Перейти до змісту

Про інавгурацію президента


Recommended Posts

Верховна Рада визначить дату інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського на наступному пленарному тижні, який розпочнеться 14 травня. Про це повідомила в прямому ефірі телеканалу "Прямий" перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко, передає Цензор.НЕТ.

"Верховна Рада точно не порушуватиме закону в такому надзвичайно важливому питанні, як інавгурація новообраного президента, і я переконана, що Верховна Рада оперативно ухвалить постанову про призначення дати інавгурації. Я переконана, що на першому пленарному тижні, який розпочнеться 14 травня, буде ухвалено постанову про дату інавгурації", - сказала вона.

 

 

Який закон? Жодної згадки про пленарний тиждень там немає. Чому б не зібратись цим козлам і не призначити цей захід ось-ось? Сцуться суки?

Змінено користувачем Миклован
Link to comment
Share on other sites

Який закон? Жодної згадки про пленарний тиждень там немає. Чому б не зібратись цим козлам і не призначити цей захід ось-ось? Сцуться суки?

Так вони роз'їхались по цілому світу, спробуй збери їх до купи :)

Link to comment
Share on other sites

Процедура инаугурации законодательно не закреплена, но прописанные нормы можно найти в Конституции Украины и законе о регламенте Верховной Рады. За время независимости сформировались свои правила инаугурации нового президента.

Обычно Верховная Рада назначает торжественное заседание по поводу принесения присяги новоизбранным президентом. Но народные депутаты могут изменить место проведения инаугурации. Например, в 1999 году парламент пошел навстречу Леониду Кучме, который был переизбран на второй срок, и перенес торжества в Национальный дворец искусств «Украина».

Дата и время проведения торжественного заседания Верховной Рады определяются решением депутатов по согласованию с новоизбранным президентом.

Если в Раде будет скандал и получить 226 голосов народных депутатов станет невозможным, дату и время проведения торжественного заседания называет председатель парламента.

Он же открывает заседание, а в случае его отсутствия – первый вице-спикер или вице-спикер. К слову, Пересопницкое Евангелие не является обязательным атрибутом церемонии инаугурации, но стало символом на присяге.

Для участия в заседании приглашаются председатель Центральной избирательной комиссии, председатель Конституционного суда (КС) и другие официальные лица, списки которых спикер парламента согласовывает с новоизбранным президентом и председателем КС.

Новый президент приносит присягу, положив одну руку на Конституцию Украины и, – по желанию, – другую, – на Пересопницкое Евангелие. Потом он подписывает ее текст, который передает главе КС, а тот в свою очередь – председателю Верховной Рады.

Традиционно президент Украины приносит такую присягу:

 «Я, (ім’я та прізвище), волею народу обраний Президентом України, заступаючи на цей високий пост, урочисто присягаю на вірність Україні. Зобов’язуюсь усіма своїми справами боронити суверенітет і незалежність України, дбати про благо Вітчизни і добробут Українського народу, обстоювати права і свободи громадян, додержуватися Конституції України і законів України, виконувати свої обов’язки в інтересах усіх співвітчизників, підносити авторитет України у світі».

Уже после этого председатель ЦИК вручает президенту Украины удостоверение, а председатель КС символы президентской власти – булаву, печать и нагрудный знак.

Затем президент выступает с парламентской трибуны с обращением к украинскому народу (инаугурационной речью).

Link to comment
Share on other sites

Інавгурація Президента України
 

Дату і час інавгурації визначає Верховна Рада України, якщо парламент не прийме рішення - Голова Верховної Ради України.
 

Коли:

до 3 червня 2019 року включно (офіційне оголошення (опублікування) результатів виборів Президента України відбулося 3 травня у газеті «Голос України»).

Хто визначає дату і час:

Верховна Рада України, якщо парламент не прийме рішення — Голова Верховної Ради України.

Де (місце):

у залі засідань Верховної Ради України, якщо парламент не визначить іншого місця.

