Перейти до змісту

Новий курс


Euro

Recommended Posts

Засудивши напади на активістів і неефективну роботу влади і правоохоронних органів, Юля висловилася стосовно ригочуків.

Please wait.. Loading

 

"...у країні відбувається повзучий реванш. Голову піднімають ті, хто відразу після Майдану й революції Гідності сидів нишком під плінтусом і боявся голову надвір висунути… Нині вони вже не бояться. Бо нема кого боятися… Ситуація в країні малоконтрольована. Тож вони знову готуються до панування в країні..."

Link to comment
Share on other sites

Голову піднімають ті, хто відразу після Майдану й революції Гідності сидів нишком під плінтусом і боявся голову надвір висунути…

 

А потім зробив пластику морди і виліз
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

До Фоми.

В ТП є гілка про зубажиню  http://uapolitics.com/topic/37215-sabatazhna-zubazhinia/page-3#entry1084522 

На правах ТС прошу запропонувати їй серти досхочу там. А тут буде інформація, запитання, відповіді, обговорення. 

Дякую.

Змінено користувачем Euro
  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Юля говорит  красиво  а окружение свое снова  подбирает  из отпетых воров и бандитов  что то не хочется еще раз наступить на грабли .

Змінено користувачем Юрий с ФУП
Link to comment
Share on other sites

Юля говорит красиво а окружение свое снова подбирает из отпетых воров и бандитов что то не хочется еще раз наступить на грабли .

Правильно. Зачем наступать на новые грабли? Надо наступать на старые проверенные.
Link to comment
Share on other sites

Правильно. Зачем наступать на новые грабли? Надо наступать на старые проверенные.

Я Юлю поддерживал когда она сидела  приезжал   даже под Качановку видел многих  "деятелей и общался с ними " и   тюремным руководством , лично их предупреждал об ответственности  в будущем  даже провел профилактическую  беседу о недопустимости репрессий в отношении Юли.  Полковник понял  другие нет        .Последней каплей для меня было откровение Онищенко когда тот заявил что Юля продала ему свою квоту министра экологии за 5 миллионов долларов  .Будет тоже самое если она вернется ее уже ничего не исправит , произойдет очередной передел  останутся   ее дружки Пашинский , Турчинов и другие .. 

Змінено користувачем Юрий с ФУП
Link to comment
Share on other sites

Я Юлю поддерживал когда она сидела приезжал даже под Качановку видел многих "деятелей и общался с ними " и тюремным руководством , лично их предупреждал об ответственности в будущем даже провел профилактическую беседу о недопустимости репрессий в отношении Юли. Полковник понял другие нет .Последней каплей для меня было откровение Онищенко когда тот заявил что Юля продала ему свою квоту министра экологии за 5 миллионов долларов .Будет тоже самое если она вернется ее уже ничего не исправит , произойдет очередной передел останутся ее дружки Пашинский , Турчинов и другие ..

Я как-бы не агитирую за неё голосовать. Я о логике.

 

P.S. У народа нет особого запроса на изменение системы, почему должно что-то поменяться?

Змінено користувачем shurken
Link to comment
Share on other sites

 

 

ее уже ничего не исправит
Звідки така впевненість на тлі подій, що тут висвітлюються? Судячи з передвиборчих напрацювань її команди, Тимошенко добре попрацювала над помилками. Підтвердженням цього є пропозиції і всеохоплюючі позитивні змісти Нового курсу, а не кампанія традиційно для нас брудної боротьби з кимось. Було б добре, якщо б на таке спромоглися решта конкурентів. Щоб люди мали можливість обирали поміж ними на підставі інформації про майбутні зміни.
Link to comment
Share on other sites

Огляд незалежного експерта щодо економічного форуму.

 

Економічні "рецепти" від Юлії Тимошенко: сухий залишок

"Новий економічний курс" є важливою частиною програми політика
Игорь Петренко, експерт МЦПД, спеціально для "Апострофа" 

Вівторок, 25 вересня 2018, 15:18

Презентація "Нового економічного курсу" Юлії Тимошенко стала однією з цеглин у її передвиборчій кампанії. Про те, кому передала "привіт" лідерка "Батьківщини" під час форуму і в чому полягають інновації, запропоновані нею у її економічній програмі, розповів "Апострофу" політолог, експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

