Перейти до змісту

Ну вот и все. Походу никто за расстрел на Институтской наказан не будет.


Recommended Posts

Основное с отчета ВСК:

 

Таким чином, з 18 по 20 лютого 2014 року 196 працівників міліції та внутрішніх військ  отримали вогнепальні поранення, з них було вбито 7 військовослужбовців внутрішніх військ та 10 працівників органів внутрішніх справ. Слід зазначити, що на момент отримання вогнепальних поранень працівники міліції та військовослужбовці внутрішніх військ були без табельної  зброї. З незрозумілих причин оперативно-слідчі групи за даними фактами не виїжджали, тому вилучені з тіл поранених кулі залишилися в госпіталях. Під час операцій вилучені кулі складалися    в одну ємкість, що унеможливило ідентифікувати, з якої конкретної зброї було здійснено поранення конкретного працівника міліції чи внутрішніх військ. 

 

Комісією встановлено, що політичні партії ВО “Батьківщина”, “Удар” та ВО “Свобода” не мали на Євромайдані озброєних формувань, більш того — за допомогою своїх активістів та народних депутатів вони виявляли осіб із вогнепальною зброєю й передавали їх працівникам МВС Києва. Всім, хто знаходився на ЄвроМайдані в період масових протистоянь, було категорично заборонено мати вогнепальну зброю. 

 

Встановлено, що багато вогнепальних поранень було здійснено снайперами — це робилося для ескалації суспільно-політичної напруги в Києві з можливістю в подальшому запровадити надзвичайний стан (матеріали по даному факту було направлено на адресу Генеральної прокуратури України 21 травня 2014 року).


 

20 лютого 2014 року міністр внутрішніх справ України В.Захарченко в рамках Антитерористичної операції віддає злочинний наказ щодо застосування вогнепальної зброї на ураження проти протестувальників. Даний наказ ланцюгом передавався від міністра МВС до заступника міністра внутрішніх справ В.Ратушняка, начальника ГУ МВС України у м. Києві В.Мазана, заступника начальника ГУ МВС України у м. Києві П.Фетчука, начальника Управління ГУ МВС України у м. Києві О.Мариненка, начальника спецпідрозділу “Беркут” ГУ МВС України у м. Києві С.Кусюка, який доручив виконати наказ одній із рот спецпідрозділу “Беркут”. Аналогічні накази отримали: керівник спецпідрозділу “Сокіл” ГУБОЗ МВС України, який мав у своєму розпорядження снайперські групи; командуючий внутрішніми військами С.Шуляк; голова служби безпеки України О.Якименко, котрий віддав відповідний наказ своїм підлеглим: першому заступнику голови СБУ В.Тоцькому, начальнику спецпідрозділу “Альфа” О.Присяжному та керівнику Антитерористичного центру СБУ А. Меркулову щодо застосування вогнепальної зброї на ураження проти протестувальників. 

 

Комісія зробила акцент тільки на фактах убивств та завдання тілесних ушкоджень, які сталися внаслідок використання  вогнепальної зброї.  З боку учасників акції мирного протесту було вбито 76 чоловік, ще 145 чоловік отримали вогнепальні поранення (частина з них у подальшому померла в лікарнях).По частині учасників акції мирного протесту стріляли з автомата Калашникова, моделі АКМС, набої 7,62 х 39 мм. З одного тіла загиблого вилучено кулю калібру 9 х 18 мм, яка ідентифікується, як куля від ПМ (пістолет Макарова). Із 17 тіл загиблих вилучено снаряди (картеч), відстріляна з гладкоствольної зброї, найймовірніше з помпової рушниці “Форт-500”, яка є на озброєнні підрозділів “Беркут”.Однак слід констатувати, що в 75 відсотках загиблих та поранених від вогнепальної зброї є наскрізні вогнепальні поранення, тобто кулі пішли навиліт, що характерно для пострілів зі снайперських гвинтівок.



