Перейти до змісту

Хгоніки Генегальної Пгокугатуги


ЦеDzip

Recommended Posts

Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України упродовж 2 півріччя 2017 року здійснювалось досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами ймовірного ухилення від сплати податків та зборів народними депутатами України, міністрами та іншими особами, що займають особливо відповідальне становище і відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» підпадають під категорію суб’єктів декларування, що зобов’язані подавати декларацію щодо доходів.
У ході неупередженого досудового розслідування :gigi: , з метою встановлення об’єктивних фактів, за ініціативи прокуратури проведено позапланові податкові перевірки ряду народних депутатів України.
Враховуючи, що за результатами податкового аудиту не встановлено фактів умисного ухилення від сплати податків в діях народних депутатів України В. Бандурова, С. Березкіна, А. Журжія, О. Ляшка, О. Урбанського та В. Хомутинніка, кримінальні провадження відносно цих осіб наразі закрито. :pleasant: 
https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=220838

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Справу проти колишнього керівника ДУС щодо службової недбалості закрито
Таку ухвалу 22 грудня виніс суддя Олег Білоцерківець Печерський районний суд Києва закрив кримінальне провадження проти колишнього керівника Державного управління справами Ігоря Тарасюка за підозрою у службовій недбалості (ч.2 ст.367 КК України (в редакції 2000 року) і звільнив його від відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності. Про це повідомив «Главком». Таку ухвалу 22 грудня виніс суддя Олег Білоцерківець. Із самого початку Генпрокуратура звинувачувала Тарасюка у пособництві екс-прем’єру Віктору Януковичу в заволодінні або розтраті майна в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст.191 ККУ). Було з’ясовано, що екс-голова ДУС звертався з листом до уряду про виключення об'єктів «Межигір'я» зі списку державних дач. Мова йшла про будинок площею 619,6 кв. м разом з 93 об'єктами загальною вартістю 540 млн. грн. Після цього уряд Януковича своєю постановою позбавив майно статусу державної дачі. Надалі його приватизували. Згодом прокуратура перекваліфікувала Тарасюку підозру зі сприяння в заволодінні або розтраті майна в особливо великих розмірах (ч.5 ст.27, ч.5 ст.191 ККУ) на службову недбалість (ч.2 ст.367 ККУ). Заволодіння або розтрата майна в особливо великих розмірах вважається особливо тяжким злочином. Термін давності такого злочину становить 15 років. Службова недбалість відноситься до злочинів середньої тяжкості з терміном давності 5 років. У суді Тарасюк підтвердив, що він не оспорює фактичні дані вчинення злочину, в якому він підозрюється, правильно розуміє значення своїх дій і просив звільнити від кримінальної відповідальності у зв'язку із закінченням строків давності. Крім цього, суд скасував арешт майна екс-голови ДУС, який був накладений у березні-квітні 2017 року. Зокрема, це дві автівки - Bentley Brooklands і Porshe 911 Turbo S, будинок в елітному селищі Козин, пістолет «GLOCK - 19» з магазином на 14 патронів та 47 патронів калібру 9 мл, чотири злитки з металу жовтого кольору, металева шабля у ножнах з гравіюванням, два ножі та інші речі
https://tvi.ua/novini/spravu-proti-kolishnogo-kerivnika-dusi-shhodo-sluzhbovoi-nedbalosti-zakrito.html#hcq=WIy5nFq

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Скандальний екс-прокурор Сус за час домашнього арешту організував у квартирі біткойн-ферму :fp1:

Репортаж тут: https://tsn.ua/video/video-novini/skandalniy-eks-prokuror-sus-za-chas-domashnogo-areshtu-organizuvav-u-kvartiri-bitkoyn-fermu.html

Link to comment
Share on other sites

Скандальний екс-прокурор Jinx за час домашнього арешту організував у квартирі біткойн-ферму :fp1:

Репортаж тут: https://tsn.ua/video/video-novini/skandalniy-eks-prokuror-sus-za-chas-domashnogo-areshtu-organizuvav-u-kvartiri-bitkoyn-fermu.html

:consul:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Из офиса Курченко передали более $200 тыс. на акции протеста Саакашвили: обсуждался возможный захват здания Рады, - Луценко. ВИДЕО
Эти деньги получили под контролем правоохранителей люди из ближайшего окружения Саакашвили.

Об этом Генеральный прокурор Украины Юрий Луценко рассказал в интервью Deutsche Welle, передает Цензор.НЕТ.

 

 

 

"Я говорил о том, что человек, близкий к Саакашвили, а потом и сам Саакашвили вступили в контакт с окружением, а затем с самим Курченко с целью получения финансовой помощи, за которую обсуждался вопрос противодействия следствию по преступным сделкам Курченко. Следствие не подозревает, и Курченко не пытался. А следствие знает, что из офиса Курченко были переданы более 200 000 долларов США, назначением которых было финансирование акций протеста, и обсуждался возможный захват помещения украинского парламента. Эти деньги получили под нашим контролем люди из ближайшего окружения Саакашвили. Это зафиксированный факт. И этому сейчас дается законная оценка в ходе досудебного следствия", - рассказал Луценко.