Із Конституції України

Стаття 104. Новообраний Президент України вступає на пост не пізніше ніж через тридцять днів після офіційного оголошення результатів виборів, з моменту складення присяги народові на урочистому засіданні Верховної Ради України.

Із Закону України «Про вибори Президента України»

Стаття 86. Офіційне оголошення результатів виборів

2. Офіційним оголошенням результатів виборів Президента України є опублікування результатів виборів Президента України у газетах «Голос України» та «Урядовий кур’єр» із зазначенням прізвища, імені, по батькові обраного Президента України, його року народження, професії, посади (заняття), місця роботи, місця проживання, партійності, суб’єкта висування.

Стаття 87. Набуття повноважень Президентом України

1. Новообраний Президент України вступає на пост не пізніш як через тридцять днів після офіційного оголошення результатів виборів.

Із Закону України «Про Регламент Верховної Ради України»

Стаття 163. Правові підстави складення присяги Українському народові новообраним Президентом України

2. Складення новообраним Президентом України присяги Українському народові відповідно до статті 104 Конституції України є обов’язковою умовою його вступу на пост Президента України.

Стаття 164. Місце складення присяги новообраним Президентом України

1. Урочисте засідання Верховної Ради з приводу складення присяги новообраним Президентом України проводиться в залі засідань Верховної Ради, якщо Верховною Радою не прийнято іншого рішення, на підставі офіційно оголошених Центральною виборчою комісією результатів виборів Президента України.

Стаття 165. Дата і час проведення урочистого засідання Верховної Ради

1. Урочисте засідання Верховної Ради, на якому новообраний Президент України складає присягу Українському народові, проводиться не пізніше ніж через тридцять днів після офіційного оголошення результатів чергових виборів Президента України і не пізніше ніж через п’ять днів після офіційного оголошення результатів позачергових виборів Президента України.

2. Дата і час проведення урочистого засідання Верховної Ради за погодженням з новообраним Президентом України визначаються рішенням Верховної Ради. У разі неприйняття такого рішення дата і час проведення урочистого засідання визначаються Головою Верховної Ради України.

Link to comment
Share on other sites

кремлівські, що вам не ясно, що ви такі збуджені? В Законі сказано точно - не пізніше ніж через 30 днів після оголошення результату виборів. Тобто публікації в таких газетах, як "Голос України" чи "Урядовий кур'єр" . Оголошення відбулось 3 травня- отже, останній день для інавгурації по закону- 3 червня

 

А на закиди - "пачиму б етім казлам нє сабраться раньші", бо кремлівські можуть померти від ажитації - відповідаємо; український Народ, репрезентований Верховною Радою України,  не зобов'язаний лікувати кремлівських чи доставляти їм насолоду сумнівного характеру , Отже, ідіть ви на хер, але мимо нас

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Высокоитнеллектуальная задница нации, открою вам страшную тайну - кремль,он немного к другому государству относится. Выдергиваться со своими жалкими 25 процентов, большая часть из которых продажные чинуши, которые продадут Петра уже на ближайших выборах, глупо. Вы уже просрали выборы с идиотской технологией поливания избирателя говном. Не менее феерично просрете и другие. Потому-что избирателя любить надо. Ну как можно так тупо ломиться в стену? Загадко.
Link to comment
Share on other sites

25% це потужна сила, чверть електорату.

Революції робить значно менша частка народу. 

От якби було 2,5 % - то так, це був би розгромний програш. А так - ні. 

І ці 25%  нікуди перебігати не будуть, бо перед другим туром перебіжчики вже переметнулись, знаючи точно. куди дме політичний вітер. 

А от 75% однозначно  будуть стрімко усихати

 

Це як сказати, що Клінтон розгромно програла Трампу. )))

Змінено користувачем Святослав_
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

25% це потужна сила, чверть електорату.

Революції робить значно менша частка народу.

От якби було 2,5 % - то так, це був би розгромний програш. А так - ні.

