Перейти до змісту

Армія, мова, томос...


Citizen UA

Recommended Posts

  • Replies 295
  • Created
  • Остання відповідь

Совок, і не збирається перестати ним бути: 

"Повною зміною влади і доказом того, що нова влада прийшла назавжди." - влада назавжди портить  владу безмежно. Потрібна її зміна за найменшої похибки. 

"А також демонстрацією змін на краще." - годі показових демонстрацій. Та портібна інформація про позитивні зміни на місцях. Вони є, та майже відсутня інфа про них. 

"Людям потрібні надія і впевненість у завтрашньому дні," - не потрібно надіятись на державу, що вона всіх приведе в рай. Надія і впевненість - індивідуальна справа кожного.

Кожен має вибір. сидіти в депресії, чи робити реальні речі, Потрібні людям. державі. смі`ї. 

Змінено користувачем Святослав_
Link to comment
Share on other sites

Совок, і не збирається перестати ним бути: 

1"Повною зміною влади і доказом того, що нова влада прийшла назавжди." - влада назавжди портить  владу безмежно. Потрібна її зміна за найменшої похибки. 

2"А також демонстрацією змін на краще." - годі показових демонстрацій. Та портібна інформація про позитивні зміни на місцях. Вони є, та майже відсутня інфа про них. 

3"Людям потрібні надія і впевненість у завтрашньому дні," - не потрібно надіятись на державу, що вона всіх приведе в рай. Надія і впевненість - індивідуальна справа кожного.

Кожен має вибір. сидіти в депресії, чи робити реальні речі, Потрібні людям. державі. смі`ї. 

 

1. Трохи невдале формулювання. Можливо малося на увазі, що нова влада назавжди покінчить з владою олігархії в Україні.

2. Щодо показових демонстрацій, то до Рошена-відкривачки. Мова про реальні зміни, а не про показові потьомкінські дєрєвні, як зараз.

3. Саме так, потрібні. І саме це, не в останню чергу, спонукає мільйони українців виїздити на пмж закордон з нашого бантустану. Фома не дасть збрехати. 

Link to comment
Share on other sites

Совок, і не збирається перестати ним бути: 

"Повною зміною влади і доказом того, що нова влада прийшла назавжди." - влада назавжди портить  владу безмежно. Потрібна її зміна за найменшої похибки. 

"А також демонстрацією змін на краще." - годі показових демонстрацій. Та портібна інформація про позитивні зміни на місцях. Вони є, та майже відсутня інфа про них. 

"Людям потрібні надія і впевненість у завтрашньому дні," - не потрібно надіятись на державу, що вона всіх приведе в рай. Надія і впевненість - індивідуальна справа кожного.

Кожен має вибір. сидіти в депресії, чи робити реальні речі, Потрібні людям. державі. смі`ї. 

Величезне бажання, ледь стримуване, х...ярити таких, як ти, "патріотів" милицею по голові, і аж до смерті. Бо безперспективні тупаки, не здатні навіть просто подивитись відкритими очами на РЕАЛЬНИЙ світ навкруги себе, піддатливі до брехні і пропаганди, абсолютно здеінтелектуалізовані, недалекі, зашорені конформісти. Вас все влаштовує, ї......маму!

Відкрий очі нарешті, досить брехати самому собі, все в державі НАСПРАВДІ дуже хєрове!

От учора розмовлял з дівчинкою із патріотичного Тернополя, і що чую? Там уся родина запеклі прихильники "Свободи", принаймі, були. "Ви тут, у Дніпрі, мобільні, "пробивні", ділові, а наш Тернопіль болото, а люди у ньому нерухомі, ледайкуваті жаби, я не хочу тут жити" - дослівно.

Б...ть, це про мій засратий, розікраний, зденаціоналізований, далеко не тотально патріотичній Дніпро з купою відвертої "вати"!  Ви, уроди моральні, хоча б розумієте, що своїм підгавкуванням абсолютно неукраїнсьній, негожій на державну працю владі ви вбиваєте і Україну, і українську націю?!  Ви відвертаєте людей від української національної ідеї, від прагнення до успішної національної держави!!!

