Перейти до змісту

Recommended Posts

Сергій Дацюк Філософ МИР, АТО ЧИ ВІЙНА06 жовтня 2014, 11:44
 

Офіційно у нас мир, принаймні так каже Президент; в риториці ЗМІ, навіть з вуст уповноважених осіб від влади, у нас – АТО; а в реальності у нас – війна. Шизофренія повна. Отак і живемо.

 

Коли знаєш, в якому світі живеш, в якій ситуації знаходишся, тоді більш адекватно сприймаєш реальність і краще готовий до будь-яких несподіванок.

 

Сьогодні завдяки шизополітиці нинішньої політичної еліти ми досі не знаємо, в якому світі живемо і в якій ситуації знаходимося.

 

Локомотивом неадекватності є серйозна розбіжність всередині політичної еліти щодо ситуації, що склалася в Україні.

 

Вважається, що основою рефлексії щодо ситуації в країні завжди є Президент. Єдина позиція Президента якраз і зумовлює можливість рефлексивного аналізу ситуації – на відміну від множинної позиції Парламенту та не завжди єдиної позиції коаліційного Уряду.

 

Тож все-так, яка ситуація зараз в Україні – мир, АТО чи війна?

 

Мир

 

В офіційних заявах Президента у нас мир. Підстави для таких заяв – так звані "Мінські угоди". Вже зараз ясно, що ніякого миру в нас нема. Бо не може вважатися миром ситуація військових дій, які не вщухають.

 

5 вересня 2014 року Президент України дав наказ Генштабу Збройних сил "припинити вогонь". Цей наказ в такому його вигляді взагалі є не дуже законним. Особливо в тих обставинах, в яких він був відданий – тобто як відповідь на наказ Президента Росії Путіна "припинити вогонь" терористам.

 

Це дозволяє дати дві основні рефлексивні фіксації.

 

Перша. Якщо Президент Росії віддає публічно наказ терористам "не стріляти", то значить саме Президент Росії раніше віддав їм непублічний наказ стріляти і може знову так само непублічно віддати наказ стріляти в ситуації миру.

 

Друга. Незаконно (неконституційно) для Президента віддавати накази про припинення вогню, якщо вони не обумовлені конкретними обставинами.

 

За час тривання так званого миру окупована сепаратистами територія суттєво збільшилася. Президент в принципі уникає обговорення цієї обставини.

 

Хотілось би почути стратегічну позицію Президента з цього приводу. Де та межа окупації сепаратистами території України, за якою мир вже не матиме смислу? Відновлення підконтрольної сепаратистам території на момент початку АТО? Вся територія Донецької і Луганської областей? Чи може вся Новоросія? Чи може вся Східна Україна включно з Києвом? Чи взагалі вся Україна?

 

Ну справді, пане Президент? Ми будемо тримати мир до якого розміру підконтрольної нам території?

 

Щоб пояснити наслідки щодо другої рефлексивної фіксації, давайте подивимось на теперішній час. В Донецькому аеропорту досі триває бій. Очевидно саме відповідно до наказу Президента бійцям не надсилають більше ні підкріплення, ні їжі, ні боєприпасів. А якщо говорити про перспективу, то всі ті хлопці, які там воюють, повинні опинитися на лаві підсудних саме через невиконання цього наказу Президента.

 

Тобто герої України за свою боротьбу з сепаратизмом та відновленням територіальної цілісності мають сісти за грати. Це як – справедливо? Але саме так має бути за наказом Президента.

 

Така ціна так званого миру.

 

АТО

 

Перш за все, АТО – це не мир і не війна. Це українська хитрість. Тобто це такий придуманий евфемізм, щоб військові дії вести і уникнути всіх неприємностей для українського правлячого класу, які несе з собою війна чи надзвичайний стан. Окрім того, АТО це також спосіб уникнення відповідальності для представників колишнього режиму кривавого Президента, які в той чи інший спосіб підтримані нинішнім Президентом всередині першого та другого олігархічного консенсусу.