І ці 25% нікуди перебігати не будуть, бо перед другим туром перебіжчики вже переметнулись, знаючи точно. куди дме політичний вітер.

А от 75% однозначно будуть стрімко усихати

 

Це як сказати, що Клінтон розгромно програла Трампу. )))

А где эти 25 были в первом туре? Почему только 15?

Но вопрос не в этом. А в том, что сексуальное меньшинство позволяет себе называть 75 процентов украинцев кремлёвским. Т.е. сексуальное меньшинство не считает Украину Украиной, оно не считает кремлевской колонией.

Змінено користувачем shurken
Link to comment
Share on other sites

Володимир Зеленський на зустрічі з керівниками фракцій у суботу 4 травня пропонуватиме дату інавгурації 19 травня

Про це він повідомив журналістам під будівлею Верховної Ради, передає«Укрінформ».

«Ми будемо пропонувати 19 число, так хочемо», — відповів він на питання, на якій даті інавгурації наполягатиме.

Він також зазначив, що тема інавгурації буде головною темою зустрічі з головами фракцій.

«Почнемо з цього, а потім продовжимо розмову. Ми хочемо відверту одну зустріч, щоб ми домовилися хоч про щось. Про щось треба починати говорити», — сказав Зеленський.

https://hromadske.radio/news/2019/05/04/zelenskyy-napolyagatyme-na-inavguraciyi-19-travnya-vin-pryyihav-do-rady?fbclid=IwAR1E6EER7002-ZwOWdk0vwmufjYaoD3uVyumJzjE-RcAGiuJLolMhtZiBR0

Link to comment
Share on other sites

На встрече Владимира Зеленского со спикером Верховной Рады и лидерами парламентских фракций, не удалось достичь договоренности по дате инауграции нового президента Украины.
"Мы предложили нашу дату, 19 мая для инаугурации, нужно уже работать. Я пояснил, что нам нужно определиться с датой, есть связь с иностранными гостями, которым тоже нужно понять свой график, потому что все хотят приехать к нам, в Украину, для празднования этого серьезного дня. И мы обсуждали разные даты. У лидеров фракций  есть свои мысли. Поэтому дату мы сможем понять только 14 мая на заседании", - сказал новоизбранный президент Украины.
"Все хотят услышать, будем мы распускать Раду или нет. У меня нет полномочий. Будут полномочия - все услышат ответ", резюмировал Зеленский.

59967912_2257147464323905_84433046619176

59554947_2257147450990573_87918912728821
 

Змінено користувачем Zzzz...
Link to comment
Share on other sites

Прикольно дивляться: "Фіг ти нас від корита відірвеш!" 28 травня їм комфортно інагурувати Зеленського.

http://images.vfl.ru/ii/1556988791/5e8cfd6f/26417459.jpg

Змінено користувачем Ash
Link to comment
Share on other sites

І з ким же він там сподівався домовитись, коли барижна мафія не надала ще вказівок і повноважень своїм посіпакам в зРаді?! 

Схоже, Вовє вже час переглядати свого Слугу народу!  :D

Link to comment
Share on other sites

04.05.19 17:18 Руководители фракций БПП Герасимов и НФ Бурбак отсутствуют на встрече с Зеленским в Раде, - нардеп Левус

 

censor_news_big3.jpg

 

На встрече руководителей фракций Верховной Рады с новоизбранным президентом Украины Владимиром Зеленским не присутствуют главы фракций большинства "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов и "Народного фронта" Максим Бурбак.

 

Об сообщил народный депутат из фракции "Народный фронт" Андрей Левус, информирует Цензор.НЕТ со ссылкой на Интерфакс-Украина.

