Перейти до змісту

Ну что, дело идёт к Томосу, или..?


хозяин

Recommended Posts

Сегодня над рашкой салют! Пердаки взрываются по всей территории :lol2: 

 

Русская православная церковь будет вынуждена разорвать евхаристическое общение с Константинополем, — об этом заявили в пресс-службе патриарха Кирилла.
Такая реакция вызвана сегодняшним решением константинопольского Синода, который прекратил действие Томоса от 1686 года о передаче киевской митрополии Москве. А такжее предоставил самопровозглашенным «Киевскому патриархату» и «Украинской автокефальной православной церкви» статус каноничных.
Все происходящее – это реализация дорожной карты по предоставлению автокефалии украинской церкви, которая планировалась на протяжении всего года, — сказал «Эху» диакон Андрей Кураев:
Пресс-секретарь главы РПЦ патриарха Кирилла заявил, что это решение Синода является легализацией раскола. Он также сказал, что Синод принял катастрофические решения для себя и для мирового православия и перешел красную черту.

Link to comment
Share on other sites

в чапліна пердак як Везувій 

 

Чаплін: єрєсь ! Ад ! АД ! єрєсь !!!

Стрєлков: апалчєніє ! святогорскай манастирь ! лавра ! прєдатєлі !!! ! новаросія ! атєчество !

Чаплін: Ад ! єрєсь ! бєсовщіна !

 

 

це пізд.ць, шановні :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2:

Змінено користувачем On_
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

І чому ж тепер нічого не пишуть в темі зрадофіли  "юрій з дуп", "сітізєн", "патріот" і іже з ними?

Пішли в запій?

 

А чи будуть відписуватись уБЮТки?

Змінено користувачем Святослав_
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Надання Томосу – це велика та світла подія, що визначає історію нації, – Юлія Тимошенко

12.10.18 08:39

 

Юлія Тимошенко привітала всю Україну з важливим рішенням Константинополя, з величезним кроком до надання Томосу про автокефалію Українській православній церкві.

 

«Це велика, ждана та світла подія, яка визначає історію країни, історію нації на багато років, а може й на кілька століть наперед. Церква має об’єднувати людей, вести їх до добра та світла, як і люди мають допомагати один одному! У цьому – суть християнства, його велика місія та духовне призначення», – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Лідер «Батьківщини» із жалем зазначила, що в Україні церкву десятиліттями намагалися зробити роз’єднуючим і дестабілізуючим фактором.

«Хтось ззовні постійно втручався в наші справи, намагався сварити нас, розводити по різних церквах і вказувати, яким богам молитися. Відсьогодні цього не буде!» – наголосила політик.

Юлія Тимошенко зауважила, що Українська церква – одна з найдавніших та найславетніших у всьому православному світі.

«Більше тисячі літ минуло відтоді, коли Великий Володимир хрестив Київську Русь. Ми маємо історію, маємо традицію, маємо свою Божу істинну віру і свій праведний шлях. І нарешті історичну справедливість відновлено. Ми будемо мати свою справді незалежну церкву», – зауважила вона.

Створення єдиної Української церкви лідер партії назвала шляхом до об’єднання, миру, злагоди та взаємної поваги й любові до ближніх.

«Я від усього серця дякую всім, хто долучився до великої місії об’єднання українських церков, хто мріяв про це, вірив, і вже самою вірою наближав знаменну подію», – підсумувала Юлія Тимошенко.

Link to comment
Share on other sites

Вселенський патріарх повернув під свою владу Київську митрополію та визнав канонічними предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ: повний текст рішення 

Сьогодні 10:29

42_main.jpeg

Вселенський патріарх підтвердив вже ухвалене рішення про надання автокефалії Українській церкві

 

У четвер, 11 жовтня, Синод Константинопольского патріархата ухвалив історичне рішення про скасування акту про тимчасову передачу Московському патріархату Київської митрополії, визнав канонічними предстоятелів УПЦ КП та УАПЦ, що є важливим етапом на шляху надання автокефалії Українській церкві.

Переклад документу поширив архиєпископ УПЦ КП Євстратій (Зоря) у Facebook.

Під головуванням Його Всесвятості, Вселенського Патріарха, Святий і Священний Синод зібрався на чергове засідання з 9 по 11 жовтня 2018 року для вивчення та обговорення питань порядку денного.

