Перейти до змісту

Санкції проти Росії


Olegik

Recommended Posts

 

Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на пресс-конференции заявил, что хочет, чтобы к санкциям в отношении России присоединилось больше стран.

Кроме того, он вновь заявил, что приветствует санкции против России.

«Я хотел бы, чтобы как можно больше стран присоединились к санкциям», — заявил Столтенберг.

http://www.gazeta.ru/business/news/2014/12/01/n_6700325.shtml

Змінено користувачем Olegik
Link to comment
Share on other sites

 

Брюссель оновив формулювання санкцій, що стосуються нафтовидобутку, введених проти Росії.

Відповідний документ опубліковано в офіційному журналі ЄС.

Згідно з уточненням, обмеження стосуються устаткування не тільки для російської території, але і для її ексклюзивної економічної зони і морського шельфу.

Водночас, як зазначається, під заборону поставок підпадає тільки техніка і обладнання "для розвідки і видобутку нафти на глибині більше 150 м на морському шельфі за полярним колом".

Що стосується видобутку сланцевої нафти, то заборонено постачання до Росії тільки техніки і обладнання, необхідного для "проектів, які потенційно можуть використовуватися для розвідки і видобутку сланцевої нафти шляхом гідророзриву".

Але це обмеження не стосується проектів з розвідки і видобутку нафти, що "залягає в звичайних резервуарах, крізь сланцевий шар".

Окрім того, ЄС дозволив поставки в Росію обладнання для нафтовидобутку, яке опинилося під санкційною забороною, у разі необхідності ліквідації техногенної катастрофи, "яка може представляти серйозну або значну небезпеку для навколишнього середовища і здоров'я людей".

Поставки обладнання у цьому випадку можуть бути здійснені без будь-якого дозволу в разі, якщо європейський постачальник повідомить наглядові органи про них протягом п'яти робочих днів.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/12/5/7046557/

Link to comment
Share on other sites

 

Германия не собирается смягчать свою политику в отношении Москвы, заявила канцлер ФРГ Ангела Меркель.

По словам Меркель, аннексировав Крым, Россия нарушила международное право, и в настоящее время она также пытается сделать соседние страны своей сферой влияния.

"Мы не преодолеем эти проблемы, если не будем четко называть вещи своими именами", - сказала слова Меркель во время выступления на съезде Христианско-демократического союза.

Берлин готов ужесточить санкции против России, даже несмотря на то, что они вредят немецкой экономике. "Они (санкции) Не является самоцелью. Но они будут приняты, если этого нельзя будет избежать", - подчеркнула Меркель.

Она добавила, что цель, к которой стремится ФРГ, - это "территориально неделимая Украина", которая сама может решать свое будущее.

http://zn.ua/WORLD/merkel-prigrozila-moskve-novymi-sankciyami-161312_.html

Link to comment
Share on other sites

ЄС планує розширити санкції щодо туристичної та енергетичної галузей Криму.

 

Про це повідомляє Reuters з посиланням на проект рішення ЄС.

 

Зокрема, передбачається, що розширенні обмеження щодо інвестицій в Крим включатимуть заборону продажу технології для розвідки нафти і газу.

 

Окрім того, компаніям, зареєстрованим в країнах ЄС, буде заборонено управляти туристичним бізнесом в Криму.

 

Пропозиції, які напрацювали чиновники ЄС, також містять заборону для громадян ЄС купувати фінансової компанії в Криму.

 

"Продаж, постачання, передача та експорт товарів і технологій, ... повинні бути заборонені", - говорить проект документа з посиланням на сфери транспорту, телекомунікацій, енергетики і нафти, газу та корисних копалин і виробництва.

 

Наразі, як зазначають джерела агентства, невідомо, чи встигнуть чиновники ЄС завершити роботу над документом до засідання міністрів закордонних справ ЄС у понеділок.

 

Водночас, як зазначається, у проекті рішення саміту ЄС, що відбудеться 18 грудня, підкреслюється "невизнання ЄС незаконної анексії Криму".