 

Цікаво, до речі, чи читали хоча б депутати чи навіть сам пан Президент закон "Про боротьбу з тероризмом", прийнятий ще в червні 2014 року з останніми змінами від 12.08.2014 року?

 

Згідно цього закону: "антитерористична операція – комплекс скоординованих спеціальних заходів, спрямованих на попередження, запобігання та припинення терористичної діяльності, звільнення заручників, забезпечення безпеки населення, знешкодження терористів, мінімізацію наслідків терористичної діяльності".

 

Цей закон в принципі не дозволяє вести військові операції з застосуванням важкої зброї, яка повсюдно застосовується в АТО. Цей закон не дозволяє обстрілювати міста, що постійно робиться в АТО, і про що РНБОУ та Президент говорити уникають. Цей закон в принципі не дозволяє здійснювати яку б то не було мобілізацію.

 

Для тих депутатів, які раптом не розуміли, за що вони голосують, під час внесення багаторазових протягом 2014 року змін до Закону "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", хочеться нагадати. Конституція України дає вичерпний перелік ситуацій, коли можлива мобілізація: 1) військовий стан; 2) надзвичайний стан (включаючи надзвичайну екологічну ситуацію). Ніякого "особливого періоду" (термін цього Закону та Закону "Про оборону України"), який можна трактувати як завгодно, Конституція не передбачає.

 

Скажу навіть більше, деякі особливо просунуті в правовому сенсі призовники говорять у Військкоматах, що їх призвати не мають права, бо в нас немає ні військового, ні надзвичайного стану. І коли ситуація дійде до суду, у них є всі підстави виграти на суді проти держави, керуючись однією Конституцією.

 

Отже, що таке АТО, згідно конституції ми досі не знаємо. В реальності АТО проводиться в неконституційний спосіб, і ані Президент, ані депутати Парламенту не бажають вводити ситуацію у правове русло.

 

Війна

 

Дуже часто "яструбам" від "голубів" доводиться чути: "якщо ти такий войовничий, то бери автомат та іди воюй". Зверніть увагу, що мова не йде про легальний спосіб – піти у військкомат і записатися добровольцем. Мова йде про ту нашу невеселу і ганебну ситуацію, коли українці дійсно були змушені в обхід держави йти боронити свою землю. Тобто мова йде про створення громадянських батальйонів для війни на Сході України. Тобто це така собі напівлегальна партизанська війна.

 

По-перше, що значить "бери автомат"? Де його брати? Ви ніколи не задумувались, де беруть зброю всі створені громадою батальйони? А ви поцікавтесь – вас чекають дуже несподівані відповіді. По-друге, що значить "іди воюй"? Це означає махновщину, анархізм і незаконність. Саме цей здавалось би раціональний контраргумент показує весь наш правовий нігілізм.

 

Визначення таких батальйонів – "добровольчі збройні формування, офіційно підпорядковані Міністерству оборони України, що виконують завдання із захисту територіальної цілісності України". Наскільки такі батальйони законні? Чи давайте спитаємо радикальніше – настільки такі батальйони більш законні, ніж сепаратистські збройні формування на Сході України?

 

Між "заєдинокраїнними" та сепаратистськими добровольчими збройними формуваннями бачаться дві суттєві різниці: 1) перші офіційно підпорядковані Міністерству оборони України, другі офіційно цьому Міністерству не підпорядковані; 2) перші воюють за територіальну цілісність України, другі ставлять сепаратистські цілі по від'єднанню частин України на користь Росії.

 

Водночас і ті, і інші є однаково – незаконними збройними формуваннями.

 

Знову ж таки Президент і Парламент закривають на це очі.

 

.........