Читайте также на «Цензор.НЕТ»: Саакашвили о ночном домашнем аресте: Это не суд. Мы будем продолжать марши с целью отстранения Порошенко от власти

"Как вы знаете лицо, которое лично просило и получило эти средства находится по решению суда под арестом. Сам Саакашвили, как человек, который вел переговоры в рамках этой сделки с гражданином Курченко, находится под ночным домашним арестом. Следствие продолжается, оно не является простым. Но первый сигнал есть: экспертиза установила, что голоса на пленках разговора Саакашвили и Курченко настоящие и принадлежат Курченко и Саакашвили. ( :fp1:  :fp1:  :fp1:  :fp1:  :fp1:  :fp1:  :fp1:  :fp1:  :fp1:  :fp1:  :fp1:  :fp1: ) Мне кажется, что это сигнал, который подтверждает версию, которую мы выдвинули в начале этого дела. Что будет дальше - зависит от следователей, прокуроров, а затем решения суда. Уверен, что это дело будет доведено до логического конца, и виновные будут отвечать перед законом", - добавил Генпрокурор.

"Теперь скажу не только как генпрокурор, а как человек, который был на этом Майдане. С моей точки зрения, Украина нуждается оппозиции. Власть нуждается, а иногда очень сильно заслуживает критики. Люди имеют право, а иногда необходимость протестовать против власти. Но я категорический противник, чтобы это делали за деньги, тем более деньги, которые были украдены у украинского народа. Такие лица как Курченко заработали эти деньги на крови украинского народа и продолжают их зарабатывать на оккупированном Донбассе. Мне кажется, контакты с ним является ни морально, ни политически, ни юридически неприемлемыми", - резюмировал Луценко.

 

 

ну кловун, він завжди кловун:weep:  :lol2:  :weep:  :lol2:  :weep:  :lol2:

Link to comment
Share on other sites

От чим заробляє середній клас в Україні на відпочинок у Сейшелах! :pleasant:

 

http://i.piccy.info/i9/71eb52b959f46cff9a63c51cba3faabe/1517571816/63307/1209107/N_800.jpg

 

А позаду щось там про закон і справедливість... :D http://i.piccy.info/a3/2018-02-02-11-43/i9-12023029/800x453-r/i.gif

Змінено користувачем Agh
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2395096-viski-bojka-prinesli-anukovicu-i-arbuzovu-95-miljoniv.html   “Вишки Бойка” принесли Януковичу і Арбузову $95 мільйонів
02.02.2018 14:21
Колишній президент Віктор Янукович та екс-голова Нацбанку Сергій Арбузов отримали 95 млн доларів від оборудок з купівлею за завищеними цінами двох бурових установок для ДАТ "Чорноморнафтогаз".

Відповідні дані надав один зі свідків у кримінальній справі стосовно злочинної організації Януковича, заявив на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко.

"Як особа, яка особисто брала участь у вищевказаному злочині, я можу показати, що в результаті проведення оборудок при закупівлі бурових установок В312 і В319 привласнені грошові кошти були розподілені наступним чином: 95 млн доларів перераховано на рахунки компаній, які підконтрольні Януковичу і Арбузову", - процитував генпрокурор ці свідчення.

Він також повідомив, що є конкретні рахунки, на які були переказані ці кошти. Наявність цієї інформації Луценко вважає "одним з найбільших проривів у слідстві".

Крім того, за його словами, свідок заявив, що внаслідок оборудки 25 млн доларів було переказано компанії, підконтрольній Світлані Бакуліній - дочці тодішнього керівника НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна.

За інформацією генпрокурора, на рахунки власника латвійської компанії ВАТ «Ризька судноверф» Василя Мельника перевели 15 млн дол. Тодішньому заступнику голови правління ПАТ "Нафтогаз України" Євгену Корнійчуку видали 2 млн доларів готівки, голові правління ДАК "Чорноморнафтогаз" Валерію Ясюку - 3 млн доларів, начальнику управління комерції ДАТ "Чорноморнафтогаз" - 100 тис. дол.

Луценко також повідомив, що тодішньому заступнику голови правління ДАТ "Чорноморнафтогаз" Олександру Кацубі обіцяли після заволодіння коштами під час купівлі другої установки передати 1-2 млн для придбання будинку в Обухівському районі Київської області. Але через розголос у ЗМІ про оборудку йому відмовили у наданні готівки, що сприяло угоді зі слідством, яку він уклав у червні 2017 року, зазначив керівник ГПУ.

Він також розповів, що, за даними слідства, власниця ПАТ "Вернум банк" Наталія Ігнатченко отримала 4 млн доларів за послуги у конвертації валюти.

