Перейти до змісту

танки, пушки, ножи и самолеты...


Olegik

Recommended Posts

Ну це вже щось. Ще б виробництво запустити конвеєрне як слід без корупції.

Четвер, 28 листопада 2019, 22:02 • Тоня Туманова • 4875
Україна випробувала крилату ракету "Нептун": результати


9ae8564ac428d40397db1df044a866dc8a0c6e6e

КИЇВ. 28 листопада. УНН. Крилата ракета Р-360 комплексу РК-360МЦ "Нептун", сьогодні 28 листопада, успішно пройшла етап випробувань, під час яких здійснила політ на декілька сотень кілометрів за заданим маршрутом та висотах. Завершення цього етапу означає, що розробка Р-360, як літального апарата, завершено. Про це Defense Express повідомив Генеральний директор - Генеральний конструктор ДККБ "ЛУЧ" Олег Коростельов, передає УНН.
"Ми вперше пролетіли понад 250 км по заданому маршруту та висотах. Тобто можемо сказати, що сьогодні була завершена розробка літального апарату з заданими характеристиками", - заявив Олег Коростельов. Додавши, що на наступному етапі, випробування будуть направлені на бойові характеристики ракети.
Ракета Р-360 має масу 870 кг, масу бойової частини -150 кг, дальність пуску до 280 км, швидкість біля 900 км/год, а висота польоту над гребенем хвиль - від 3 до 10 м.
Комплекс забезпечує одночасний пуск до 24 ракет (тобто повний залп 6 пускових установок), з інтервалом пусків у залпі від 3 до 5 сек. Комплекс може знаходитись на відстані до 25 км від берегової лінії, а необхідний час для його розгортання становить до 15 хвилин.
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Replies 392
  • Created
  • Остання відповідь

На Гавайських островах пройшли випробування ракети, що здатні рухатися зі швидкістю в кілька разів більшою за швидкість звуку, повідомило міністерство оборони США.
Пентагон оголосив про успішне випробування на Гавайських островах ракети, здатної рухатися зі швидкістю в кілька разів більшою за швидкість звуку. Випробування відбулися ввечері 19 березня на базі Pacific Missile Range Facility на острові Кауаї, повідомило міністерство оборони США в п'ятницю, 20 березня.
Гіперзвукова зброя здатна летіти зі швидкістю, що більш ніж у п'ять разів перевищує швидкість звуку. Ці ракети є вкрай маневреними та здатні діяти на різних висотах, зазначив Пентагон. "Це дасть військам США можливість за хвилини завдавати удару за сотні і навіть тисячі миль, щоб усунути широкий спектр важливих цілей", - ідеться в заяві.
Відзначається, що випробування було проведено спільними зусиллями армії та військово-морских сил США, а дані про політ ракети збирало Агентство з протиракетної оборони Пентагону. Зібрані дані мають послужити для розробки засобів протидії гіперзвуковій зброї, яка може бути в розпорядженні противників США. Як повідомив віцеадмірал Джонні Вулф, тепер військові готові працювати над бойовим потенціалом гіперзвукової ракети.
США планують ставити на озброєння гіперзвукові ракети на початку - середині 2020-х років. На початку лютого стало відомо, що адміністрація президента США Дональда Трампа пропонує у 2021 фінансовому році витратити 3,2 мільярда доларів на продовження розробки гіперзвукових ракет.

Link to comment
Share on other sites

На Гавайських островах пройшли випробування ракети, що здатні рухатися зі швидкістю в кілька разів більшою за швидкість звуку, повідомило міністерство оборони США.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

https://www.youtube.com/watch?v=9gO7sR3zWFEИспытания ракеты "Нептун" прошли успешно - цель была поражена с дистанции 75 км, но на дальнейшую разработку ракеты государство не выделяет денег, - Бутусов
"2 апреля, украинские инженеры и конструкторы добились выдающегося достижения! Впервые в нашей истории совершен пуск противокорабельной ракеты "Нептун" разработки "КБ "Луч" с включением активной радиолокационной головки самонаведения разработки компании "Радионикс" и впервые "Нептун" обнаружил и поразил цель на испытательном морском полигоне!
Пуск ракеты был совершен с дистанции 75 километров.
"Нептун" был снабжен инертной боевой частью, это первая демонстрация работы всех систем управления и наведения.
Над палубой лихтера в открытом море была натянута сетка для фиксации попадания, и ракета зашла точно в цель. На фотографии место попадания мы обвели маркером.
Бутусов продолжил: "Выдающийся успех коллектива многих предприятий, во главе с нашим инженерным гением Олегом Петровичем Коростелевым.