 

 Геннадій Москаль особисто підходив до А.Авакова з проханням виділити співробітників Центрального апарату МВС України для термінової охорони й опечатування зброї спецпідрозділів МВС України “Сокіл”, спецпідрозділу “Беркут” ГУ МВС України у м. Києві, складу озброєння Департаменту матеріально-технічного та ресурсного забезпечення МВС України, а також ряду підрозділів внутрішніх військ, особливо тих, за якими числилися снайперські групи, напряму підпорядковані полковнику С.Асавалюку.Пан Аваков спочатку з даною пропозицією погодився, але в подальшому не вжив жодних заходів для збереження зброї та відповідної документації. Це дало можливість командиру спецпідрозділу “Беркут” С.Кусюку та цілій групі співробітників “Беркут”, які брали безпосередню участь у розстрілі учасників акцій мирного протесту на вул. Інститутській, викрасти з приміщення спецпідрозділу “Беркут” ГУ МВС України у м. Києві: 

— 24 АКМС калібру 7,62 х  39 мм;

— 1 помпову рушниця “ФОРТ”;

— 3 снайперські гвинтівки СВД “ФОРТ-500”;

знищити:

— журнали прийому та видачі вогнепальної зброї; 

— накази про закріплення зброї за кожним конкретним співробітником спецпідрозділу “Беркут”;

— картки-замісники на отримання зброї; 

— контрольні кулі та гільзи від зброї спецпідрозділу “Беркут”, які з незрозумілих причин зберігалися не в Державному науково-дослідному експертно-криміналістичному центрі МВС України, як це передбачено відомчими нормативно-правовими актами, а в спецпідрозділі “Беркут”.

Після цього С.Кусюк ті група його підлеглих безперешкодно залишити територію України.

 


За даними Комісії, разом із полковником С.Кусюком за межі України виїхали 62 працівники спецпідрозділу “Беркут” ГУ МВС України у м. Києві, котрі можуть бути безпосередніми учасниками розстрілу учасників акцій протесту. На сьогодні частина з них працює в поліції Російської Федерації, інша частина бере участь у бойових діях в Донецькій та Луганській областях на стороні терористів.Таким чином, через злочинно-халатне відношення до виконання службових обов’язків керівництвом МВС, усі речові докази, які мали лягти в основу обвинувального акту щодо участі спецпідрозділу “Беркут” (окремої роти, яка була одягнута в чорну уніформу), безповоротно втрачені й фактично відновленню не підлягають.


Змінено користувачем Сорока
Link to comment
Share on other sites

Кстати в отчете тоже лажа. Что за снайперская винтовка СВД “ФОРТ-500”? Когда Форт-500 это именно помповое ружье. А снайперка у них одна:

 

Снайперская винтовка калибра 7,62х51мм «Форт-301» - полуавтоматическое оружие поддержки, предназначенное для ведения прицельного огня на больших расстояниях. Характеризуется простотой и надежностью конструкции, удобством эксплуатации. Штатно укомплектована складным вбок прикладом, 6-ти кратным оптическим прицелом и складными сошками.

 

http://www.fort.vn.ua/upload/image/product_pics/big/34c56503202037f7b5f428a841c45dd6.jpg

Link to comment
Share on other sites

Хтось сумнівався що так буде? Це було ясно з перших днів після усуненя хряка.

Но не так же топорно. Даже парочку сепарастов не посадили в качестве козлов отпущения. Получается, что вообще народ за полных лохов имеют и не парятся. 

Link to comment
Share on other sites

В соседней ветке скупаем стволы... Закапываем до лучших времён. И когда ужо достанут опять то уже идти сразу без танцев и песнопений.

Змінено користувачем Ruza
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ні один із снайперів в Ромунії при подібномі розстрілі не був виявлений.НЕ БУДЕ і у нас.Он,підар,аваселюк десь там воює, вроді, на сході. 

Змінено користувачем LVV
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ні один із снайперів в Ромунії при подібномі розстрілі не був виявлений.НЕ БУДЕ і у нас.Он,підар,аваселюк десь там воює, вроді, на сході. 