Владу треба міняти негайно, за будь-яку ціну, бо втрата держави стане іще "дорожчою" для українців. І будемо платити вже не фінасовими і життєвими негараздами, а ЖИТТЯМИ - своїми і нащадків.

Якщо ви, підгавкувачі, не зупинетесь у своїй брехні, вас треба буде детолерувати, репресувати, а може й знищити. Бо здатних до розвитку людей з вас не вийде, а рабів нашій нації не потрібно - це не наше.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Гряде грандіозний розпил. А шкільні автобуси будуть Богдани, звичайно

 

Президент України Петро Порошенко ініціює виділення наступного року 3 мільярдів гривень на підключення сільських шкіл до мережі інтернет.

 

Про це він сказав на засіданні Ради регіонального розвитку в понеділок, 12 листопада, пише «Слово і Діло».

«Я ініціюю виділення наступного року 3 мільярдів гривень для підключення сільських шкіл до інтернету, на модернізацію опорних шкіл, придбання шкільних автобусів ... Якщо ми тягнемо інтернет для телемедицини в сільській медицині, то очевидно, що і сільрада, і школа точно повинні мати високошвидкісний інтернет», – заявив Порошенко.

Link to comment
Share on other sites

...як вирішення всіх проблем. Картіна маслом

 

Please wait.. Loading

Зараз на ictv Тарута наголошував на необхідності прямих перемовин з хуйлом і у якості пряника принести відмову України від НАТО. Рік - два тому йому б за це набили морду, а 3 - 4 роки тому взагалі б розірвали. Що ж трапилося в країні з тотальною владою одного єдиного суперпатріота - президента? Звідки тут з'явилося одразу два телеканали в кума хуйла, якому вже не стидаючися пакують пряники в прямих ефірах? Хто творець такого перевороту свідомості?

Змінено користувачем Euro
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Армія похуй - вибори, або смерть! Нопасаран, невсеремось, поросята! Зате Петрушці на особисті хотєлки ярд відстебнули

 

Сокращение расходов бюджета на 2019 год в сумме более 1 млрд грн коснулось статей, которые связаны с обеспечением армии вооружениями и военной техникой. Особенно примечательно, что при мизерном финансировании научно-исследовательских и опытно-конструкторских работ по разработке модернизации вооружений и военной техники с этой статьи срезали 118 млн грн. Еще более 100 млн грн урезали из ассигнований на капитальный ремонт вооружений и военной техники.

 

Об этом в своей статье для ZN.UA пишет Дмитрий Менделеев. По его словам, в 2019 г., к сожалению, в оборонном бюджете продолжается тенденция к сокращению расходов на НИОКР, которые всегда формировали перспективные направления по созданию новых материалов, технологий, систем вооружений и военной техники.

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Армія, мова, віра! Частина І.

 

Отже, діючий президент на початку передвиборчої кампанії заявив, що фундацією сили та незалежності України за його лідерства є три компоненти — армія, мова і віра. Економіку, децентралізацію, боротьбу з корупцією і таке інше він також згадує, але ці три стовпи державності є найважливішими у його уяві. Не буду сперечатись, просто спробую показати, що за фасадом цих лозунгів криється згнилий порох (no pun intended) спаплюжених сподівань Революції Гідності.

 

Почнемо з армії. Чим саме пишається президент Порошенко? На перший погляд, дійсно зроблено і робиться дуже багато — харчування покращується, введена нова військова форма, нові назви і символи підрозділів, проходять тренування з залученням закордонних інструкторів, відновлюється військова техніка, надходять нові системи зв’язку та розвідки, тощо. Але об’єднує увесь цей прогрес єдиний загальний деномінатор — все це вітрина, яку добре видно, якою можна пишатись і видавати за великі досягнення. На думку приходить аналогія з кондитерськими крамницям, в яких за яскравими вітринами ховаються цукерки з низькосортного шоколаду та пальмової олії.