Підготовка до вборів йде повним ходом. Юлія Тимошенко вже провела черговий форум. Цього разу вона презентувала "Новий економічний курс України" – комплексну стратегію інноваційного розвитку держави, що передбачає перехід до соціальної ринкової економіки.
Свою робочу стратегію Тимошенко і соратники виклали на 400 сторінках, які структуровані у три частини:необхідність нового економічного курсу для України, його головна мета та принципи реалізації; діагностика ключових перешкод для розвитку економіки; напрями реалізації нового економічного курсу. В експертному середовищі пропоновані ідеї викликали жваву дискусію. Дехто безапеляційно сприймав висловлені тези, інші робили спробу критично підійти до запропонованого курсу. У цілому до Юлії Володимирівни можна ставитись по-різному, але це не змінить її статусу політичного важковаговика з найвищим наразі рейтингом. Можливо, за впливом Тимошенко сьогодні не політик №1, але вона точно є жінкою №1 в українській політиці, яка за роки своєї роботи не раз доводила, що одна "спідниця" може бути в рази сильнішою, ніж десяток "штанів".

Головна мета програми
Офіційно головною метою "Нового економічного курсу" є підвищення глобальної конкурентоспроможності України та прискорене інноваційне інклюзивне економічне зростання. Чотирма основами "Нового економічного курсу", озвученими Тимошенко, є: 1) перехід від кланово-олігархічного устрою до соціальної ринкової економіки; 2) трансформація відсталої сировинної економіки в економіку інноваційного розвитку; 3) ставка на креативність, інтелект і підприємницьку ініціативу українців; 4) прискорене економічне зростання з річними темпами не менше 7%.
130a1857057cfbfaef40b5d4127516f7.png
На думку Тимошенко та її команди, соціальна ринкова економіка має створити рівні для всіх правила та чесну конкуренцію, знищити монополії, стимулювати розвиток малих форм підприємництва та забезпечити соціальні гарантії для кожного громадянина. При всій привабливості цих тез не до кінця зрозуміло, як в реальності оптимально поєднати ринкову економіку і соціальну орієнтацію держави.

 

Привіт Порошенку

Своєрідним алаверди від Юлії Тимошенко до чинного президента Петра Порошенка, який у глузливому стилі згадав її у своєму посланні до ВРУ, стала критика його стратегії "Україна-2020". Риторика Тимошенко базувалась на реальних показниках і розбіжностях заявленого і реального стану справ на сьогодні. Тимошенко згадала, що 49 стратегій та 144 реформи, запропоновані чинною владою, у більшості своїй провалилися. Враховуючи той факт, що в Україні, згідно з соціологічними опитуваннями, 80% громадян вважають, що країна рухається неправильним шляхом, аргументи Тимошенко гарантовано ляжуть на благодатний ґрунт.

Інклюзивні політичні інститути – основа економічного гаразду
У своєму виступі Тимошенко спирається, зокрема, на дослідження Джеймса Робінсона і Дарона Аджемоглу "Чому нації занепадають", що зводиться до наступного: історичний поступ довів, що розвиток економіки, забезпечення добробуту населення і прогресивний рух країни вперед можливий лише за умови побудови в державі інклюзивних, сильних та дієвих політичних інститутів.
 
З цим складно сперечатися. З огляду на сучасний стан держави логічним є висновок про головну проблему України – неефективне управління, яке базується на збереженні корупційно-олігархічної системи. Усі зміни зводяться до перестановки облич у владі і невеликих інкрементальних змін для пристосування до нових чинників зовнішнього середовища.
Безумовно, Україні потрібні нові правила гри, закріплені в Основному законі, ліквідація дуалізму виконавчої влади, посилення місцевого самоврядування та громадянського суспільства, вироблення реального правосуддя та формування ефективної правоохоронної системи. Але чи буде займатися цим Юлія Тимошенко, яка двічі була прем’єр-міністром і зараз втретє балотується у президенти?..

Інновації, а не сировина
Варто звернути увагу на те, що в основу "Нового курсу України" закладено інноваційний, а не сировинний тип розвитку економіки. Тимошенко зазначила про тупиковий шлях сировинної економіки. Фактично мова йде про необхідність створення високотехнологічної продукції з високою доданою вартістю.
На форумі лідер "Батьківщини" порівняла валовий дохід компанії Apple та України, що не є коректним, адже порівнювати можна лише порівнювані речі. Хоча до певної міри це слугує додатковим аргументом для того, щоб Україна прагнула стати повноцінним учасником четвертої промислової революції. Тимошенко навіть запропонувала створити Міністерство інноваційного розвитку та запровадити комплексну національну й інноваційну стратегію. Ідея створення міністерства є дискусійним питанням, адже бюрократія та інновації – це два полюси, які суперечать один одному. Держава повинна створити умови для розвитку інновацій і слідкувати за дотриманням правил гри у цій сфері, а сам ринок вже буде здійснювати відповідне регулювання.