Ну а теперь о не радостном. Эти испытания проведены по программе и с финансированием 2019-го года.
В 2020-м году на проекты разработки ракет "Нептун" и "Вільха-М" производства "КБ Луч" государство на данный момент не выделило ни копейки.

Более того, до сих пор руководство "КБ "Луч" не ознакомлено с Гособоронзаказом-2020-го года и не знает, что ждет приоритетные ракетные программы.
Хотя у руководства "КБ "Луч" высшая форма допуска, но чиновники по-прежнему не знакомят инженеров со своими планами, отсутствует самое элементарное взаимодействие и коммуникация.
Руководство предприятия обеспокоено, что нет подтверждения финансирования по "Нептуну" и "Вільхе-М". В апреле завершается поставка первой серийной партии ракет "Вільха" в Вооруженные силы, в этой производственной программе свыше 20 предприятий "Укроборонпрома" и Министерства экономики.
Предприятиям надо строить дальнейшие производственные планы, сколько можно ждать от чиновников передачи Гособоронзаказа предприятиям?"
"В 2018-м и 2019-м годах ракетная отрасль работала успешно, потому что Гособоронзаказ согласовывался с предприятиями на этапе подготовки, передавался в конце февраля уже без неожиданностей в тексте, и в марте уже перечислялось финансирование. Сколько можно продолжать детские игры с Гособоронзаказом, сколько можно прятать документ и тасовать цифры? Сколько можно так тупить?
Если сорвете выполнение ракетной программы - общественность будет знать имена всех причастных.
А пока гордимся нашими успехами. И ждем, что они будут продолжаться"

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

На Одещині 17 червня відбуваються випробування ракетного комплексу Р-360 «Нептун», повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України. Головною особливістю випробувань, кажуть у Генштабі, цього разу була стрільба з бойовою частиною.

Відео тут: https://www.radiosvoboda.org/a/news-vyprobuvannia-rakety-neptun/30675728.html

Link to comment
Share on other sites

За часів Петра було висаджено у повітря на артскладах половина наших боєприпасів. Деякі види до критичної межі втрачені. На заміну не додано нічого, окрім випробувань.

Серія де?!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

За часів Петра було висаджено у повітря на артскладах половина наших боєприпасів. Деякі види до критичної межі втрачені. На заміну не додано нічого, окрім випробувань.

Серія де?!

Ви хочете без випробувань, прямо у серію? ;o

Вільха пройшла всі випробування і пішла в серію, Нептун у процесі.

Link to comment
Share on other sites

Я хочу серію для відновлення втрачених боєзапасів. А паралельно випробувань і запуска в серію нового. В нас узяли за правило лише щось розробляти без ніякого практичного вихлопу. Це зручно - попиляли і з кінцями.

Link to comment
Share on other sites

неоткуда взять. Одно небольшое производство для  крупного калибра и две частные кустарщины, что делают стрелковый патрон мелкой партией. Все.

А не. ЛУч еще делает Скиф  и Стугну в коллаборации с Красиловским Агрегатным ЗАводом

Link to comment
Share on other sites

Перший модернізований розвідувальний БпАК Spectator-M1 поставлено Міністерству оборони
Перший безпілотний авіаційний комплекс Spectator-M1, що був виготовлений ВАТ «Меридіан» імені С.П. Корольова в рамках ДОЗ, поставлений Міністерству оборони України.
- Це перша поставка Збройним Силам України безпілотного авіаційного комплексу цієї модифікації. SPECTATOR-M1 – наша спільна розробка разом із науковцями Національного технічного університету України «КПІ», у цій модифікації підсилено основні переваги попередніх моделей – відмінна аеродинаміка, малопомітність, захищеність від систем радіоелектронної боротьби, – повідомив голова правління ВАТ «Меридіан» В’ячеслав Проценко.

Obr124azets-oblo124zhky.png

https://www.youtube.com/watch?v=HvLErmgBRX4

Змінено користувачем Zzzz...
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

На Павлоградському хімічному заводі опановують виробництво вітчизняних 122-мм реактивних снарядів 9М221Ф «Тайфун-1» збільшеної дальності, з українських комплектуючих.
Про це повідомляє видання Defense Express.
«Тайфун-1» розроблений фахівцями Конструкторського бюро «Південне» в рамках української ракетної програми для використання в РСЗВ БМ-21 «Град» та їх модифікаціях. Також на його базі здійснюється розроблення керованого снаряду «Тайфун-1М».
На відміну від радянських 9М22 (та інших модифікацій), які ніколи не вироблялись на українських підприємствах, новий РС 9М221Ф повністю виготовлятиметься на наших заводах.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Величенька пташка ...

