Перейти до змісту

склад боеприпасов в Калиновке


Euro

Recommended Posts

От Калиновки до Одесской Площати Киева - 170км, а не 300.

До Лесного будет 195, до Трои - 200.

 

Кноп, запости, плиз этому уебану, шо уже раз десятый повторяет , как дятел, шо 300

 

attachicon.gifImage 1.png

там уже

Link to comment
Share on other sites

Там этот придурок Элипс, который за Муаммара шо дурной топил, а счас в петушки определился, запостил маршрут не до калиновки а до Винницы по дорогам, а не по прямой и то 250 только набрал.

 

Как когда-то кацапы на фупе ссали в глаза и передергивали.

 

Одна масть, цуко.

 

ЗЫ. Я б на месте пэдро боялся бы таких ботов, памятуя, что Каддафи засунули в сраку перед смертью.

Link to comment
Share on other sites

В той час, коли "Джевеліни" виконуватимуть функцію зброї стримування на випадок масованих атак бронетехніки, ударні безпілотники можна використовувати набагато гнучкіше в умовах "гібридної війни".

 

 

 

Ударні безпілотники, які Україна зможе отримати від США та Канади, будуть однозначно перемогою, щоправда вони не завдають такої шкоди противнику, як про це говорять. Таку думку висловив екс-радник начальника Генерального штабу Збройних сил України та волонтер Натан Хазін, пише InfoResist. Новину передають Патріоти України.

"Вважаю, що це один із засобів ураження, це більш точна зброя, аніж ми володіємо. Мені здається, що це навіть більш символічний аспект допомоги нам. Плюс рух України до більш точного озброєння та відповідно можливість завдавати більш точні удари по противнику, по цілям противника, над яким наразі важко тріумфувати саме через неточність нашої артилерії", – підкреслює він.

За його словами, будь-яке придбання Україною зброї, будь-яке її отримання вважається без сумніву перемогою. "Це означає те, що нарешті після трьох років моральної підтримки наші партнери та колеги з Канади та Північної Америки починають розглядати нас як реальних людей, що борються за своє життя, відтак надання будь-якого роду зброї нам, а зокрема мова йде про летальну зброю, – це більш ніж перемога", – зауважив волонтер.

Водночас він наголосив, що будь-яка зброя, яку несе дрон, не завдає такої шкоди, як про це говорять. "Це перебільшення. Мова йде просто про кваліфіковане знищення спеціальних засобів противника тощо. Те, куди ми не могли потрапити артилерією. Це високоточне рішення", – підсумував Хазін.

Link to comment
Share on other sites

Viktor Shlinchak
2 hours ago

Сподіваюсь, РНБОУ уже скликали? Диверсія щодо України - справа не Міноборони, а Радбезу. Росія завжди робить символічні ходи...

Link to comment
Share on other sites

По меньшей мере два человека пострадали в результате взрывов на складе боеприпасов в Винницкой области, сообщила журналистка Ольга Кудрина, которая находится в Стрижавке, передает Громадське.

"Развернуто несколько оперативных штабов в близлежащих населенных пунктах, где работают спасатели. В частности, в штаб в пгт Стрижавка доставили женщину с переломом бедра и женщину с черепно-мозговой травмой", - сказала она.

По данным активиста Анатолия Банаха, пока город Калиновка полностью эвакуирован.

"Сейчас Калиновка эвакуирована. Об этом подтверждают в полиции. Я сейчас здесь, на блокпосту, выезжают пустые автобусы. Журналистов туда не пускают. Калиновка почти не пострадала, однако есть сообщения, что снаряды попали в хлева. Большой минус, что никаких сирен или смс-сообщений после начала взрывов не было", - рассказал он.

По словам первого заместителя председателя Винницкой ОГА Андрея Гижко, в общем осуществлена эвакуация из шести населенных пунктов.

"В области сейчас не осуществляется движение транспорта", - сказал Гижко.

Ранее сообщалось, что на территории склада боеприпасов в Калиновке Винницкой области площадь возгорания составляет около 10 процентов от общей площади арсенала, в половине охваченных огнем хранилищ боеприпасы отсутствуют. В Генеральном штабе Вооруженных сил Украины не исключают, что причиной пожара могла стать диверсия.

Link to comment
Share on other sites


04:0227.09.2017



На складах в Калиновке не было химвеществ, взрываются танковые боеприпасы – Генштаб


 


На складе в Калиновке не хранились никакие виды химических веществ, взрывы зафиксированы исключительно на площадке танковых боеприпасов, заявил руководитель управления по связям с общественностью Генштаба ВСУ Богдан Сеник в эфире "112 Украина" в ночь на среду.