Священний Синод детально та тривалий час обговорював церковну справу України в присутності Його Преосвященства Архиєпископа Даниїла Памфільського та Його Преосвященства Єпископа Іларіона Едмонтонського, Патріарших Екзархів в Україні, та ухвалив після розширеного обговорення:

1) Підтвердити вже прийняте рішення про те, щоб Вселенський Патріархат приступив до надання автокефалії Церкві України.

2) Відновити станом на сьогоднішній день Ставропігію Вселенського Патріарха в Києві, одну з його багатьох Ставропігій в Україні, які завжди там існували.

3) Прийняти та розглянути прохання про апеляцію від Філарета Денисенка, Макарія Малетича та їх послідовників, які опинилися у схизмі не з догматичних причин, у відповідності до канонічних прерогатив Константинопольського патріарха отримувати такі звернення від ієрархів та інших священнослужителів з усіх Автокефальних Церков. Таким чином, згадані вище особи були канонічно поновлені у своєму єпископському або священицькому сані, також було відновлено сопричастя їхніх вірних з Церквою.

4) Скасувати зобов'язання Синодального листа 1686 року, виданого за обставин того часу, який надавав у порядку ікономії право Патріарху Московському висвячувати Київського митрополита, обраного собором духовенства та вірян його єпархії, який мав згадувати Вселенського Патріарха як свого Першоієрарха за будь-яким богослужінням, проголошуючи та підтверджуючи свою канонічну залежність від Матері-Церкви Константинополя.

5) Звернутися до всіх залучених сторін із закликом утримуватися від захоплення церков, монастирів та іншого майна, а також від будь-яких інших насильницьких дій та помсти, щоб перемагали мир і любов Христа.

 

Вселенський Патріархат, 11 жовтня 2018 року.

Головний Секретаріат

Святого і Священного Синоду.

Link to comment
Share on other sites

От же ж блін!  :D
 

37101778_1861875803850514_38340654004594
Юлія Тимошенко
12 хв. · 

Думки про томос

Далеко не кожна вікова генерація може мати звання покоління і далеко не кожне покоління отримує привілей наживо доторкнутися до історії.
З нами це диво сталося. Ті події, свідками яких ми сьогодні є, - це речі глобальної величини і тектонічного зламу. Ми маємо рідкісну, небачену досі нагоду спостерігати історію не з підручників, а з власного вікна чи балкону.

Я хочу, щоб ми запам’ятали ці великі дні і ці емоції. Історія вступила в прямий діалог з нами, до нас озвалися події з глибини трьох з лишком віків. Вчора ожили і пробудилися славні часи Івана Мазепи, часи Богдана Хмельницького, великі часи становлення вільної та незалежної нації, здатної відстояти свої права.
Рішення, ухвалені в Фанарі, - це не просто “церковні новини”. Це – сигнал Україні безпосередньо з вищих, небесних сфер. Це – Благовіст і благословіння України на успіх. Це події і рішення, які не просто “стаються” ні з того, ні з сього. Це – кумулятивна енергія, якої нам має вистачити на багато-багато років наперед. Це реальна сила для об’єднання українців та єдності заради великих звершень.
Історичну справедливість відновлено. Стверджено в Константинополі року 2018-го: “Україна – має велику, давню і славну історію вільного народу”. Відтепер ми господарі у своєму власному домі.
Я думаю, якоюсь мірою, рішення про надання томосу та право на створення Єдиної помісної укранської церкви за своїм значенням не меншого масштабу, ніж проголошення державної незалежності 24 серпня 1991 року. Це – визнання самою історією того факту, що наші віковічні лихоліття, наша боротьба за волю та свободу заслуговують на винагороду. Це – мандат на рішучі, незворотні дії та на нашу перемогу.
Вчора Україна стала місцем сили світу. Нам даровано найдорожчий подарунок: право на прорив поза чергою і всілякими формальностями. Буде великим гріхом і великою помилкою цим не скористатися.
Історія не закінчується. Нам всім невдовзі ще належить пережити великі моменти: неодмінне і безумовне повернення Криму, припинення війни і перемогу на Донбасі, вступ до НАТО, будівництво сильної, вільної, успішної, красивої країни!