Монетарна політика і реформування ринку банківських послуг
Тимошенко переконана, що завданням нової монетарної політики має стати стабілізація гривні, приборкання інфляції, розвиток малих банків, впровадження для бізнесу довгострокових кредитів під низький відсоток, підконтрольність Національного банку суспільству. У контексті зміцнення гривні важливо згадати, що її девальвація, на думку багатьох експертів, є свідомою політикою чинної влади. Зокрема, це підтверджує рейтинг купівельної спроможності гривні від МВФ, який визначає, що 1 долар повинен коштувати 8,56, а не сьогоднішні 28 гривень. Безумовно, не все так просто, і на курс гривні впливає багато чинників, але така оцінка вартості гривні від МВФ ще раз вказує на недолугість економічної політики чинної влади, адже гривня є дуже недооціненою грошовою одиницею і має величезний потенціал до укріплення, але натомість її свідомо девальвують.
 
Щодо банківської сфери Юлія Володимирівна нагадала, що через різні фінансові афери під егідою Нацбанку знищено 98 банків. В результаті люди та бізнес втратили 448 мільярди гривень депозитів і заставного майна, реальна вартість якого перевищує трильйон гривень. І тут можна погодитися з її тезою, що з огляду на такі дії регулятора має існувати реальний контроль суспільства та парламенту над Нацбанком.

Оптимізація податків
Тимошенко запропонувала зміни і для системи оподаткування, зокрема: пом’якшити цю систему, замінити податок на прибуток податком на розподілений капітал, податок на додану вартість – податком на реалізацію товарів та послуг, єдиний соціальний внесок перетворити на персоніфіковану пенсійну систему та запровадити податок на гектар землі для сільського господарства. Також лідер "Батьківщини" зазначила необхідність ліквідації 37 квазіподатків, які стягують українські міністерства з бізнесменів.

Розмови в кулуарах форуму
Гості жваво обговорювали виступ Тимошенко на форумі. Позиції були різні. Одні підтримували її тези, інші заперечували їхню цінність та можливість практичної реалізації. Виникали питання відносно того, чи узгоджується запропонований економічний курс з оголошеним Тимошенко раніше Суспільним договором.
Були і суто політичні дискусії. Зокрема, обговорювалися шанси Тимошенко стати президентом з огляду на величезний опір з боку Банкової. Деякі учасники форуму ставили просте питання: навіщо це їй це взагалі потрібно – мовляв, вона вже давно в політиці, була прем’єром, сиділа в тюрмі за політичні переконання і зараз знову втягується в жорстку політичну боротьбу…
На це соратники Тимошенко відповідали, що Юлія Володимирівна наразі прагне ввійти в підручники історії як політик, який дійсно змінив Україну і заклав підвалини стрімкого економічного росту. Чи щирим є це бажання, говорити складно. Утім, варто говорити відверто: Тимошенко – талановитий оратор, який вміє тримати увагу аудиторії. Вона сама навіть жартувала, що вміє говорити, бо має великий політичний досвід, але дуже хвилюється оскільки те, про що вона говорить зараз, є дуже важливим особисто для неї.
Як би там не було, але вкрай важливо, що подібними заходами Тимошенко дала сигнал українському політикуму, задавши тренд – говорити не гаслами, а стратегіями. Це, безумовно, позитивно, але красиво говорити – не означає красиво діяти, а це питання поки залишається відкритим…

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

Вячеслав Ільченко

12 год · 

 

..Перш за все, правильно зрозумійте, що таке Новий Курс:

- це не передвиборча програма президента;

- це не передвиборча програма партії, канцлера, прем'єра чи спікера.

Це називається розумним словом "політична платформа", і вона представляє собою надпартійний і навіть надполітичний проект. Новий Курс розроблено для того, щоб повернути в українську політику змістовний дискурс.

Якщо проаналізувати програми політиків за останні 10 років, то неважко помітити в них дві основні особливості:

- в них є тільки одна сторона, а саме президент, депутат чи іще якийсь кандидат, який клятвенно обіцяє щось зробити;

- в них народу відводиться виключно пасивна роль, треба просто підмахнути бюлетень, а далі пан Цар все зробить.