 

http://www.eurointegration.com.ua/news/2014/12/10/7028635/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Проект дополнительных санкций Евросоюза в отношении Крыма все еще обсуждается, сообщил дипломатический источник в ЕС, передает РИА «Новости».

«Усиленные санкции в отношении Крыма находятся в стадии обсуждения странами ЕС. Сегодня также проходит дискуссия. Пока что мы не знаем, когда они будут приняты», — сказал источник.

http://www.gazeta.ru/business/news/2014/12/11/n_6733717.shtml

Link to comment
Share on other sites

 

Евросоюз планирует принять новые санкции против Крыма до саммита ЕС 18–19 декабря, передает РИА «Новости».

Новые меры будут касаться ограничения инвестиций и торговли, пояснили европейские дипломаты.

«Техническая работа по дополнительным санкциям против Крыма продолжается. Это технически непросто. Политических трудностей нет, есть согласие по усилению санкций против Крыма. Предполагается, что дополнительные меры будут приняты в понедельник, если работы завершатся в срок», — сообщил источник.

http://www.gazeta.ru/business/news/2014/12/12/n_6736609.shtml

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Норвежские поставщики смолта лосося (мальков для производства аквакультуры) уведомили российскую компанию «Русское море» о предстоящем запрете на его поставку в Россию, передает FlashNord со ссылкой на источник.

«У нас считают, что раз существуют запрет со стороны России на поставки лосося, то должен быть ответный запрет на поставки и смолта», — пояснил он.

По его словам, запрет на поставки смолта окажет негативное влияние на деятельность компании «Русское море», варащивающей лосося на побережье Баренцева моря. На сегодняшний день компания обеспечена смолтом на ближайшие 9–12 месяцев.

http://www.gazeta.ru/business/news/2014/12/12/n_6737681.shtml

Link to comment
Share on other sites

 

Власти Белоруссии ввели запрет на поставки лапши быстрого приготовления производства российской компании «Биофуд» и молотого кофе «Мокка» от «Паулиг Рус», передает «Би-би-си».

В частности, данный запрет был инициирован главным санитарным врачом Белоруссии Игорем Гаевским. По его мнению, попавшие под запрет продукты не соответствуют принятым в Белоруссии санитарно-эпидемиологическим нормам и техническому регламенту Таможенного союза.

http://www.gazeta.ru/business/news/2014/12/15/n_6745181.shtml

:nose3:

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

 

Рада Євросоюзу на рівні глав МЗС ухвалила рішення про розширення обмежувальних заходів, пов’язаних з незаконною анексією Криму та Севастополя.

Про це йдеться у повідомленні Ради у закордонних справах, поширеному 15 грудня за підсумками її засідання.

Водночас, про деталі ухвалених санкцій не повідомляється, оскільки вони ще мають бути узгоджені на робочому рівні.

"Рада принципово схвалила пропозиції Високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні про запровадження додаткових обмежувальних заходів ЄС у відповідь на незаконну анексію Криму та Севастополя. Технічні дискусії щодо її пропозиції тривають", - йдеться у повідомленні.

За неофіційними даними Могеріні, на прохання української сторони, запропонувала посилити обмеження на торгівлю європейських підприємств з кримськими контрагентами.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/12/15/7052129/

и пдф-ка http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/EN/foraff/146293.pdf

Link to comment
Share on other sites

 

Новые санкции против Крыма вступят в силу 20 декабря

 

Европейский союз согласовал пакет санкций в отношении Крыма. Об этом сообщает РИА «Новости» со ссылкой на европейского дипломата.

http://www.gazeta.ru/business/news/2014/12/16/n_6749357.shtml

Link to comment
Share on other sites

 

Рада ЄС затвердила нові санкції проти Криму, які поширюються на інвестиції, сферу послуг і торгівлю з Кримом і Севастополем.