 

Що ж не так з армією? В США та багатьох інших країнах прийнята система стратегічного планування, яка носить назву Capabilities-Based Planning (CBP). Українською це можна перекласти як планування на основі спроможностей. Задля пошуку оптимальних і

нвестицій у розвиток війська, концепція CBP приймає до уваги взаємозалежність наступних компонентів: 

- систем, включаючи обладнання та персонал 
- доктрини
- організаційних заходів та підтримки небхідних для надання військових спроможностей 
- опцій та компромісів, пов’язаних з компонентами спроможності з точки зору продуктивності, вартості та ризиків.
CBP спирається на сценарії для розуміння того, яким чином потрібно вимірювати рівень спроможності.

 

CBP складається з чотирьох фундаментальних елементів:
- орієнтування на результат, який потребує держава
- визначення способу, в який військо буде воювати
- розподіл можливостей на групи, щоб зробити процес керованим
- реалізація спроможностей в рамках наявних ресурсів

 

З цих фундаментальних елементів, українське війстко не має жодного. Щоб переконатись у цьому, розглянемо кожен елемент окремо.

 

Який саме військовий результат потребує Україна від своєї армії у стратегічному сенсі? Президент Порошенко і його команда ставлять стратегічну задачу “Геть від Москви!”. Лесь Подерев’янський виклав українську національну ідею ще яскравіше — “Від^&*іться від нас!”. Але є всього два способи досягти цього — перенести Україну в інше місце, або побудувати навколо неї непроникну стіну. Першим варіантом скористались вже понад трьох мільйонів українців, перенесши свою власну Україну до інших країн, а другий варіант намагається втілити ЗСУ, будуючи на лінії розмежування новітню Maginot Line. Просто подивившись на мапу України легко зрозуміти, що це так само ефективно, як і попередні спроби стратегічної фортифікації в історії людства. Сучасний глобалізований світ жорстоко карає ізоляціоністів і завжди від цих покарань страждають перш за все прості люди. Зрозуміло, що поточна влада не має чіткого стратегічного завдання для армії.

 

Чи визначений спосіб, у який буде воювати українська армія? Поточна влада не дає чіткої відповіді на це питання. Чи буде військо використовувати тактику випаленої замлі, як це робить армія РФ? Сподіваюсь що ні. Чи буде воювати у складі коаліції? Попри декларування та гучні заяви про відповідність стандартам НАТО від не зовсім адекватних військових керманичів, не робиться майже нічого для фактичної інтеграції ЗСУ до глобальної системи безпеки. Цей факт вам підтвердить будь-який чеснй український військовий.

 

Чи робиться розподіл можливостей на групи задля більшої керованості? Знову ж ні! Стратегічний Оборонний Бюлетень, підготовлений великою групою західних військових експертів і власноруч підписаний президентом Порошенко ще у 2016 році навіть не почали втілювати в життя. Цей документ чітко вимагає розділу структур управління, але ці вимоги ніхто не квапиться втілювати, тому що ефективність принесена в жертву персональній вірності військового керівництва президенту.

 

Але найголовнішою проблемою є те, що існуюча парадігма військового планування не дозволяє ефективно використати наявні ресурси для створення дійсно боєздатного війська. В Україні просто немає ресурсів для утримання 255,000 військових на належному рівні. За різними оцінками, максимальна чисельність військ не може перевищувати 30,000 при поточному рівні фінансування. Майстерність військового планування саме і полягає у тому, щоб використати наявний ресурс найбільш ефективно. Але цього при поточній владі не буде ніколи, бо свинарчукам потрібно корито.

 

Висновок — за п’ять років боєздатну армію, яку президент Порошенко задекларував як фундамент незалежності України, створено не було. Не буде її створено і протягом наступних п’яти років, якщо у влади залишаться ті самі люди. Потрібні докорінні зміни просто зараз і виходу, окрім повного перезавантаження, просто немає.

Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

Зараз на ictv Тарута наголошував на необхідності прямих перемовин з хуйлом і у якості пряника принести відмову України від НАТО. Рік - два тому йому б за це набили морду, а 3 - 4 роки тому взагалі б розірвали. Що ж трапилося в країні з тотальною владою одного єдиного суперпатріота - президента? Звідки тут з'явилося одразу два телеканали в кума хуйла, якому вже не стидаючися пакують пряники в прямих ефірах? Хто творець такого перевороту свідомості?