Зрештою, в цьому частково винен і сам народ. Адже ми самі звикли лише задовольнятись пасіонарним імпульсом, який скидає тирана, а потім прямуємо додому - вважаючи, що воно само собою якось станеться. Цим і користуються політики, штучно створюючи напругу перед виборами і таким чином створюючи ілюзію пасіонарного імпульса ("не допустимо реваншу", "обрати в один тур і перемогти"), після чого абсолютно закономірно народ впадає в прострацію.

Новий Курс цю прекрасну і комфортну модель ламає.

Традиційний український політик є Царем, який з барської ласки роздає своїм підданим обіцянки - "сказав пан, шубу дам, та й словом його зігріємось".

Політик Нового Курсу - це ідеолог, візіонер і модератор публічної дискусії.

Причому дискусії предметної, яка включає в себе:

- точний діагноз, що відбувається в нашій країні;

- спробу пояснення, чому так відбулось, і чому всі спроби провалились;

- пропозицію підходу, який дозволить нашу країну вилікувати.

При цьому замість однієї сторони формується як мінімум дві. Однією із них є політик, який виходить із переліком пропозицій, а другою є громадянське суспільство, яке виступає у вигляді своєрідного контрольного елемента. Вони вступають в публічну дискусію, закладаючи базу для майбутньої позиції влади і майбутньої же позапарламентської опозиції, яка буде своєрідним інкубатором нових політичних сил.

Link to comment
Share on other sites

А це про Фому

 

Особисто для мене найжахливішими цифрами в новітній українській статистиці є не інфляція, не темпи падіння виробництва і навіть не рівень корупції на митниці. Всі ці “сезонні хвороби” національної економіки лікуються доволі оперативно, при бажанні та достатній політичній волі.

Для мене найстрашніша цифра – 3%... Три проценти – це та частка в структурі українського ВВП, що припадає на послуги з високим інтелектуальним компонентом… Це – ганебно! Це не тільки у десятки разів менше, ніж у розвинених країнах (Сінгапур – 75,2%, Ізраїль – 69,5%, Естонія 68,8%), це взагалі – один з найнижчих показників у світі… З такою часткою інтелектуального вмісту у ВВП країни не те що не розвиваються, а навіть не живуть довго…

Парадокс в тому, що у нас багато і дуже багато обдарованих людей з високим інтелектом і цілим шерегом інноваційних проектів. Однак ці люди працюють сьогодні в Кремнієвій долині, в Каліфорнії, в КБ китайських провінцій та комп’ютерних фірмах Європи… У нас їм нічого робити.

 

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

До Фоми.

В ТП є гілка про зубажиню  http://uapolitics.com/topic/37215-sabatazhna-zubazhinia/page-3#entry1084522 

На правах ТС прошу запропонувати їй серти досхочу там. А тут буде інформація, запитання, відповіді, обговорення. 

Дякую.

 

:lol2:  :lol2: о, у ТП Euro ця гілка про інформацію :lol2:  :lol2:, запитання  :lol2: , відповіді :lol2: , обговорення :lol2: ...

 

 

тут тупе копіювання турівської методички... :D

 

ну і ти ж знаєш... я працюю на підняття рейтингу вани. :nose3:

 

ну, тоді  запитання...

 

ти какошнік знімаєш, коли перепощуєш свої простині? :nose3:  

Link to comment
Share on other sites

Навіщо Новий курс і нова система виборів до ВР, що гарантує контрольний пакет переможцям? Щоб більше ніколи не було політичних ігрищ навколо потрібних Україні рішень.

 

7-pryncypi-1.png

 

06.10.18 13:48 Переименование Днепропетровской и Кировоградской областей откладывается из-за нехватки голосов, - Парубий

censor_news_big3.jpg

Рассмотрение проектов изменений в Конституцию Украины о переименовании Днепропетровской и Кировоградской областей откладывается из-за того, что еще не все фракции определились с их поддержкой, а наибольшие дискуссии вызывает переименование Днепропетровской в Сичеславскую.

Как информирует Цензор.НЕТ со ссылкой на "Интерфакс-Украина", об этом сообщил председатель Верховной Рады Андрей Парубий, отвечая на вопросы журналистов в Тбилиси в субботу.