Про це йдеться у відповідному повідомленні Ради.

Таке рішення посилить політику ЄС щодо невизнання незаконної анексії Росією Криму і випливає з висновку Ради міністрів закордонних справ ЄС від 17 листопада, йдеться у повідомленні.

Зокрема, від 20 грудня інвестиції в Крим або Севастополь будуть поза законом. Європейці та зареєстровані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або юридичні компанії у Криму, фінансувати кримські компанії або надавати їм супутні послуги.

Окрім того, туристичні оператори ЄС більше не зможуть запропонувати туристичні послуги в Криму або Севастополі. Зокрема, європейські круїзні судна більше не зможуть зупинятися в портах Кримського півострова, за винятком екстрених випадків.

Це стосується всіх суден, що належать або контролюються європейським компаніям або плавають під прапором держави-члена.

Крім того, було заборонено експортувати певні товари і технології кримським компаніям або для використання в Криму.

Заборона стосується транспортної, телекомунікаційної та енергетичної галузей або пошуку, розвідки і видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.

Технічна допомога, брокерські, будівельні або інжинірингові послуги, пов'язані з інфраструктурою в цих секторах, також не можуть надаватися.

Як повідомляється, рішення було прийняте за допомогою письмової процедури та буде опубліковане 19 грудня в Офіційному журналі ЄС.

Нові санкції наберуть чинності 20 грудня.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/12/18/7052481/

Link to comment
Share on other sites

 

 


Технічна допомога, брокерські, будівельні або інжинірингові послуги, пов'язані з інфраструктурою в цих секторах, також не можуть надаватися.

Вот это интересно. Дело в том, что здесь есть одна компания на ИТ-аутсорсе из Крыма. Довольно серьезная компания. :) учитывая, что Норвегия поддерживает санкции ЕС... кажется, человек 40 хорошо оплачиваемых ИТшников будут вынуждены перейти на вятский квас

хотя они вроде как не ватники были. жалко. но что поделать

Link to comment
Share on other sites

Європейці та зареєстровані в ЄС компанії не можуть купувати нерухомість або юридичні компанії у Криму...

А украинцы (во главе с президентом) запросто могут владеть и недвижимостью и юридическими компаниями.

А хуле - бизнес и ничего личного :D

Змінено користувачем SlavRedko
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Крім того, було заборонено експортувати певні товари і технології кримським компаніям або для використання в Криму.

Заборона стосується транспортної, телекомунікаційної та енергетичної галузей або пошуку, розвідки і видобутку нафти, газу та мінеральних ресурсів.

На ФУПе есть допысувач Турчинофф с телекомуникационным бизнесом в Крыму.

Когда я ему написал что нужно закрывать он меня нах послал. Патриот! Европеец!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Руководитель Европарламента Мартин Шульц заявил о необходимости разработать новый пакет секторальных санкций против России, сообщает РИА «Новости».  «Пока что трехуровневый режим санкций должен сохраняться… Нам стоит начать работать еще над одним пакетом возможных целенаправленных секторальных мер, чтобы обеспечить нашу готовность на случай эскалации конфликта», — заявил Шульц на саммите глав стран ЕС.

http://www.gazeta.ru/business/news/2014/12/18/n_6757765.shtml
Link to comment
Share on other sites

 

Канада объявила о новых санкциях против России

 

В том числе будут введены дополнительные ограничения на экспорт технологий, которые используются в нефтяной и газовой промышленности, - передает агентство Рейтер.

Министр иностранных дел Джон Бэрд также напомнил, что санкции применяются против ряда физических лиц в России и на Украине, в связи с Действия России на Украине.

http://www.echo.msk.ru/news/1459052-echo.html

Link to comment
Share on other sites

ЄС планує розширити санкції щодо туристичної та енергетичної галузей Криму.