"У меня есть информация, что подрывы были как раз на площадке хранения танковых боеприпасов", - сказал он.


При этом руководитель пресс-службы Генштаба опроверг информацию о якобы хранившихся в Калиновке химических веществах как "не соответствующую действительности".



Link to comment
Share on other sites

Вінницька міська рада

6 hrs · 

Шановні мешканці міста Вінниця!

У місті Калинівка на складах озброєння та боєприпасів виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів. 

Доводимо до вашого відома, що територія міста Вінниця в зону ураження наявних на зазначених складах боєприпасів не підпадає.

Прохання зберігати спокій та займатися повсякденною діяльністю. Ситуація знаходиться під контролем обласної та міської влади.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради.

Link to comment
Share on other sites

Veжa

 

ОНОВЛЮЄТЬСЯ 

 

5:12 Генштаб: горить 10% території усіх складів у Калинівці. У половині палаючих сховищ снарядів немає. 

4:57 Генштаб заявляє про відсутність небезпечних хімічних речовин на території арт складів, де наразі тривають вибухи

4:43 Гройсман заявляє про "сторонній вплив" на ситуацію на артскладах, пояснюючи, що самозагоряння бути не могло, однак не деталізує.
Офіційно інформація про постраждалих не підтверджується, однак евакуйовані з Калинівки люди розповідають про пошкоджені снарядами будинки

3:52 До Калинівки з'їжджаються волонтери і таксисти, котрі допомагають вивозити мешканців міста, які досі очікували евакуації у підвалах. 
Колони машин рухаються вулицями та сигналять, закликаючи людей покидати свої домівки та виїжджати у Вінницю. 

3:41 На Вінниччину прибули голова Уряду Гройсман, очільники ЗСУ та СБУ Муженко та Грицак для роботі в штабі з ліквідації наслідків вибухів на арт складах 

3:24 Інформації про потерпілих внаслідок вибухів наразі немає: про це повідомляють у Вінницькій поліції. Заступник голови ОДА Андрій Гижко заявив, що евакуація відбувається з 6-ти районів області. 
Наразі в Калинівці досі чутно інтенсивні вибухи, однак люди перебувають на центральній площі.

2:46 Евакуація мешканців Калинівки триває: на площі біля будівлі РДА перебуває кілька автобусів, які очікують мешканців (зокрема старшого віку), котрих зараз забирають з помешкань та підвалів екстрені служби та волонтери. 
Інтенсивність вибухів та їхня сила зростає. Будівля РДА, де розташувався штаб, періодично здригаютться від вибухових хвиль.

2:42 У Вінниці відбувається розселення евакуйованих: школа №6 (вул.Стрілецька, 12) та школа №31 (вул. Б. Ступки, 13). Контактна особа: працівник відділу НС Вінницької міської ради Євген Володимирович 0674316541

01:32 Вибуховою хвилею вибило вікна в приміщенні штабу в Калинівці

Кілька хвилин тому сильним вибухом вибило вікна у приміщенні Калинівськоі РДА, де наразі зібрався надзвичайний штаб з питань ліквідації наслідків вибухів. Усі учасники штабу разом з кількома мешканцями Калинівки екстрено евакуювалися в укриття. Між учасниками штабу пролунала інформація, що неподалік вибухнула АЗС. 
Невдовзі має відбутися засідання штабу, на якому чиновники обіцяють оприлюднити останню інформацію щодо надзвичайної ситуації. 
При штабі діє диспетчерський пункт, який відслідковує ситуацію в місті та намагається виявити мешканців, які досі не евакуювалися з Калинівки

01:27 Місто Калинівка повністю відімкнено від газопостачання та електропостачання.

Електрика вмикається тільки точково. Зокрема у Надзвичайному штабі, створеному при ОДА. Кілька хвилин тому штаб евакуювався в укриття після чергового потужного вибуху біля Калинівки. За словами заступника голови ОДА деякі автомобілі, що пересувалися по трасі вздовж Калинівки, вже зачіпляло осколками. Водночас, за словами радника голови ОДА Євгена Семенова, евакуація Калинівки відбувається спокійно. Місто напівпорожнє і в суцільній темряві. Невдовзі в штабі очікується брифінг першого заступника голови ОДА Андрія Гижка. Найближчим часом до роботи штабу має долучитися вище керівництво держави.