Раніше генпрокурор повідомив, що оголошено в розшук колишнього голову Національного банку України Сергія Арбузова за фактом співучасті у заволодінні грошовими коштами ДАТ «Чорноморнафтогаз» в сумі 3,2 млрд грн при купівлі двох самопідіймальних бурових установок В312 і В319.

Він також поінформував про затримання Наталії Ігнатченко, яка підозрюється у відмиванні через підконтрольні підприємства-нерезиденти коштів, здобутих членами ОЗУ.

Змінено користувачем Vyacheslav
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

А це на наступну відпустку

 

 

Генпрокурор пояснив конфуз із Гужвою і хоче розшуку
1377 ПЕРЕГЛЯДІВ
 
П'ятниця, 2 лютого 2018, 14:28

Генеральна прокуратура домагатиметься конфіскації застави головного редактора видання "Страна" Ігоря Гужви та його міжнародного розшуку.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив на прес-концеренції 2 лютого.

 

Він запевнив, що звинувачення зробило усе можливе, щоб продовжити зобов'язання Гужви, який на початку 2018 року втік до Відня.

"Прокурор клопотав про запобіжний захід не за два, не за три тижні, а за місяць. 8 грудня прокурор оголосив про необхідність продовження запобіжного заходу щодо Гужви", – сказав генпрокурор

"Гужва є фігурантом двох кримінальних проваджень, які розглядаються у судах. Перша – щодо вимагання, якщо не помиляюся, 10 тисяч доларів. І в цій справі в нього були забрані паспорти, але суд ухвалив рішення про заставу – якщо не помиляюся, достатньо високу, декілька от тисяч гривень", – уточнив він.

За словами Луценка, "якщо суд обирає заставу, то всі інші запобіжні заходи, включаючи тримання паспортів, анулюються".   

"Інша справа – про несплату податку в особливо крупних розмірах – була в грудні на стадії дебатів. Це остання стадія судового засідання, коли судове слідство завершене. Після завершення судового слідства прокурор не має права подавати письмові клопотання", – заявив голова ГПУ.

За його словами, під час дебатів прокурор наполягав на необхідності продовження запобіжного заходу, який витікав приблизно через місяць, але суддя не відреагувала на це.

Тоді сторона захисту заявила, що не готова до дебатів – і суд переніс засідання, а потім захист Гужви ще 4-5 разів зривав засідання, заявив Луценко.

"Таким чином вони дотягнули до дати, коли закінчився раніше встановлений запобіжний захід, не даючи відкрити засідання для його продовження. І Гужва ганебно, як боягуз, втік з етапу дебатів перед вироком суду", – сказав він.

"А по іншій справі є його застава. Звичайно, зараз ми будемо клопотати про їїконфіскацію в бюджет і зміну запобіжного заходу на розшук – спершу державний, а потім міжнародний", – наголосив генпрокурор.

Link to comment
Share on other sites

"Ми постійно повторюємо, що Росія заблокувала доступ Україні до її ресурсів і незаконно конфіскувала українські самопідйомні бурові установки, розташовані на території Одеського, Голіцинського, Архангельського і Штормового газоконденсатних родовищ", - сказало джерело.

"При цьому Луценко заявляє, що Україна збирається продавати "вишки Бойка". Де ж логіка? Подібними заявами генпрокурор підриває позицію української держави в міжнародних судах", - додали у групі юристів.

Як зазначило виданню джерело, продаж цих вишок матиме негативні наслідки для вимог в Арбітражному трибуналі за позовом України проти Росії щодо порушень РФ положень Конвенції ООН з морського права.

 

"Вишки Бойка": Луценко підриває позицію України в судах - ЗМІ

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

или это достойно отдельной темы?

Генеральная прокуратура Украины проводит досудебное расследование по запросу Следственного комитета Российской Федерации по факту гибели 48 человек в Авдеевка в феврале 2016 года.

 

Как сообщает Цензор.НЕТ, об этом в интервью Громадському радіо рассказал бывший командир 16 батальона 58 бригады Олег Громадский.

 

"Это жители России, погибшие на Авдеевский промзоне как раз с 4 по 8 число", - пояснил Громадский.

 

Экс-командир отметил, что его также недавно допросили в Генеральной прокуратуре Украины по этому делу.

 

По словам Громадского, Следственный комитет Российской Федерации возбудил уголовное дело по статьям против нескольких украинских офицеров.

 

"У нас подписаны договоры между Следственным комитетом РФ и Генеральной прокуратурой о том, что на этапе досудебного расследования допросы может проводить Генпрокуратура", - сказал он.

 

Громадське радіо обратилось в Генеральную прокуратуру с запросом о ходе досудебного расследования и ожидает ответа.

https://censor.net.ua/news/3048683/gpu_rassleduet_gibel_48_rossiyan_pod_avdeevkoyi_po_zaprosu_sledkoma_rf_ekskomandir_58_brigady_gromadskiyi
  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...