 

З Божим благословінням, з вірою в успіх, з новими силами, - тільки вперед, Україно!

43731740_1993834833987943_73504254343092

Змінено користувачем Euro
Link to comment
Share on other sites

І чому ж тепер нічого не пишуть в темі зрадофіли  "юрій з дуп", "сітізєн", "патріот" і іже з ними?

Пішли в запій?

 

А чи будуть відписуватись уБЮТки?

+========================================================================++

Велика радість у педрилок! Томос надав Варфоломій, а педрилки скачуть наче це їхній

результат. І юльки ВЖЕ писали, що все, що виганяє з України кацапщину є добро.

Link to comment
Share on other sites

+========================================================================++

Томос надав Варфоломій, .

 

Беззаперечний факт, що бабця з дупою не була ні ініціатором, ні проштовхувачем цього процесу. 

Просто примазувалась, як це робить зараз, до вигідного тренду. 

Причому завжди реагувала  з запізненям. 

....

 

До речі, в білорусів подібна ситуація. 

 

"Так чи інакше, але історичним фактом залишається те, що Церковний собор, скликаний в Пінську у 1791 році, проголосив автокефалію православної церкви. Однак у результаті воєн білоруські землі були приєднані до Російської імперії, і автокефалія була ліквідована.

 

В залежності від того, як мінялась влада, структури БАПЦ то відроджувались, то зникали. До 1937 року більшовики практично повністю знищили БАПЦ, сфабрикувавши «справу» про контрреволюційну змову під назвою «Білоруська автокефальна церква», посадивши до тюрем та розстрілявши більшість активістів церкви на чолі з єпископом Філаретом."

https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%96%D0%BB%D0%BE%D1%80%D1%83%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0_%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B0_%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D1%86%D0%B5%D1%80%D0%BA%D0%B2%D0%B0

 

 

https://ru.tsn.ua/svit/belorusskaya-pravoslavnaya-cerkov-hochet-poluchit-avtokefaliyu-1218036.html

Змінено користувачем Святослав_
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

І чому ж тепер нічого не пишуть в темі зрадофіли  "юрій з дуп", "сітізєн", "патріот" і іже з ними?

Пішли в запій?

 

А чи будуть відписуватись уБЮТки?

Чекають коли блискуча перемога обернеться страшною зрадою. Наштовхають тодi Вам повну дупу. :K

Link to comment
Share on other sites

Ще всяке буде, та в кінцевому рахунку не дочекаються ті зрадники-зрадофіли. 

 

Все працює проти них. Конає їхня гнила  імперія, бо давно вже закінчилися її часи. 

Змінено користувачем Святослав_
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ще всяке буде, та в кінцевому рахунку не дочекаються ті зрадники-зрадофіли. 

 

Все працює проти них. Конає їхня гнила  імперія, бо давно вже закінчилися її часи. 

Iмхо зрадник не тотожньо зрадофiлу.

Також не факт, що імперія їхня.

Той хто алярмить на негативних моментах може бути бiльший патрiот нiж якийсь пристосуванець, мажестящий на педроперемоги.

Змінено користувачем Ash
  • Upvote 5
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

......патріарх Філарет зазначив: "Я хочу вам (Порошенку - моє) особисто подякувати, тому що завдяки вашій наполегливості, завдяки вашій мудрості ми досягли цього. Тому і попередні президенти також працювали, але не досягли. А ви досягли цієї нашої спільної мети". 

Щось стримано Філарет відповів на панегірік пріпіздєнта в свою адресу, ще й нагадав, що заслуга Педри лише в завершенні того, що почали попередники, і їх спільних багаторічних зусиль, не більше. Та ще й нагадав, що це лише початок отримання українським православ'ям справжньої незалежності. Не дає піаритись на факті отримання Томосу диякону маасковськаго паханату, і вочевидь, насправді не відчуває особистої вдячності. Як же так...?!  :weep: 

Змінено користувачем забанений
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ґм. Цікава тєма получаєцця.