00:52 На місце пожежі невдовзі прибуде Прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Про це повідомили в ефірі телеканалу 112.
Богдан Сеник, керівник Управління зв'язків з громадськістю Збройних Сил України: "Потерпілих на цей час немає"

 

00:40 ВІННИЦЬКА ОДА ПОВІДОМИЛА ПРО ПУНКТИ ЕВАКУАЦІЇ.
Евакуація населення здійснюється організовано з населених пунктів: м. Калинівка, с. Сальник, с. Павлівка.
Пункт збору №1: площа біля Калинівського технологічного технікуму.
Пункт збору №2: район й будинок культури.
Пункт збору №3: с. Сальник в будинку культури.
Пункт збору №4: в с. Павлівка в будинку культури.
Прохання мешканців організовано прибути до пунктів збору, а до моменту прибуття транспорту перебувати у сховищах

 

 

00:32 НАД ВИБУХОМ В КАЛИНІВЦІ ЗАКРИЛИ ПОВІТРЯНИЙ ПРОСТІР

Украероцентр закрив повітряний простір в радіусі 50 км від зони загоряння на складах боєприпасів в Калинівці. Про це повідомив заступник міністра інфраструктури України Юрій Лавренюк на сторінці в Facebook. 

23:53 ОФІЦІЙНО ВІД МВС: В КАЛИНІВКУ СТЯГУЮТЬ ТРИ ОБЛАСТІ ПРАВООХОРОНЦІВ: ЗАХИЩАТИ ВІД МАРОДЕРІВ ТА ЕВАКУЮВАТИ ЛЮДЕЙ

#Калинівка: Поліцейські і нацгвардійці перекрили в’їзди до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.
Сьогодні, 26 вересня, о 21.50 до Калинівського відділу поліції Вінницької області надійшло повідомлення про детонацію боєприпасів на території однієї з військових частин.
За наказом т.в.о. Голови Національної поліції України В’ячеслава Аброськіна, по тривозі підняті працівники поліції Вінницької, Житомирської та Хмельницької областей. Для координації діяльності усіх підрозділів поліції на місце події відряджено заступника глави Нацполіції Олександра Фацевича. Разом з ним до Вінницької області відбули працівники апарату Нацполіції.
На місці розгорнуто діяльність ситуаційного центру Вінницької обласної поліції – для евакуації людей із зони можливого ураження.
Зараз поліцейські разом із нацгвардійцями організували перекриття в’їздів до Калинівки, а також здійснюють евакуацію жителів міста та прилеглих сіл. Крім того, правоохоронці забезпечують збереження залишеного людьми майна від мародерів.

23:43 Очевидці: всі потяги через Вінницю в бік Києва зупинились

23:39 ПОЖЕЖУ ГАСЯТЬ ТАНКАМИ: Оперативна інформація щодо ліквідації наслідків вибухів на військових складах у Вінницькій області
26 вересня близько 22:00 до підрозділів ДСНС надійшла інформація про вибухи боєприпасів на військових складах Міністерства оборони України, розташованих поблизу смт Калинівка Вінницької області. 
На гасіння пожежі від військової частини залучено 2 пожежних танки. До місця події направлено підрозділи ДСНС. На місці події формується зведений загін.
#новини #ДСНС

23: 34 ОФІЦІЙНО: ВІННИЦЯ В ЗОНУ УРАЖЕННЯ СНАРЯДІВ НЕ ПОТРАПЛЯЄ.
про це щойно повідомили на сайті Вінницької міської ради 
"територія міста Вінниця в зону ураження наявних на зазначених складах боєприпасів не підпадає.

Прохання зберігати спокій та займатися повсякденною діяльністю. Ситуація знаходиться під контролем обласної та міської влади", - ідеться в повідомленні. Щодо причин пожежі на офіційному сайті поки пишуть "У місті Калинівка на складах озброєння та боєприпасів виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів". 

Зявилося повідомлення про початок евакуації Стрижавки. 

Офіційної інформації досі немає, однак з'явились повіомлення про можливу зумисну атаку на склади.