Не знаю как в Румынии, но прибалты взяли за яйца бывших ОМОНовцев через хз сколько лет, хотя их вина была весьма сомнительна.

Link to comment
Share on other sites

Якщо дуже треба, то є кому їх знайти і постріляти. 

А поки що, ті беркути, котрі не втекли за кордон, 

воюють нормально.

Дело то как раз и не в беркуте, а в руководителях повыше. Их как раз никто и не тронул не говоря про судей...

Link to comment
Share on other sites

Но не так же топорно. Даже парочку сепарастов не посадили в качестве козлов отпущения. Получается, что вообще народ за полных лохов имеют и не парятся. 

Отож. Народ зробив свою справу, а зараз просто заважає дерибану.

Link to comment
Share on other sites

Если я правильно понял, то:

1) Ни одно ранение не соотнесено с имевшимися на вооружении беркута конкретными экземплярами оружия

2) Не найдена ни одна пуля, выпущенная из снайперской винтовки

 

И это при 200+ погибших и раненых. Смешно. Точнее было бы смешно, когда бы не было так грустно.

Змінено користувачем Barcher
Link to comment
Share on other sites

Если я правильно понял, то:

1) Ни одно ранение не соотнесено с имевшимися на вооружении беркута конкретными экземплярами оружия

2) Не найдена ни одна пуля, выпущенная из снайперской винтовки

 

И это при 200+ погибших и раненых. Смешно. Точнее было бы смешно, когда бы не было так грустно.

1) Конкретные экземпляры пропали вместе с теми кто курок спускал

2) Только недавно менты начали лениво осматривать местность на предмет пуль, когда там уже все растащили, а пули из тел уже давно выкинули.

 

Вот в продолжение:

 

Центральний районний суд Миколаєва за матеріалами СБУ притягнув до кримінальної відповідальності місцевого мешканця за посягання на територіальну цілісність і недоторканість України, незаконне поводження зі зброєю та бойовими припасами й блокування транспортних комунікацій.
36-річний ніде не працюючий житель Миколаєва, ватажок однієї з проросійських радикальних організацій, за завданням російських спецслужб пропагував і поширював сепаратистські ідеї серед населення.
Зловмисник підбирав активістів із числа мешканців обласного центру для агітаційної роботи, спрямованої на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації у Миколаївській області.
За вказівкою своїх кураторів з АР Крим та Російської Федерації, у визначений ними час, члени цієї радикальної організації брали активну участь у спробах захоплення адміністративних будівель органів влади та місцевого самоврядування.
На початку травня ц.р. у Миколаєві співробітники СБУ затримали зловмисника у його власній квартирі, у нього було вилучено вогнепальну зброю.
Під час досудового слідства затриманий зізнався, що отримував вказівки щодо сепаратистської діяльності через громадянина України, який був завербований спецслужбами РФ, та брав участь у підривній діяльності проти України.
За рішенням суду зловмисника визнано винним за ч.2 ст.110, ч.1 ст.263 та ч.2 ст28, ч.1 ст.279 Кримінального кодексу, його засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки
 
Чуваки дали УСЛОВНО и даже толком не привлекли за  незаконное хранение огнестрела? Или я что-то не понимаю?
Змінено користувачем Сорока
Link to comment
Share on other sites

А про тех кого убивали в Мариинке вообще что то тихо. 

И про тех, которые без головы - тоже забыли, говорили что куча трупов в морге, где-то втихаря перезахоронили, менты даже не чухаются.