 

Турецький безпілотник з українськими двигунами вперше випробували в повітрі.

Випробування відбувалися без підтримки наземної станції управління. Політ проходив на висоті близько 6 тис. метрів.
Турецький БПЛА AKINCI TİHA з українськими двигунами вперше здійснив автономний зліт та посадку. Про це з посиланням на повідомлення компанії Baykar Machine.
Під час випробувань Bayraktar AKINCI TİHA вперше здійснив повністю автономний зліт з аеродрому під Чорлу (на захід від Стамбула), перелетів на віддалений майданчик, де приземлився, після чого також автономно злетів і повернувся назад на аеродром.
Випробування відбувалися без підтримки наземної станції управління. Політ проходив на висоті близько 6 тис. метрів.
Максимальна злітна маса безпілотника становить 4,5 т і він оснащується українськими двигунами АІ-450Т потужністю 450 к.с. кожен.
Запорізьке моторобудівне Конструкторське Бюро «Прогрес» імені академіка О. Г. Івченко (ДП «Івченко-Прогрес») у 2018-2020 роках поставило турецькій компанії Baykar Makina Sanayi Ve Ticaret As дванадцять цих авіадвигунів.
Вантажність AKINCI становить 1350 кг, включаючи 400 кг внутрішньої та 950 кг зовнішнього навантаження.
На шести точках зовнішньої підвіски БПЛА може нести керовані бомби загального призначення Мk.81, Мk.82, Mk.83 JDAM (точність їх підвищена шляхом використання лазерних GPS-і INS-систем), а також крилату ракету SOM-A, керовану 70-мм ракету Cirit, або боєприпаси з лазерним наведенням MAM-L і MAM-C.

https://www.youtube.com/watch?v=_yw_Q3Pdd1I

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Новітня українська реактивна система залпового вогню "Буревій" пройшла вогневі випробування. Їх проводили на одному з військових полігонів.
"Буревій" розглядається, як заміна застарілим РСЗВ "Ураган", які наразі є на озброєнні ЗСУ, повідомляє Defense Express.

РСЗВ "Буревій" може використовувати всі реактивні снаряди для "Урагану", а також нові, зі збільшеною з 35 до 65 кілометрів дальністю знищення цілей, які розробляються Конструкторським бюро "Південне" у рамках програми "Тайфун-2".

"Буревій" оснащений цифровою системою управління вогню, включно із системою обміну інформацією на полі бою. Це дозволяє включити озброєння у єдиний розвідувально-ударний контур, коли інформація від засобів розвідки, на кшталт БПЛА, у режимі онлайн передається на засоби ураження. Це мінімізує до лічених хвилин час від виявлення цілей до їх знищення.

Випробування "Буревію" проходять у максимальний взаємодії з Міноборони, яке виявило зацікавленість у цій машині.
Якщо "Буревій" пройде усі необхідні випробування, розглянуть питання переходу ЗСУ на нові колісні платформи, які відповідають всім вимогам країн-членів НАТО, з подальшою локалізацією їх виробництва в Україні.

https://www.youtube.com/watch?v=RA1Qs9015J4

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Під час навчань на полігоні «Широкий лан» відпрацювали застосування безпілотників Bayraktar TB2, протитанкових керованих ракетних комплексів FGM-148 «Джавелін» і «Стугна».
Про це повідомляє військова інформаційна агенція «АрміяInform»
Одна з механізованих бригад ЗС України відпрацювала на полігоні навчання батальйонних тактичних груп з бойовою стрільбою у наступі в урбанізованій місцевості, дії малих тактичних груп, завдавання зосередженого ракетно-авіаційного удару тощо.
Особливу увагу приділено комплексному застосуванню високоточної зброї, засобів РЕБ, автоматизованих систем управління та іншого сучасного озброєння. Крім того, в навчаннях активно використовували безпілотні літальні апарати, які здійснювали розвідку й надавали цілевказівки на ураження цілей противника. Також перевірено спроможності безпілотників типу Bayraktar TB2, які виконали завдання без практичного завдавання ударів по цілях
Ефективне бойове застосування продемонстрували бойові розрахунки протитанкових ракетних комплексів типу «Джавелін» і «Стугна». Також активну участь у навчаннях брала авіація Повітряних Сил за участю штурмової, винищувальної та бомбардувальної авіації.
Однією з особливостей навчань стало відпрацювання штурму містечка з подальшим блокуванням і знищенням незаконних збройних формувань. Крім того, у процесі тренувань учасники навчання відпрацьовували навчально-бойові завдання з використанням сучасної лазерної системи імітації бою, зокрема системи двостороннього вогневого контакту «Лазертаг».