 

Отже сьогодні ми маємо таку ситуацію. Президент і олігархи, з якими він заключив консенсус, живуть в "реальності миру". РНБОУ, Уряд та ЗМІ продовжують жити в "реальності АТО". Більшість громадян України живуть в "реальності війни".

 

Як ви вважаєте, чи довго Україна залишиться цілісною, якщо вона продовжуватиме жити в трьох різних реальностях? Єдина країна це значить єдина реальність.

 

http://blogs.pravda.com.ua/authors/datsuk/5432566fb1e45/

 

неудобный текст, не убаюкивающий, в отличие от Мурзиков и дидов Опанасов, но вопрос правильный

 

 

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Більшість українців вважають ситуацію на Донбасі війною з Росією

Понеділок, 06 жовтня 2014, 14:17

 

57% українців вважають ситуацію на Донбасі вважають війною з Росією.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром Разумкова.

При цьому 13% вважають події там громадянською війною, 9,9% – акціями протесту жителів Луганської та Донецької областей проти дій нової української влади.

Приблизно рівні частки респондентів називають таку ситуацію боротьбою за незалежність Донецької та Луганської "народних республік" (6,7%) та боротьбою з терористичними угрупуваннями (7,3%).

Лише 0,1% опитаних вважають, що на Донбасі звичайна ситуація, 0,6% дали інші відповіді, а 5,4% респондентів вагалися з відповіддю.

Майже половина громадян України (40,4%) винною у такій ситуації вважає в першу чергу російську владу. Ще чверть опитаних (24,2%) винною вважають стару українську владу (Віктора Януковича і його оточення), а 14,4% – нову українську владу.

Значно рідше респонденти покладають відповідальність за виникнення такої ситуації на проросійських радикалів (4,4%), "бандерівців" (3,6%), населення Донбасу (2,8%).

1,8% опитаних дали інші відповіді, 1,0% вважають, що в такій ситуації ніхто не винен, а 7,3% респондентів вагалися з відповіддю.

Російську владу вважають винною у ситуації на Донбасі абсолютна більшість жителів Центрального (51,4%) та Західного (57,8%) регіонів, а також відносна більшість Східного регіону (33,0%).

Відносна більшість респондентів вважають винною в ситуації в першу чергу нову українську владу на півдні України (26,5%) та на Донбасі (30,5%).

Значна частка респондентів у всіх регіонах винною в ситуації вважають стару українську владу – від 18,7% на Донбасі, до 28,1% у Центральному регіоні.

Українська правда

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/10/6/7039895/

Link to comment
Share on other sites

А данные они брали с карт СНБО, никто больше такую хуйню не печатал, даже ватные карты на момент перемирия были ближе к реальности.

 

_____

 

Попередження від модератора Фома. Причина: 3.1 Усвідомлена цілеспрямована дезінформація. Розповсюдження суспільнонебезпечної брехні, ПОПЕРЕДЖЕННЯ (5). Розділ:ВІЙНА. НЕПРИЄМНЕ

Отримано від модератора штрафних балів: 5. -- Обмеження діє до 05 жов 2014 08:44

Можливість дописувати на форумі відключено на 12 годин(и)

 

На "момент перемирия" сепары рисовали свои подразделения под Бердянском (Мариуполь - в окружении и два флага, т.е. типо "уличные бои"), далее линия на Оленовку, оттуда на Курахово - Селидово, оттуда на Лисичанск и т.п. Разумеется, Дон-аэропорт и Авдеевка - их, Попасная - их и все такое.

 

Так что СНБО врало много меньше...

 

А вааще: "На войне все врут" (Гиръкенд, апрель 2014 г., г. Славянск)

Змінено користувачем Вау
Link to comment
Share on other sites

РФ в Донбассе испытывает пули, пробивающие все бронежилеты - ВСУ

 

 

 


05.10.2014 17:55
В Донбассе российские войска использовали пули с сердцевиной из карбидвольфрамового сплава, которые пробивают и бронежилеты, и броню БТР и БМП
Следить за темой Добавить в блокнотПоделиться:

Фото - mvs.gov.ua
Россия испытывает на востоке Украины новейшее оружие, пробивающее все бронежилеты. Об этом сообщил на пресс-конференции начальник Центрального научно-исследовательского института вооружения и военной техники ВСУ доктор технических наук, полковник Игорь Чепков.