"Есть организационная часть... есть и политическая часть – не все фракции ещё приняли окончательное решение о поддержке этих законопроектов... Для меня чрезвычайно важно, чтобы когда эти вопросы будут рассматриваться в зале, у нас было гарантировано 226 голосов. Я убежден, что названия еще недекоммунизированных областей должны быть изменены. И я готов ещё неделю подождать, чтобы фракции определились, провели внутренние дискуссии", - сказал Парубий.
Спикер подчеркнул, что переименование областей не отложено "в долгий ящик" – просто идёт поиск необходимых 226 голосов для направления соответствующих законопроектов в Конституционный суд.
Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

Юзерам з дупами на бігбордах приготуватися!  :D  

Внести пропозиції до Нового економічного курсу з 19-го жовтня зможе кожен охочий, – Юлія Тимошенко
12.10.18 14:52
 
19 жовтня розпочинається всенародне обговорення Нового економічного курсу на спеціально створеній інтернет-платформі.

Про це повідомила Юлія Тимошенко на прес-конференції у Дніпрі.
«Уже 19 жовтня буде зібрано сотні експертів, економістів, аналітиків, фінансистів, підприємців, аграріїв, представників різних галузей, які зможуть доопрацювати Новий економічний курс так, як його хоче бачити інтелектуальна частина нашого суспільства», – повідомила лідер «Батьківщини».
Після цього, за її словами розпочнеться всенародне обговорення програми економічних перетворень у вікі-режимі: кожен зможе зайти на сайт, внести свої пропозиції, які будуть промодеровані і детально вивчені.
«Ми хочемо, щоб до президентських виборів країна знала в деталях, як виглядає Новий економічний курс. І щоб кожен українець розумів, що політичне рішення призведе до чіткої, стрімкої стратегії зростання України як конкурента в світі, як сильного економічного партнера, як країни, яка покінчить з бідністю і корупцією», – наголосила Тимошенко.
Лідер «Батьківщини» також закликала на чергових президентських виборах голосувати не за прізвища, а «за поступову, покрокову дорогу до успішності, яку може вибрати країна».
«Якщо знову по порочному колу шукати доброго царя чи добру царицю – це шлях в нікуди. Треба обирати план дій, і такий план дій ми пропонуємо. Це Новий курс України», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Link to comment
Share on other sites

Юлія Тимошенко

1 год · 

 

Сьогодні я в Римі, на саміті Римського клубу. Мені надзвичайно приємно представляти Україну на такому потужному зібранні світових інтелектуалів. Тут зібралися понад 400 визнаних міжнародних авторитетів та вископоставлених гостей з усього світу.

Римський клуб - це один з найбільш значущих і впливових інтелектуальних центрів сучасного світу. Він об’єднує найпотужніших інтелектуалів планети. Це аналітичний центр, незалежний від будь-якої влади чи уряду. Римський клуб - це той центр, який здатен запропонувати світу оптимальний фарватер руху. Рекомендаціями та висновками Римського клубу користуються скрізь – уряди, компанії, асоціації, цілі держави. Його поради – на вагу золота. Як правило, Римський клуб не помиляється в своїх прогнозах.

 

Мені глибоко імпонує, що саме Римський клуб є лідером в пошуках ключових відповідей на головні виклики й загрози сьогодення: глобальний розвиток світу, проблеми розвитку людства, екологія, інновації.

Остання доповідь Римського клубу отримала назву "Come on!". Якщо коротко, то в цьому словосполученні зашито дві тези: перша - "Не намагайтеся ввести всіх в оману і запевняти, що все добре, коли воно зовсім не добре”. І друга - “Йдемо далі разом!”. Суть: вихід є завжди, незалежно від глибини кризи.

Це саме ті напрями, за якими має рухатися і Україна, що поставила собі за мету стати модерною, сучасною, сильною країною! Не треба нам розповідати, що все добре. Ми бачимо, як воно насправді. Водночас, ми бачимо і шляхи, якими можна здійснити прорив та забезпечити успіх.

Рекомендації Римського клубу значною мірою були враховані при підготовці нашого “Нового курсу”.

Сьогодні Римський клуб обрав нових співпрезидентів, і я привітала їх з особливим задоволенням. Тому що вони - жінки! Це Мамфела Рамфель з ПАР та Сандрін Діксон-Деклев з Бельгії.

 

44138622_2000482053323221_10020212732256

 

 

Про всяк випадок тези НЕК ще раз стисло

Please wait.. Loading
Link to comment
Share on other sites

30 жовтня відбудеться безпековий форум в рамках Нового курсу.

А сьогодні запустили сервіс для суспільної розробки Нового економічного курсу. Кожна обдарована чимось особа може дописувати свої розділи.  :D

Див. з 7-ї хвилини.

Please wait.. Loading
Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...