Как рассказал Левус возле здания парламента в субботу, на встрече с Зеленским присутствует руководство Верховной Рады: спикер Андрей Парубий, первый вице-спикер Ирина Геращенко и вице-спикер Оксана Сыроид. По его словам, фракцию БПП на встрече представляет народный депутат Александр Черненко, "Народный фронт" – первый заместитель главы фракции Андрей Тетерук и депутат Антон Геращенко,

Также на встрече присутствуют глава фракции "Самопомич" в Верховной Раде Олег Березюк, глава фракции "Оппозиционный блок" Вадим Новинский, сопредседатель депутатской группы "Видродження" Виктор Бондарь. фракцию "Батькивщина" представляет парламентарий Иван Крулько.

Link to comment
Share on other sites

На встрече руководителей фракций Верховной Рады с новоизбранным президентом Украины Владимиром Зеленским не присутствуют главы фракций большинства "Блок Петра Порошенко" Артур Герасимов и "Народного фронта" Максим Бурбак.

Від БЮТ також Голови фракції не було ;)

Змінено користувачем Zzzz...
Link to comment
Share on other sites

буде 30го

"Майбутній"  президент  настоював  на  19  травня,  проігнорувавши  факт,  що  в  цей  день  скорблять  за  жертвами  політичних  репресій.  Бо  що  йому  Голодомор,  що  репресії?  Йому  аби  дірватися  до  рулювання  нашою  державою  і  робити  це  на  свій  лад. 

І  що  недолугі  українці?  Це  теж  проковтнемо?

Змінено користувачем shpylka
Link to comment
Share on other sites

Від БЮТ також Голови фракції не було ;)

Був перший заступник голови партії, заступник голови фракції Батьківщини Ванька Крулько. Цілком достатньо і зрозуміло, яка в них позиція.

Link to comment
Share on other sites

"Майбутній" президент настоював на 19 травня, проігнорувавши факт, що в цей день скорблять за жертвами політичних репресій. Бо що йому Голодомор, що репресії? Йому аби дірватися до рулювання нашою державою і робити це на свій лад.

І що недолугі українці? Це теж проковтнемо?

Это Петру абы хоть лишний день иметь возможно то грабить Украину. Паталогическая жадность.
Link to comment
Share on other sites

25% це потужна сила, чверть електорату.

Революції робить значно менша частка народу. 

От якби було 2,5 % - то так, це був би розгромний програш. А так - ні. 

І ці 25%  нікуди перебігати не будуть, бо перед другим туром перебіжчики вже переметнулись, знаючи точно. куди дме політичний вітер. 

А от 75% однозначно  будуть стрімко усихати

 

Це як сказати, що Клінтон розгромно програла Трампу. )))

минусуйте меня от 25% я хоть и голосовал во втором туре за петю,но как за меньшее зло..

и плюс петя выиграл мою щиталочку.. :D

так шо меня не ненада к эттм 25 приписывать..да и 75 тоже..

на парламенских буду и против ббп и против слуги народа.

Link to comment
Share on other sites

Это Петру абы хоть лишний день иметь возможно то грабить Украину. Паталогическая жадность.

 

думаю другое..

 

тут уже пошла игра на парламенские..

 

петя гандон решил мажоритарку оставить..

 

а как дыСал..как он дыСал рньше про открытые списки и выборы только по партийным спискам.

Link to comment
Share on other sites

25% це потужна сила, чверть електорату.

Революції робить значно менша частка народу. 

От якби було 2,5 % - то так, це був би розгромний програш. А так - ні. 

І ці 25%  нікуди перебігати не будуть, бо перед другим туром перебіжчики вже переметнулись, знаючи точно. куди дме політичний вітер. 

А от 75% однозначно  будуть стрімко усихати

 

Це як сказати, що Клінтон розгромно програла Трампу. )))

Та хер їх знає. Сильно усохла кримська вата після "весни 2014 " ? А тупінські 85% ? 

Пропаганда- то велика сила, як виявилось. Ми даремно її списали в утиль, коли розпався СРСР. Бо по останнім десятиріччі існування СРСР бачили, як комуністична пропаганда всім набридла. І тому виникле хибне враження, що ми живемо в час , коли пропаганда померла . А вона воскресла . Та ще так моторошно

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Створити...