Link to comment
Share on other sites

— 3 снайперські гвинтівки СВД “ФОРТ-500”;

 

 

Що за х? ось форт500 - http://www.fort.vn.ua/ua/produkciya/pompovi-rushnici/fort-500-t.html

До чого тут СВД?!

http://www.fort.vn.ua/upload/image/product_pics/big/123ed4ab2ef0d43cb5e8d371a57337b2.jpg

Причому це явна п..здьож, бо якщо їх викрали (" Це дало можливість командиру спецпідрозділу “Беркут” С.Кусюку та цілій групі співробітників “Беркут”, які брали безпосередню участь у розстрілі учасників акцій мирного протесту на вул. Інститутській, викрасти з приміщення спецпідрозділу “Беркут” ГУ МВС України у м. Києві:) то перелік вкраденого складали за описом, в якому такий брєд не могли написати.

Змінено користувачем Спартак
Link to comment
Share on other sites

 

 


А про тех кого убивали в Мариинке вообще что то тихо.

 

Гопоту которая добивала людей точно никогда не возьмут.

Ментов, что стреляли, рано или позно все равно идентифицируют и возьмут за жабры, не сейчас так через 5-10-20 лет. Свои же сдадут, да и не верю я про то, что не знают кто стрелял и экспертизы есть, все есть, всплывет когда -то.

 

А вот уродцев с битами и ножами не найдут никогда, надеюсь что во время АТО хоть парочку из них пристрелят. Это было бы справедливо.

Ментов с калашами и гранатами еще хоть как-то понять можно, а вот уродцев которые битами людей контуженных добивали - ну никак  не получается  :X

Link to comment
Share on other sites

 

1) Конкретные экземпляры пропали вместе с теми кто курок спускал

2) Только недавно менты начали лениво осматривать местность на предмет пуль, когда там уже все растащили, а пули из тел уже давно выкинули.

 

 

 

1) Пропало всего 3 снайперки. И не найдено ни 1 пули выпущенной из снайперской винтовки. Но это не мешает утверждать, что 3/4 ранений (около 200 человек) было сделано из снайперских винтовок. Это из 3-х пропавших? 

2) Ну не совсем выкинули. Пули из Макарова, Калашникова идентифицировали.

 

Я с Вами согласен, что не хотели расследовать. Но почему? Спасали Беркут (который уже давно сбежал и обвинение которого ниокму и ничему не вредило)?

Глупо. Значит получается, что спасали миф о Беркутах-убийцах.

Link to comment
Share on other sites

1) Пропало всего 3 снайперки. И не найдено ни 1 пули выпущенной из снайперской винтовки. Но это не мешает утверждать, что 3/4 ранений (около 200 человек) было сделано из снайперских винтовок. Это из 3-х пропавших? 

2) Ну не совсем выкинули. Пули из Макарова, Калашникова идентифицировали.

 

Я с Вами согласен, что не хотели расследовать. Но почему? Спасали Беркут (который уже давно сбежал и обвинение которого ниокму и ничему не вредило)?

Глупо. Значит получается, что спасали миф о Беркутах-убийцах.

Спасали свою жопу. Сразу убежали непосредственные исполнители и командир (ы) нижнего звена, а остальные пока бабло и семейку вывезли, пока вещи собрали, скорее всего что некоторые и щас сидят в МВД/СБУ, оно им надо оглашать? Милиция и прокуратура тогда тупо забили болт, причем даже на уровне рядовых кадров, всем все было пох, думали что страна вот-вот развалится. Мож Аваков что-то им там и приказал в плане сберечь вещдоки, но  как чел неопытный в этих вещах, не проконтролировал нифига, да и не до этого в первое время было.  А теперь ему и Мазницкому что, признавать свой проеп? Не дождетесь.

 

К тому же, я думаю, что было больше винтовок чем три (по-любому там есть неучтенки), и остальные снайперы  которые на свободе ходят, тоже не белые и пушистые. Да, мож и людей, от снайперок непосредственно, меньше чем 200 чел. полегло, фиг щас разберешь, калибр пули то одинаковый, эта снайперка на основе калаша сделана. 

 

А сейчас как бы и не хотят клеить ярлыки на Беркут и ВВ, так как они в АТО в одной упряжке в Нацгвардии сидят, сами понимаете.