"При анализе тех средств поражения, которые были получены с востока Украины, мы выяснили, что большинство тех бронежилетов, которые поставляются для наших военнослужащих, не отвечают уровню стойкости к этим средствам. Таким образом, было выяснено, что существуют пули и патроны почти всех калибров, которые применяются стрелковым оружием, - как 5,45 мм, так и 7,62 мм - с повышенной бронепробивной способностью. Пуля, которая была исследована как вещественное доказательство присутствия современного оружия, которое поставляется на восток Украины бандформированием, поражает бронежилет навылет", - сказал Чепков.

Он уточнил, что эта пуля имеет индекс 7Н37. По своей бронепробивной способности она значительно превышает пули, которые применяются в подразделениях украинской армии. При исследовании было выяснено, что она имеет сердцевину, сделанную из карбидвольфрамового сплава и способна пробивать любые бронежилеты. Она также насквозь пробивает броневые плиты, толщина которых превышает толщину наших современных бронетранспортеров.

Таким образом, по его словам, информация, распространяемая российской стороной, о том, что в течение 20 лет Министерство вооруженных сил РФ не проводило замены боеприпасов, не соответствует действительности. "За эти 20 лет были созданы мощные боеприпасы - 7Н10 для калибра 5,45х39, 7Н13 повышенной бронепробивной способности, бронебойные патроны 7Н22, 7Н23, 7Н24, 7Н26, 7Н37, о которых идет речь, и 7Н39. Также были пистолетные патроны повышенной бронепробивной способности, которые разработаны и приняты на вооружение", - подчеркнул эксперт.

Как отмечалось, эти средства поражения превышают существующий уровень украинского оружия и могут использоваться в легких пулеметах.

Советник министра обороны Украины Александр Данилюк отметил, что военнослужащие РФ последовательно используют экспериментальные патроны, которые по своим характеристикам, по своей бронебойности не имеют аналогов в мире, что "фактически на сегодня ни один бронеавтомобиль, бронетранспортер от такого патрона защитить не может".

"И, к величайшему сожалению, их применение может изменить вообще характер подготовки и защиты. Потому что теперь не только бронежилет, надо задумываться над тем, сможет ли вообще какая-то бронетехника противостоять таким патронам. Потому что "Кугуар", закупленный Министерством внутренних дел, такой патрон прошивает насквозь", - отметил он. И подчеркнул при этом, что сегодня надо пересматривать концепцию бронетехники - и не только в Украине, а в целом мире. После того, как информация о наличии таких боеприпасов попала в ряд стран НАТО, они начали пересматривать свои оборонные заказы.

Источник: Укринформ.

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Источник Лайф Ньюс!!!   :D  Причем Коломойский? Тем более он не баллотируется и партии не имеет. . Тем более, чуваки в подозрительно свежей форме и пугают возвратом с оружием ... Ну, а то, что они "тупо умирают", то их потери на сегодняшний день неизвестны, так как если есть, то весьма малые.

В конце мая 2014 года батальон был укомплектован добровольцами, проходившими службу по контракту.

По состоянию на начало сентября 2014 года, батальон практически полностью состоит из идейно и идеологически мотивированного личного состава

Википедия

 

Еще один ватничек на форуме появился, пропихивает российские байки.

 

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

Еще один ватничек на форуме появился, пропихивает российские байки.

 

 

Что значит появился???

Оно тут давно промышляет.