Людям важко евакуюватися з Калинівки – трасу перекрито. Користувачі пишуть про снаряди “Граду”

Мешканці Калинівки наразі не можуть евакуюватися у Вінницю, позаяк траса в бік міста перекрита. Про це телефоном Vежі повідомляють очевидці з місця пригоди. 
За їхніми словами, після початку вибухів багато мешканців зібралися в центрі населеного пункту та вирішували, як евакуйовуватися з місця пригоди. Проте згодом трасу в бік Вінниці перекрили і люди мали тікати в інший бік: Києва або Житомира – наразі мешканці Калинівки шукають варіанти виїхати саме в тому напрямку. 
Жодної офіційної інформації про вибухи на військових складах під Вінницею наразі немає. Телефони “гарячих ліній” ДСНС та Цивільного захисту не відповідають. Vежі вдалося додзвонитися до чергового диспетчера ДСНС, однак той жодним чином не зміг прокоментувати ситуацію, сказавши лише, що “є ситуація в Калинівці”, але далі послався на велику кількість дзвінків. 

Наразі в Мережі маса різноманітної інформації щодо вибухів під Вінницею, зокрема один з користувачів Facebook зазначив, що йомовірно Горит 48 арсенал Минобороны - в.ч. А-1119 В Калиновке Винницкой области. На арсенале хранится 188 тыс. тонн боеприпасов (10 тыс. условных вагонов) на площади 60 га. Среди них - ракеты системы залпового огня "Смерч", "Ураган" и "Град". 

Нагадаємо, що сьогодні ввечері у с. Сальник біля Калинівки, що під Вінницею, розпочалися вибухи військових снарядів: сила вибуху відчувалася у Вінниці, у Калинівці почалася екстрена евакуація населення. Повідомлень про можливих жертв або офіційної інформації про ситуацію наразі немає



Увага! Прошу поширити!

Громадяни, які евакуювались з місця надзвичайної ситуації - ви можете зупинитись у Вінницькій міській школі № 6 (вулиця Стрілецька, 12) та Вінницькій міській школі № 31 (вулиця Богдана Ступки, 13). КОНТАКТНА особа: працівник відділу НС Вінницької міської ради Євген Володимирович 067-431-65-41

Link to comment
Share on other sites

сукобляаааа!....    :fp1:

 

cьогодні в 09:02
IP/Host: ---.wildpark.net
Розгорнути попередні цитати...
---------------------------------------------

 Може и пойдёт. Шо теперь,когда основные стратегические склады тю-тю.... Где боеприпасов напасёшся? Га? Дурбецало! fool.gif
 

А как тебе такая конспирологическая версия: Что утилизировать строе дорого и долго, а новое поступающее из НАТО где-то хранить нужно. Проще взорвать все нахрен. Дешевле будет оплатить нанесенный ущерб.  Как версия?
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

cьогодні в 09:14
IP/Host: ---.wildpark.net
Розгорнути попередні цитати...
Толково  smiley24.gif  lol.gif  Так может чтоб ускорить поставки летального оружия нужно пускать под откос поезда с тем что есть ?  smiley16.gif
 

Не вижу в Ваших словах логики. Старое предназначенное под снос тоже взрывают, а на этом месте быстро строят новое.  Куда вести тысячи тонн взрывоопасного барахла?  Взорвали на месте, да и хрен с ним.
Link to comment
Share on other sites

Не тот форум Дурдомом назвали, ой не тот...

 

сукобляаааа!....    :fp1:

 

cьогодні в 09:02
IP/Host: ---.wildpark.net
 
Розгорнути попередні цитати...
---------------------------------------------
 Може и пойдёт. Шо теперь,когда основные стратегические склады тю-тю.... Где боеприпасов напасёшся? Га? Дурбецало! fool.gif

А как тебе такая конспирологическая версия: Что утилизировать строе дорого и долго, а новое поступающее из НАТО где-то хранить нужно. Проще взорвать все нахрен. Дешевле будет оплатить нанесенный ущерб.  Как версия?
Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

20.09.2010

ПРЕСС-СЛУЖБА МИНОБОРОНЫ

В Винницкой области, на 48-м арсенале хранения боеприпасов вблизи города Калиновка, 18 сентября начался процесс демилитаризации ракетных комплексов 9К72 «Scud».

... Теоретически их еще можно отремонтировать, дооборудовать, модернизировать, словом, продлить их ресурс. Однако Украина обязалась уничтожить эти ракеты...

Реализация проекта по ликвидации и утилизации ракетных комплексов типа «Scud», а также оборудования, материалов и компонентов ракетного топлива, входящих в их состав, рассчитана до конца 2015 года.

http://www.kmu.gov.ua/control/ru/publish/article?art_id=243659040

Вот мне интересно, до начала вторжения Хуйла, Украина все Скады успела полезать на металлолом? Или до конца 2015 честно резали? ;o

Link to comment
Share on other sites

Президент Украины Петр Порошенко принял решение о созыве военного кабинета при участии Премьер-министра Владимира Гройсмана, Секретаря СНБО Александра Турчинова, руководства правоохранительных и оборонных ведомств в связи со взрывами на военных складах в Калиновке Винницкой области.

