Перейти до змісту

Верховна РАДА


кноп

Recommended Posts

Надійшло повідомлення, що Верховна Рада замінована.
Правоохоронці виводять всіх з будівлі, але депутатів попросили залишитися.
Що вони будуть робити з депутатами?

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=902734199822918

Link to comment
Share on other sites

2983
Проголосовано законопроект про передачу функцій з реєстрації бізнесу - місцевому самоврядуванню й нотаріусам! Децентралізація і перемога!
Тепер буде зручніше передати ці послуги і до ЦНАП, вдосконаливши у аткий спосіб умови і гарфік їх надання.

На черзі - нерухомість і питання державної служби.
2490 2982. http://www.hromadske.tv/…/tisni-aktivisti-pid-parlamentom-…/

Link to comment
Share on other sites

Сижу вместе с коллегами в типа как заминированной Раде. Народные избранники время от времени подходят и ведут себя под копирку: со скромной героической улыбкой косят взглядом в пол и говорят:

- Уйти? Ну, что вы, мы не боимся. Это же наша работа...

Бубочки. Брюс Виллис нервно хлещет виски в парламентском буфете.

Link to comment
Share on other sites

уроды....

 

 

сегодня в раде. трогательный момент. вице-спикер объявляет минуту памяти жертв голодомора. депутаты все как один встают. 
все 60 из 422...

 
 
12310584_742980212475212_255959588148200
 
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

 

VmVRm_lG_normal.jpegPatriotoff@PatriotoffUA

 21m21 minutes ago

Кількість мільйонерів у Верховній Раді...У когось ще є надія,що вони знають як тяжко жити простим громядянам? pic.twitter.com/srg5JjR44D

 

CVkeMIvUsAAtrSu.jpg

 

 

Я шото не понял в этой ихней математике.

Шо это народному фронту нарисовали?

Три депутата из 81 - это ни в одном глазу не десять процентов.

:nose3:

Link to comment
Share on other sites

в Раді зараз "громадська година", мабуть по слуханням освіти

 

а всі канали не хочуть показувати комітет з протидії корупції

- чекаю НьюзВан (News One), у них комітет проходить в трансляції, на фоні і без звуку, дайте звук і повну картинку!

Link to comment
Share on other sites

Парасюк взял слово в антикоррупционном комитете. Допустили.

 

Значит таки сбой системы есть.

Парасюк на месте. Паскал снят с претендента на должность.

Мусор в мусорку, помои - на одобрение почвы. Старым кадрам - люстрация.

Link to comment
Share on other sites

проголосовали закон о госслужбе??? 

 

 

 

Рада голосує 240-260 голосів за важливі закони,як от сьогодні за Закон про держслужбу. В розпуску нема жодного сенсу.

Link to comment
Share on other sites

Верховная Рада Украины приняла Закон "О государственной службе".

Как передает корреспондент УНИАН, за данное решение проголосовали 261 из 342 народных депутатов, зарегистрированных в сессионном зале.

Народный депутат от «Батькивщины» Алена Шкрум (Комитет ВР по вопросам государственного строительства, региональной политики и местного самоуправления) на заседании парламента заявила, что в законе "разделены политические должности и должности государственной службы, должности и функции органов по обслуживанию и патронатной службе".

По ее словам, законом вводится должность секретаря министерства. Она добавила, что это будет государственный служащий высшей категории, который будет осуществлять управление кадрами, управление министерством и помогать министру в его работе.

Шкрум отметила, что законом предусмотрена "политическая нейтральность государственных служащих" и определены "очень конкретно полномочия руководителя государственной службы в органе".

Она сообщила, что законом предусмотрено создание комиссии, которая будет на открытом конкурсе на принципах прозрачности в онлайн-режиме отбирать кандидатов на должности в государственной службе.

В законе указано, что украинскому языку предоставлен статус языка официального общения должностных лиц государственных органов и органов местного самоуправления при исполнении должностных обязанностей, а также это язык делопроизводства и документации этих органов и должностных лиц. При этом речь идет о том, что государственный служащий должен свободно владеть государственным языком "и, при необходимости, региональном языком или языком национальных меньшинств, определенным в соответствии с законом».

Действие этого закона распространяется на государственных служащих, в частности, Секретариата Кабинета министров Украины; министерств и других центральных органов исполнительной власти; местных государственных администраций; органов прокуратуры; органов военного управления; иностранных дипломатических учреждений Украины.

