Перейти до змісту

Ну что, дело идёт к Томосу, или..?


хозяин

Recommended Posts

https://24tv.ua/na_cherkashhini_persha_gromada_upts_mp_pereyshla_do_pravoslavnoyi_tserkvi_ukrayini_n1089783

 

На Черкащині перша громада УПЦ МП перейшла до Православної церкви України

 

Релігійна громада УПЦ Московського патріархату села Скибин Жашківського району першою на Черкащині перейшла під юрисдикцію Православної церкви України.

Про це повідомляє "Сіверщина".

Усі присутні на церковних зборах у Скибині висловилися за вихід із Московського патріархату. Мова богослужіння у храмі поки що залишиться церковнослов'янською, але невдовзі, за наполяганням парафіян, вже служитимуть і українською.

Читайте також: "Історична подія": Варфоломій зробив важливу заяву про надання автокефалії Україні

До слова, у Скибині живуть 2 тисячі людей, більшість – парафіяни храму Святої великомучениці Параскеви.

За інформацією видання, ще 3 села в Жашківському районі готують документи на перехід із УПЦ МП до ПЦУ.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Ніби  вже  33  церкви  перейшли.  Якась  одна  на  Сході.

Після  томосу  побіжуть  одна  поперед  одну,  а  як  Петро  у  вояж  поїде,  ой  що  почнеться... :shuffle:

Змінено користувачем shpylka
Link to comment
Share on other sites

ТАК!!!!!!!!

Варфоломей подписал томос для Православной церкви в Украине

https://news.liga.net/politics/news/varfolomey-podpisal-tomos-dlya-pravoslavnoy-tserkvi-v-ukraine?fbclid=IwAR09ZE1dl2gMfXMk5UqC_3kbrWwzmVZvvaXjV53bIv9-T8hr9Fbsap3GzSs

Змінено користувачем Rost_I
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ТАК!!!!!!!!

Варфоломей подписал томос для Православной церкви в Украине

https://news.liga.net/politics/news/varfolomey-podpisal-tomos-dlya-pravoslavnoy-tserkvi-v-ukraine?fbclid=IwAR09ZE1dl2gMfXMk5UqC_3kbrWwzmVZvvaXjV53bIv9-T8hr9Fbsap3GzSs

Треба  нову  гілку  відкривати: 

ТОМОС  Є!!!  І  рахувати  церкви,  що  вибрали  шлях  єдності.

Змінено користувачем shpylka
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Як кацапів корчить:

 

https://24tv.ua/velichezna_spokusa_dlya_viruyuchih__persha_reaktsiya_upts_mp_na_pidpisannya_tomosu_n1091783

 

Величезна спокуса для віруючих, – перша реакція УПЦ МП на підписання Томосу

 

Голова інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент заявляє, що підписання Томосу про автокефалію для Православної Церкви України відбулося з боку Константинопольського патріархату з порушенням канонічних церковних правил.

Про це він заявив в у коментарі російському інформагентству ТАСС.

Читайте також: Важкий був шлях, але саме такий є шлях правди, – Епіфаній про підписання Томосу

Климент вважає, що "цей документ створений і підписаний з ігноруванням всіх фундаментальних канонічних правил, за якими живе не тільки наша церква, а й всі інші помісні церкви".

Ми сьогодні спостерігали завдяки трансляції, що патріарх Варфоломій співслужив розкольникам. Згідно з апостольськими правилами, той, хто співслужить розкольникам, є сам таким, хто ухилився в розкол,
– висловив думку архієпископ.

Крім того, він підкреслив, що УПЦ МП з величезним болем констатує цей факт і вважає, що це не "тільки особиста духовна драма патріарха Варфоломія, а й величезна спокуса для віруючих людей".

До слова, Російська православна церква заявляє, що підписанням Томосу для української церкви патріарх Варфоломій "остаточно відірвав себе від світового православ'я".

Представник УПЦ МП також розкритикував згадку президента України Петра Порошенка в тексті Томосу про автокефалію Православної Церкви України. На думку Климента, патріарх Варфоломій живе в іншій реальності. "Очевидно, йому складно зрозуміти, що в європейських державах повноваження державної влади та повноваження церкви чітко розмежовані", – сказав він.

Нагадаємо, що у селі Доброгорща, що на Хмельниччині, керівництво колишньої УПЦ Московського патріархату погрожує місцевим вірянам через перехід до Православної церкви України.

Климент вважає, що за фактом ні про яку автокефалію для ПЦУ мова не йде, оскільки "всі важливі церковні рішення в Україні повинні будуть узгоджуватися з Константинопольським патріархатом. Це ж стосується і Святого мира, яке буде надаватися новій українській церкві також цим патріархатом".

 

Тобто, все, що не за гуняєвським паханатом - то "неканонічне"! А чи не пішла б всі вони нах?!

 

Link to comment
Share on other sites

Эй, портяночные, стекломойные, растрепанные, мы уходим от вас

 
tregubov-150x150.jpgVictor Tregubov

Сижу, пью рислинг, смотрю новости, и мне хорошо.