Как передает Цензор.НЕТ, об этом Порошенко написал на странице в Facebook.

 

 

"Получив доклад начальника Генштаба и главы СБУ, сразу поручил им вылететь на Виннитчину. Также в течение ночи получал информацию штаба по ликвидации аварии, от премьер-министра и министра обороны.

...

https://censor.net.ua/news/457050/poroshenko_sozyvaet_voennyyi_kabinet_v_svyazi_so_vzryvami_v_kalinovke
Link to comment
Share on other sites

Советник министра обороны Юрий Бирюков заявил, что причиной пожара на складе боеприпасов в Калиновке Винницкой области мог стать поджог с помощью беспилотника.

 

"Боец с одного из постов успел доложить о странном звуке. Через несколько секунд начались разрывы на открытой площадке. Периметр охранялся надежно, так что да - похоже на беспилотник. И да, СБУ пыталась перехватить. Говорят, неофициально, что кого-то даже задержали накануне. Но кто-то прорвался", - написал он в фейсбуке.

...

https://lb.ua/news/2017/09/27/377645_biryukov_rasskazal_polete.html
Link to comment
Share on other sites

Перед пожаром на складах боеприпасов в Калиновке Винницкой области были задержаны диверсионные группы, утверждает пресс-офицер Главного управления развития и сопровождения материального обеспечения ВСУ Сергей Мисюра в фейсбуке.

 

"Самое главное, что это точно диверсия. В связи с этим, через наши разведданные еще с 25 числа в Винницкой области под видом антитеррористических учений были проведены обыски и преследования диверсионных групп. Да, это дело не одного человека. И два дня проходили поиски и ведение этих групп. Основная масса была определена, их цели - и были задержаны. Основная масса, но все. Поэтому одна группа и смогла доставить на беспилотнике взрывное устройство", - отметил он.

 

"Постовые доложили о звуке в небе, потом начались подрывы снарядов, которые стояли на улице. Это подтверждено - работал беспилотник, и это террористический акт", - добавил Мисюра.

 

По его данным, основная масса нужных ВСУ снарядов находится в подземных бункерах, они не пострадали. Однако есть неподтвержденная информация об одном поврежденном бункере.

 

Взрываются, как отметил Мисюра, танковые снаряды и 120 мм мины, которые были расположены на улице.

https://lb.ua/news/2017/09/27/377665_vsu_zayavili_zaderzhanii.html
Link to comment
Share on other sites

ХЗ, может, сочетание ветра, влажности, отражения от туч...

 

Вон, короткие волны огибают земной шар, отражаясь от стратосферы и поверхности земли.

 

Дело в том, что по двум форумам уже человек шесть пишут, что слышали.

Но есть и такие, кто поднимает на смех.

Кракатау 1883 року рвав барабанні перетинки за 60 км від епіцентру і чутний був за 4800 км, а Тунгуський метеорит було чути за 800 км. Тільки у першому випадку потужність була 200 мегатон, а у другому 30. В Калинівці вибухають кілограми, десятки кілограм, або,  можливо, епізодично сотні кг. Тобто, вибух на фотці з попереднього посту може бути кілограмів на 500. Від Тунгуського метеориту він слабший у 60 мільйонів разів. Ну а якщо в Києві було чути вибухи цілими серіями, то у випадку знаходження їх джерела під Вінницею, це мусили бути окремі снаряди. І не зважаючи на вплив різноманітних атмосферних ефектів (хоча акустичні хвилі це не радіохвилі), цілими серіями чути вибухи звідти у Києві навряд можливо.

Я не кажу, що хтось бреше, просто джерело цих звуків в Києві скоріш за все інше.

 

Щодо пожежі і понесених збитків, тут мусить бути трохи легше, ніж в Балаклії. Бо склад побудований розумніше. Тільки населених пунктів чомусь ціла купа просто поруч.

 

Це тут http://wikimapia.org/#lang=ru&lat=49.403825&lon=28.506775&z=11&m=b&show=/11934868/ru/48-й-арсенал-Минобороны-Украины-(в-ч-А-1119)

Виглядає набагато захищенішим, ніж Балаклійський, але рази у 2 більший за площею.

Аж дивно, що воно може як доміно піти. Бо склади з чималими розривами, щільно засадженими деревами.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...