В то же время действие закона не распространяется, в частности, на президента Украины; главу Администрации президента Украины и его заместителей, членов Кабинета министров Украины, первых заместителей и заместителей министров; народных депутатов Украины и депутатов местных советов.

http://www.unian.net/politics/1208319-verhovnaya-rada-prinyala-zakon-o-gosudarstvennoy-slujbe.html
Подробности читайте на УНИАН:http://www.unian.net/politics/1208319-verhovnaya-rada-prinyala-zakon-o-gosudarstvennoy-slujbe.html

Link to comment
Share on other sites

ЗАКОН ПРО ДЕРЖСЛУЖБУ: НОВАЦІЇ, РИЗИКИ ТА ІНІЦІАТИВИ

 

 

 

Цей документ у випадку ухвалення стане головним інструментом для подальших систематичних змін й здійсненні реформування як у сфері державного управління, так і в інших. Тому не варто вважати, що цим справа обмежиться. Ухвалення закону про держслужбу стане лише першим реформаторським кроком в цій сфері. Важливим є процес імплементації закону.

1. Новація скорочення кількості держслужбовців за рахунок виведення зі сфери дії закону політичних посад (керівників), народних депутатів, обслуговуючого персоналу, патронатної служби, працівників Нацбанку,   навчальних закладів, заснованих державними органами, суддів, прокурорів та ін.

  Позитивні наслідки: Розмежування політичних та адміністративних посад дозволить забезпечити стабільність роботи державної служби, оптимізувати фонд оплати праці. Звільнення міністра тепер не буде підставою для звільнення державних службовців. 

  Ризики: Значні корупційні ризики представників патронатної служби та службовців Національного банку України – вони тепер не зобов’язані декларувати доходи, як держслужбовці, не матимуть інших обмежень держслужбовця, зможуть суміщати роботу у приватному секторі при цьому мати широкі можливості  впливати на державні рішення та доступу до службової інформації. 

2. Новація: Запровадження вимог вільного володіння державною мовою та рівнів освіти.

Позитивні наслідки: Підвищення професійного рівня державної служби, що матиме позитивні наслідки на якість державної політики.

Ризики: Звуження конституційних прав громадян, які мають рівне право доступу до державної служби.

3. Новація: Введення процедури обов’язкового проведення конкурсу на заміщення вакантних посад та при просуванні на вищу посаду .

Позитивні наслідки: Унеможливлення кумівства, покращення якості та професійності кадрів державної служби.

Ризики: Безальтернативна конкурсна процедура (наприклад відсутній  кадровий резерв), іноді не дозволяє оперативно знайти фахову та якісну заміну на важливих для суспільства посадах, що може мати негативні наслідки виконання функцій держави .

4. Новація: Введення посади керівника державної служби в державному органі   - держсекретаря Кабінету Міністрів України, та держсекретарів міністерств на період 5 років з можливим подовження подальшим.

Позитивні наслідки : Політично нейтральний керівник державної служби забезпечує стабільність та наступність роботи державного органу та державної політики у відповідній сфері. Він приймає та звільняє з роботи державних службовців,  за конкурсом.

Ризики: Залишається високий вплив міністрів на організаційну структуру Міністерства, оскільки законопроектом передбачено, що структуру апарату міністерства затверджує міністр, які є первинними перед штатним розписом, який в подальшому затверджує держсекретар

5. Новація:Створення Комісії з питань вищого корпусу державної служби(у склад якої входять по 1 представнику від ВРУ, Президента, КМУ, Державної судової адміністрації, профспілок, роботодавців,  керівники Нацдержслужби, Національного агентства з питань запобігання корупції,4 представники громадських об’єднань, наукових установ, навчальних закладів, експертів відповідної кваліфікації

Позитивні наслідки: Комісія проводить конкурс на зайняття вакантних посад державної служби категорії “А”. Комісія не є останньою інстанцією, що призначає керівників, вона лише вносить суб’єкту призначення пропозиції щодо переможця конкурсу та другого за результатами конкурсу кандидата на вакантну посаду.

Ризики: Залишається маневр для рішення суб’єкту призначення обрати між запропонованими кандидатами на власний розсуд. 

6. Новація: Змінена формула нарахування фонду оплати праці – суттєво скорочений перелік надбавок та премій, їх розмір обмежено 30%   фонду посадового окладу за рік.

Позитивні наслідки: Зміна філософії нарахування зарплати держслужбовця з суб’єктивно-залежного із значним преміальним фондом на переважно орієнтований на оклад дозволить зменшити дискреційний вплив керівництва на рішення та роботу персоналу, а також забезпечити передбачувані заробітні плати, очікування та  більшу впевненість державного службовця у стабільності матеріального забезпечення.

Ризики: Низький рівень оплати праці з поступовим переходом на 2 мінімальні заробітні плати для службовців найнижчого рангу та максимумом в 14  мінімальних заробітних плат для найвищих посад – не створює суттєвого стимулу та заохочення до ефективної і некорумпованої діяльності державної служби, рівень оплати державного службовців, не є конкурентним з приватним сектором та не спроможний створити умови для залучення високоефективних службовців.