 

 

ПОХ !!!

http://top-antropos.com/images/22/Putin-dogs/%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80%20%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD%20%D0%B8%20%D0%B5%D0%B3%D0%BE%20%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%B8%20%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Белорусская таможня приняла решение арестовать российские телевизионные приставки и бытовую технику, которые были произведены в Калининграде и задержанные ранее на литовско-белорусской границе, передает «Интерфакс» со ссылкой на заявление министра по промышленной политике Калининградской области Дмитрия Чемакина.

 

По его словам, таможня поместила задержанный груз на склады временного хранения. «Сотрудники таможни заявляют водителям и представителям калининградских предприятий, выпускающих технику, что это арест. Но при этом никаких документов, к примеру решений судов, не предъявляют», — сказал Чемакин.

 

Он считает, что сложившаяся ситуация выходит за рамки правового поля Таможенного союза. «Мы объясняем таможне Белоруссии, что все грузы произведены в Калининграде легально и в соответствии с законодательством ТС. Незаконных вложений при их транзите в автомашинах нет», — пояснил Чемакин.

 

По его словам, документы на продукцию оформлены согласно международным нормам.

http://www.gazeta.ru/business/news/2014/12/29/n_6792565.shtml

:nose3:

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Минфин США ввел новые санкции в отношении ряда российских чиновников. Об этом сообщается на сайте Минфина США.

 

Отмечается, что среди тех, кто попал под санкции, оказались чиновники из Чечни.

 

Министерство финансов ввело санкции на основании закона Магнитского.

http://www.gazeta.ru/social/news/2014/12/29/n_6792689.shtml
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

До 1 лютого 2015 року американські компанії повинні припинити свій бізнес у Криму.

Про це йдеться в документі на сайті Мінфіну США.

"На припинення торгових операцій, розірвання контрактів і будь-яких угод з надання послуг і технологій американським компаніям і приватним особам дається термін до 12.00 (19.00 за Києвом) 1 лютого 2015 року", - йдеться в заяві.

http://www.eurointegration.com.ua/news/2014/12/30/7029304/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

В Белом доме считают, что Россия не выполняет свои обязательства по урегулированию конфликта на Украине, сообщает РИА «Новости» со ссылкой на представителя администрации президента США Джоша Эрнеста.

«Чем дольше Россия будет отказываться выполнять свои обязательства, тем больше риск, что она столкнется с новыми санкциями», — подчеркнул Эрнест.

По словам представителя Белого дома, под обязательствами он подразумевает «прекращение военной помощи сепаратистам».

Эрнест подчеркнул, что в случае выполнения россиянами обязательств президент Обама начнет работу по сворачиванию санкционного режима.

http://www.gazeta.ru/politics/news/2015/01/06/n_6805969.shtml

Link to comment
Share on other sites

В Европейском парламенте согласовали возможность усиления санкций против России.

 

Об этом говорится в проекте резолюции ЕП по ситуации в Украине, разработанной группой депутатов от Европейской народной партии, пишет РБК-Украина.

 

"В случае каких-либо дальнейших действий России по дестабилизации Украины, (Европарламент) предлагает Европейскому Совету принять дальнейшие ограничительные меры и расширить их рамки, охватывая ядерный сектор и ограничив способность российских предприятий для проведения международных финансовых операций", - говорится в документе.

 

При этом в проекте резолюции отмечается, что санкции должны быть частью более широкого подхода ЕС в отношении России.

 

"Поддержание, подкрепление или обратимость ограничительных мер ЕС зависит от России... и от ситуации в Украине", - подчеркивается в документе.

 

Кроме того, Европарламент требует быстрой и более существенной технической помощи Украине со стороны Европейской комиссии, а также инициирует направление в Украину консультантов и экспертов из институтов ЕС.

http://lb.ua/news/2015/01/13/291952_evroparlament_prinyal_rezolyutsiyu.html
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

 

Європейський парламент рекомендував Європейській раді розширити санкції проти Росії на ядерний сектор і міжнародні фінансові операції в разі подальшої дестабілізації ситуації в Україні. Такі рекомендації містить резолюція, ухвалена сьогодні в Європарламенті.