Я так понимаю модераторы его берегут, как редкий практически исчезающий вид... B-)

Link to comment
Share on other sites

На "момент перемирия" сепары рисовали свои подразделения под Бердянском (Мариуполь - в окружении и два флага, т.е. типо "уличные бои"), далее линия на Оленовку, оттуда на Курахово - Селидово, оттуда на Лисичанск и т.п. Разумеется, Дон-аэропорт и Авдеевка - их, Попасная - их и все такое.

 

Так что СНБО врало много меньше...

 

А вааще: "На войне все врут" (Гиръкенд, апрель 2014 г., г. Славянск)

 

Все врут, но зачем это делать так тупо? На картах Слова и дила каждый раз была разная расстановка городов. Однажды Металлист оказался в Донецкой области. В другой раз на карте оказалось две Макеевки - одна на месте Шахтёрска, другая на месте Енакиево. Достоверность границ была примерно такая же.

 

Да, я помню эту смешную карту от сепаратистов, где было показано, что ДНР уже достигла границ Запорожской области. Но после перемирия она быстро пришла в норму. А СНБО ещё 10 (или 20?) дней рисовала хрен знает что.

 

И я даже не оффтоплю. То, что у власти дебилы - реально неприятно.

Змінено користувачем Смит
Link to comment
Share on other sites

Теперь по поводу моего бана, который я даже не заметил, потому что редко захожу на этот говнофорум. Я так понимаю, карты от СНБО - это Усвідомлена цілеспрямована дезінформація. Розповсюдження суспільнонебезпечної брехні, ведь я всего лишь их описывал? Наверное, пользователь abandon и другие пользователи, которые ругали эти карты в хвост и гриву, забанены навечно?

 

Модератор Фома не прошёл тест на долбоебизм. Удалите меня нахрен с этого форума. 

Змінено користувачем Смит
  • Downvote 5
Link to comment
Share on other sites

Бойовики захопили 40 кілометрів під Маріуполем після "перемир’я" – "Азов"

Середа, 08 жовтня 2014, 09:57

відео

 

Версія для друку Коментарі11

Від 5 вересня, коли в Мінську було домовлено про припинення вогню на Донбасі, російсько-терористичні війська захопили під Маріуполем майже 40-кілометрову територію.

Про це заявив командир полку спеціального призначення "Азов" Андрій Білецький у ефірі телеканалу новин "24".

Білецький каже, що не бачить, щоб міжнародні спостерігачі допомагали українським силам на Донбасі, а навпаки, він гадає, що на міжнародних експертів "є досить серйозний російський вплив".

Командир "Азова" навіть припускає, що спостерігачі підігрують терористам.

"Насправді в день перемир’я фактично українські війська до ночі відійшли до Маріуполя, російські відійшли до Новоазовська. І між ними створилася 40-кілометрова буферна зона, яка і повинна була бути там делімітована і так далі. Цього не сталося", - сказав він.

"Кожен день російські війська, користуючись тим, що українські не сходять зі своїх позицій, просувалися вперед, і зараз вони перебувають надзвичайно близько до українських позицій в Маріуполі, вони з’їли цю 40-кілометрову зону", - заявив Білецький.

"Так от: як тепер ОБСЄ хоче проводити цей розподіл – фактично, на хвилину перемир’я чи вже в сучасній території, коли майже 40 кілометрів відібрано росіянами?", - додав він.

Напередодні речник Інфоцентру РНБО Андрій Лисенко заявив, що з 5 вересня сили АТО не відступили ні на метр.

Проте, відповідно до карт ситуації в зоні АТО, контрольована українськими військами територія з дня проголошення перемир'я зменшилася, а територія під бойовиками – зросла.

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/10/8/7040075/

Link to comment
Share on other sites


АКТУАЛЬНО
 

У зону АТО можуть включити частину Харківської області

Середа, 08 жовтня 2014, 12:03

 

СБУ найближчим часом оприлюднить територіальну зону АТО, до якої увійдуть Донецька та Луганська області і, можливо, частина Харківської.