Мне давно не было так хорошо.

В такие моменты хочется тихо петь.

 

 

Эй, портяночные, стекломойные, растрепанные, мы уходим от вас.

От «самого лучшего советского» (образования? быта? шампанского?), от Лукашиных и Москвы, которая слезам не верит, от дедов морозов со снегурочками и олимпийских мишек.

От донских и суворовых, от жуковых и маргеловых, от гусарских баллад и татарских распевов.

От дидов, которые воевали, да не вывоевали, от эффективных менеджеров, принявших народ с сохой и оставивших с сохой, но уже в другом месте. От ваших тошнотных праздников и способов их празднования. От вашей попсы и от ваших «традиционных ценностей». Уходить будем долго, да. Но безвозвратно.

Эй, попы с неухоженными бородами на плосковато-конопатых лицах, вы теперь у нас на правах вторженцев. И погладьте, наконец, подрясники.

Мы никогда вас не забудем, потому что такое не забывается и забывать нельзя. Мы тщательнейше объясним детям, что с вами нужно делать, когда вы опять полезете. Винтовка уже не закопана в огороде, а стоит дома, в сейфе, тщательно смазывается, регулярно испытывается. Вы всегда останетесь в наших сердцах примером того, как не надо делать. Как не надо строить страну, что нельзя делать с культурой, как не стоит вести себя с соседями, во что не нужно превращать собственную историю, на что не должны быть похожа церковь и армия. Как не вести себя с собеседниками, как не обращаться с женщинами, как не воспитывать детей, как, наконец, не одеваться, чтобы не выглядеть посмешищем.

Спасибо вам за все эти простые и поучительные примеры. Оставайтесь такими же, чтобы мы всегда имели их перед глазами. Живите в грязи и славьте ракеты, чешите величие и славьте вошьдя.

А мы пошли. Нам будет сложно, мы будем спотыкаться, падать, отряхиваться, отмываться и идти вперед.

Вперед – это от вас.

Вперед всегда было от вас. Пойми мы это раньше, мы бы уже были много дальше, но увы.

Лучше, впрочем, поздно, чем никогда.

https://tverezo.info/post/83152?fbclid=IwAR0BtM-OjDn3SfszHMNGPBaAFi4C0gPWOPe5L7PSbrEG_8_aSFsi-eXtDVE

Link to comment
Share on other sites

пробижался по кацапским тв...их там реально крышу  срывает..и это выходные...пока только песенки и пляски всякие на  каналах...шо начнется когда пропагандоны выйдут с праздничных отгулов.

Link to comment
Share on other sites

 

Від присутності такого рафінованого брехливого лайна, як "кеп Прайс", гірше б вже не стало, не кращее свого наймача-хронічного брехуна, тож Нарік "вписався в картинку" як треба. Спаскудили своїми харями навіть урочисту церемонію....

Link to comment
Share on other sites

верит не верит...

наверняка и президентом не будет в апреле...

но в исторю порох попал завдяки томосу.

Януковощь теж втрапив в історію завдяки Майдану...

Link to comment
Share on other sites

https://24tv.ua/tomos_pro_avtokefaliyu__tse_velika_duhovna_peremoga_ukrayini__yuliya_timoshenko_n1092026

 

Томос про автокефалію – це велика духовна перемога України, – Юлія Тимошенко

 

Офіційна передача Томосу про автокефалію Святішій Церкві України – це саме та подія, яка визначає історію нації на багато років вперед.

Про це написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Facebook, вітаючи всіх українців із цим великим днем.

"Дуже символічно і добре, що ми отримали Томос саме сьогодні – 6 січня, у Святий вечір, напередодні Різдва Христового. Подібний символізм має надихати нас на успіхи і перемоги", – переконана лідер "Батьківщини".

Юлія Тимошенко наголосила, що із першого дня в політиці прагнула, аби в Україні була власна, незалежна, праведна і справедлива церква. Вона звернулася з молитвою вдячності до Господа "за те, що у найважчі миті не залишив Україну, що допоміг нам вистояти, здолати всі перешкоди та здобути велику духовну перемогу".

"Сьогодні отримали нову точку відліку. Точку, з якої починається новий шлях до великої мети – до будівництва тієї України, якої ми давно гідні і варті!" – зазначила голова партії.

Юлія Тимошенко висловила величезну вдячність Вселенському патріарху Варфоломію, патріарху Філарету за їхню роботу, за незламність і мужність: "Це ті люди, які вже стали частиною великої історії!"

Link to comment
Share on other sites

через 500 років в книжках про майдан буде рядок,не більше,а про томос буде як міннімум розділ.

...і згадки не буде про Потроха, он, навіть з усіх святих-можновладців пам'ятаємо, якщо не згадувати на проповіді, лише князя Володимира. Не змішуйте грішне з праведним....

Змінено користувачем забанений
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...