  ***

Зараз в кабінетах влади обговорюється можливість запровадження посади урядового уповноваженого (можливо міністра без портфеля) з питань реформування державного управління - відповідального за адміністративну реформу й реалізацію Стратегії реформування державної служби та служби в органах місцевого самоврядування в Україні на період до 2017 року, затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів навесні ц. р. На думку експертів основною функцією урядового уповноваженого має стати саме імплементація норм закону, ініціювання оновлення кадрів державної служби, ініціювання запровадження нових стандартів державної служби, у тому числі на рівні підзаконних актів.

Незважаючи на загалом позитивний зміст законопроекту, очевидними є його вади й ризики.

Так, приміром, є сенс доповнити документ нормами щодо заборони проведення реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації державних органів до реалізації комплексної функціонально-організаційної реформи системи органів державної влади.

Потребує ретельного аналізу та додаткових розрахунків вся запропонована проектом система соціального та матеріального забезпечення державних службовців, та закріплення таких гарантій, які справедливо враховують інтереси як тих держслужбовців, які мають наміри виходити на пенсію, так і тих, хто тільки почав свою кар’єру в державних органах, а також тих кваліфікованих фахівців, хто наразі робить вибір між державним та приватним сектором у якості сфери своєї діяльності.

І хоча представники Мінфіну неодноразово наголошували на засіданнях комітету з питань державного будівництва, місцевого самоврядування та регіонального розвитку про неможливість проведення таких розрахунків, це є неприпустимим та свідчить про те, що реформа проводиться в сліпу, без встановлених критеріїв та індикаторів її досягнення, чіткого плану дій виконання Стратегії реформування державної служби.

На наш погляд, оновленню державної служби має передувати глибоке комплексне функціональне обстеження всіх органів державної влади, на базі якого мав би сформуватись план нової функціонально-організаційної структури системи державних органів влади. Нові оптимізовані функції дозволяють скоротити непотрібні послуги, процедури та посади та підвищити зарплати, ефективність та якість роботи державної служби. Таким чином, стратегія має будуватись на такому аналізі, а нові засади державної служби мають вступати в дію після організаційної та процедурної оптимізації. Інакше, який   сенс сьогодні оновлювати державну службу, витрачати значні ресурси на конкурси, коли завтра знов буде чергова реорганізація? Перспектива короткострокової низькооплачуваної служби не додає іміджу та якості державній службі. Перехідний період, встановлений законопроектом (2 роки), це дозволяє зробити, але водночас й не убезпечує керівників від безглуздих тотальних оновлень працівників, які із запропонованим рівнем заробітної плати можуть мати низький кваліфікаційний рівень, проте без досвіду державного управління. В результаті держава буде витрачати додаткові кошти на підвищення кваліфікації, можливо, непотрібних у майбутньому службовців.

  Довідка

В першому читанні законопроект був з двадцятої спроби проголосований півроку тому. Протягом останніх 1,5 місяця парламентський комітет з питань державного будівництва розглянув понад 1200 правок. Ухвалення закону про держслужбу є умовою для отримання Україною фінансової допомоги у 800 мільйонів євро від ЄС на реформування державної служби в Україні.

 

 

http://blog.liga.net/user/skovalivska/article/19802.aspx

Link to comment
Share on other sites

щас про кривый риг?

ждем

 

В Раду внесен законопроект по выборам в Кривом Роге

Законопроект на рассмотрении комитета

В Раду внесен законопроект по выборам в Кривом Роге под № 3613. Он направлен на рассмотрение комитета.

Текст законопроекта пока не опубликован.

Link to comment
Share on other sites

Порошенко создает в Раде новую депутатскую группу

— СМИ

В Раде могут создать третью депутатскую группу с правами фракции, ориентированной на Президента.
 