Link to comment
Share on other sites

Скрепно! :tu:

 

По образу и подобию Основной Армии, которая пока находится на "той стороне".

 

В Україні показали надувний макет САУ.

o124brazets-oblo124zhky-2-3-1.jpg?x50007

 

На полігоні «Широкий Лан» презентували надувний макет самохідної артилерійської установки (САУ) 2С3 «Акація», що може використовуватися для введення противника в оману.

 

https://uprom.info/news/vpk/v-ukrayini-pokazaly-naduvnyj-maket-sau/

 

Армии образца 2014 года - быть!

Змінено користувачем Йожин з бажин
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

У квітні-травні жидіталізатори віднайшли в турборежимі 66 ярдів на боротьбу з коронавірусом - кисню так і нема в лікарнях. Навряд і Нептуну щось світить окрім бла-бла.

Link to comment
Share on other sites

Про ліквідацію потужностей з виробництва продукції військового призначення і паралельне вздрючіваніє бидлоса китайцями з Ярославським на 100 ярдів гривень - по 2,5 тис. грн. з кожного, включно з немовлятами.
До речі, там у справі на боці китайців ще й чоловік... Камали Гарріс:fp1:

06.12.20 13:38 Китайские инвесторы ПАО "Мотор Cич" начали международный арбитраж с Украиной на $3,5 млрд

Китайские инвесторы ПАО "Мотор Сич" начали международный арбитраж с целью взыскания с государства Украина $3,5 млрд, поскольку квалифицируют действия украинской власти как экспроприацию их инвестиций в это предприятие.

Как сообщает Цензор.НЕТ, соответствующее сообщение размещено на официальном сайте группы DCH, партнера компании Skyrizon - одного из китайских акционеров "Мотор Сичи".
"5 декабря 2020 г. китайские инвесторы ПАО "Мотор Cіч" направили украинскому правительству обращение в международный арбитраж против государства Украина согласно Соглашения между Правительством Украины и Правительством КНР о поощрении и взаимной защите инвестиций", - говорится на сайте DCH.
Как известно, китайские инвесторы приобрели акции частного предприятия "Мотор Сич" еще в 2016 году, а также инвестировали более $100 млн в развитие производства. Тем не менее фактическое руководство предприятием сегодня по-прежнему осуществляет экс-собственник "Мотор Сич", "почетный президент" предприятия Вячеслав Богуслаев и подконтрольный ему менеджмент. Китайские инвесторы по сей день не имеют возможности реализовать свои права, поскольку на акции предприятия наложен ряд аналогичных арестов по инициативе СБУ и ГПУ, а Антимонопольный комитет систематически отказывается рассматривать заявки на концентрацию. Расследование инициированного СБУ дела все эти годы не ведется, по нему нет ни подозреваемых, ни разъяснений. Попытки различных акционеров "Мотор Сичи" оспорить арест акций в украинских судах также не дали результата, собрания акционеров предприятия не проводились 3 года, дивиденды не выплачиваются, владельцы акций лишены возможности принимать участие в управлении. По мнению ряда экспертов, существуют основания подозревать коррупционные мотивы блокирования китайским акционерам доступа к предприятию.
В результате 4 сентября 2020 года китайские инвесторы ПАО "Мотор Сич" направили Министерству юстиции Украины уведомление об инвестиционном споре (Notice of Investment Dispute) с требованием о возмещении ущерба в размере $3,5 млрд, зафиксировав тем самым свое намерение обратиться в международный арбитраж. С тех пор состоялось одно заседание Межведомственной рабочей группы под эгидой Министерства юстиции Украины, о результатах которого китайских акционеров не уведомили. Соответственно, доарбитражного урегулирования инвестиционного спора не произошло.
Читайте также: Богуслаев остановил работу "Мотор Сич", начали сокращение сотрудников из-за отсутствия заказов
Александр Ярославский, владелец и президент DCH, 26 ноября обратился к Президенту Украины, премьер-министру и руководству Верховной Рады с открытым письмом, в котором пишет, что китайские инвесторы ПАО "Мотор Січ" однозначно нацелены на то, чтобы добиваться справедливости в международном арбитраже. "В течение последних четырех лет они не имеют возможности реализовать свои права акционеров из-за действий украинской власти... И не видят перспективы честного решения вопроса в украинском правовом поле. Эксперты самых уважаемых юридических компаний мира убеждены, что у украинской власти нет никаких оснований препятствовать тому, чтобы китайские инвесторы ПАО "Мотор Січ" внесли свой вклад в развитие украинской экономики и возрождение промышленности. С высокой степенью вероятности так посчитает и международный арбитражный суд.
Как гражданин Украины, искренне преданный своей стране, и бизнесмен, заинтересованный в ее экономическом росте, я считаю своим долгом попытаться предотвратить предстоящее неблагоприятное развитие событий, которое может нанести серьезнейший ущерб финансовому положению нашего государства и его международному реноме".
По информации СМИ, в международном арбитраже китайских инвесторов будут сопровождать известные в мировом масштабе юридические компании: WilmerHale, DLA Piper и Bird&Bird, в которых работают основоположники современных фундаментальных принципов защиты прав инвесторов, положенных в основу множества соответствующих межгосударственных соглашений. Кроме того, одним из партнеров DLA Piper сейчас является Дуг Эмхофф, супруг Камалы Харрис, которая должна быть приведена к присяге в качестве вице-президента США 20 января.