Змінено користувачем Сорока
Link to comment
Share on other sites

...

А сейчас как бы и не хотят клеить ярлыки на Беркут и ВВ, так как они в АТО в одной упряжке в Нацгвардии сидят, сами понимаете.

100% думаю закончится АТО,будут пленные Донецкие беркута... им то бежать некуда, думаю жить захотят и станут они говорить много и разное...

Link to comment
Share on other sites

Ми ніколи не взнаємо хто вбив президента Кеннеді, хто отруїв Ющенка, хто давав команду бити студентів 30 листопада а також хто винний в розстрілі людей на Інститутській. А ось і про Ярошенко- "смотрящего" по митниці затихло.
Link to comment
Share on other sites

 

 


Ми ніколи не взнаємо

 

Похоже, это центральная мысль всего документа: "Не узнаете и не пытайтесь, доказательства надежно уничтожены, сам пан Аваков очень вовремя проявил должную халатность."

 

 

 


хто отруїв Ющенка

 

Никто, сам отравился. Об этом уже и вспоминать как-то неудобно, он и сам молчит довольный, что не узнают.  :shuffle:

Link to comment
Share on other sites

Похоже, это центральная мысль всего документа: "Не узнаете и не пытайтесь, доказательства надежно уничтожены, сам пан Аваков очень вовремя проявил должную халатность."

 

 

 

 

Никто, сам отравился. Об этом уже и вспоминать как-то неудобно, он и сам молчит довольный, что не узнают.  :shuffle:

 

Ой токо нинадо нам рассказывать мы в курсе: Канечно Ющ сам себя отравил, майдановцы сами себя расстреливали: закидывали гранатами, зарезали ножами и били битами по голове, особо рьяные сами себя пытали.

Оно конечно из Усрашки виднее.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Канечно Ющ сам себя отравил,

 

Ющенко после "отравления" рванул к Корпану в его клинику. 

Зачем? А Вы бы куда рванули? Туда, где что-то делали и не так пошло или к спецам.

По странному совпадению, в том же городе (Вена) есть институт судебной медицины.

А там на тот момент наблюдались две дамы с дозами диоксина, сходными по порядковой величине с той, что приписывалась Ющенко.

Какие-то производственные несчастные случаи, чуть ли не уникальнейшие в медицинской практике.

Тетка там завлабом, не помню уже, как зовут. 

Но, туда он не поехал.

Опасался, видать, разоблачат же симулянта австрияки.

 

А, вспомнил тетку - Александра Гессау, можно, при желании, поискать.

 

 

 

Оно конечно из Усрашки виднее.

 

У нас пока еще чебурашку не построили, так что интернет один, из него и виднее.  :gigi:

Я почему помню - описывал подробно этот казус на фупе в 2005м.

 

 

 

майдановцы сами себя расстреливали: закидывали гранатами, зарезали ножами и били битами по голове, особо рьяные сами себя пытали.

Действительно, все же ясно, зачем расследование...

Змінено користувачем Москаль
Link to comment
Share on other sites

Ну Захарченко знает точно,точно знает Саша Стоматолог,ну еще несколько человек. Впрочем имён и они могут не знать....

Шота мне кажетси,что тут наши рассейские браТТя пастарались.....согласовав,коненчно,но исполнителей давно тут нет. Не потому что наши уроды не могли-могли,но такие вещи скрывают особо тщательно и исполнители скорее всего россияне-спецназовцы.Если наши,то их уже замочили....но думаю,что кацапики. Их почерк,их идея...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Похоже, это центральная мысль всего документа: "Не узнаете и не пытайтесь, доказательства надежно уничтожены, сам пан Аваков очень вовремя проявил должную халатность."

Никто, сам отравился. Об этом уже и вспоминать как-то неудобно, он и сам молчит довольный, что не узнают.  :shuffle:

Вернется народ с АТО... недобрый такой, станут подозреваемых за ногу подвешивать а возможно и бить... всех здадут, даже тех кто не стрелял.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...