Взаґалі во врємєна ониє у законному церковному підпорядкуванні Києва був і Новґород і тодішня Білорусь. Тобто ҐлавПопи Новґорода назначались або як мінімум поґоджувались з Києвом. За шо Новґород колись і постраждав - відома різня і розґром Новґорода Іваном ІІІ і потім Іваном Ґрозним була якраз з причини тоґо, шо Новґород відмовився затверджувати своґо ҐлавПопа у Мааацквє, a заслав поґодження у Київ, як завжди то робилось. І шо Тєпєрь?

Змінено користувачем uzzer
Link to comment
Share on other sites

Російська анафема Мазепи є неканонічною – Константинополь :tu:  :weep: 
Сьогодні, 20:35
Анафема була накладена на Івана Мазепу з політичних причин, заявив архієпископ Тельміський Іов Вселенський патріархат не визнавав канонічною анафему, яка була накладена на українського гетьмана Івана Мазепу Російською православною церквою. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков у Женеві архієпископ Тельміський Іов (Геча). За його словами, вона була накладена на гетьмана з політичних мотивів. «Не дивлячись на накладення Російською Церквою на гетьмана Мазепу неканонічної анафеми, представники Вселенського патріархату її не визнавали, адже вона була накладена з політичних мотивів, як засіб політично-ідеологічних репресій і не мала жодних віросповідних, богословських чи канонічних причин», - сказав він. Архієпископ Іов пояснив, що після першого зруйнування російськими військами Запорозької Січі в 1709 році українське козацтво, яке перейшло під протекторат кримського хана, повернулось під юрисдикцію Константинопольського патріархату, і Мазепа разом із Пилипом Орликом були одними з перших, хто це зробив. «На еміграції в м. Бендери Іван Мазепа вільно сповідався у православних священиків Вселенського патріархату. Саме вони напутствували його на смертному одрі і відпустили від гріхів, а потім і відспівували. Його тіло було покладене в православній церкві містечка Варниці, яка перебувала у юрисдикції Вселенського патріархату, а згодом його перепоховали у місті Галац на Дунаї, де в центральному соборі Свято-Георгієвського монастиря місцевий митрополит відслужив заупокійну службу за спочилим гетьманом. Цей митрополит був ієрархом Вселенського патріархату. Отже, можемо говорити, що Іван Мазепа помер як вірний Матері-Церкви, Вселенського патріархату!», - наголосив ієрарх Вселенського патріархату.
Архієпископ Іов (Геча) - доктор богослов'я, професор Інституту вищих досліджень в галузі православного богослов'я при Православному центрі Вселенського патріархату в Шамбезі (Швейцарія) і Паризького католицького університету (Франція), постійний представник Вселенського патріархату при Всесвітній раді церков у Женеві, співголова Об'єднаної міжнародної комісії з богословського діалогу між Православною та Римо-Католицькою церквами. З благословення Вселенського патріарха Варфоломія був одним із головних спікерів Святого і Великого Собору Православної Церкви на Криті 19-26 червня 2016 року. Володіє англійською, французькою, грецькою, українською, російською та італійською мовами. Глибоко знається на українській церковній історії. Докторську дисертацію захистив на тему «Літургійна реформа митрополита Киприяна Київського (1330 — 1406 рр.)».
https://glavcom.ua/news/rosiyska-anafema-mazepi-je-nekanonichnoyu-konstantinopol-528618.html

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 

 


Той хто алярмить на негативних моментах може бути бiльший патрiот

Ключова фраза: "може бути". Бо і кисельова з рашею тудей запишете в патріоти. 

Та публіка, про яку мова, не тільки не дає жодної позитивної новини (а вони завжди є) а зразу ж починаає їх засирати, коли з`являються.   

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ключова фраза: "може бути". 1.Бо і кисельова з рашею тудей запишете в патріоти. 

Та публіка, про яку мова, не тільки не дає жодної позитивної новини (а вони завжди є) а зразу ж 2. починаає їх засирати, коли з`являються.   

1.При чому тут? В них своя держава та свiй патрiотизм.

2. Не пам'ятаю коли вказанi Вами персони позитивної новини засирали.

Link to comment
Share on other sites

Шчыра віншую, украінскія браты! Гэта адна з вашых вялікіх перамог над масковіяй.

Слава Украіне!

Героям  слава!

Soloviev,  дякуємо.  Раді  Вас  бачити.  Не  пропадайте.

Змінено користувачем shpylka
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Створити...