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

Демократы, они такие. Оказия Кортез начала под своим брендом футболки "долой капитализм" в интернете продавать. :) Фратики фратики  - а бринза  кубане(рум.нар.)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Міністерство оборони вирішило закупити береговий ракетний комплекс 360МЦ "Нептун" вже у 2020 році.
У повідомленні Міноборони вказується, що на 2020-й рік кошти на закупівлю "Нептуна" передбачені не були, проте Міноборони таки вирішило зробити закупівлю.

За словами міністра оборони Андрія Тарана гроші на це з’являться в результаті перерозподілу коштів у межах державного оборонного замовлення.
"Мали відбутись всі передбачені процедури. Тепер комплекс може замовлятись і закуповуватись як серійний зразок. Найближчим часом сформуємо офіційне замовлення, завдання щодо кількості та термінів їх постачання. Необхідні кошти для закупівлі у наявності. Дивізіони, озброєні цим комплексом, буде розміщено у південних областях України, які мають вихід до узбережжя Чорного та Азовського морів", - заявив Андрій Таран.

Від закупівлі якого озброєння відмовляться на користь «Нептуна» не повідомляється.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Комплекс включає рухомий командний пункт, уніфіковану самохідну пускову установку, транспортно-заряджаючу машину, транспортну машину, комплект наземного обладнання, габаритно-масові макети крилатих ракет  ;) 

Link to comment
Share on other sites

Комплекс включає рухомий командний пункт, уніфіковану самохідну пускову установку, транспортно-заряджаючу машину, транспортну машину, комплект наземного обладнання, габаритно-масові макети крилатих ракет  ;) 

чого ви домахались всі до тих ММГ техніки?)) В часи БПЛА це штука дуже навіть потрібна або, як мінімум не зайва. Зрозуміло, що вона не пріоритет над власне зброєю, але зайвою точно не буде.

Link to comment
Share on other sites

чого ви домахались всі до тих ММГ техніки?)) В часи БПЛА це штука дуже навіть потрібна або, як мінімум не зайва. Зрозуміло, що вона не пріоритет над власне зброєю, але зайвою точно не буде.

Так самих ракет немає, тільки ММГ. Ракети обіцяють пізніше.

Link to comment
Share on other sites

Фігасе пукавка!

Снайперська гвинтівка «Нічний Хижак», що розроблена у 2015 році, має калібр 14,5 мм під штатний кулеметний патрон 14,5х114. Максимальна дальність прицільного пострілу 4000 метрів, купчастість пострілу від 1 до 1,5 кутових хвилин.

Її заплановано серійно виготовляти на заводі «Маяк», що входить до складу ДК «Укроборонпром».

Гвинтівка, або як її ще називають «Піхотна гармата», оснащена саунд-модератором нового покоління, який, крім малого звуку пострілу, забезпечує плавний перехід кулі з умов внутрішньої до зовнішньої балістики.

Віддача з цієї «гармати» менш ніж у гвинтівки калібру 7,62 мм і тому мінімально впливає на якість пострілу.

Штатні кулі завдяки довжині ствола у 1330 мм мають початкову швидкість 1050 м/сек і без особливих проблем пробивають бронетранспортери, БМП, бронеавтомобілі, інженерні укріплення та броньовані гелікоптери.

Завдяки винаходу українських зброярів – саунд-модератору нового покоління, який, крім всього, працює як балістичний холодильник, температура гвинтівки під час інтенсивного бою така ж, що і температура людського тіла. А це значно ускладнює її виявлення при відповідному маскуванні.

 

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Створити...