Про це заявив голова Державної службі у справах ветеранів війни та учасників АТО Артур Дерев’янко, передає прес-служба уряду.

За його словами, опрацьовується питання про включення до цієї зони деяких районів Харківської області.

Про які саме райони йдеться, він не уточнив.

Українська правда

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/10/8/7040103/

Змінено користувачем Darkwalker
Link to comment
Share on other sites

a93c331307935601881113f1d87a987d.i900x59

 

В Николаеве провели в последний путь майора-героя, который ценой своей жизни спас роту десантников  

 

6cb617e44a4c9fb7693df0eb5eae9b52.i240x15В Николаеве в среду, 8 октября провели в последний путь майора 79-й отдельной аэромобильной бригады Евгения Пивня, который погиб в аэропорту Донецка, защищая Украину от российско-террористических войск.

Ранее сообщалось, что Пивень погиб 4 октября на 42-м году жизни – он прикрыл отход своих боевых товарищей из опасной зоны и ценой собственной жизни сдержал атаку противника. Майор отдал воинской службе всю свою жизнь, без отца и главы семейства остались жена и две-дочери.

Так, прощание с героем прошло в клубе воинской части николаевских десантников. Провести в майора в последний путь пришло около 800 человек: сослуживцы погибшего, родственники, активисты, обычные горожане

Link to comment
Share on other sites

Спутник АТО ‏@SputnikATO  26m26 minutes ago
н.п.Горловка прибыла группа российских наемников из 40 человек. Все члены группы – участники боевых действий из РФ.


Спутник АТО ‏@SputnikATO  23m23 minutes ago
Пункт пропуска Изварино на территорию Донбасса из РФ вошла очередная колонна.За 2 суток в Украину заехало не менее 40 автобусов с террами!

Link to comment
Share on other sites

Так, меня что, ещё не удалили с форума? Модератор Фома - уёбок, пидар и москаль. Этого достаточно?

@Смит

 

Попередження від модератора Dr.Amber. Причина: 9.1 Нецензурна лайка в бік опонента, ПОПЕРЕДЖЕННЯ (2). Розділ: ВІЙНА. НЕПРИЄМНЕ.
Отримано від модератора штрафних балів: 2. -- Обмеження діє до Сьогодні, 14:30
Можливість дописувати на форумі відключено на 3 годин(и)

 

Нецензурна лайка в бік опонента.

Змінено користувачем Dr.Amber
  • Downvote 6
Link to comment
Share on other sites

 

У зону АТО можуть включити частину Харківської області

СБУ найближчим часом оприлюднить територіальну зону АТО, до якої увійдуть Донецька та Луганська області і, можливо, частина Харківської.

http://www.pravda.com.ua/news/2014/10/8/7040103/

 

Не вважаю це однозначним мінусом. Розширення території, де сепаів можна відразу стріляти, а не доставляти в суд який їх відпускає "під домашній арешт" - це швидше позитив.

Link to comment
Share on other sites

Вот откуда берутся такие "эксперты ОБСЕ"?

Никаких документальных свидетельств не предъявлено, но вовсю идут заклинания о массовых казнях ополченцев бойцами ВСУ.

http://politicsnews.info/v-mire/1082-obse-na-territoriyah-pod-kontrolem-ukrainskih-dobrovolcev-massovo-kaznyat-opolchencev-video.html

 

Латыш, вроде должен бы к политике России относиться хотя бы настороженно, ан нет, поет песни об успехах путинской политики в последние 2-3 года.

Чем его купили, интересно.

 

P.S.

Нашел.

Фрукт еще тот: http://www.mywebs.su/blog/people/12636.html

Змінено користувачем Soloviev
Link to comment
Share on other sites

Теперь по поводу моего бана, который я даже не заметил, потому что редко захожу на этот говнофорум. Я так понимаю, карты от СНБО - это Усвідомлена цілеспрямована дезінформація. Розповсюдження суспільнонебезпечної брехні, ведь я всего лишь их описывал? Наверное, пользователь abandon и другие пользователи, которые ругали эти карты в хвост и гриву, забанены навечно?