Саме смішне, що РФ тепер на це не поведеться скоріш за все.

Тут Тарута стане ворогом №1, а в РФ він нахер нікому не потрібний, щоб з ним торгуватись.

Link to comment
Share on other sites



Армія, мова, віра! Частина ІІ.


 


Продовжу свій аналіз фундаменту політичної платформи президента Порошенка і розгляну другий її компонент — мову.


 


Президент Порошенко використовує Українську мову як інструмент самоідентифікації українського суспільства і відмежування України від Росії. Включення цього питання як одного з трьох китів української державності апелює до націоналістично налаштованих верств суспільства і виграє президенту Порошенку підтримку більшості електорату у західних областях України і діаспори за кордоном. На перший погляд, поглиблення використання української мови в Україні є дуже благородним і прогресивним з точки зору деколонізації і зроблено поточної владою у цьому напрямку чимало — введені мовні квоти у радіомовленні, підвищується суспільний запит на використання української в усіх аспектах державного, соціального, та освітнього життя, тощо.


 


Encyclopedia Britannica тлумачить функцію мови перш за все як засіб комунікації, а як засіб ідентифікації ставить на друге місце. Коли ви розмовляєте з кимось, вам мусить бути надважливим, щоб вас зрозуміли, а не те, щоб вас ідентифікували як українця.


 


Самоідентифікуватись дуже просто будь-якою мовою, достатньо просто сказати співбесіднику — Я українець! Моя рідна мова англійська, але я завжди з гордістю кажу — I am Ukrainian-American!


 


Поширення популярності будь-якої мови можливе тільки через генерацію контенту, тобто підвищення кількості інформації, яку можливо вжити носію мови. Неможливо примусити когось використовувати у повсякденному житті тільки мову, якою існує обмежена кількість інформації. Генерація контенту це дуже довготривалий процес, який вимагає багато часу та ресурсів.


 


Популярність російської в Україні пояснюється не тим, що українці є якимись особливими прихильниками російської культури чи, боронь Боже, російської самоідентифікації. Просто наразі російською мовою існує у 30 разів більше інформації, ніж українською. Якщо у людей є вибір і вони володіють декількома мовами, то вони натурально будуть споживати контент тією мовою, якою його існує більше і він різноманітніший.


 


В умовах глобалізації найбільшою конкурентною перевагою будь-якої окремої людини, суспільства, чи країни, є рівень володіння англійською мовою. Адже нею існує у 270 разів більше інформації, ніж українською і у 9 разів більше ніж російською. Ця інформація різноманітна, цікава і корисна. Знання англійської для людини це як можливість бачити світ різнобарвним, а не сірим. Знання англійської дає можливість вивчити досвід успіху та невдач інших, знайти гарну роботу і корисну освіту, продавати і купляти товари та послуги в усьому світі, тощо.


 


Недарма українські “еліти” попри що намагаються дати своїм дітям освіту в США та Великій Британії. Якщо вони розуміють важливість англійської для своїх дітей, то чому вони попри все не намагаються навчити англійській якомога більше українців?


 


Так само, як і у питанні військової політики, надважливим для виживання України є не побудува мовної стіни навколо суспільства, а інтеграція до цивілізованого світу, яка неможлива без володіння англійською мовою.


 


Наріжним каменем успіху України як держави в сучасних умовах є відкидання колоніального минулого разом з архаїчними суспільними, військовими, мовними, понятійними його наслідками і прийняття невідворотних докорінних змін, які абсолютно необхідні для виживання і процвітання суспільства.


Дайте собі шанс на ці зміни.


Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

 

Армія, мова, віра! Частина ІІ.

 

Продовжу свій аналіз фундаменту політичної платформи президента Порошенка і розгляну другий її компонент — мову.