В Верховной Раде может возникнуть новая депутатская группа, ориентированная на Администрацию Президента. Во главе этого объединения должна стать председатель парламентского комитета по иностранным делам Анна Гопко, а основой группы будут депутаты, которые были исключены из фракции "Самопомочи".
 Эту информацию подтвердили независимо друг от друга несколько парламентариев, пишет Апостроф.
"В Верховной Раде ведется работа по созданию третьей депутатской группы с правами фракции. Вероятным руководителем группы они называют народного депутата Анну Гопко (внефракционная). Она и другие депутаты — Виктор Кривенко, Павел Кишкарь, Виктория Пташник и Остап Еднак (все внефракционные), которых исключили в августе из фракции "Самопомочи", — должны стать основой для этого парламентского объединения. Напомним, в данный момент в Раде функционируют две депутатские группы с правами фракций — "Видродження" и "Воля народа".
Сама Гопко не захотела говорить на тему группы, впрочем, не опровергнув свою причастность к ее созданию. "Создадим — пригласим на презентацию", — сказала она. А на вопрос о возможных сроках оформления состава группы ответила: "В Библии написано: "Когда пришла полнота времени". Все должно дозреть. Не может ребенок родиться раньше положенного срока".
Остальные депутаты также не захотели комментировать идею собственного объединения. Напомним, эти пять парламентариев, прошедших в Раду по партийному списку, лишились места во фракции за поддержку президентских изменений в Конституцию в части децентрализации власти, против которых настойчиво выступала "Самопомич". Тогда собеседники издания во фракции неофициально говорили, что пятерка депутатов попала под влияние главы государства.
И сегодня источники издания приписывают команде президента инициативу по организации группы Гопко. Официально эту информацию в БПП не комментируют.
По словам собеседников во фракции, основным ресурсом для наполнения состава группы, скорее всего, станут внефракционные депутаты, которых сегодня в Раде 50 человек. Регламент ВР устанавливает количественный ценз для формирования депутатских групп в парламенте этого созыва — минимум 19 человек.
Однако народный депутат Олег Медуница ("Народный фронт", НФ) полагает, что к формируемой группе Гопко могут присоединиться также депутаты, в данный момент состоящие во фракции "Блока Петра Порошенко" (БПП).
"Их фракция летит в тартарары. Там собраны люди с совершенно разными идеологическими взглядами. Они с трудом уживаются друг с другом. И я не исключаю, что какая-то часть депутатов БПП решит, что в другом объединении им лучше", — сказал Медуница.

Згадався старий паскудний анекдот .
Что такоє мандавошка ? Ета насекомоє которе водится на лобке чєловека.
А что такоє мандапєца ?  Ета насекомое которе водится на лобке у мандавошкі..

Можна цю групу так і назвати.
" Мандапєца"..

Змінено користувачем Agh
Link to comment
Share on other sites

щас про кривый риг?

 

Вроде суды всё подтвердили, были махинации на участках.

Рада выше чем ЦВК - принимает специальное государственное решение.

Не могут проголосовать. Простая вещь. Но либо нет доверия к событиям, либо устроили аукцион о продаже лота "Самопомич в Кривом Рогу", торгуются.

 

 

Голосовали, докладывали, снова голосовали.

 

В итоге всё отправили на завтра, после переговоров.

Если бы проблема была в простых принципах - быстрее бы договорились, а тут мутят.

Link to comment
Share on other sites

«Я взял на себя всю полноту ответственности за самые непопулярные шаги в нашей стране, которые никто не делал 20 лет. И когда я шел на эту должность, я знал, что будет с моим рейтингом, я это знал. Я пришел сюда не для собственного политического рейтинга, я для того, чтобы провести реформы и был рейтинг нашей страны», - сказал он.

Яценюк отметил, что парламент имеет полные конституционные полномочия, чтобы поставить на голосование решение об отставке правительства.

«Ставьте и голосуйте. Я приму решение украинского парламента. Я за это кресло не держусь» :weep: , - подчеркнул Яценюк.
Подробности читайте на УНИАН:http://www.unian.net/politics/1209412-yatsenyuk-zayavlyaet-chto-primet-reshenie-vr-ob-otstavke-esli-takoe-budet-prinyato.html


http://img.112.ua/original/2015/12/11/199104.jpg

Link to comment
Share on other sites

https://www.youtube.com/watch?v=Ntx0aZyu5Lc


Инцидент возник из-за несдержанного поведения депутата от БПП Олега Барны. После высказывания Яценюка о том, что БПП могут сами спросить у "своего министра" Демчишина о ситуации в энергетической сфере.

В парламенте завязалась драка.

 

Главе фракции "БПП" Юрию Луценко пришлось извиниться за своего депутата. Он также напомнил Яценюку, что это не "правительство Яценюка", а "правительство Украины", а также не "министры БПП".

 

Кабмин ушел из Рады после драки во время отчета, первый вице-спикер Рады Андрей Парубий объявил перерыв. Заседание возобновиться через 15 минут.

Незадолго до перерыва фракция "Самопомочи" с призывами принять законопроект по выборам в Кривом Роге окружила трибуну.

http://112.ua/politika/kabmin-ushel-iz-rady-obyavlen-pereryv-278102.html

Link to comment
Share on other sites

Ранее премьер просил три часа для отчета правительства в Раде

 

Премьер-министр Украины Арсений Яценюк поблагодарил депутатов "за теплый прием". 

 

"Уважаемые депутаты, я благодарю за теплый прием и к работе по бюджетному и налоговому кодексу. До свидания", - попрощался премьер.

В Раде сегодня слушали отчет правительства, по итогам которого могут быть приняты кадровые решения, однако в парламенте завязалась драка.

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...