 

Модератор Фома не прошёл тест на долбоебизм. Удалите меня нахрен с этого форума. 

не..не..сами..сами...сами.. :weep:

Link to comment
Share on other sites

Вот откуда берутся такие "эксперты ОБСЕ"?

Никаких документальных свидетельств не предъявлено, но вовсю идут заклинания о массовых казнях ополченцев бойцами ВСУ.

http://politicsnews.info/v-mire/1082-obse-na-territoriyah-pod-kontrolem-ukrainskih-dobrovolcev-massovo-kaznyat-opolchencev-video.html

 

Латыш, вроде должен бы к политике России относиться хотя бы настороженно, ан нет, поет песни об успехах путинской политики в последние 2-3 года.

Чем его купили, интересно.

 

P.S.

Нашел.

Фрукт еще тот: http://www.mywebs.su/blog/people/12636.html

обсуждали его,не помню в какой ветке

там и не только этот

Link to comment
Share on other sites

В Желтых Водах на Днепропетровщине неизвестные убили местного волонтера, который помогал военным в зоне АТО, фермера Ивана Великого. Информацию об этом в субботу подтвердили в Желтоводском городском отделе милиции.

 

По данным из милиции, убийство произошло вечером пятницы: у одной из местных кофеен человек садился в авто, когда из автомобиля, припаркованного рядом раздались выстрелы. В милиции предполагают, что механизм убийства был запущен дистанционно: сразу после выстрелов машина злоумышленников вспыхнула изнутри, сообщает Радио Свобода.

 

Мужчина скончался от ранений в машине скорой помощи.

 

В милиции сообщили, что начали уголовное производство по статье «Убийство». Правоохранители обратились к жителям Желтых Вод, которые могли быть свидетелями убийства, с просьбой обращаться в милицию.

 

Связано ли убийство с волонтерской деятельностью активиста, в милиции не сообщают.

Link to comment
Share on other sites

 

Бойовики ГРАДами обстріляли передмістя Маріуполя, є загибліВівторок, 14 жовтня 2014, 15:58

фото

 

У передмісті Маріуполя в селищі Сартана бойовики обстріляли градами блокпост сил АТО.

Про це "Українській правді" повідомив керівник прес-центру АТО Владислав Селезньов.

"У Сартані о 14:10 – 14:25 бойовики спочатку випускали міни, штук 5 чи 6, а потім прилетіли 6 ракет від "ГРАДів. Серед бійців постраждалих на блокпосту немає", - сказав він.

За слова Селезньова, були пошкоджені сільгоспбудівлі поряд із блокпостом, де тимчасово жили бійці.

Серед мирних жителів загинуло 5 осіб. Ще 10 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості, повідомляє 0629.com.ua.

Інформацію про це підтвердили в міській медслужбі. Снаряд потрапив в похоронну процесію, цим пояснюють таке велике число жертв.

Обстріл вівся бойовиками з території Комінтерново.

   

 

 

http://www.pravda.com.ua/news/2014/10/14/7040769/

Link to comment
Share on other sites

.

 


14.10.14 14:33  "По укроповскому хутору залпом огонь! Уничтожить пи#арасов!", - российская армия обстреливает украинское село. ВИДЕО Расчет систем залпового огня "ГРАД" с российским флагом на борту стреляет по украинскому хутору в Луганской области.

Как сообщает Цензор.НЕТ, приказ о начале обстрела отдает неизвестный "товарищ полковник". Напомним, что у террористов принято называть друг друга по позывным. Поэтому, вероятнее всего, обстрел ведет подразделение регулярных российских войск

 

Источник: http://censor.net.ua/v306997

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...