 

Президент Порошенко використовує Українську мову як інструмент самоідентифікації українського суспільства і відмежування України від Росії. Включення цього питання як одного з трьох китів української державності апелює до націоналістично налаштованих верств суспільства і виграє президенту Порошенку підтримку більшості електорату у західних областях України і діаспори за кордоном. На перший погляд, поглиблення використання української мови в Україні є дуже благородним і прогресивним з точки зору деколонізації і зроблено поточної владою у цьому напрямку чимало — введені мовні квоти у радіомовленні, підвищується суспільний запит на використання української в усіх аспектах державного, соціального, та освітнього життя, тощо.

 

Encyclopedia Britannica тлумачить функцію мови перш за все як засіб комунікації, а як засіб ідентифікації ставить на друге місце. Коли ви розмовляєте з кимось, вам мусить бути надважливим, щоб вас зрозуміли, а не те, щоб вас ідентифікували як українця.

 

Самоідентифікуватись дуже просто будь-якою мовою, достатньо просто сказати співбесіднику — Я українець! Моя рідна мова англійська, але я завжди з гордістю кажу — I am Ukrainian-American!

 

Поширення популярності будь-якої мови можливе тільки через генерацію контенту, тобто підвищення кількості інформації, яку можливо вжити носію мови. Неможливо примусити когось використовувати у повсякденному житті тільки мову, якою існує обмежена кількість інформації. Генерація контенту це дуже довготривалий процес, який вимагає багато часу та ресурсів.

 

Популярність російської в Україні пояснюється не тим, що українці є якимись особливими прихильниками російської культури чи, боронь Боже, російської самоідентифікації. Просто наразі російською мовою існує у 30 разів більше інформації, ніж українською. Якщо у людей є вибір і вони володіють декількома мовами, то вони натурально будуть споживати контент тією мовою, якою його існує більше і він різноманітніший.

 

В умовах глобалізації найбільшою конкурентною перевагою будь-якої окремої людини, суспільства, чи країни, є рівень володіння англійською мовою. Адже нею існує у 270 разів більше інформації, ніж українською і у 9 разів більше ніж російською. Ця інформація різноманітна, цікава і корисна. Знання англійської для людини це як можливість бачити світ різнобарвним, а не сірим. Знання англійської дає можливість вивчити досвід успіху та невдач інших, знайти гарну роботу і корисну освіту, продавати і купляти товари та послуги в усьому світі, тощо.

 

Недарма українські “еліти” попри що намагаються дати своїм дітям освіту в США та Великій Британії. Якщо вони розуміють важливість англійської для своїх дітей, то чому вони попри все не намагаються навчити англійській якомога більше українців?

 

Так само, як і у питанні військової політики, надважливим для виживання України є не побудува мовної стіни навколо суспільства, а інтеграція до цивілізованого світу, яка неможлива без володіння англійською мовою.

 

Наріжним каменем успіху України як держави в сучасних умовах є відкидання колоніального минулого разом з архаїчними суспільними, військовими, мовними, понятійними його наслідками і прийняття невідворотних докорінних змін, які абсолютно необхідні для виживання і процвітання суспільства.

Дайте собі шанс на ці зміни.

 

 

:tu: :tu: :tu:

 

Іти на вибори із гаслами 19 і попредніх сторічч "армія, мова, і особливо ВІРА" то в 21' сторіччі є оксюморон. Цього не може не розуміти навіть такий мерзотник як Педра...

 

Ось за аналогією теж три слова, які повинні стояти на прапорах цивілізованного політика сучасності - "СВОБОДА, ІНВЕСТИЦІЇЇ, ІНОВАЦІЇ" Тіки наявність цих трьох складових забезпечить подальше існування і конкурентноздатність країни. Без них не буде ні армії (бо вона і далі буле протистояти звонішнім загрозам озброєннями 50-80- років минулого сторіччя), ні мови (бо її тре комусь викладати, а щоб робити це треба десь брати гроші на освітні прогарми) ні віри у хоч примарний шанс вдертися на потяг золотого міліарду...

  • Upvote 4
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

 


Іти на вибори із гаслами 19 і попредніх сторічч "армія, мова, і особливо ВІРА" то в 21' сторіччі є оксюморон.

Українці,  на  відміну  від  вас,  не  космополіти.