"Європарламент закликає до продовження поточного режиму санкцій ЄС, зокрема з огляду на очікуване в березні 2015 року засідання Ради ЄС, допоки Росія не буде повною мірою поважати і насамперед виконувати свої мінські зобов'язання. Наполегливо закликаємо комісію відшукати шляхи для зміцнення солідарності між державами-членами", - сказано в резолюції.

Євродепутати наголошують на потребі ухвалити чіткий набір критеріїв, які можуть запобігти запровадженню нових обмежувальних заходів проти Росії або призвести до скасування попередніх. Серед таких критеріїв зазначено: дотримання режиму припинення вогню, беззаперечне виведення з України всіх російських військ і підтримуваних Росією незаконних збройних формувань і найманців, обмін усіма ув'язненими, включаючи Надію Савченко, і відновлення контролю України над всією її територією, включаючи Крим.

"У разі будь-яких подальших дій Росії з дестабілізації України Європарламент пропонує Європейській раді вжити подальших обмежувальних заходів і розширити їхню дію на ядерний сектор, а також обмежити здатність російських підприємств проводити міжнародні фінансові операції", - йдеться в документі.

    При цьому євродепутати визнають, що ЄС повинен бути готовий підтримати країни, які  межують з державами-членами, гарантуючи їм такий самий рівень безпеки, який мають усі держави-члени Євросоюзу.У своїй резолюції Європарламент укотре "висловлює свою повну солідарність з Україною та її народом; підтверджує свою прихильність незалежності, суверенітету, територіальної цілісності, непорушності кордонів і європейського вибору України. Засуджує акти тероризму і злочинну поведінку сепаратистів та інших іррегулярних сил у Східній Україні".

http://ukr.lb.ua/news/2015/01/15/292160_ievroparlament_radit_ievroradi.html

Link to comment
Share on other sites

Президент США Барак Обама договорился с премьер-министром Великобритании Дэвидом Кэмероном не ослаблять санкции в отношении России до полного соблюдения минских договоренностей. Об этом сообщает Reuters.

http://www.gazeta.ru/business/news/2015/01/16/n_6831309.shtml
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

В ЄС вже ніхто не говорить про скасування санкцій, усі налаштовані дуже рішуче.

 

Про це в ефірі "ТСН.Тиждень" заявив глава МЗС Павло Клімкін.

 

За його слоами, на позачерговому засіданні Ради закордонних справ ЄС 29 січня обговорюватимуть питання про посилення санкцій проти Росії.

 

"Вчора і сьогодні я говорив майже з усіма міністрами закордонних справ ЄС. Вони налаштовані дуже рішуче. Уже ніхто не говорить про скасування санкцій", - зазначив він.

 

Також Клімкін зазначив, що ЄС обговорює можливість розширення списку росіян, яким буде заборонений в'їзд в ЄС, введення санкцій щодо російських активів, а також розширення списку російських кампаній, які також підпадають по санкції.

 

"Я провів один день в Давосі, зустрічаючись з багатьма керівниками - там вже розраховують на те, що Росія за підсумками цього року може мати від 6 до 8% падіння ВВП", - зазначив Клімкін.

 

Глава МЗС також повідомив, що в ЄС обговорюють можливість відключення Росії від системи SWIFT.

 

"Про це говорять серйозно. Якщо буде відключений SWIFT, то російську економіку очікує колапс", - упевнений він.

http://www.pravda.com.ua/news/2015/01/25/7056331/
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

 

Президент Польши Бронислав Коморовский призвал ЕС к ужесточению санкций в отношении России, сообщает Reuters.

«Реакция западного мира должна быть очень твердой», — заявил он на пресс-конференции.

«На мой взгляд ЕС должен сознательно поднять вопрос об ужесточении санкций против России», — добавил Коморовский.

http://www.gazeta.ru/business/news/2015/01/26/n_6860441.shtml

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...