Сакварелидзе в кабинете заместителя прокурора Киевской области Александра Корнийца и заместителя начальника Главного следственного управления Генеральной прокуратуры Украины Владимира Шапакина», — написал он.

Владимир Бойко также отметил, что в ходе обыска служебных кабинетов никаких полученных за взятку денег обнаружить не удалось.

 

И снова Бойко активен в той же теме. Ничего странного?

 

Добавил ссылку

http://gordonua.com/news/society/zhurnalist-boyko-v-gpu-zaveli-ugolovnoe-delo-na-sakvarelidze-88266.html

Змінено користувачем mick
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Угу, ложечки нашлись, но неприятный осадок все равно остался

 

Не надо защищать Касько. Его есть кому защитить.

Вот только кто его судит? И каков повод? Тронули бы его, если бы он был Куценко или какой-нибудь Гузырь?

Link to comment
Share on other sites

Не надо защищать Касько. Его есть кому защитить.

Вот только кто его судит? И каков повод? Тронули бы его, если бы он был Куценко или какой-нибудь Гузырь?

На самом деле, Касько - отдельный эпизод в череде событий последних месяцев, характеризуемых одним словом "реванш". Причем, наглый и не прикрытый даже видимостью законности. Чугуний нервно смокчэ

Link to comment
Share on other sites

 

Завтра в 9:30 в Печерском суде (Крещатик, 42-А) состоится постыдная и омерзительная демонстрация реванша старой системы и власти против нашего товарища, единомышленника, партнера и истинного патриота своей страны – Виталия Касько. Его хотят поместить под стражу за его «опасные» деяния – за то, что он вместе с нами сумел создать реальную угрозу для коррупционеров всех чинов и мастей в прокуратуре. Это еще один плевок в лицо народу Украины, всем тем, кто стремится изменить страну. Это сигнал о том, что власть не заинтересована в каких-либо реформах и всячески саботирует любые положительные изменения.

Я очень прошу всех присоединиться в нам и поддержать Виталия! Мы должны объединиться и сделать все от нас зависящее, чтобы не допустить победы реваншистов! Слава Украине!

Link to comment
Share on other sites

Служебное жилье, а что? Прокуратура с первых слов спиздела про то, что Касько получил первую квартиру от ГПУ, а Бойко бойко подхватил эту версию

 

Т.е. при работе в ГПУ он получил служебное жильё от... кого? А потом еще раз служебное жилье, правильно? Ну не мудак ли?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Завтра Віталій Касько йде на допит в ГПУ. Там дуже хочуть взяти його під варту. Хочуть вже давно. І хоче не Севрук, Столярчук чи Сус. І навіть не Шокін. Хоче сам президент. Бо, ну не пишіть мені, що той не в курсі всіх цих репресивних процесів. Або він не знає історій про Кононенка-смотрящего? Чи, може, я щось пропустила і він втрутився?
А далі, от побачите, вони візьмуться за Давіда Сакварелідзе. Навіть не так. Знаю, вже взялися і активно працюють над тим, щоби і йому вліпити якісь справи.
Якщо все це станеться, система просто підпише собі смертельний вирок.
І так. До Давіда та Віталія є багато питань, ніхто їх надмірно не ідеалізує. Але у цьому випадку всім все ясно.

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Створити...