Link to comment
Share on other sites

Купка зашорених ідіотів, то ще не всі українці

Я  дуже  тішуся,  що  нарешті  форуми  дуже  поляризувалися. 

З  одного  боку  -  українці,  з  другого  боку  антиукраїнці,  ускій  мір  і  якась  кількість  дурників.

Нарешті  латентна  вата,  агентура,  яка  зачаїлася  на  початках,  після  Майдану,  у  всій  своїй  "красі"  виплила  і  пішла  у  відкритий  бій. 

Усі  ті,  хто  мав  якісь  ілюзії  і  довірливо  спілкувався,  прозрів, зрозумів,  переконався. Одним  словом,  дістав  ще  один  урок.

Це  той  випадок,  коли  "нет  худа  без  добра".

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Я  дуже  тішуся,  що  нарешті  форуми  дуже  поляризувалися. 

З  одного  боку  -  українці,  з  другого  боку  антиукраїнці,  ускій  мір  і  якась  кількість  дурників.

Нарешті  латентна  вата,  агентура,  яка  зачаїлася  на  початках,  після  Майдану,  у  всій  своїй  "красі"  виплила  і  пішла  у  відкритий  бій. 

Усі  ті,  хто  мав  якісь  ілюзії  і  довірливо  спілкувався,  прозрів, зрозумів,  переконався. Одним  словом,  дістав  ще  один  урок.

Це  той  випадок,  коли  "нет  худа  без  добра".

От так. Виявили і що? Дустом будете чи газенвагенами виріішувати питання? :D
Link to comment
Share on other sites

З  одного  боку  -  українці,  з  другого  боку  антиукраїнці,  ускій  мір  і  якась  кількість  дурників.

 

Кумедно спостерігати, як вузколоба вишивата щось починає верзти про "руський мір". Бо мавпуєте все кацапське на свій лад

 

"Армія, мова, віра", кажете?  :lol2:  Ми, Ніколай II Петро I

 

Please wait.. Loading
Змінено користувачем Citizen UA
Link to comment
Share on other sites

 

Я давно говорил. У Порошенко работают русские политтехнологи. Путин отслюнил своих придворных дорогому партнеру. Думаю, даже бесплатно.

 

 

Они пасутся в Украине с 90-х. Это их вотчина. В 10-м правда пытался пробится один гамэрыканец - да и тот сел на зону :weep: Вот Мойша с Израйловки сейчас пробует. Тревожно за пацана  B-)

Змінено користувачем Silentio
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Фома, жарти - жартами, але тут дубль цуга, якщо не вище. Кацапня видає 4-ри норми в зміну.

Всіх опонентів вони вже вижили. Походу вижили вже й тебе.

Слухай, мо прикрий цю "богодельню"?

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Фома, жарти - жартами, але тут дубль цуга, якщо не вище. Кацапня видає 4-ри норми в зміну.

Всіх опонентів вони вже вижили. Походу вижили вже й тебе.

Слухай, мо прикрий цю "богодельню"?

 

Ти що, зрадойоб?!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Фома, жарти - жартами, але тут дубль цуга, якщо не вище. Кацапня видає 4-ри норми в зміну.

Всіх опонентів вони вже вижили. Походу вижили вже й тебе.

Слухай, мо прикрий цю "богодельню"?

:lol2: :lol2: :lol2:

:weep: :weep: :weep:

Феєричний телепень.

Що, важко коли не квакають в унісон, чудо?

 

Цей гіркий катаклізм, що я помічаю в команді стрімко деградуючих порохоботів показує - скільки їм бабла не дай, якщо вони тупі, то розумнішими не стануть.

 

Saaber ти не за те хвилюєшся, краще допомагай Порошенку розпродавати статки, та перераховувати гроші в державну казну, а то в нього вже менше 2-ох тижнів.

Змінено користувачем Ash
Link to comment
Share on other sites

Ви усі не там шаритесь. На ай-сі-ті-ві весь у соплях і сльозах кульгава качка Порошенко перебуває на межі зняття з виборів. Рейтинг підтримки під плінтусом.

3a7f6c2588344585540f6919d17172df.jpg

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Створити...